2 av 10 vil flytte de neste to årene

Presset i boligmarkedet kommer ikke til å avta, ifølge en befolkningsundersøkelse Infact har utført for PrivatMegleren.

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

– Vi har gjentatte ganger oppfordret myndighetene til å sørge for at det blir igangsatt mer boligbygging, spesielt i pressområder rundt storbyene. Når man ser antallet mennesker som vurderer å flytte de neste to årene, er dette i seg selv egnet til galopperende boligpriser, sier administrerende direktør Grethe W. Meier i PrivatMegleren.


 

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

Førstegangskjøpere
Undersøkelsen viser at 22,5 prosent vurderer å flytte de to neste årene. I aldersgruppen 18-29 år – som i stor grad gjenspeiler førstegangskjøperne – er det nesten dobbelt som mange som vil være på boligjakt i denne perioden. I gruppen av typiske småbarnsforeldre i aldersgruppen 30-44 år er det 30 prosent som vurderer å finne seg ny bolig.
– Mest av alt viser tallene at det vil være et vedvarende press i boligmarkedet. Det eneste som kan utligne dette presset er mer nybygging, sier Meier.

Hva er grunnen til at det ikke settes igang flere boligprosjekter?
– Saksbehandlingen er en gordisk knute av ulike instanser som jobber hver for seg uten samhandling. Man kan sammenligne prosessen med barnesangen «ta den ring og la den vandre«. Det er tidkrevende og frustrerende for utbyggere som vil iverksette nye prosjekter, sier hun.

Her finner du PrivatMegleren

Infact-undersøkelsen viser at mange vil flytte

Infact-undersøkelsen viser at mange vil flytte

Det største presset vil være i Oslo (26 prosent), mens drøyt 20 prosent av befolkningen i resten av landet oppgir at de vil vurdere å flytte de neste to årene.


Ikke holdbart
– Alle kommuner må legge til rette for god og rask saksbehandling. Enkelte prosjekter tar opp mot ti år før man endelig kan stikke spaden i jorden. Det er ikke holdbart. Konsekvensen er unødvendig høye boligpriser, fastslår Meier.

LES OGSÅ: PrivatMegleren med enerett på KLiKK

-->