Tre interiørarkitekter svarer – slik oppgrader du enkelt før salg

Tre interiørarkitekter har fått samme spørsmål; hvilken del av boligen ville du fokusert på i forkant av et boligsalg?


Først litt fakta. Du får ikke igjen pengene om du går igang med store oppussingsprosjeker før et boligsalg.

Ifølge Grethe W. Meier, administrerende direktør i PrivatMegleren, kan du imidlertid gjøre både 10 og 20-gangeren på investeringen om du oppgrader for rundt 20 000 kroner. Husk at boligkjøperne vil ha sin stil og sitt særpreg på boligen.
Her finner du PrivatMegleren

Vi har spurt tre av våre faste Interiøreksperter om hvilke rom eller prosjekter de ville prioritert ved et boligsalg:

Helle Songe-Møller, interiørarkitekt og driver Storm Interiør i Agder.

Helle Songe-Møller,
interiørarkitekt og driver Storm Interiør i Agder.

Interiørarkitekt Helle Songe-Møller, Arendal
– Jeg ville først og fremst sett over at vegger og lister ser bra ut. Er veggene flekkete og fulle av barnas «kunstverk» ville jeg anbefalt et malingsstrøk. Det bidrar til å heve inntrykket av boligen, og man får samtidig mulighet til å dekke over spikerhull etter hyller og bilder. Dersom man skulle velge ett rom å oppgradere vil jeg gått for å overflatebehandle kjøkkenet. Skifte benkeplaten om den er sliten, kanskje male over kjøkkenfrontene om de stygge. Knotter og håndtak kan skiftes ut. Gjør kjøkkenet fresht og innbydende, sett frem kokebok, friske urter og gode oljer eller eddiker. Men viktigst av alt: Sørg for at alt er skikkelig rengjort.

Eli Th. Petersen, møbeldesigner og interiørarkitekt

Eli Th. Petersen, møbeldesigner og interiørarkitekt


Interiørarkitekt Eli Th. Petersen, Tromsø
– Veldig vanskelig å svære kategorisk. Hvis det er for salg så hjelper det alltid med ett nytt strøk med maling. Det anbefaler jeg alle. Men det finnes mange flotte boliger som faktisk hadde hatt godt av å skifte til et skikkelig gulv for å øke verdien. Det er mange leiligheter, og også eneboliger,  som fortsatt har linoleum og laminat. Det gir et kaldt og upersonlig preg.Interiørarkitekt Tove Melgaard, Oslo
– Det er jo ikke lett å svare på, men  manglende lister, løse stikkontakter og rette opp de mangler som måtte være mest synlige. Vask av vegger og vinduer og kanskje et strøk maling. De små oppussingsjobbene er viktige og må fullføres før boligsalget. Har man alvorlige feil som mugg på badet og råte i vinduskarmene bør dette ordnes. Og unngå å pusse opp rom som kjøkken og bad, det er kostbare rom og man får ikke nødvendigvis tilbake utleggene ved et salg.

Tove Meldgaard er interiørdesigner

Tove Meldgaard er interiørdesigner

 

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

 

 

 

 

 

-->