Vårrush og spekulanter

Høy aktivitet og sterk prisutvikling  preget mars og alt ligger til rette for et vårrush i boligmarkedet de neste tre månedene.


 

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

AV Grethe W. Meier
Adm.dir, PrivatMegleren


Folk flest kjøper bolig for å bo i og man kjøper og selger i det samme markedet. Hadde det ikke vært for en tidlig påske i år, ville mars blitt en av de månedene med høyest aktivitet i PrivatMegleren.

Her finner du PrivatMegleren nær deg

Fremdeles er det litt tyngre å selge i kommuner som påvirkes av oljenedturen. I pressområdene Oslo og Bergen er det mer kamp om boliger som legges ut for salg. Vi merker dessuten at en ny type spekulanter har festet blikket på mindre leiligheter. Det fører til at prisene på mindre leiligheter kan øke mer enn ønskelig i disse områdene. Spekulantene er ikke de tradisjonelle investorene, men seniorer med ekstra penger på bok, altså den yngre generasjonen av besteforeldre. Den lave renten gir sparepengene marginal avkastning i banken.

Børsen er preget av nervøsitet og volatilitet. Bank og børs er derfor ikke egnete steder for dem som vil ha lav risiko og samtidig tjene penger på investeringen. Det er her mindre leiligheter nå fremstår som et attraktivt verdipapir. Unge mennesker byr og byr, men må oftere se seg slått av denne gruppen spekulanter som får både i pose og sekk.  Først leies leiligheten ut til en forholdsvis høy pris, og etterhvert som årene går øker leiligheten vesentlig i verdi. Mindre leiligheter er kanskje det sikreste verdipapiret om man ser historisk på prisveksten.

LES OGSÅ: Slik unngår du solskader inne

Mine ord er ingen bekymringsmelding, mer en faktisk konstatering om utviklingen som vi følger nøye med på. Og jeg forstår disse spekulantene veldig godt med tanke på den prisstigning som har vært. Bare i fjor steg boligprisene i Oslo med over åtte prosent. Mindre leiligheter steg enda mer. Da er det jo forståelig at enkelte investerer sparepengene sine i leiligheter som er det nærmeste man kommer garantert avkastning.

LES OGSÅ: PrivatMegleren har enerett på KLiKK

Vi er takknemlige for at svært mange boligselgere ønsker å bruke PrivatMegleren. Det tar vi som en tillitserklæring på at vi yter det som skal til for at våre kunder oppnår maksimal pris. Høy pris er resultatet av kompetente meglere og solide teknologiske verktøyer. Et lite råd avslutningsvis til spente boligselgere: Gjennomfør planlagt visning, det gir erfaringsmessig bedre pris enn å slå til på det som vi betrakter som kupp!

-->