Rekordmegleren

Han er advokat og stjernemegler, og betjener ofte kunder som ønsker minst mulig publisitet.


Nylig skrev flere av landets medier at Odd Kalsnes hadde satt ny rekord da han solgte en leilighet for 286.624 kroner kvadraten i Oslo. Kalsnes hadde også den forrige rekorden fra 2014 – på 254.777 kroner pr kvadrat.


32 år i bransjen
Odd Kalsnes er en av landets mest erfarne meglere med 32 år i bransjen. Mange av boligene han selger blir aldri lagt ut på det åpne markedet. Dette er gjerne svært kostbare boliger på Oslos beste vestkant.
Kontakt Odd Kalsnes

I år etter år har Kalsnes klart å beholde posisjonen som landets suverene luksusmegler. Rollen krever tillit og diskresjon. Han tror selv at advokatbevilligen bidrar til at han scorer litt ekstra når det kommer til nettopp tillit og diskresjon hos enkelte boligselgere.


kalsnes01
For unge meglere er Kalsnes et forbilde, men det er bare de færreste som oppnår å få en så celeber og kresen kundekrets i løpet av en lang meglerkarriere.
Hvilken råd vil du gi unge som satser på en meglerkarriere?
– Det må jobbes steinhardt og kundene må følges opp hele tiden. Og som megler skal du være tilgjengelig, svarer Kalsnes.


Hadde blitt megler igjen
Man skulle kanskje tro at en mann som har meglet boliger i over 30 år ville forsøkt en annen karriere om man hadde valget, spesielt om utgangspunktet var en advokatbevillig på innerlommen.
– Skulle jeg valgt yrke om igjen, ville jeg blitt megler, fastslår Kalsnes, som snart fyller 61 år.

Frogner
Kalsnes er oppvokst i Frogner-området og tror det har bidratt til at han også ble megler med spesiell interesse for Gimle/Frogner. Hele livet har han bodd her, og lokalkunnskapen er det dermed ingen som stiller spørsmål ved.
Tror du at enkelte boligselgere får en urealistisk forventning når du velges som megler?
– Nei, det tror jeg ikke. En forutsetning er at kunden og jeg er på samme nivå når det kommer til prisantydning, ellers ser jeg ingen mening med oppdraget, sier han.

Her treffer du meglerne ved PrivatMegleren Aveny

Har venteliste
Som mangeårig megler på Oslo vest har Kalsnes dessuten en egen liste over potensielle kjøpere som vet hva de ønsker seg. Dette er folk som ikke aktivt er i markedet og går på visninger, men som venter på at en sjelden anledning skal vise seg i oppdragsboken til Kalsnes.
– På enkelte boliger har jeg ventelister. Jeg opererer i et segment hvor det forholdsvis er lite boliger for salg, og som potensiell kjøper er det viktig å ha en lengre perspektiv, sier han.

-->