Slik unngår du solskader inne

Alle elsker sol og sommer. Gulv og møbler er ikke like begeistret.


Temperatur
– Når sollyset går gjennom vinduer i sommerhalvåret kan temperaturen bli tilsvarende en varmeovn som avgir 700 watt pr kvadratmeter vindu. Temperatur-regulering er det viktigste forbrukerbehovet innen solskjerming, sier markedssjef Frode Syvertsen i HD Solskjerming, som har merkevarene Kjells Markiser og Fadadeprodukter. De siste årene har bransjen samlet opplevd god vekst.

Selge bolig – her finner du PrivatMegleren

Frode Syvertsen er markedssjef i HD Solskjerming

Frode Syvertsen er markedssjef i HD Solskjerming

Solskader
– Folk er ikke bare opptatt av å beskytte seg selv mot sol, men også verne hjemmet sitt. Solskjerming av boliger er viktigere i Norge enn land lenger sør på grunn av at solen står lavere på himmelen i den perioden vi nå er inne i, fortsetter Syvertsen.
Solskader på møbler og gulv snakkes det lite om, men det er et problem. Sollyset blekner tekstiler og treverk. Mens du er på jobb på dagtid – uten beskyttelse på vinduene – kan solen herje med inventaret. Det skjer litt og litt om gangen som ikke merkes fra dag-til-dag, men plutselig oppdager du falmete områder i sofaen, i godstolen eller på gulvet. Konklusjonen er varig ødeleggelse.


Design
Beskyttelse trenger ikke koste mye. Rimelige gardiner gjør også jobben. Det finnes dessuten ulike produkter tilpasset solskjerming – som lameller, persienner, markiser eller plissé –og rullegardiner. Det er mye å velge mellom, avhengig av hvor mye lys du vil tillate inn og hvilke utsikt du vil ha ut. Skal du dekke en enebolig med automatiserte markiser kan prisen lett komme opp i 100.000 kroner, gjerne mer. For mange handler solskjerming også om funksjonell design.


Det finnes mange varianter av Plisségardiner

Det finnes mange varianter av Plisségardiner

Plisségardiner er et moderne og fleksibelt alternativ til persienner. Plisségardinen velges etter funksjon og behov. Den kan skyves helt sammen, slik at utsyn bevares, samles på midten – eller trekkes helt ut og dekke hele/deler av vinduet. Den er enkel å montere og tar liten plass.


Rullegardiner er et rimelig og pent alternativ

Rullegardiner er et rimelig og pent alternativ

Rullegardiner finnes i flere bredder og farger. Rullegardiner leveres både med kjedetrekk og som trådløs variant. Kjedetrekket fås også i stål, noe som kan gjøre rullegardinen mer dekorativ. Den trådløse varianten har en softclose-fjærmekanisme; et lite rykk, og gardinen ruller stille og mykt opp. Det finnes transparente rullegardiner som bevarer utsikten og skjermer for innsyn, eller lystette rullegardiner som gir mer beskyttelse til møbler og interiør.


Lameller er godt egnet på store vinduer

Lameller er godt egnet på store vinduer

Lameller passer til å regulere innsyn og dagslys i store vinduer. Lameller er praktisk og moderne og gir fine lys- og skyggevirkninger i rommet. Har du store vinduer fra tak til gulv og ønsker noe annet enn tradisjonelle gardiner, er lamellgardiner et godt alternativ. Du kan enkelt regulere for dagslys og innsyn, enten du vil slippe inn lys eller stenge ute lyset.


Persienner er klassisk og stilrent, finnes i ulike farger og lett å holde rene. Og selvfølgelig enkle å regulere innslipp av sol og dagslys. Enkel å rengjøre. Persienner har lang levetid, og egner seg spesielt godt på bad, kjøkken, og våtrom.

Persienner egner seg godt på våtrom

Persienner egner seg godt på våtrom

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: KID INTERIØR/KJELLS MARKISER
Her finner du mer informasjon:

Kjells Markiser
Kid
Uni Gardin
VISOR
Luxaflex
Fasadeprodukter

 

 

 

-->