Vegg-fargene som selger boligen

Mørke farger er blitt mer trendy, men er risikosport om du skal selge bolig.


Den ene hvitmalte boligen etter den andre møter deg i boligannonsene, men kanskje ikke fordi Kari og Ola Nordmann elsker hvitt. Stadig flere følger trenden om mer farger i hjemmet, men det gjelder ikke når vi skal selge bolig. Da anbefaler ekspertene, stylister og meglere, at boligen gjøres mest mulig nøytral.


Marianne de Bourg er skribent på Idemagasinet.no

Marianne de Bourg er skribent på Idemagasinet.no

– Hvitt er en salgbar farge som treffer et bredt publikum. Fargen gir større romfølelse. Lyse nyanser, grått og beige er også gode salgsfarger, sier interiørskribent Marianne de Bourg. Hun følger de siste trendene tett, både i Norge og utenlands.

 


Risikosport
Denne trenden bekreftes av Ellen Pike, daglig leder og partner i PrivatMegleren Aksept i Oslo.

– Mørke farger kan være kult, men i forbindelse med salg er det risikosport. Vi ser  tendenser til flere mørke farger i hjemmene, men når boligen skal selges er det viktige å kjøre «safere» med hvite eller lysere farger. Flertallet av kjøperne forerekker dette, sier den erfarne megleren.
ellen01


Det er flere grunner til at flertallet ønsker seg hvite og lyse flater når de skal kjøpe bolig.
– For det første gir det større romfølelse og generelt lysere rom. For det andre er hvitt noe som treffer bredt og som gjør det enklere for boligkjøperne å se for seg hvordan boligen vil se ut med egne møbler og eget interiør, sier Ellen Pike. Megleren peker dessuten på at hvitfarge får frem mer lys.
– Samtidig er hvitfarge mer tidløst, sier hun.


Birgitte Finckenhagen i Butinox har naturligvis sans for farger.
– Hvite boliger kan ses på som et blankt lerret, som kan males i alle regnbuens farger. Veldig særegne stiler kan av og til føre til at kjøperne ikke ser potensialet i et hjem. Men vi i Butinox vil  oppfordre til å sette litt farge på boligen. Det gjør rommene mer interessante, og får boligen til å føles som et hjem, sier hun.

Finckenhagen er imidlertid klar på at det mest prangende og personlige med fordel kan males over før boligen leges ut for salg.

 

-->