Leie bolig – penger ut av vinduet

Leie av bolig er penger ut av vinduet.

Det er konklusjonen i en landsomfattende undersøkelse Infact har utført for PrivatMegleren. Bare 15 prosent karakteriserer leie av bolig som en fornuftig løsning.
Her finner du PrivatMegleren nær deg

Penger ut vinduet

Det store flertallet på rundt 60 prosent mener leie er penger ut av vinduet, og hos primærkjøperne i alderen 30-44 år stiger tallet til over 66 prosent.
– Det er de yngste som i størst grad oppfatter leie som en fornuftig løsning. Dette er den gruppen som har flest single og studenter og da kan det utfra den økonomiske situasjonen være mest fornuftig, sier administrerende direktør Grethe W. Meier i PrivatMegleren.
Hun understreker imidlertid at det å eie sitt eget hjem er dypt forankret i den norske befolkningen.

Grethe W. Meier er adm.dir i Privatmegleren

Grethe W. Meier er adm.dir i Privatmegleren

Foreldre hjelper
– Det store flertallet vil eie sin egen bolig. En bolig er ikke bare et hjem, men også den sterkeste spareformen historisk sett. I løpet av de siste 70 årene har det i praksis vært ett boligkrakk, og det illustrerer styrken i boligmarkedet. Boligen er et verdipapir som øker i verdi fra år til år, påpeker Meier. I dag er det normalt at foreldre bistår barna både på visninger og med egenkapital. Foreldre har aldri vært mer opptatt av å sørge for at også barna får sin første bolig.
– Ingen vet bedre enn foreldregenerasjonen hva boligen har betydd for dem. Selvfølgelig skal det først og fremst være et koselig hjem, men verdiutviklingen har også tilført foreldregenerasjonen mer velstand. Dette vil foreldrene at  etterkommerne skal ta del i gjennom sin egen bolig. Det har aldri vært større foreldreentusiasme i boligmarkedet, sier Meier.

Her finner du boliger til salgs

Knallsterkt
Det er lite eller ingen forskjell om man ser på tallene for de ulike landsdelene. Det er heller ingen forskjell på kvinner og menn. Det å eie sin egen bolig er det som opptar Kari og Ola Nordmann.
– Er man over 30 år og ikke eier sin egen bolig, synes folk det er litt rart. Det viser hvor knallsterkt egen bolig står i folks bevissthet, sier Meier.

-->