Olav blir salgsleder på Geilo

Olav Qvale blir salgsleder ved PrivatMegleren i Hallingdal. Han beskriver hyttemarkedet på Geilo som svært godt, tross oljenedtur og høyere arbeidsledighet.


– Akkurat nå har jeg visning av tre hytter på Geilo. Vi nærmer oss påske og da er det høytid for hyttemarkedet i hele Hallingdalen, sier Qvale.

Geilo er også populært blant de som velger turski

Geilo er også populært blant de som velger turski

Silkeføre
Han har lang fartstid fra fritidsmarkedet, spesielt fra Beitostølen og Valdres-regionen. Han er partner og daglig leder av PrivatMegleren Gjøvik, og tar nå i tillegg rollen som salgsleder på Geilo fordi han har lang erfaring fra det såkalte fritidsmarkedet.


Tidlig påske
– Jeg vil beskrive det som silkeføre i alle prissegmentene. Etterspørselen har vært god gjennom hele vinteren. Påsken kommer relativt tidlig i år, og det betyr at det blir enda mer hektisk i påskeuken, sier han. Vanligvis roer hyttemarkedet seg etter påske, men i år tror Qvale det vil holde seg lenger enn normalt på grunn av at påsken er tidlig.

Her treffer du Olav Qvale


Fineste tiden
– Vi går inn i den fineste tiden på høyfjellet, og da er det enda flere som viser interesse for å kjøpe hytte. Geilo har alltid hatt en attraktiv beliggenhet både for vestlendinger og østlendinger. Samtidig registrerer vi at interessen i hyttemarkedet gjør seg gjeldende også andre steder. I hele Valdres-området er det stor etterspørsel etter hytter, sier Qvale. Han synes det er et god tegn at hyttemarkedet viser muskler.


Koster lite å låne
– Vanligvis er det hyttemarkedet som først påvirkes når det går dårlig med den generelle økonomien. På tross av oljekrise og høyere arbeidsledighet opplever vi mer interesse fra hyttekjøpere. Dette kan kanskje forklares med to faktorer. Mange har en del oppsparte midler og rentenivået er historisk lavt. Det koster med andre ord lite å låne penger, sier Qvale.

-->