Silkeføre i hyttemarkedet

Svært mange vil nyte hyttelivet. Akkurat nå er det silkeføre i hyttemarkedet, opplyser megler Ida Follinglo.
Her finner du hytter til salgs


ida01Det sies at hyttemarkedet er det første som bremser opp når det blir klabbeføre i økonomien. Det merker PrivatMegleren i Valdres lite til.
– Heldigvis er det mye aktivitet, og det viser at folk ønsker å bruke penger på hytte, sier Follinglo.

Langrenn
Cirka 80 prosent av alle oppdrag Follinglo har, dreier seg om hyttemarkedet. I snitt betaler folk mellom to og tre millioner kroner for en fritidsbolig til fjells. Follinglo opererer i hele Valdres med alle seks kommunene. PrivatMegleren har to avdelinger som dekker hele Valdres, samt kontorer på Fagernes og Beitostølen. Bare på Beitostølen har PrivatMegleren en markedsandel på 70 prosent.

Beitostølen er svært populært

Beitostølen er svært populært

– Hyttekjøperne er i ulike aldre, alt fra småbarnsforeldre til seniorer som ønsker et sted de kan ta imot familien i fjellheimen. Mest etterspørsel har vi hatt fra folk som er interessert i langrenn, men vi merker at flere også ønsker beliggenhet i nærheten av alpinanlegg, sier hun.

Hyttemarkedet har utviklet seg kraftig de siste årene. Og det selges fritidsboliger i alle prisklasser.


Enkle hytter
Enkle hytter uten vann og avløp og strøm er populære til riktig pris. Da handler det i mye større grad om pris fordi hytten blir et rehabiliteringsprosjekt som krever både tid og penger. Dersom de helt enkle hyttene ikke er riktig priset kan de bli liggende en stund i markedet.
– Dette markedet er mest tilstede på sommer og utover høsten. I vinter har det vært bra med salg av hytter med nærhet til langrenn og alpinanlegg. Vi kan vise til prisrekord på Aurdalsåsen, der vi solgte en flott hytte til sju millioner kroner i forrige uke, sier hun.

Denne hytten i Aurdal i Oppland er tilsalgs for 3,3 mill

Denne hytten i Aurdal i Oppland er tilsalgs for 3,3 mill

Tatt seg opp
Et del av markedet som har stått noe stille er prosjekterte hytter. Men nå er det fin driv også i dette segmentet. Med flere reservasjoner og salg inne, kan det bli en frisk senvinter i fjellheimen.
Her finner du PrivatMegleren nær deg

Akkurat nå er hyttemarkedet nokså likt boligmarkedet. Det legges ut for få hytter, og dermed blir det gjerne kamp om det som er i markedet.

– Nå beveger vi oss inn i den mest fantastiske perioden til fjells med turer i solskinn og Kvikklunsj og appelsin i sekken. Dette er absolutt et riktig tidspunkt å selge hytter på, mener Follinglo.

LES OGSÅ: PrivatMegleren med helt ny profil

-->