Nye glansdager for tapet

Tapet har igjen fått sin glansperiode.


Du kan slå deg løs med fototapet, det er bare din egen kreativitet som setter begrensninger.

Sjøutsikt fra spisebordet

Sjøutsikt fra spisebordet

Her finner du PrivatMegleren

– På 70-tallet var tapet allemannseie. Etter tapeten ble strie på veggen det moderne, avløst av malt strie inntil det ble malte, glatte vegger som preget boligene, forklarer markedsansvarlig Kristin H. Bjørnvik i Borge AS, som er landets største tapetgrossist.

Tapet i stue

Tapet i stue

Trender
To ganger i året presenterer Borge de siste tapet-trendene. Oppmerksomheten fra faghandlere over hele landet bare øker og øker, fordi forbrukerne er blitt mer opptatt av tapet.
– Vi tror folk flest har gått litt lei det glatte og malte. Vi ser at det blir mer og mer farge og mange innreder soverommet som et hotellrom med mørkere farger og tapet, sier Bjørnvik.

Hun synes tapet gir boliger et fyldigere og mer personlig preg.
– Om du skal få tapetsere to rom i boligen, hvilken rom hadde du valgt?
– Jeg hadde valgt gangen/entreen og stuen. Jeg er veldig glad i farger og mønstre, og i en entre kan man være litt ekstra vågal, svarer hun, og fortsetter lidenskapelig:
– Stuen er det neste rommet jeg ville valgt. I stuen kobler jeg av, og liker å ha det fint rundt meg. Tapeten i stuen skal ikke konkurrere med møblene, men fremheve møblene på en helt annen måte enn når de er omgitt av hvitemalte vegger.

tapet i gang

tapet i gang

– Hva er din tapetfavoritt?
– Dette var et vanskelig spørsmål. Jeg har mange favoritter. Det må i alle fall være farger og mønstre. Hvilket rom jeg skal tapetsere vil også avgjøre valget av tapeten.

– Hvordan er etterspørselen etter store motiver som fototapet som fyller ut en hel vegg ?
– Fondvegg er fortsatt aktuelt, men vi ser en trend med at flere og flere velger tapet på alle veggene. Det gir en fin helhet til rommet. Flere av våre tapetkolleksjoner har flotte paneler (tapetbilder) som gjør seg på en vegg.

– Kan folk få sin egen, selvvalgte tapet?
– På mrperswall.no har vi et stort utvalg av fototapeter i flott kvalitet, og ønsker man sin  helt unike tapet, kan man laste opp bilde og lage tapeten i den  størrelsen som ønskes.

Kristin H. Bjørnvik er knskje mer enn gjenomsnittet opptatt av tapet.
– Fordi tapet er gøy og også dekorativt.

Her finner du mer informasjon om tapet:
mrperswall.no
finndintapet.no
happywall.se

Her er flere bilder:

tapet - stue, delikat tapet-gang2 tapet-kjokken tapet-soverom tapet-spisestue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-->