Bruker kunstner til boligfoto

Han er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i Trondheim og utdannet fotograf fra Norsk Fotofagskole.

Boligbildene til Stian Hatling sier ikke bare mer enn tusen ord. Bildene forteller en spennende historie.

Stian Hatling brukes av Privatmegleren i Trondheim

Stian Hatling brukes av Privatmegleren i Trondheim


Foto: Stig Hatling

Foto: Stian Hatling

-Boligfotografering er blitt en egen sjanger. Jeg finner inspirasjon i mote, reklame, arkitektur og dokumentar. I boligfoto har jeg anledning til å bruke alle disse elementene til å formidle historier om en bolig, sier Hatling.

Mer enn kvadratmeter
Fotografen ønsker at bildene tar potensielle boligkjøpere med på en reise som forteller om boligens kvaliteter.
– Har boligen fantastisk utsikt, skal man få oppleve den utsikten gjennom bildene og gjennom bildeserien som helhet. En bolig består av pulserende rom mer enn et gitt antall kvadratmeter. Det kan være møtet mellom stue og hage, eller kjøkken og spiseplass. I alle hjem finnes muligheter for gode opplevelser, og det er disse jeg ønsker å formidle, sier den entusiastiske fotografen. 

Foto: Stig Hatling

Foto: Stian Hatling

Ta med bildene hjem
Enkelte boligselgere tenker at bildene skal øke interessen før visning.
– Bildene er viktig gjennom hele prosessen. Det handler om mye mer enn å skape interesse før visning. Bildene skal man ta med seg hjem, og gjenoppleve boligen. I disse situasjonene er det utrolig viktig at bildene oppleves som troverdige. Et fotografi er en sterk minnetrigger, svarer Hatling. Han fremhever dessuten megleren som en vesentlig faktor i forkant av fotoshoot.

Starter med megleren
– Gode bilder starter med en bevisst og kompetent megler, og her gjøres det en fenomenal innsats hos Privatmegleren i Trondheim. Allerede i den første dialogen med boligselger formidler meglerene viktigheten av bilder, og at overmøblering, nips og personlige eiendeler må fjernes. I mange tilfeller sørger en dyktig stylist for den siste finishen. Da er min rolle og finne vinkler og lyssettinger som optimaliserer alle deler av boligen, fortsetter Hatling.

Foto: Stig Hatling

Foto: Stian Hatling

– Prøver du å få frem hjemme-følelsen i bildene?
– Helt klart, og samspillet mellom stylist og megler er en avgjørende ingrediens for å skape en autentisk hjemme-følelse. Bildene skal drive frem en fortelling. Et bilde av et stearinlys forteller ingenting, men et frokostbrett på en seng er mektigere.  Mitt utgangspunkt er alltid at dersom det ikke er noe å si om bildet, er det verdiløst, smiler den anerkjente fotografen.
hatling11 hatling10 hatling09 hatling08 hatling07 hatling06

 

 

-->