Små boliger – smarte løsninger

Små leiligheter, gamle planløsninger eller dårlig utnyttet areal.

Her får du en verdivurdering av din bolig

Eli Th. Petersen
Møbeldesigner/Interiørarkitekt AOZ

Selv en sofa kan få uventet plass

Selv en sofa kan få uventet plass

Den seneste møbelutfordringen jeg fikk var egentlig en enkel liten problemstilling. Boligeieren hadde en sjenerende varmepumpe i stuen. Samtidig manglet familien et bord til å sette belysning og bilder på. Jeg tegnet et konsollbord med slanke ben, dører og perforert mønster i bunn og topp plate. Dermed kunne vi nå høyden til varmepumpen, og integrere den i konsollbordet. Dørene gjorde det lettere å rengjøre filteret, og de perforerte platene gav luftgjennomstrømning til varmepumpen.

Eli er interiørarkitekt og tilhenger av funksjonelt design

Eli er interiørarkitekt og tilhenger av funksjonelt design

 

Tømrer og møbelsnekker
Som interiørarkitekt er det ikke bare planløsning og innredning av bolig som er utfordringen. Ofte samarbeider vi med tømrer og møbelsnekker for å skape smarte løsninger. De fleste som pusser opp endrer rommene ved å flytte på vegger, male og skifte møbler. Mange følger trendene og overser funksjonaliteten. Og muligheten til å integrere funksjoner i selve boligen. Dette tilfører hjemmet mer helhet og skaper samtidig et unikt produkt av høy kvalitet som gir stor glede.
LES OGSÅ: Slik får du mer for boligen din

Behovet for plass dukker før eller siden opp. Det kan være små soverom som skal ha plass til lekser og eller kontorarbeid, leker og seng. Trange stuer behøver kanskje et spisebord som er lite til hverdags, men som kan trekkes ut når hele familien kommer på besøk. De fleste er nok mest bekymret for prisen. Heldigvis er slike prosjekter rimeligere enn folk tror. Det er verdt å investere noen ekstra kroner i møbler med gode funksjoner, selv om prisen kan være noe dyrere en møbler som kjøpes i butikken.

Plassdesign spisestue

Plassdesign spisestue

 

Plassbygde møbler
Vi kaller det plassbygde møbler.  Skal veggen flyttes,  skal det ikke mye til for å kle den igjen med hyller og skap. Integrerte løsninger under trappen, eller brystning på vindu som som kan fungere som sofabenk med integrert ventilator. Eller rekkverk som løser behovet for oppbevaring i stuen.

LES OGSÅ: Derfor fjernes bryllupsbilder og kjæledyr

Her finner du en megler nær deg

 

 

-->