Slik blir boligmarkedet 2016

Norske boliger vil fortsette prisoppgangen i 2016. Det sier Grethe W. Meier, administrerende direktør i Privatmegleren.


Her finner du en PRIVATmegler nær deg

Selv tror hun at prisøkningen vil ligge på mellom fire og fem prosent. Bare nå i januar regner Meier med at boligprisene stiger cirka tre prosent. I januar 2015 steg boligprisene 2,4 prosent.

Georgrafiske forskjeller
Meier fremhever imidlertid at 2016 kan bli det året med størst geografiske forskjeller. Rogaland vil fortsatt være preget av oljenedturen og med svært mange boliger for salg, mens andre deler av landet vil fortsette prisveksten fordi etterspørselen er større enn utbudet av boliger.

Skal du selge bolig?

Storbyene
Størst mangel på boliger er det i storbyene og sentrale strøk. Frem mot sommeren vil det – erfaringsmessig – være mest omsetning og høyest prisvekst i boligmarkedet, før det igjen roer seg ut på høsten.

Kostbare boliger
– I sum blir 2016 et år som følger de klassiske mekanismene i boligmarkedet. Jeg tror dessuten at det vil være stor omsetning av kostbare boliger slik det var i 2015. Konklusjonen er at markedet er godt i alle segmenter, sier hun.

 

-->