Mindre flis – mer tre

Interiimage001ørarkitekt Ingebjørg Berg Holm tror norske bad får mer tre og mindre flis i årene som kommer.

Her finner du nyttige tips og råd om du skal selge bolig

– Det ligger en miljøbesparelse i treverk, det er et bærekrafig materiale og man kan bruke mindre energi til oppvarming, sier hun. Kalde, helfliste bad er mer regelen enn unntaket i norske hjem. Men tre på badet er vel så bra, lunt og lekkert, synes hun.

Droppe varmekabler
Med tregulv på badet kan du for eksempel droppe varmekabler.
–  Med damp og tre oppnår man «badstueeffekten, treet avgir varme når det utsettes for vanndamp. For å oppnå den effekten må man ikke male treet med baderomsmaling eller annet som lukker porene, og på veggene og i taket kan du trygt ha ubehandlet eller oljet tre.  Men på gulvet og i såkalte sprutområder kan det være greit med behandle treverket på måter som gjør at du unngår skjolder, sier hun.

Her finner du en PRIVATmegler nær deg

Velstand
– Miljøaspektet spiller inn, og det gir et tilsnitt til interiøret. Nordmenn gikk fra felles bad på gangen til helfliset privatbad i samme tiåra, og fliser har blitt symbolet på velstand. Men fugingen gir badet et rutete preg. Man kan jo spørre seg hvem som i dag ville heltapetsert et rom med rutemønster. For andre rom i huset tror jeg kork, i tillegg til tre, kommer til å bli mer populært, tror interiørarkitekten.

-->