Gjør noe ut av trappa di!

Når vi pusser opp dreier det seg vanligvis om stue, soverom, kjøkken og bad.

AV: Mia Kjeldstad Hansen
Interiørdesigner Intro Interiørdesign og blogger på Boligmani

Mia

 

Her kan du søke etter en bolig nær deg
Her finner du en PRIVATmegler nær deg

Mange av oss er så heldige å ha en trapp i boligen vår, men dessverre blir denne delen av boligen ofte glemt. Et trapperom er et areal vi bare passerer, men dette gjør vi jo gjerne mange ganger daglig, så hvorfor ikke gjøre litt mer ut av det?

Rimelig og enkelt trapperom
Undertegnede utførte nylig et styling-oppdrag der trappen sto i fokus. På bildene under ønsket kunden å få frem den høye langveggen i trapperommet, og å gjøre noe med belysningen. Det var også ønskelig at det var noe som kunne gjøres til en rimelig penge og uten å bruke for mye tid.
Trapperom-1

Alle vegger var malt grå, noe som gjorde at stemningen rommet ble litt tung og dyster. Det var heller ikke mulig å henge en lang lampe fra taket da det ville ha kommet i konflikt med rekkverket på trappen.

Trapperom-3

Så, hva gjør man da? Ved å fokusere på èn enkelt vegg, dras mesteparten av oppmerksomheten dit du vil ha den. Ved å male kun langveggen fremheves høyden i rommet og blikket dras oppover.

Vi valgte å bruke maling, mye pga budsjett, men også pga en tverrgående bjelke som markerer etasjeskillet og som ville ha kuttet tapetlengden i to.Trapperom-4

Før vi satte i gang var det nødvendig med oppstrøksprøver. Det er alltid lurt ettersom farger oppfører seg ulikt i varierende lys.

-->