X
Vestfold og Telemark – Horten

Golftunet Trinn 1 - Eskebekkveien 72A, 72B, 74

Vestfold og Telemark – Horten

Golftunet Trinn 1 - Eskebekkveien 72A, 72B, 74

Prisantydning
3.500.000,-
Fellesgjeld
1.500.000 - 1.500.000,-
Primærrom
85.5m2 - 85.5m2
Bruksareal
88.2m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
93 24 38 77
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
47 80 27 33
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Benedikte Skogsholm

Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
PrivatMegleren Horten

Andreas Rasch Wegger

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
PrivatMegleren Horten
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Wivestad & Skogsholm AS / Benedikte Skogsholm

Selger/Utbygger

Golftunet AS

Byggeår

2019

Om prosjektet

Golftunet er et gjennomtenkt og meget flott boligprosjekt med fire bygg, i idylliske omgivelser ved Sem hovedgård og Borre golfbane. Per nå selges 17 leiligheter i bygg 1 og bygg 2, som er oppstarten på eventyret. Byggene ligger sydvestvendt og har alle en deilig uteplass - markterrasse, balkong eller terrasse.

Tilpasningen til omgivelsene har vært særdeles viktig i planleggingen, og resultatet vil bli moderne og klassisk - en perfekt kombinasjon av nåtidens komfort og tidlige tiders silhuett. Stedet og byggene appellerer til alle aldersgrupper og livsfaser. Det medfølger garasjeplass og sportsbod til hver leilighet, og alle unntatt én har trinnfri adkomst fra bakkeplan, via låvebro eller heis.

Leilighetene leveres innflyttingsklare med stilig kjøkken-, bad- og garderobeinnredning fra Crown Imperial. Badene leveres helfliset med varmekabler i gulv, mens stue, kjøkken og gang får vannbåren gulvvarme. Store vinduer sørger for godt med dagslys, veggflatene er i malt gips og det er parkett på gulv. Det blir anledning for tilvalg og individuelle tilpasninger i samråd med de enkelte fagområder, avhengig av hvor i byggeprosessen kjøp blir inngått.

Hvorfor kjøpe nytt?

- Boligen er i forskriftmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Kort fortalt

-17 prosjekterte 3- og 4-roms leiligheter.
- Det medfølger garasjeplass.
- Sydvestvendt terrasse/balkong.
- Idyllisk beliggenhet ved golfbanen.
- Nær Borrevannet og fjorden.
- Gangavstand til barneskole.
- Standard etter TEK10 og TEK17.
- Balansert ventilasjon for sunt miljø.
- Vannbåren varme i stue/kjøkken og gang.
- Eikeparkett og malte gipsvegger.
- Gode vindusflater og landlig utsikt.
- Listefritt til himling og fotlister i eik.
- Helfliset bad, noen har separat wc.
- Kjøkken/bad/garderobe fra Crown Imperial.
- Åpen løsning mellom stue og kjøkken.
- Godt med skapplass og bodplass.
- Disponibel sportsbod på ca. 7 kvm.

Arkitektens ord

Plasseringen og formen av husene er ment som en naturlig og romlig fortsettelse av eksiterende bygningsmasser, og et positivt komplimenterende element i det omliggende landskapet uten å ha en urovekkende effekt. Blokkene er sørvestvendt for å skape optimale solforhold for alle leilighetene.
Silhuettene av blokkene uttrykker seg som en naturlig formell forlengelse av Golftunet, samtidig som de utvikler en selvstendig karakter.
Variasjon i størrelse og plassering av leilighetene er slik at de er tilpasset både småbarnsfamilier og eldre. Dette hjelper til å rotfeste området som et nabolag egnet for alle. Leilighetene i 1. etasje inkluderer store terrasser på bakkenivå mens leilighetene i 2. og 3. etasje får både romslige balkonger og grønne områder på bakkenivå.

Bygg 1 er plassert på fotavtrykket til den eksisterende låven nordøst på eiendommen. Bygget har fått et tradisjonelt låve-uttrykk tilpasset gårdsbebyggelsen i nærområdet og vil gjennom materialvalg, tilpasset den historiske bygningsmassen, oppleves som en tilknytning mellom ny og eksisterende bebyggelse. Treverk i grønn sandfarge med hvit belistning og vindskier, og steinmaterialer i sokkelen og innkjøringen til parkeringsanlegget hjelper til å understreke dette. Bygget oppføres i 3 etasjer med avtrapping i begge ender med et parkeringsanlegg og boder under. Fasaden i sørvest er brutt med inntrukne balkonger som reduserer bygningens massivitet. Det er planlagt 11 leiligheter i bygget. Adkomst er planlagt gjennom to individuelle trappehus, hvorav den ene har heissjakt.

Bygningene 2, 3 og 4 er visuelt delt i to med et moderne mellomledd som er med på å redusere silhuettens massivitet i landskapet som skaper en sammenheng i taklandsskapet til de omliggende bygningsmassene. Siktaksene mellom blokkene er åpne og luftige slik at landskapet ikke oppleves som utestengt, men som en naturlig del av uteområdene. Gjennom materialvalg er byggene sensitivt tilpasset den lokale bebyggelsen. Treverk i naturlige farger er hovedmaterialet, og det veksles mellom lyse og mørke jordfarger, eventuelt blandet med steinmaterialer.
Det er planlagt 6 leiligheter per bygg. Adkomst til boliger i 1. etasje foregår på bakkeplan, mens 2. etasje har en trinnfri adkomst gjennom låvebruer som gir et fint tilskudd til ny bebyggelse, og som samtidig tydeliggjør bygningenes tilhørighet og opprinnelighet. Det blir installert heis i Bygg 2, 3 og 4.

AV Krystian Stachera og Mathias Ferdinand Schulze
KMS Arkitekter AS

Boligvelger

I boligvelgeren på PrivatMegleren sin hjemmeside kan du enkelt orientere deg blant leilighetene. Du kan trykke deg inn på hvert enkelt hus, velge etasje og finne frem til din drømmeleilighet i etasjeplanen. Klikk på linken og trykk på Boligvelger i første bilde som møter deg: https://www.privatmegleren.no/141189001

Beliggenhet

Golftunet får en utsøkt beliggenhet i området ved Borre golfbane og staselige Semb hovedgård, ca. 3 km fra Horten sentrum. Like ved ligger nydelige Borrevannet, og det er gangavstand til fjorden. Byggene blir plassert sydvestvendt for optimale solforhold og nydelig utsikt til det grønne nærområdet. Beliggenheten vil passe utmerket for unge, eldre, single og familier - alle vil kunne trives på Golftunet.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Idrett
Borre golfbane er kanskje det første vi tenker på når idrettsfasilitetene skal nevnes. Anlegget er nydelig med 18 hull, spektakulær utsikt og et svært hyggelig miljø. På området ligger golfkroa som er åpen alle dager. Vinterstid er det flotte skiløyper over golfbanen, så man så og si kan spenne på seg skiene rett utenfor stuedøra.

I gangavstand ligger Borre & Omegn tennisklubb med to utendørs og to innendørs baner. Like ved ligger vakre Semb hovedgård og hestesportsenter. I nærområdet finner vi Borre idrettspark med flere baner. Borre IL har et godt tilbud innen fotball, håndball, turn og allsport. På Granly barneskole som ligger i umiddelbar nærhet er det ny stor fotballbane, flerbrukshall og lekeplass.Trimhuset ligger også i gangavstand fra Golftunet så det er mange fine muligheter for å holde seg i form i området.

Fritid og rekreasjon
Borrevannet naturreservat er ren idyll med stor fiskebestand og et yrende fugleliv. Det er fantastisk å gå tur i området, og i sydenden av vannet er det satt opp et fugletårn. Vannet er egnet for bading, fisking og roturer. Det er ikke uvanlig å fange store gjedder og abbor. En annen populær tur er golfstien som går fra Sem hovedgård og er en 6 km lang runde i Sembskogen. Golftunet ligger forøvrig i et fantastisk turområde hvor man bl.a. har oppmerkede turstier med Turistforeningshytte i området.

På vinterstid kan man spenne på seg skiene rett på utsiden av leiligheten og herfra er det tidlig løyper på golfbanen. Forøvrig kan man gå lange turer utover vinteren bl.a. krysse Borrevannet og gå mot Skihytta. Til Verket kan man gå på ski eller til fots og ofte har man akebrett under armen. Trivelig plass å samle familien. Ønsker man å gå på skøyter er det mange som gjør det på Borrevannet.

Ikke langt fra området ligger Borrehaugene, Norges første nasjonalpark. Her er det et stort antall små og store gravhauger, og du kan nyte et flott turterreng, grønne lunger og majestetiske eiketrær. På området finner du også Midgardsenteret med museum og sin stilfulle Gildehall, formet som et langskip fra vikingetiden.

I sykkelavstand finner du også Horten svømmehall med basseng, vannsklie og badstue, noe som gir gode muligheter for både trim og lek.

Over den vakre Hortenskanalen er det tre broforbindelser til halvøya hvor du finner Karljohansvern - en halvøy med vakre friområder, samt museer, utstillinger, galleri og kulturarrangementer. I tillegg byr Karljohansvern på flere koselige kafeer og spisesteder, samt gode rekreasjonsmuligheter i bl.a. Hortenskogen.

Mellom sentrum og Karljohansvern ligger Lystlunden, en kombinert park og idrettsplass. Idrettsanlegget har kunstgressbane, bueskytterbane og flere treningsbaner for fotball. Dette er også Hortens største parkanlegg hvor det er satt ut flere benker og fellesgriller, samt etablert lekeplass. Parken fremstår som svært idyllisk med en sjarmerende paviljong og flott lyssetting etter mørkets frembrudd. Det er også kort vei til idrettshall og skatepark.

Rørestrand Camping er en familievennlig campingplass i naturskjønne omgivelser nær skog, strand og seilerhavn og ligger kun ca. 10 minutter med sykkel fra boligen. Rett nedenfor campingplassen finnes en solrik sandstrand med en flott stor gresslette. Her har man egen strandkiosk som er garantert å gi deg syden-stemning! Beachbaren tilbyr aktiviteter som bubbleballs, minigolf og har utlån av diverse balleker. Ta med deg gode venner eller familien, få deg noe godt å drikke, en is eller ta med grillmat og benytt en av gassgrillene som står fritt til utlån.

Handel og shopping
Horten Handelspark ligger ved innkjøringen til Golftunet. Horten Handelspark er et veletablert handelsområde med solide merkevarer innen hus, hjem, hage, hobby og helse. Handelsparken er stedet å handle for hele familien!

Dagligvarehandelen kan gjøres på Meny Borre som det kun er 10 minutters gangavstand til.

Ønsker du ytterligere servicetilbud er det tre kjøpesenter i sentrum (Torvgården, Vektergården og Sjøsiden). Sjøsiden kjøpesenter har bl.a. 37 butikker, eget parkeringshus, samt buss- og taxiholdeplass som nærmeste nabo. Fra senteret er det kort vei til gågatene og resten av sentrumsbutikkene.

Kollektivtilbud
Området har et svært godt busstilbud med hyppige avganger til sentrum og Tønsberg. Det tar ca. 10 min å kjøre til Skoppum stasjon med tog i retning Eidsvoll og Skien.

Utdanning
Bor du som barnefamilie på Golftunet, er det et ekstra pluss at Granly barneskole ligger i kort gangavstand. Skolen har per i dag rett under 500 elever fra 1. til 7. trinn. Elever i ungdomstrinnet sokner til Borre ungdomsskole, som per i dag har 300 elever, samt en spesialpedagogisk avdeling for elever med lese- og skrivevansker. Det er flere barnehager i nærområdet og kort vei til Horten videregående skole.

Fra Golftunet er det sykkelavstand til Norges nyeste universitet. Dette er en moderne og pulserende campus som byr på en rekke attraktive studier, idrett, kultur og sosiale aktiviteter.

Arbeidsplasser
I Horten og nærliggende byer befinner det seg mange spennende og høyt kompetente bedrifter.

Er du mer nysgjerrig på Horten anbefaler vi denne linken: www.hortenlove.no eller Hortenloves presentasjonsfilm om Horten kommune

Beskrivelse av bebyggelsen

Konstruksjon
Leilighetsbyggene oppføres med bærekonstruksjon av stål, betong og betong dekker. Alle bygg oppføres på støpt plate på mark. Bygg 1 oppføres over felles garasjeanlegg.

Vegger i fellesarealer/trapperom utføres i bindingsverk med gips eller betong avhengig av plassering og funksjonskrav.  Skillevegger mellom leiligheter utføres i bindingsverk og malte gipsplater eller betong.

Bro til bygg 2-4
Broen er tenkt som en tynn konstruksjon med rekkverk som kler byggestilen og fasaden.

Fasader/ Yttertak
Fasadene vil bli levert i det vesentlige med MøreRoyal impregnert trekledning (50 års garanti) med varierende fargevalg. Det vil kunne forekomme innslag av andre materialtyper i fasadene. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg.
Yttertak leveres for Bygg 1 som sperretak med takstein og for Bygg 2-4 som sperretak med topp dekke av tre.

Vindu / dører
Inngangsdøren til leilighetene leveres slett, malt med lås kasse for systemnøkkel og vrider. Farge bestemmes av arkitekt. Lik farge innside og utside.
Vinduer og terrassedører levers med 3-lags glass, malt hvit innvendig og med mørkere farge utvendig, tilpasset eksteriør.

Inngangsforhold (trapper, ganger, fellesarealer)
Det leveres fliser og / eller tepper på betonggulv i innvendig fellesareal/trapperom i nøytral farge. Vegger i fellesrom leveres som malt betong eller gips. Trapper og rekkverk vil få en moderne og delikat utførelse.

Heis
I Bygg 1 vil det bli installert heis fra parkeringskjeller til leiligheter tilknyttet hovedinngangen. Leilighet 1-204 vil kun ha adkomst via trapp.
I Bygg 2 vil det bli installert heis. Leiligheter i 2. etasje får direkte inngang i 2. etasje over gangbro. Alle leiligheter i Bygg 2 vil således få trinnfri adkomst.

FDV-dokumentasjon
Hver kjøper vil ved overtakelse få tildelt FDV-dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten. En FDV for fellesarealer vil bli overlevert til tiltakshaver.

Leveransebeskrivelse

Gulv og listverk
Samtlige leiligheter leveres med eikeparkett med underliggende vannbåren varme i stue, gang og kjøkken. På baderom blir det lagt fliser på støpt gulv med elektriske varmekabler. Innvendig bod,  soverom og wc-rom leveres med parkett på gulv uten varme i gulv.
I rom med parkett leveres gulvlister i eik.  Det vil i hovedsak bli listefri utførelse i tak og vinduer, og enkel list rundt dører. Annen utførelse kan avtales.

Innevegger
Vegger leveres som gips på reisverk, sparklet og malt i tidsriktig farge.

Himling
Himling i stue og soverom blir levert i hvitmalt betong med synlige V-fuger. Entre, bad, bod og WC leveres med nedforet malt gipshimling. Det vil forekomme innkassing/nedforing for fremføring av kanaler/tekniske installasjoner.

Dører
Innvendige dører leveres hvitmalte, slette med synlige spikerhull på gerikter.

Kjøkken
Tysk designkjøkken fra Nobilia levert av Crown Imperial Norge AS, og laminert benkeplate. Det leveres integrert hvitevarer (oppvaskmaskin, induksjonstopp med integrert avtrekksvifte, stekeovn samt kombi kjøl- og fryseskap). Det vil medfølge egen kjøkkentegning for den enkelte leilighet. Kunden vil bli kontaktet av en kjøkkendesigner fra Crown Imperial for å gjennomgå eventuelle endringer og tilvalg.

Baderom
Alle baderom leveres med flislagte gulv og vegger. Standard leveres hvite fliser i størrelse 30x60 cm på vegg og grå fliser på gulv i størrelse 20x20 cm. Dusjsone med dusjvegger av herdet glass med dusjarmatur montert på vegg. Baderomsinnredning fra Nobilia levert fra Crown Imperial leveres som standard med skuffer i hvit farge og speil på vegg med innfelt lys. Downlights i taket. Elektriske varmekabel på gulv. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel der det er inntegnet på tegninger. Samtlige leiligheter har vegghengte toaletter på badene.  Det vil være mulig å gjøre endring både når det gjelder flisvalg og baderoms innredninger.

WC-rom
Leveres med eikeparkett på gulv og vegg av gips eller betong. Vaskeservant samt toalett på gulv. Det er ikke varme i gulv.

Garderobeskap
Alle garderober leveres fra Crown Imperial. Der det er tegnet mer enn 1 meter garderobeskap leveres dette som skyvedørsgarderobe uten innredninger. Der det er tegnet 1 meter garderobeskap eller mindre, leveres dette som standard garderobeskap i hvitmelamin.

Innvendig bod
Det er tegnet enten bod eller ekstra skyvedørsgarderobe i leilighetene. Ventilasjonsaggregatene vil bli plassert i tilknytning til disse arealene.

Tilvalg
Det vil bli anledning til å gjøre individuelle tilpasninger. Tilvalg vil bli gjort i samråd de enkelte fagområder / leverandører (rørlegger, elektriker, kjøkkenleverandør og bygningsmessige forhold).

Prosjektet og dets priser er basert på at utbyggingen gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tillegg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført og innenfor hvilke tidsrom disse arbeidene kan bestilles. Kjøper har ikke rett til å kreve endringer og tilleggsarbeider som ikke står i sammenheng med ytelser som er avtalt, og som i omfang eller karakter skiller seg vesentlig fra den avtale ytelsen og/eller er til hinder for rasjonell gjennomføring av byggearbeidene. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringer eller tilleggsarbeider. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger m.v. jf. Bustadoppføringslova § 44.

Selger er uansett ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil endre vederlaget med mer enn 15 % jf. Bustadoppføringslova § 9. Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper er oppfordret til å ta forbehold i kjøpetilbudet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg/endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av utbygger/selger.

Inngås kjøpekontrakt etter vedtatt igangsetting, er kjøper kjent med at frist for tilvalg og endringer kan være utgått.

Tilvalg bestilt gjennom utbygger faktureres av utbygger og innbetales til meglers klientkonto innen overtagelse.

Bygninger

Leilighetene leveres innflyttingsklare med delikat og stiltilpasset eksteriør og interiør. Bygg 1 leveres etter Teknisk forskrift 2010 (TEK10). Bygg 2, 3 og 4 leveres etter Teknisk forskrift 2017 (TEK17). Alle bygg skal tilfredsstille toleransekrav i henhold til NS3420 (siste versjon). Valget av TEK10 eller TEK17 har rent arkitekt faglige årsaker. 

Trinn 1 består av 11 leiligheter i bygg 1 og 6 leiligheter i bygg 2. Se plantegninger i prospekt eller prislisten som ligger vedlagt for nærmere beskrivelse av leilighetene.

Det medfølger en sportsbod på ca 7 m2 til hver leilighet. Disse vil for bygg 1 og 2 bli plassert i garasjeanlegg under bygg 1.

Uteområdet

De nydelige omgivelsene danner et fantastisk utgangspunkt for Golftunet. Ved planlegging av prosjektet ble det lagt vekt på at Golftunet skal være en naturlig forlengelse av eksisterende bygninger. Silhuetten av bygget vil derfor ha et låve-uttrykk, mens materialvalget er tidløst i moderne kvalitet. Byggene vil få en selvstendig karakter, men ikke stikke seg ut i omgivelsene. Leilighetene får vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. Vann til gulvvarme og tappevann kommer fra egen felles brønnpark. Dette gir en miljøvennlig og økonomisk gunstig oppvarming.

I bygg 1 blir det 11 leiligheter og i bygg 2 blir det 6 leiligheter. Med variasjon i størrelse og plassering er leilighetene tilpasset ulike aldersgrupper og livsfaser - nettopp for å gi et miljø som er egnet for alle. Alle leilighetene i Bygg 1 (gjelder ikke 1-204) vil ha heis fra parkeringskjeller. I bygg 2 vil leilighetene i første etasje ha inngang fra bakkeplan, mens andre etasje har trinnfri adkomst gjennom låvebru - kledelig til omgivelsene. I tillegg er det heis i bygget.

Leilighetene på bakkeplan får store markterrasser, mens de i andre og tredje etasje får flotte balkonger/terrasser. Alle uteplassene er sydvestvendt med optimale solforhold. Balkongene bryter også opp byggets massivitet, og myker opp inntrykket. Samtlige balkonger leveres med rekkverk i glass og dekke av Royalimpregnert tre. Markterrassene leveres uten rekkverk, men med levegg mot nabo.

Bygget får vinduer og terrassedører med hvitmalt innside og mørk utside. Treverk er hovedmaterialet i eksteriører - basert på lyse og mørke jordtoner. Taket på bygg 1 får takstein, mens bygg 2 får taktekking med tredekke. Det etableres også en felles miljøstasjon/avfallsanlegg på eiendommen. Utearealene opparbeides og beplantes slik at alt ligger til rette for trivsel med plen, busker og felles samlingspunkter.

Til leilighetene i første etasje følger disposisjonsrett til et utvidet hageareal som strekker seg rundt bygget. Areal er inntegnet på utomhusplan. Størrelse og form er her ment som illustrasjon, avvik kan forekomme. Hvordan dette skal benyttes, beplantes eller avgrenses blir en avtale mellom borettslaget, kjøperen og utbygger.

Felles uteareal opparbeides i henhold til utomhusplan. Arealene arronderes, opparbeides og grøntarealer beplantes slik at fellesarealene fremstår som innbydende og trivelige. Utomhusanlegget vil bli ferdigstilt i forbindelse med sluttføringen av prosjektet, dog med vær- og årstidsforbehold. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg i utomhusanlegget.

Betegnelse

Eiendommen har gnr. 24, bnr. 27 i Horten kommune.

Gårds- og bruksnummer er ikke endelig fastsatt på salgstidspunktet, og avhenger av om det blir ett eller flere borettslag/sameier. Det kan bli sammenslåinger, fradelinger og/eller justeringer på tomtene i forbindelse med utbyggingen.

Gateadressen er Eskebekkveien og postnummer er 3186 Horten. Husnummer er ikke endelig fastsatt, tildeles i flg. Horten kommune når det blir gitt igangsettelsestillatelse.

Tomten som prosjekteres (for alle byggetrinn) er eiet tomt på 6732 kvm. Endelig tomtestørrelse avhenger av om det blir ett eller flere byggetrinn, om byggetrinnene eies av ett eller flere borettslag/sameier eller organiseres på annen måte, og dessuten om det blir nødvendig med noen grensejusteringer eller lignende i forbindelse med utvikling av eiendommen. Endelige grenser og tomtestørrelser vil fremkomme etter kommunal oppmåling. Selger og kjøper må akseptere arealet etter denne kommunale oppmålingen som bindende for seg, det vil si uten tillegg/fradrag i kjøpesummen. Selger forbeholder seg retten til å fastsette tomtestørrelse i forbindelse med fradeling/sammenføyninger mv.  Tomten vil bli et fellesareal for borettslaget.

Alle leiligheter i 1. etasje har en eksklusiv bruksrett til den delen av borettslagets fellesareal som ligger utenfor boligen og naturlig anses som boligens hageflekk. Arealet er tegnet inn på utomhusplanen. Størrelse og form er her ment som illustrasjon, avvik kan forekomme. Hvordan dette utearealet skal benyttes, beplantes eller avgrenses blir en avtale mellom borettslaget, kjøperen og utbygger. Den enkelte andelseier plikter å utføre nødvendig vedlikehold og å holde arealet i orden.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 75,40 kvm - 138,10 kvm, Bruksareal: 78,80 kvm - 141,10 kvm

I P-rom inngår generelt gang, soverom, bad, kjøkken og stue. Det henvises til hver enkelt plantegning for beskrivelse av romfordelingen.

Oppgitt areal er angitt ved P-rom og BRA. På tegningene kan det være angitt et romareal som er nettoareal innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik. Angitte arealer på plantegning er basert på foreløpige beregninger forut for detaljprosjektering. Selger forbeholder seg retten til å foreta omdisponeringer av arealet internt i boligen. Det gjøres oppmerksom på at dette kan endre angitt totalt P-rom.

Standard

Leilighetene får trinnfri adkomst, enten fra bakkeplan, via låvebru eller via heis, men kun en leilighet har ren trappeadkomst. Bygg 1 får heis fra parkeringskjeller til hovedinngang. I hver entré vil det komme enten bod eller garderobeskap. De leilighetene som ikke får bod, vil få ekstra skyvedørsgarderobe.

Stuen vil ligge i åpen løsning med kjøkken og ha utgang til terrasse eller balkong. Arealet blir romlig, veggene holdes i lysmalt gips og det blir listefritt til himling. Fotlister leveres i eik og det blir eikeparkett på gulv. Listefritt rundt vinduer og enkle lister rundt dører, understreker det stilrene designet. Et pluss er vannbåren gulvvarme som gjør det ekstra lunt.

Store vindusflater sørger for rikelig med dagslys til stue og kjøkken, og det blir god plass for både sofagruppe og spisebord. Til leilighetene er det valgt et tysk designkjøkken av god kvalitet fra Nobilia levert av Crown Imperial Norge AS. Innredning med benkeplate i laminat. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin, induksjonstopp med integrert avtrekksvifte og kjøl- og fryseskap er inkludert i kjøkkenleveransen.

Eventuelle tilvalg og endringer ut fra kjøkkentegning til den enkelte leilighet, kan tas med designer fra Crown Imperial. Samme firma leverer garderobeskap og baderomsinnredningen. Sistnevnte har hvite skuffefronter og servantspeil med innfelt belysning. Badet får videre veggmontert toalett, dusjvegger i herdet glass og dusjarmatur. Der det er inntegnet medfølger opplegg for vaskemaskin og stikk til tørketrommel.

Veggene får hvite fliser i 30 x 60 cm, mens gulvet får varmekabler og grå fliser i størrelse 20 x 20 cm. Flere av leilighetene får både bad og wc-rom. Det er mulighet for endring/tilvalg på flisvalg og innredning. På tegninger der det er mer enn én meter garderobe leveres dette som skyvedørsgarderobe uten innredning. De øvrige er garderobeskap med hvite fronter.

Utstyr

Leilighetene leveres med integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn, samt kombi kjøl- og fryseskap), men forøvrig er ikke hvitevarer en del av leveransen.

Det monteres ringetablå ved hovedinngangspartiet med porttelefon, video og automatisk døråpner til hver leilighet.

Opplegg for tilknytning til bredbånd/internettlinje og TV-signaler leveres 1 stk. punkt i vegg pr. leilighet. Tilkoblingskostnader fra leverandør må dekkes av kjøper.

Oppvarming - Teknisk

Oppvarming - ventilasjon
Leilighetene får vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. Vann til gulvvarme og tappevann kommer fra felles brønnpark. Dette gir en miljøvennlig og økonomisk gunstig oppvarming. På badet blir det levert termostatstyrt elektriske varmekabler. Det blir balansert ventilasjon med varmegjenvinning, og aggregat plasseres i innvendig bod/skyvedørsgarderobe. Det må påregnes nedforet himling eller innkassing for ventilasjonskanaler.

Rør i rør system
Alle leiligheter vil få rør-i-rør koblingsskap internt i hver leilighet i tillegg til fordelingsskap for vannbåren gulvvarme.

Brannvern
Røykvarslere og slukkeutstyr monteres i henhold til brannvernkonsulents prosjektering.

Elektro
Elektrisk anlegg ligger generelt som skjult anlegg.

Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker forskriftskrav. Det leveres utvendig lysarmatur og stikkontakter på terrasse.

Det bemerkes at tekniske anlegg og fremføringer til disse ikke blir inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for vann, ventilasjon og elektriske føringer.

Parkering / Garasje

Det medfølger én garasjeplass til hver leilighet. Garasjeanlegget ligger under Bygg 1, og vil ha heis opp til de fleste leilighetene i dette bygget. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det vil være Golftunet borettslag som er eier av parkeringsplassene, plassen leies ut til den enkelte andelseier. Andelseier må inngå egen garasjekontrakt som er vedlegg til prospektet. Etter forespørsel, kan det legges til rette for opplegg til el-bil i garasjekjelleren som bekostes av andelseier. Ved leie av en HC-plass, må plassen fravikes i bytte mot en annen plass, dersom leieren selv ikke kan dokumentere behov for en HC-plass og det kommer en annen andelseier som kan dokumentere dette behovet.

Det er mulighet for å leie biloppstillingsplass i nærheten av gjesteparkeringen til golfbanen etter nærmere avtale. Pris pr. d.d. er kr. 300,- pr. mnd. pr. plass. Kontakt selger eller megler for oppdatert informasjon.

Selger står fritt til å fordele garasjeplasser. Parkeringsplasser og sportsboder som ikke er solgt til andelseiere i borettslaget tilhører selger også etter at alle andeler er ferdigstilt og overtatt. Selger har rett til å selge slike parkeringsplasser og sportsboder til andelseiere i borettslaget event. sameie i det samlede utbyggingsprosjektet, eventuelt andre om de offentlige reglene tillater dette.

Adkomst

Fra Horten Torv følg Storgata sydover, passer bare lyskrysset ved Shell på Tveiten og fortsett inn på Borreveien. Ta til høyre inn på Eskebekkveien vis-a-vis Vestfold Bowling. Følg veien den fantastisk flotte allèn til du ser prosjektet på venstre side ned mot hull 1 og vis-a-vis Golfkroa.

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Miljøstasjon

Det blir etablert en felles miljøstasjon/avfallsanlegg på eiendommen. For plassering se uthomhusplan i prospektet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Følgende servitutter fulgte automatisk med i forbindelse med fradelingen av tomta fra Semb Hovedgård. De fleste har ingen relevans for Golftunet og selger jobber med å få disse slettet.

1866/900051-1/28 Bestemmelse om vannrett tinglyst 28.04.1866

1877/905669-1/28 Skjønn tinglyst 14.08.1877. Gjelder REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN.

1896/900016-1/28  Best. om adkomstrett tinglyst 29.11.1896

1912/900063-2/28  Skjønn tinglyst 10.07.1912 Elektriske kraftlinjer, Overekspropriasjonstakst.

1918/900092-1/28  Elektriske kraftlinjer tinglyst 21.12.1918

1919/900069-1/28  Bestemmelse om fiskerett tinglyst 13.08.1919

1921/900046-1/28  Elektriske kraftlinjer tinglyst 19.03.1921

1939/1280-1/28  Skjønn tinglyst 06.10.1939 Elektriske kraftlinjer, Med flere bestemmelser

1955/203-1/28  Jordskifte tinglyst 31.01.1955 Grensegangssak

1969/728-1/28  Skjønn tinglyst 10.03.1969 Elektriske kraftlinjer Sak 4/1968 B

1976/497-1/28  Skjønn tinglyst 04.02.1976 BESTEMMELSE OM FELLES VANNVERK

1977/1453-1/28  Erklæring/avtale tinglyst 14.04.1977 Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk

1979/3776-1/28  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 23.07.1979

1980/1095-1/28  Erklæring/avtale tinglyst 11.03.1980 REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN

1981/2905-1/28  Jordskifte tinglyst 17.06.1981 Grensegangssak

1981/4995-1/28  Fredningsvedtak tinglyst 13.10.1981 BORREVANNET NATURRESERVAT

1990/3278-1/28  Bestemmelse om veg tinglyst 28.05.1990 rettighetshaver:Knr:0701 Gnr:25 Bnr:1 og 3

1990/3279-1/28  Bestemmelse om veg tinglyst 28.05.1990 rettighetshaver:Knr:0701 Gnr:25 Bnr:2

1990/3280-1/28  Bestemmelse om veg tinglyst 28.05.1990 rettighetshaver:Knr:0701 Gnr:25 Bnr:7

1999/1500-1/28  Erklæring/avtale tinglyst 08.04.1999 Rettighetshaver: BORRE ENERGI AS. Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter, Erstatning er fastsatt til kr. 9.500,-, Med flere bestemmelser

2001/1864-2/28  Erklæring/avtale tinglyst avtale 23.04.2001 Bestemmelse om vann/kloakkledning

2019/1013639-2/200  Erklæring/avtale tinglyst 02.09.2019 21:00 - Bestemmelse om tilrettelegging for tilknyttning til anlegget som blir etablert.

2019/1013639-3/200  Erklæring/avtale tinglyst 02.09.2019 21:00 Bestemmelse om trallerom i garasjekjeller, bestemmesle om vedlikehold.

Tinglyste rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 0701-24/1
2018/309304-1/200  Bestemmelse om adkomstrett tinglyst 10.01.2018 21:00 Kan ikke slettes uten samtykke fra:HORTEN KOMMUNE rettighetshaver:Knr:0701 Gnr:24 Bnr:27

2019/1013639-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  tinglyst 02.09.2019 21:00 Bestemmelse om grøfter/kummer rettighetshaver:Knr:0701 Gnr:24 Bnr:27  

2019/1013639-4/200  Bestemmelse om parkering tinglyst 02.09.2019 21:00 rettighetshaver:Knr:0701 Gnr:24 Bnr:27

Megler har kopi av de tinglyste dokumentene, kontakt megler for å få disse tilsendt elektronisk eller i papirkopi.

Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende borettslaget, sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene knyttet til gjennomføring av prosjektet.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen blir tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett. Utbygger dekker alle kostnader til tilknytning. Internveiene driftes av borettslaget.

Veien ned til Golftunet (veien med den fine alléen) eier av Semb Hovedgård. Det skal etableres et veilag med felles ansvar for drift, vedlikehold og brøyting. Det blir satt opp lysmaster fra Sembsportene og ned til Folftunet. Det blir noen flere fartsdumper, og det blir ikke laget fortau.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar.

Når overtagelse skjer ved midlertidig brukstillatelse anbefales kjøper å holde tilbake ett beløp som sikkerhet for at ferdigattest fremskaffes.
Det er opp til kjøper om de vil rådføre seg med eksterne fagmenn vedrørende størrelsen på beløpet.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen av avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende. Boligbebyggelse - fremtidig. Hensyn landskap og friluftsliv. Kommuneplan (22.06.2015) er vedlegg til prospektet.

Eiendommen ligger i et regulert område. Planid 701 00400  Golftunet (19.06.2018). Reguleringsformål: Bvaring naturmiljø, bevaring kulturmiljø, utforming, uteoppholdsareal, renovasjonsanlegg, grønnstruktur, lekeplass, boligbebyggelse og veg. Planstatus er vedlegg til prospekt.

Beskrivelse av borettslaget

Leilighetene i Trinn 1 blir organisert i ett borettslag, Golftunet borettslag. Senere byggetrinn kan bli organisert som en del av Golftunet borettslag eller som et sameie.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie). Manglende innbetaling av felleskostnader fra andre andelseiere kan medføre at resterende andelseiere må dekke dette.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler og budsjett. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Golftunet AS innestår for at borettslaget ikke vil ha noen uoppgjorte gjeldsforpliktelser ut over fellesgjelden. Fellesgjelden vil bli sikret med pant i eiendommen.

I budsjettet til borettslaget er det ikke lagt opp til å tegne Sikringsfond. Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Om det senere er ønskelig kan Golftunet Borettslag knytte seg til Boligbyggelagene Finansieringsforetak AS via forretningsfører USBL som sikrer borettslaget mot tap på manglende innbetaling av fellesutgifter fra andelseiere.

Faste, løpende kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke endelig fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke borettslagets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene borettslaget rekvirerer.

Månedlige stipulerte fellesutgifter for usolgte leiligheter januar 2020 er fra kr. 5.532,- til kr. 6.748,-, forutsatt andel innskudd 70% og andel fellesgjeld 30% med 20 års avdragsfrihet. Vedlagte prisliste viser i også fellesutgifter inklusive avdrag. Forslag til budsjett for borettslaget og de enkelte boligene er vedlegg til salgsoppgaven.

De månedlige fellesutgiftene inkluderer: Renter på andel fellesgjeld, leie av parkeringsplass i felles garasjekjeller, styrehonorar, arb.g.avg., revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, energikostnader, oppvarming og varmtvann, vaktmester, renhold, kostnader vei, kom.avg., vedlikehold/drift heis og teknisk anlegg, abb. TV/internett og forsikring.

Hver bolig vil få eget opplegg når det gjelder vannbåren gulvvarme og varmtvann slik at disse utgiftene er medregnet som akonto beløp i de månedlige fellesutgiftene og avregnes årlig.

Innboforsikring og strøm til den enkelte leilighet betales av andelseier i tillegg til mnd. fellesutgifter. Strømutgifter er ikke stipulert da boligen ikke har vært bebodd.

Fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på generalforsamling.

Det innbetales en oppstartskapital/andel på kr. 5.000,- til borettslaget. Andelen blir overført forretningsfører når borettslaget er etablert og oppgjørsmegler har fått utbetalingsanvisning av borettslagets styre. Beløpet er innskuddskapital til borettslaget som ikke tilbakebetales.

Andel fellesgjeld / formue

Borettslaget vil bli finansiert med 30 % fellesgjeld og 70 % innskudd. Renter og avdrag på felleslånet betales av borettslaget gjennom deler av de månedlige felleskostnadene som betales av andelseierne. Felleslånet er planlagt som et annuitetslån med flytende rente. Nominell rente er pr. 28.11.2018 2,2 %. Fellesgjelden er planlagt å bestå av et annuitetslån med 50 års løpetid hvor de 20 første årene er avdragsfrie. Kapitalkostnadene vil øke når perioden for avdragsfrihet opphører. Andel fellesgjeld og stipulerte felleskostnader for den enkelte bolig fremgår av prislisten.

Det presiseres at renten vil endre seg i samsvar med den generelle renteutviklingen og påvirke de månedlige felleskostnadene tilsvarende. Renteutgiftene er i 2019 fradragsberettiget med 22 % etter gjeldende regler, forutsatt at andelseieren har tilstrekkelig skattbar inntekt.

Individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning):
Borettslaget legger opp til en ordning for IN-ordning. Det betyr at du som andelseier kan betale hele eller deler av din andel fellesgjeld. Betaler du inn mer andel fellesgjeld vil de månedlige fellesutgiftene blir mindre enn det som er oppsatt i prislisten.

Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året etter innflytting, med minimum kr. 100.000,- per innbetaling. Det kan tilkomme et gebyr for andelseier. Prisene og beløpets størrelse ligger som endel av forretningsføreravtalen med Usbl. Nedbetaling av andel fellesgjeld kan kun gjøres når borettslaget har flytende rente.

Oppgjør

Omkostninger:
Tinglysingsgebyr for overføring av hjemmel til andel i borettslag p.t. kr. 430,-.
Tinglysingsgebyr for evt. pantedokumenter kr. 430,- pr. dokument.
Pantattest kr. 199,50 pr. attest.
Andelskapital kr. 5.000,-
Oppstartsmidler borettslaget kr. 5.000,-
Det tas forbehold om endringer av offentlige satser/avgifter.

Den totale kjøpesummen for leilighetene varierer fra kr. 3.961.059,50 til kr. 7.161.059,50 og består av innskudd og andel fellesgjeld, samt omkostninger som beskrevet over her. Prislisten spesifierer kostnader for den enkelte leilighet.

Betalingsbetingelser:
Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler Kr. 100 000,- ved garantistillelse. Beløpet innbetales meglers klientkonto og er avtalt å være depositum i samsvar med bustadoppføringslovens § 46 (2). Dersom selger stiller garanti iht bustadoppføringslova § 47, blir depositumet å anse som forskudd og kan utbetales til selger. Depositumet skal være fri egenkapital og det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for beløpet. Når selger har stillet lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglers klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Betalingsforpliktelsen inntrer uansett ikke før tilfredsstillende garanti er stilt. Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtagelse. Dersom utbygger stiller garanti iht. bustadsoppføringslovas § 47 kan sluttoppgjøret også utbetales til selger før tinglysing av skjøte. Renter opptjent på klientkonto tilfaller kjøper inntil skjøte er tinglyst eller selger stiller forskuddsgaranti iht. bustadoppføringslovens § 47

Salgsbetingelser/garantier:
Boligene selges til forbrukerkjøper etter bustadoppføringslovas bestemmelser. Utbygger stiller garanti iht. §12 i bustadoppføringslova.

Dersom utbygger stiller garanti iht. bustadsoppføringslovas § 47 kan eventuell innbetalt del av kjøpesummen/forskudd utbetales til selger før overtagelse og tinglysing av skjøte. Renter opptjent på klientkonto tilfaller kjøper inntil skjøte er tinglyst eller selger stiller forskuddsgaranti iht. bustadoppføringslovens § 47.

Kjøpekontrakt:
Selger vil benytte egen standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at kjøpetilbud legges inn på grunnlag av denne kjøpekontrakten, og en eventuell aksept gis under samme forutsetning. Standard kjøpekontrakt er vedlegg til salgsoppgaven. Salg til kjøpere som ikke er forbrukere faller utenfor bustadoppføringslova. For andre enn forbrukere vil det gjelde særskilte betingelser. Kontakt selger for kopi av kjøpekontrakt basert på bestemmelsene i avhendingslova, som benyttes ved salg til næringsdrivende/ikke forbruker.

Kjøpekontraktene er bindende for kjøper i 12 måneder fra budaksept. Dersom utbygger ikke har fattet beslutning om byggestart innen disse 12 månedene, har kjøperen rett til å annullere kjøpekontrakten. Utbygger forbeholder seg retten til å beslutte byggestart for ett eller flere hus av gangen.

Meglers rett til å stanse gjennomføring av transaksjonen:
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terror-finansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §§ 147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger/oppgjørsmegler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Konsesjon / Odel

Det hviler ikke odels- eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Adgang til utleie (boligformål)

I henhold til lov om burettslag § 5-5 kan man med godkjenning av styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man selv har bebodd leiligheten i minst ett av de siste to årene. Kjøper må selv vurdere eventuelle skattemessige konsekvenser ved utleie samt hvilke krav som stilles til radonmåling.

Annet

Overdragelse - resalg:
Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan transporteres uten skriftlig samtykke fra selger. Dersom transport godkjennes, påløper et gebyr til selger på kr. 30 000,-

Kostnader ved avbestillinger:
Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader ved eventuell avbestilling etter bustadoppføringslova, jf. Bustadoppføringslova kapittel VI. Kontakt megler/selger for nærmere informasjon. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet. Avbestilling før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr. 50.000,-.

Forbehold:
Selger tar forbehold om at byggelån blir gitt, endelig byggetillatelse og igangsettelsestillatelse, og at tillatelsene som gis, etter selgers vurdering, ikke medfølger urimelig tyngende vilkår for selger.

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eller som følge av offentlige pålegg, uten at den generelle standarden forringes. I fall det forekommer avvik mellom denne beskrivelsen og plantegningen eller informasjon beskrevet i salgsmateriell, er det denne beskrivelsen som gjelder.

Tegninger og skisser i tegnings- og salgsmaterialet eller salgsprospekt er ment som illustrasjoner før Bygget er ferdig og kan inneholde elementer som ikke inngår i leveransen for eksempel garderobeskap, møblering, fargevalg, dør- og vindusform. Videre kan enkelte bygningsmessige detaljer som for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser/arrangement, beplantning, fargesetting etc. avvike fra nevnte tegninger, skisser og illustrasjoner. Vindusplasseringer, terrasse- og rekkverksløsninger i tilknytning til den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer som følge av arkitektoniske eller konstruksjonsmessige hensyn i prosjektet.

Selger forbeholder seg retten til den endelige utformingen av utomhusplanen for prosjektet. Kjøper aksepterer at evt. avvik fra fremlagte opplysninger ikke kan danne grunnlag for prisavslag og/eller hevning av kjøpet.

Kjøper gjøres oppmerksom på at det i nye Bygg kan oppstå noe svinnriss i mur og betong, sprekker i skjøter på treverk, fuger som sprekker opp, tapet, maling m.v. og i materialoverganger. Kjøper kan ikke kreve utbedret eller gjøre gjeldende misligholds-beføyelser for slike forhold, med mindre arbeidet ikke er fagmessig utført.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett ved kjøp av andel i prosjektet.

Iflg. vedtektene punkt 3-1 gjelder følgende: Dersom andelseier skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett.

Det finnes noen unntak i avsnitt 2: Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.

Frister for å gjøre forkjøpsretten gjeldende, ref. punkt 3-2 i vedtektene: Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.

Utkast til vedtektene og husordensreglene er vedlegg til prospekt.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse:
Utbygger legger opp til at 9 boliger må være kontraktert før byggebeslutning. Deretter beregnes 15 måneder produksjonstid fra innvilget igangsettingstillatelse for det enkelte hus.

Dersom selger gjør forbehold gjeldende bortfaller eventuelt inngått kjøpsavtale. Utover dette har partene intet økonomisk ansvar overfor hverandre.

Når selger har oppnådd tilstrekkelig forhåndssalg, fått byggelån og det er gitt igangsettelsestillatelse, skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Ved overtagelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Etter at styret i borettslaget er etablert, og før overtagelse av de enkelte seksjoner, vil selger innkalle borettslagets styre til overtakelse av borettslagets fellesarealer. Kjøper må akseptere at borettslagets styre skal representere alle andelseierne ved overtakelse av fellesarealene.

Overtagelse av boligen skjer ved overtagelsesforretning. Det skal føres protokoll fra forretningen som kjøper og selger signerer. Partene beholder hvert sitt eksemplar av protokollen. Boligen vil bli levert i byggrengjort stand.

VARSEL OM FRISTFORLENGELSE GRUNNET KORONAVIRUS
Estimert fremdrift og ferdigstillelse/overlevering av boliger i prosjektet som er angitt i salgsoppgaven er satt før utbruddet av koronaviruset. Prosjektet er i full aktivitet og utbygger vil så langt det lar seg gjøre holde produksjonen og fremdriften i gang. Det må dog forventes at overtakelse ikke lenger vil finne sted til slik dato som er angitt i salgsoppgaven. Det varsles på den bakgrunn at Selger vil kreve fristforlengelse som følge av forsinkelsene, jf. bustadoppføringslova § 11 første ledd bokstav c, jf. fjerde ledd. Vi vet på nåværende tidspunkt ikke omfanget av fristforlengelsen, og kan derfor ikke angi når overtakelse kan forventes. Selger vil til enhver tid rette seg etter de retningslinjer som gis av Folkehelseinstituttet og øvrige myndigheter. Dere vil holdes løpende orientert om status i prosjektet. Endelig dato for overtakelse vil bli varslet i tråd med kontrakten. Tekst om slik fristforlengelse vil inntas i kjøpekontrakten.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring da eiendommen selges som ledd av næringsvirksomhet.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt straks forbehold om byggelån, igangsettingstillatelse og salgsvolum er innfridd. Dog senest før byggearbeidene starter. Garantien skal være pålydende 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 i tillegg til garanti etter § 12 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Prosjektet er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA (forsikringsnummer 88749935). Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom borettslagets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris. Prisene er fra kr. 2.765.000,- til kr. 5.005.000,- (innskudd). Se den til enhver tid gjeldende prisliste for oversikt over tilgjengelige leiligheter og gjeldende pris. Salgsprisene kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse. Selger står fritt til når som helst, uten varsel, å regulere prisen på usolgte boliger. Prislisten er ikke å anse som et bindende tilbud fra selger.         
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig, og leveres til meglerforetaket ved personlig oppmøte på kontoret eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du på www.privatmegleren.no/141189001, og se deretter på den enkelte leiligheten.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Kredittvurdering - dokumentasjon av finansieringsevne - personopplysninger::
Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av budgivere og kan avvise en budgiver som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Kjøper aksepterer ved inngivelse av bud at selger kan videreformidle nødvendige personopplysninger om kjøper til tredjepart, f. eks. forretningsfører, signalleverandører og andre som har behov for slike opplysninger for sine leveranser til prosjektet.

Vedlegg

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i samtlige vedlegg til salgsoppgaven
Budskjema/kjøpetilbud
Prisliste
Romskjema
Utkast til vedtekter og husordensregler for borettslaget
Garasjeleieavtale
Forslag til budsjett
Standard kjøpekontrakt
Planstatus fra kommunen
Kommuneplankart
Reguleringsplankart og bestemmelser

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon kr. 40.000,- pr. solgte bolig. Oppgjørshonorar kr. 4.350,- pr. solgte bolig. Ved delinnbetalinger i prosjektet, påløper kr 625,- pr. delinnbetaling i ekstra oppgjørskostnad. Markedsføring avtales direkte med oppdragsgiver og faktureres fortløpende. I tillegg kommer direkte utlegg gjort på vegne av selger.

Dersom oppdragsgiver sier opp oppdraget, betales et honorar på kr 12.375,-  pr. enhet., samt kreve dekning for utlegg gjort på vegne av oppdragsgiver.

Alle priser er inkl. mva.