Klikk for galleri

Klare til innflytting før jul! Delikate selveierleiligheter med attraktiv beliggenhet i hjertet av Horten sentrum.

X
Vestfold – Horten

Skippergata 3 - Vektergården

Vestfold – Horten

Skippergata 3 - Vektergården

Prisantydning
2.150.000 - 5.500.000
Primærrom
34m² - 91m²
Bruksareal
37m² – 97m²
Rom
2 – 3 rom
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
93 24 38 77
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
47 80 27 33
Salgsoppgave
Lukk

Benedikte Skogsholm

Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
PrivatMegleren Horten

Andreas Rasch Wegger

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
PrivatMegleren Horten
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Wivestad & Skogsholm AS / Benedikte Skogsholm

Selger/Utbygger

Vekterkvartalet Leilighet AS

Betegnelse

Skippergata 3, 8187 Horten

Gnr. 125 Bnr. 322 i Horten kommune. Eiendommen vil bli seksjonert og hver leilighet får tildelt hvert sitt seksjonsnummer når seksjoneringen er ferdig.

Byggeår

2018

Ferdigstillelse

Eiendommen forventes å bli ferdigstilt i løpet av 2019. Det er signert entreprise med entreprenør Strøm Gundersen Vestfold AS. Avtalt fremdriftsplan med entreprenør tilsier overlevering av siste leilighet senest den 01.12.2019.

Boligvelger

I boligvelgeren på PrivatMegleren sin hjemmeside kan du enkelt orientere deg blant leilighetene. Du kan trykke deg inn på hver etasje og finne frem til din drømmeleilighet i etasjeplanen. Gå inn på denne linken og trykk på Boligvelger i første bilde som møter deg: https://www.privatmegleren.no/141169002

Kort fortalt

- 44 moderne selveierleiligheter.

- Eksepsjonelt sentral beliggenhet.

- Effektiv planløsning over én etasje.

- Mulighet for kjøp av garasjeplass.

- Det er heisadkomst til alle etasjene.

- Felles takterrasse og annen solrik felles uteplass.

- Nydelig utsikt mot Oslofjorden fra mange leiligheter

- 3 leiligheter har fransk balkong.

- 41 leiligheter har egne balkonger. 

- Fyring med vannbåren gulvvarme.

- Balansert ventilasjon med varmeveksler.

- HTH-kjøkken med hvitevarer fra Siemens.

- Moderne baderomsinnredning fra HTH.

- Det blir eikeparkett i alle oppholdsrom.

- Flere soverom i suiteløsning med bad.

- Tilhørende én sportsbod til hver leilighet.

- Umiddelbar nærhet til alle sentrumsfunksjoner.

Beliggenhet

Midt i hjertet av Horten sentrum finner du Vektergården med 44 prosjekterte selveierleiligheter med høy standard og funksjonelle planløsninger.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Prosjektet ligger i hjertet av Horten, rett ved Rådhuset og alt av byens servicetilbud. Skulle man sette merkelapper på Horten vil du få et mangfold av de sjeldne. Trivsel, lave skuldre, teknologi, innovasjon, lukten av sjø, knutepunkt, stemning, kultur, sjarmen - alle beskrivende stikkord. Området har urban bysjarm, nærhet til alt man trenger i hverdagen og kort vei til skoler, barnehage, rekreasjonsområder og god offentlig kommunikasjon.

Like i nærheten finner du Lystlunden idrettsplass med Horten stadion, og litt lengre bort den vakre Kanalen. Horten er mer en sjarm og idyll, her vil du finne en rekke høyteknologiske bedrifter av internasjonal karakter. På Bakkenteigen ligger Campus Vestfold som et senter for innovasjon med blant annet forsker- og teknologilinje.

Det er kort gangavstand ned til sjøen, båthavna, ferjekaia, Hortenskogen og Karljohansvern. Horten er byen i Vestfold som har flest badeplasser pr. innbygger, og strendene ligger virkelig som perler på en snor. Vollane, byens største og mest populære strand, ligger innen kort gangavstand. I nærområdet finnes det museer, utstillinger og galleri slik at den kulturelle appetitten også blir stillet.

Byen preges av vakre friområder som umiddelbart gir lave skuldre. Kyststien er fantastisk og kan nytes gjennom årstidene. Naturskjønne Karljohansvern er kun en kort spasertur unna. Handelssentrumet har gågate, en rekke koselige kafeer, flere spisesteder og et levende uteliv.

Ønsker du å utfordre golfkunnskapene kan Borre Golfklubb friste med 18 hull, spektakulær utsikt og et hyggelig miljø. En liten kjøretur unna ligger også Borrehaugene - Norges første nasjonalpark. I området ligger små og store gravhauger, og du kan nyte et herlig turterreng, grønne lunger og majestetiske eiketrær.

Servicetilbud

Det er tatt formell byggebeslutning for siste byggetrinn i Vekterkvartalet. Det er også signert entreprise med entreprenør Strøm Gundersen Vestfold AS.

Arbeidet med å søke igangsettingstillatelse starter om kort tid, og avtalt fremdriftsplan med entreprenør tilsier overlevering av siste leilighet senest den 1.12.2019.

Bygninger

Vekterkvartalet Trinn 4 er det siste boligtrinnet som skal bygges i Vekterkvartalet i Horten sentrum. Det er tidligere bygget og solgt tre boligtrinn med til sammen 50 leiligheter i det samme kvartalet.

Midt i hjertet av Horten sentrum finner du Vektergården Trinn 4 som utgjør 44 prosjekterte selveierleiligheter fra ca. 27 kvm - 121 kvm med høy standard og funksjonell planløsning. Bygget har heis, parkeringshus og en rekke butikker. Boligtrinnet har egen adkomst fra trapp- og heis-tårn med egen inngang fra Skippergata mot nord. Tre leiligheter har fransk balkong og 41 leiligheter har egne balkonger.

Leilighetene ligger i henholdsvis tredje, fjerde og femte etasje beliggende på taket av kvartalets parkeringshus. For mange av leilighetene er det mulig å kjøpe garasjeplass på Plan 2 i bygget (jfr. prislisten), eller parkeringskort for bruk i Plan U eller Plan 1.

Alle leilighetene er over 1 plan, og vil bli levert innflyttingsklare. Alle med en arealeffektiv planløsning, egen balkong (tre av leilighetene har fransk balkong) og et moderne arkitektonisk utrykk. Prosjektet er tegnet av Spir arkitekter.

Bygget leveres etter Teknisk forskrift 2010 (TEK10), og arbeidet skal generelt tilfredsstille toleransekrav i henhold til NS 3420, seneste revisjon. Bygget har fyring med vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon med varmeveksler. I tillegg til elektriske varmekabler på badene.

Leveransebeskrivelse

Det vises til vedlagte tegninger for boligene og utomhusarealer.

Boligene blir oppført iht. bestemmelsene i Plan og Bygningsloven og Teknisk forskrift 2010.

Yttervegger

Yttervegger over terreng leveres som isolerte vegger med trefasade eller plater.

Alle fasader vil måtte påregnes vedlikehold av sameiet fra 1-3 år fra innflytting. Panel er ikke beiset/malt etter montasje og må således behandles innen 3 år for ikke å forringes.

Platen som boligtrinnet med bærekonstruksjoner bygges på, er i plass-støpt og armert betong (etterspent konstruksjon), og utgjør også tak på parkeringshuset.

Vegger

Bærende vegger mellom leiligheter utføres i betong/tre. Innvendige lettvegger leveres med gipsplatekledning og isolasjon. Vegger rundt baderom og kjøkken forsterkes om nødvendig for oppsetting av veggfliser og/eller kjøkkeninnredning.

På kjøkken leveres det ikke fliser på veggen mellom overskap og underskap.

 

Nødvendige vertikale og horisontale sjakter for føring av tekniske anlegg er delvis påført salgstegninger. Detaljprosjektering vil kunne endre plassering og størrelse på sjakter i boligen.

Vinduer og ytterdører

Det leveres trevinduer utvendig beslått med aluminium. Foring i treverk, listverk i Deco-kompositt. Ferdig overflatebehandling fra fabrikk, med to-lags energiglass eller bedre.

Dører til terrasser leveres i samme kvalitet og utførelse som vinduer.

Ytterdør leveres med farge angitt fra arkitekt. Ytterdører mot svalganger leveres med rundt vindu. Dørvrider leveres forkrommet.

 

Innvendige dører

Dører innvendig i boligen leveres som glatte hvite. Dørvridere, låseskilt og skyvedørsbeslag (kopp) leveres forkrommet. Foringer og omramming leveres i tre/Deco-kompositt-materiale.

Gulv, etasjeskiller

Etasjeskillere leveres som en betong konstruksjon. Nedsenkede partier grunnet tekniske føringer vil være nedforet med gips. Dette gjelder som minimum på bod/bad/vaskerom/gang. 

 

Tak

Takkonstruksjoner utføres i stål/betong, med isolasjon og membrantekking. Taknedløp føres innvendig i sjakt.  Avrenning fra balkonger legges i utvendig taknedløp. Innkassing/ nedforing av føringsveier og bærende konstruksjoner må påregnes i øvrige rom.

Balkonger og terrasser

Balkonger og terrasser leveres med impregnert tregulv. Rekkverk vil være i aluminium, med glassfelt, iht. fasadetegninger og arkitektens anvisninger. Skillevegger mellom balkonger har overflater av Cembrit-plater.

Innredning

Kjøkkeninnredning leveres fra HTH. Alle gjenstående leiligheter, foruten leilighet 538 og 539, leveres med Røros Orion ventilatorhette i børstet stål (se bilde i vedlegg til prospekt). Baderominnredning leveres fra HTH. Garderobeskap: Leveres eventuelt i gang som skyvedørsgarderober.

Alle øvrige skap og garderober som er stiplet er ment som illustrasjoner og leveres ikke.

Baderom

Det leveres vegghengt toalett i hvit porselen, lokk og sete i mykplast. Det leveres en servant per bad med ettgreps blandebatteri i krom utførelse. 

Det leveres fliser av normal god kvalitet på baderom med format som angitt på romskjema. Dusjnisje leveres i herdet glass med dusjvegger. Bilde av fliser og "rain shower" er vedlagt prospekt.

 

Overflater

Veggflater i beboelsesrom leveres sparklet og malt i fargen "Lady Pure Color 12078 Comfort Grey". Alle malte vegger vil ha en malingsforsterker(tapet). Vegger på våtrom leveres med fliser. Himling i boligen leveres sparklet og malt. Takfarge hvit.

Gulv i beboelsesrom leveres med Vestheim robust enstavs eikeparkett. Det leveres ikke fliser på gulv i vindfang. Det leveres gulvlist i alle rom som leveres med parkett. Det leveres parkett i boder som er inni leilighetene. Gulv på våtrom leveres med fliser, se vedlegg.

Sanitærinstallasjoner og VVS

Generelt:

Som spillvannsledninger legges PVC-rør i grunnen eller som soil-rør i sjakter der dette kreves p.g.a. lyd- og brannkrav. Vannledninger legges skjult i lettvegger/himling eller som "rør i rør system". Mindre deler av ledningsnettet deles med Vektergården kjøpesenter, og er av noe eldre dato. Det er inngått særskilt avtale med eierseksjonssameiet som regulerer vedlikehold og eventuell utskiftning av denne delen av ledningsnettet.

Boligene er tilkoblet Skagerak Fjernvarme. Det er måler for fjernvarme i hver leilighet med automatisk avlesning. Det betales akonto for varme og varmt vann over felleskostnadene, med en årlig avregning mot hver enkelt leilighet. Sameiet har inngått avtaler som ligger til grunn for dette. På tappevann vil det være leveranse av varmtvann fra sentral i kjeller, det må påregnes noe lengre responstid på varmt vann til tappepunkter enn man har med normal varmtvannsbereder i boligen.

Boligene vil bli sprinklet og det vil være synlige sprinklerhoder i himling eller på vegg.

 

Boenheter:

  • Stoppekran og innfelt koblingsskap for rør i rør system.
  • Sluk på gulv i våtrom.
  • Varmtvann sentralt anlegg
  • Vegghengt klosett med mykplast sete og lokk på alle bad.
  • Innfelte vask på bad med ettgreps batteri.
  • Termostat dusjbatteri med garnityr til dusjnisjer.
  • Ettgreps kjøkkenbatteri.
  • Opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk.
  • Vannsensor i kjøkkenskap
  • Synlige sprinklerhoder i himling/vegg

 

Ventilasjon

Alle boenheter leveres med balansert ventilasjon med roterende varmeveksler med forskriftsmessig virkningsgrad. Til-luft skjer gjennom yttervegg, avkast skjer over tak.  Generelt vil ventilasjonsaggregater plasseres i overskap på kjøkken i mindre leiligheter eller på bod/walk-in-closet i større leiligheter. Plassering av ventilasjonsaggregat vil kunne endres som følge av detaljprosjekteringen i prosjektet.

Elektroinstallasjoner

Generelt:

Anlegget leveres som vanlig skjult anlegg med innfelt materiell der det bygningsteknisk er naturlig. Åpne føringer må kunne påregnes dersom det er tekniske grunner for dette.

Det monteres utvendig belysning ved inngangsparti.

Det installeres minimum 1 uttak til hver leilighet for TV og internett. Eventuelle tilkoblingskostnader fra tjenesteleverandør må dekkes av kjøper. Abonnementsavgift for grunnpakke internett/TV er inkludert i felleskostnadene.

 

Fordelingsanlegg:

Hovedfordeling med målere plasseres i fordelingsskap for en boenhet. Det leveres 1 stk fordelingstavle med jordfeilbryter og automatsikringer innfelt i vegg. Det leveres ikke trekkerør for telefon, dette må løses via tv/internett leverandør.

Alle stikkontakter bortsett fra for komfyr, kjøleskap, takpunkter, bad og oppvaskmaskin leveres doble.

Det vil bli satt av stikk på vegg for takbelysning i alle soverom. Det leveres enkle lamper i boder/walk-in-closet.

Det vil være mulig å supplere med flere elektropunkter gjennom kundeendringer, de som er medtatt i leveransen kan ikke fjernes eller flyttes.

 

Kjøkken:

Som standard leveres belysning under overskap i kjøkkeninnredningen iht. beskrivelse fra kjøkkenleverandør. Spotter under overskap kan bestilles som kundeendringer. Komfyrvakt leveres ifbm med steketopp.

Bad:

På badene leveres lys ifbm med baderomsinnredningen/speil. I tillegg inngår innfelte downlights i tak på bad.

Gang/entre:

Det leveres innfelte downlights i tak.

 

Varmeutstyr

Det leveres elektriske varmekabler i baderom med termostat og gulvføler.

Fellesarealer

Alle fellesarealer leveres ferdigstilt i god kvalitet og med god funksjonalitet. God adkomst til parkeringsplanet for boligparkering (Plan 2). Trapp og heis fra gateplan og mellom etasjene i parkeringshuset og boligetasjene.

Adkomst til leilighetene er delvis fra innvendige ganger - og delvis også via svalganger.

Det etableres sportsboder delvis i underetasje i tilliggende bygning Vektergården Kjøpesenter - delvis innenfor selve byggetrinn 4.

Det vil bli etablert felles uteoppholdsarealer på parkeringshusets tak. Det er også tilsvarende uteoppholdsarealer annet sted i kvartalet.

Alle leiligheter i Vekterkvartalet har også tilgang til en felles takterrasse.

Sportsboder

Det medfølger 1 stk. sportsbod til hver leilighet. Skillevegger i boder i underetasje settes opp som tette vegger av finer eller tilsvarende. Fronter bygges som tett vegg (luftespalte i topp) med tett dør. Lys i bodanlegget i underetasjen vil være over en fellesbryter, og det etableres ikke strømuttak i kjellerbodene. Låssystem vil være systemnøkler som til bolig.

Boder beliggende innenfor selve byggetrinn 4 utføres med yttervegger og dører som i fellesarealene for øvrig.

Det gjøres oppmerksom på at noen få boder i underetasjen i Vektergården kjøpesenter er underlagt spesielle bestemmelser da de er beliggende i en del av et offentlig tilfluktsrom. Bestemmelsene trer i kraft ved eventuell mobilisering.

Trapperom, utvendige trapper og svalganger

Hovedtrapp og gulv i hovedinngangsparti leveres i betong med flislagt overflate. Trapperom leveres malt. Trapperom vil være utstyrt med låsbare stål/alu-dører. Det vil leveres porttelefon med to-veis kommunikasjon ved inngang fra Skippergata.

Innvendige gangsoner

Vegger males. Systemhimlinger i gangsoner og trappesjakt. Vinylbelegg på gulv.

Rekkverk leveres i stål eller aluminium etter arkitektens anvisninger.

Svalgangene leveres med rekkverk tilsvarende balkonger. Støpte gangbaner.

Heis

Prosjektet leveres med heis ved hovedinngangsparti. Heis leveres i lukket heissjakt. Heiskupe er ferdig overflatebehandlet fra leverandør. Heis går ned til eiendommens laveste plan.

Tilvalg

Kjøper vil få mulighet til å gjøre tilvalg innenfor en tilvalgsmeny som inneholder de alternativer man vil kunne velge blant - samt priskonsekvens for disse.

Tillegg/tilvalg avtales særskilt mellom kjøper og selger/entreprenør. Prosjektet er basert på serieproduksjon og det kan ikke påregnes endringer utover tilvalgsmeny for prosjektet.

Dersom man ønsker å bestille tilvalg må en signert bestilling være selger i hende innen de tidsfrister som er gjeldende for prosjektet. Dersom signert avtale ikke er selger i hende innen tidsfrister vil boligen utføres som standard etter kontrakten. Tilvalgsmeny vil inneholde produkter slik at man kan utforme boligen etter egen smak på følgende punkter:

a) Parkett.

b) Fliser iht leverandørens utvalg.

c) Farger på innervegger.

d) Kjøkken- og baderoms fronter samt utvalg av benkeplater.

e) Armatur på kjøkken og våtrom.

f ) Hvitevarer

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 25,80 kvm - 112,10 kvm, Bruksareal: 27,30 kvm - 121,20 kvm

I P-rom inngår generelt gang, soverom, bad, kjøkken og stue. Det henvises til hver enkelt plantegning for beskrivelse av romfordelingen.

Oppgitt areal er angitt ved P-rom og BRA. På tegningene kan det være angitt et romareal som er nettoareal innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik. Angitte arealer på plantegning er basert på foreløpige beregninger forut for detaljprosjektering. Selger forbeholder seg retten til å foreta omdisponeringer av arealet internt i boligen. Det gjøres oppmerksom på at dette kan endre angitt totalt P-rom.

Utstyr

Det leveres røykvarsler og slukningsutstyr i tråd med myndighetenes krav.

Det medfølger 3 nøkkelsett til ytterdør/boder og postkasse.

Felles rom for renovasjon for eierseksjonssameiet i eiendommens Plan U.

Porttelefon: Inngangsdør mot Skippergata vil betjenes med porttelefonanlegg.

Arkitektens ord

Bygningen utgjør siste byggetrinn av boligene i Vektergården og er attraktivt plassert i Horten med utsikt mot Oslofjorden. Vi har lagt vekt på at flest mulig av boligene skal få del i de kvalitetene som ligger i denne plasseringen både ved direkte utsikt fra oppholdsrom og uteplass, og ved plassering av attraktive fellesområder. Boligene er organisert i en L-formet bygning der de fleste har uteplass mot øst, sør eller vest. Noen av de små boligene har inn-glasset balkong mot nord som til gjengjeld får utsikt mot lystlunden og Oslofjorden.

Boligene har inngang fra Skippergata med trapperom og heis som også har direkte forbindelse til parkeringshuset. Sportsboder plassert i kjeller har adkomst gjennom parkeringshuset. Endel sportsboder er plassert i nybygget.

Boligene har en variasjon i størrelse for å legge til rette for et variert bomiljø. De fleste boligene har adkomst fra korridor og noen har adkomst fra svalgang.

Huset får en moderne utforming som bygger videre på de byggetrinnene som er fullført og innflyttet.

Alle boligene har trinnfri adkomst med heis til alle plan og de fleste boligene er utformet i tråd med tilgjengelighet i bolig. Halvparten av boligene som er under 50 m2 BRA er ikke tilrettelagt for rullestol i tråd med nye bestemmelser i forskriften. Gjennom P-huset er det mulig å nå alle butikkene i Vektergården under tak. 

Av Steinar Andreassen

Sivilarkitekt MNAL

SPIR Arkitekter AS

Oppvarming

Varmebehovet i boligen dekkes ved vannbåren gulvvarme, unntatt bad/toalett hvor det er elektriske varmekabler.

Parkering / Garasje

En stor del av leilighetene vil bli gitt anledning til å kjøpe fast parkeringsplass i Plan 2. Det vises til prisliste.

Plan 2 er forbeholdt boligparkering, og er lukket med kjøreporter. Parkeringshuset er bygget med delvis åpne vegger for ventilering. Ansvar for drift og vedlikehold av parkeringsplassene i Plan 2 vil være eierseksjonssameiet.

Det er også anledning til å parkere med parkeringskort, som kan kjøpes av parkeringsaktøren som står for drift av parkeringshuset, i Plan U og Plan 1.

Usolgte plasser i parkeringshusets Plan 2 vil kunne eies og leies ut av utbygger frem til disse er solgt.

Ved kjøp av parkeringsplss vil det tilkomme 2,5 % dokumentavgift av kjøpesummen.

Adkomst

Vektergården ligger i Horten sentrum. Det vil bli inngang fra Skippergata.

Du kan se kartskisse på høyre side i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon (eventuelt din boligadresse) til dette prosjektet.

Beskrivelse av uteområde

Prosjektet ligger midt i sentrum i et særdeles hyggelig og urbant område rett ved gågata. I planleggingsfasen av prosjektet ble det lagt stor vekt på at leilighetene skulle få maksimalt ut av beliggenheten, både i form av utsikt direkte fra leiligheten, men også fra attraktive fellesområder. Leilighetene får blant annet adgang til en takterrasse og en stor opparbeidet felles uteplass.

Det er heis fra parkeringshuset til alle etasjene. Noen av leilighetene har inngang via svalgang. Bygget er arrangert i vinkel og de fleste leilighetene har balkong eller terrasse mot øst, syd eller vest. Noen av de minste leilighetene har balkong mot Lystlunden. Tre av leilighetene får fransk balkong.

Alle terrasser og balkonger får utebelysning og utvendig stikk. Dekket blir i impregnert tre og rekkverket i stål eller aluminium med glassfelt, for en ekstra luftig følelse. Levegger mellom uteplassene blir belagt med plater eller panel.

Uteoppholdsareal skal være ferdig opparbeidet som vist på utomhustegninger.

Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og avtale om overtagelse. Dette vil ikke være å oppfatte som en mangel ved overtakelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Grunndata:

Tinglyst 27.07.1971 3060: Registrering av grunn, jfr. vedlegg til salgsoppgaven.  

 

Tinglyst 22.10.2007 848445 Sammenslåing, jfr. vedlegg til salgsoppgaven.

Tinglyst 25.07.2012 603997 Seksjonering, jfr. vedlegg til salgsoppgaven.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen blir tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett. Utbygger dekker alle kostnader til tilknytning.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelsen. Dette skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen. Dersom det ved overtagelse gjenstår utomhusarbeider iht. salgsoppgaven, kan kjøper holde tilbake et beløp tilsvarende verdien av gjenstående arbeider. Det er opp til kjøper om de vil rådføre seg med eksterne fagmenn vedrørende størrelsen på beløpet.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke skatteetatens hjemmeside.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende. Kommunedelplan - Horten sentrum (07.09.2015). Eiendommen ligger i et regulert område planid 701 00345, plannavn Vekterkvartalet (19.11.2007). Reguleringsformål er annet kombinert formål (forretning/parkering/bolig), annet spesialområde (gangareal/servering), blokkbebyggelse.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Prosjektet vil bli solgt som selveierleiligheter i et seksjonssameie. Antall seksjoner vil kunne endres.

Selveierleilighetene vil organiseres i et eierseksjonssameie - sammen med de øvrige leilighetene i kvartalet. Denne organiseringen medfører at de nye leilighetene skal tiltre og innordne seg de vedtekter og inngåtte avtaler for drift og vedlikehold, budsjetter m.m. som eierseksjonssameiet, bestående av de tre første boligtrinnene, allerede har inngått og/eller styres etter.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l. Dokumenter vedr. sameiet kan også innhentes fra www.nabonett.no ved å lage en gratis bruker.

Sameiet er ikke tilknyttet sikringsfond.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgiftene skal fordeles mellom sameierne etter størrelsen på sameiebrøkene, med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk, eller annet gyldig vedtas med tilslutning fra de sameiere det gjelder.

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke endelig fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke eierseksjonssameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Månedlige stipulerte fellesutgifter er fra kr. 1.808,- til kr. 2.483,-. Leilighetene som kjøper parkeringsplass vil få en månedlig kostnad knyttet til dette. Forslag til budsjett for de enkelte boligene er vedlegg til salgsoppgaven.

Det innbetales en oppstartskapital på kr. 5.000,- til sameiet. Oppstartskapitalen blir overført forretningsfører så snart oppgjørsmegler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre. Beløpet er innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.

Det betales akonto for varme og varmt vann over fellesutgiftene, med en årlig avregning mot hver enkelt leilighet.

Kommunale avgifter kommer i tillegg og vil bli fakturert direkte fra Horten kommune til den enkelte seksjonseier. For leiligheter opp til 60 kvm. vil disse være kr. 6.837,50 pr. år og for leiligheter over 60 kvm. vil disse være kr. 10.173,75 pr. år. Dette er satser hentet fra Horten kommunes hjemmeside og disse kan endres.

Oppgjør

OMKOSTNINGER:

Dokumentavgift utgjør 2,5 % av kjøpesummen.

Tinglysingsgebyr for skjøte p.t. kr. 525,-.

Tinglysingsgebyr for evt. pantedokumenter kr. 525,- pr. dokument.

Pantattest kr. 199,50,- pr. attest.

Startkapital sameie kr. 5.000,-

Det tas forbehold om endringer av offentlige satser/avgifter.

BETALINGSBETINGELSER:

Boligene selges til forbrukerkjøper etter bustadoppføringslovas bestemmelser. Utbygger stiller garanti iht. §12 i bustadoppføringslova.

Det innbetales kr. 100.000,- av kjøpesummen i depositum til meglers klientkonto ved kontraktsinngåelse. Dersom utbygger ønsker depositumet utbetalt før hjemmelsovergang, blir depoistumet å anse som forskudd og kan utbetales til selger etter at selger har stilt garanti etter § 47 i Budstadoppføringslova. Renter på det innbetalte beløp tilfaller alltid den/de som har instruksjonsrett av det innbetalte beløp. Resterende del av kjøpesummen inkludert omkostninger innbetales meglers klientkonto senest innen overtagelsen.

KJØPEKONTRAKT:

Selger vil benytte egen standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at kjøpetilbud legges inn på grunnlag av denne kjøpekontrakten, og en eventuell aksept gis under samme forutsetning. Standard kjøpekontrakt er vedlegg til salgsoppgaven. Salg til kjøpere som ikke er forbrukere faller utenfor bustadoppføringslova. For andre enn forbrukere vil det gjelde særskilte betingelser. Kontakt selger for kopi av kjøpekontrakt basert på bestemmelsene i avhendingslova, som benyttes ved salg til næringsdrivende/ikke forbruker.

MEGLERS RETT TIL Å STANSE GJENNOMFØRING AV TRANSAKSJONEN:

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terror-finansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §§ 147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger/oppgjørsmegler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Konsesjon/odel

Det hviler ikke odels- eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Adgang til utleie

I følge vedtektene har sameierne fri og ubegrenset adgang til hel eller delvis utleie. Utleie meldes til styret.

Annet

OVERDRAGELSE - RESALG:

Selger forbeholder seg rett til å nekte enhver overdragelse av rettsposisjoner i henhold til kjøpekontrakten før overtakelse har funnet sted. Ved selgers eventuelle godkjennelse av en slik transport, skal kjøper betale et administrasjonsgebyr på kr. 30.000,- inkl. mva. til selger. Selger forbeholder seg retten til å stille vilkår for aksept av transport, herunder krav om solidaransvar eller krav om garantistillelse. Det vil ikke bli gitt samtykke til overdragelse av kontrakt de siste 60 dager før overtagelse.

KOSTNADER VED AVBESTILLINGER:

Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader ved eventuell avbestilling etter bustadoppføringslova, jf. Bustadoppføringslova kapittel VI. Kontakt megler/selger for nærmere informasjon. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i sin helhet.

Ved avbestilling etter bygging er igangsatt vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI.

FORBEHOLD:

Utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg, valg av underleverandører av utsyr, og/eller i konstruksjoner. Boligene er ikke detaljprosjektert og mindre justeringer kan forekomme uten forhåndsvarsel. Eventuelle endringer skal ikke redusere byggets tilsiktede kvalitet.

Alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse og vil kunne inneholde avvik. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke og det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Inntegnede møbler, lamper etc. på plantegninger er ikke inkludert i leveransen. Innbo, løsøre, hvitevarer (integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger) som fremkommer av tegninger medfølger ikke med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Utforming av kjøkken og badene på plantegninger er kun illustrativt. Detaljerte tegninger for de enkelte kjøkken kan fås ved henvendelse til megler.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leiligheter. Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse m.v. før et eventuelt bud inngis.

Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/Internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Fordelingsskap og VVS føringer er ikke endelig inntegnet og nedkassinger/nedforinger i himling vil stedvis kunne forekomme.

Vindusplassering i den enkelte bolig kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget.

Innglassing av terrasser, oppsett av utvendig solavskjerming og eventuelle andre fasademessige endringer kjøper måtte ønske å utføre, kan kun skje etter vilkår fastsatt av eierseksjonssameiet og offentlige myndigheter.

Selger tar forbehold om at boliger i Trinn 4 skal innordnes i - og tiltre - de avtaler som eierseksjonssameiet allerede har inngått på vegne av de tre første boligtrinnene. Eksempler på slike avtaler er fjernvarme, forsikring, service heis, tv/internett, forvaltning og forretningsførsel etc.

Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer som er nødvendige som en følge av offentlig pålegg eller tilpasninger som er nødvendige som en følge av offentlige pålegg og tilpasninger i forhold til tekniske løsninger. Kjøperen bør i så tilfelle varsles skriftlig.

Planlagt overtagelse

FERDIGSTILLELSE:

Selgeren kan kreve overtakelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtakelsestidspunktet jf. Bustadoppføringslova §18.

Ved overtagelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Før overtagelse av de enkelte seksjoner, vil selger innkalle sameiets styre til overtakelse av sameiets fellesarealer. Kjøper må akseptere at sameiets styre skal representere alle sameierne ved overtakelse av fellesarealene.

Overtagelse av boligen skjer ved overtagelsesforretning. Det skal føres protokoll fra forretningen som kjøper og selger signerer. Partene beholder hvert sitt eksemplar av protokollen. Boligen vil bli levert i byggrengjort stand.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt straks forbehold om igangsettingstillatelse og salgsvolum er innfridd. Dog senest før byeggarbeidene starter. Garantien skal være pålydende 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

PRISER:

Prisene er fra kr. 1.350.000,- til kr. 7.200.000,-. Se den til enhver tid gjeldende prisliste for oversikt over tilgjengelige leiligheter og gjeldende pris. Salgsprisene kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse. Selger står fritt til når som helst, uten varsel, å regulere prisen på usolgte boliger. Prislisten er ikke å anse som et bindende tilbud fra selger.

KREDITTVURDERING - DOKUMENTASJON AV FINANSIERINGSEVNE - PERSONOPPLYSNINGER:

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av budgivere og kan avvise en budgiver som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Kjøper aksepterer ved inngivelse av bud at selger kan videreformidle nødvendige personopplysninger om kjøper til tredjepart, f. eks. forretningsfører, signalleverandører og andre som har behov for slike opplysninger for sine leveranser til prosjektet.

 

BUD:

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

 

Som budgiver hos PrivatMegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Vedlegg

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i samtlige vedlegg til salgsoppgaven

Prospekt m/vedlegg

Budskjema

Prisliste

Parkettype

Fliser

Ventilator

Rain Shower

Standard kjøpekontrakt

Trivselsregler for sameiet

Vedtekter for sameiet

Budsjettforslag

Reguleringsbestemmelser for Vekterkvartalet med

reguleringskart

Kommunedelplan kart

Reguleringsplan kart

Planstatus fra kommunen

Innkalling og protokoll fra ord. sameiermøte for året 2014 og 2015

Tinglyst 22.10.2007 848445 Sammenslåing

Tinglyst 25.07.2012 603997 Seksjonering

Meglers vederlag og utlegg

Oppstartshonorar kr. 62.500,-

Meglerprovisjon kr. 43.750,- pr. solgte bolig. Oppgjørshonorar kr. 3.750,- pr. solgte bolig. Markedsføring avtales direkte med oppdragsgiver og faktureres fortløpende. I tillegg kommer direkte utlegg gjort på vegne av selger.

Dersom prosjektet ikke igangsettes vil megler motta kr. 62.500,- i oppstartshonorar og kr. 21.875,- pr. "solgt bolig", samt kreve dekning for utlegg gjort på vegne av oppdragsgiver.

Alle priser er inkl. mva.