Klikk for galleri

Nye innflytningsklare selveierleiligheter m/heis midt i Horten sentrum. Gangavstand til sjø, park og kollektivtransport.

X
Vestfold og Telemark – Horten

Skippergata 3 - Vektergården

Vestfold og Telemark – Horten

Skippergata 3 - Vektergården

Prisantydning
2.150.000 - 5.500.000,-
Primærrom
33.6m2 - 90.7m2
Bruksareal
37.3m² – 97.3m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
93 24 38 77
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
47 80 27 33
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Benedikte Skogsholm

Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
PrivatMegleren Horten

Andreas Rasch Wegger

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
PrivatMegleren Horten
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Wivestad & Skogsholm AS / Benedikte Skogsholm

Selger/Utbygger

Vekterkvartalet Leilighet AS

Betegnelse

Skippergata 3, 8187 Horten
Gnr. 125 Bnr. 322 i Horten kommune. Eiendommen er seksjonert og hver leilighet har fått eget seksjonsnummer.

Byggeår

2019

Ferdigstillelse

Leilighetene ble ferdigstilt november 2019 og er innflytningsklare.

Boligvelger

I boligvelgeren på PrivatMegleren sin hjemmeside kan du enkelt orientere deg blant leilighetene. Du kan trykke deg inn på hver etasje og finne frem til din drømmeleilighet i etasjeplanen. Gå inn på denne linken og trykk på Boligvelger i første bilde som møter deg: https://www.privatmegleren.no/141169002

Kort fortalt

- 42 moderne selveierleiligheter.
- Eksepsjonelt sentral beliggenhet.
- Effektiv planløsning over én etasje.
- Mulighet for kjøp av garasjeplass.
- Det er heisadkomst til alle etasjene.
- Felles takterrasse og annen solrik felles uteplass.
- Nydelig utsikt mot Oslofjorden
  fra mange leiligheter
- 3 leiligheter har fransk balkong.
- 41 leiligheter har egne balkonger.
- Fyring med vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon med varmeveksler.
- HTH-kjøkken med hvitevarer fra Siemens.
- Moderne baderomsinnredning fra HTH.
- Det er 1-stavs eikeparkett i alle oppholdsrom.
- Flere soverom i suiteløsning med bad.
- Tilhørende én sportsbod til hver leilighet.
- Umiddelbar nærhet til alle sentrumsfunksjoner.

Beliggenhet

Midt i hjertet av Horten sentrum finner du Vektergårdens Trinn 4 med 42 selveierleiligheter med høy standard og funksjonelle planløsninger.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Prosjektet ligger i hjertet av Horten, rett ved Rådhuset og alt av byens servicetilbud. Skulle man sette merkelapper på Horten vil du få et mangfold av de sjeldne. Trivsel, lave skuldre, teknologi, innovasjon, lukten av sjø, knutepunkt, stemning, kultur, sjarmen - alle beskrivende stikkord. Området har urban bysjarm, nærhet til alt man trenger i hverdagen og kort vei til skoler, barnehage, rekreasjonsområder og god offentlig kommunikasjon.

Like i nærheten finner du Lystlunden idrettsplass med Horten stadion, og litt lengre bort den vakre Kanalen. Horten er mer en sjarm og idyll, her vil du finne en rekke høyteknologiske bedrifter av internasjonal karakter. På Bakkenteigen ligger Campus Vestfold som et senter for innovasjon med blant annet forsker- og teknologilinje.

Det er kort gangavstand ned til sjøen, båthavna, ferjekaia, Hortenskogen og Karljohansvern. Horten er byen i Vestfold som har flest badeplasser pr. innbygger, og strendene ligger virkelig som perler på en snor. Vollane, byens største og mest populære strand, ligger innen kort gangavstand. I nærområdet finnes det museer, utstillinger og galleri slik at den kulturelle appetitten også blir stillet.

Byen preges av vakre friområder som umiddelbart gir lave skuldre. Kyststien er fantastisk og kan nytes gjennom årstidene. Naturskjønne Karljohansvern er kun en kort spasertur unna. Handelssentrumet har gågate, en rekke koselige kafeer, flere spisesteder og et levende uteliv.

Ønsker du å utfordre golfkunnskapene kan Borre Golfklubb friste med 18 hull, spektakulær utsikt og et hyggelig miljø. En liten kjøretur unna ligger også Borrehaugene - Norges første nasjonalpark. I området ligger små og store gravhauger, og du kan nyte et herlig turterreng, grønne lunger og majestetiske eiketrær.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar i Vektergården. Bygget har et bredt utvalg av andre butikker, samt byens beste uteterrasse mot gågata. Alle butikkene kan nås fra parkeringshuset. Like i nærheten finner du også Torggården kjøpesenter og Sjøsiden kjøpesenter. Gågata og Torget har også en rekke spennende butikker - både små nisjebutikker og større kjeder.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Det er kort vei til kaia hvor Bastø Fosen har sitt anløp til Moss. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Borre, 11 min til Åsgårdstrand, 19 min til Tønsberg, 29 min til Sandefjord lufthavn, samt 65 min til Oslo S.

Eiendommen har gangavstand til Sentrum barneskole, Holtan ungdomsskole og Horten Videregående skole. Det er gangavstand til flere barnehager, samt kort vei til Horten Videregående skole og Campus Vestfold. Nye Horten videregående skole ligger i Lystlund med ny, stor idrettshall samme sted.

Bygninger

Vektergården Trinn 4 er det siste boligtrinnet i Vekterkvartalet i Horten sentrum. Det er tidligere bygget og solgt tre boligtrinn med til sammen 50 leiligheter i det samme kvartalet.

Midt i hjertet av Horten sentrum finner du Vektergården Trinn 4 som utgjør 42 selveierleiligheter fra ca. 27 kvm - 163 kvm med høy standard og funksjonell planløsning. Bygget har heis, parkeringshus og en rekke butikker. Boligtrinnet har egen adkomst fra trapp- og heis-tårn med egen inngang fra Skippergata mot nord. Tre leiligheter har fransk balkong og 41 leiligheter har egne balkonger.

Leilighetene ligger i henholdsvis tredje, fjerde og femte etasje beliggende på taket av kvartalets parkeringshus. For mange av leilighetene er det mulig å kjøpe garasjeplass på Plan 2 i bygget (jfr. prislisten), eller parkeringskort for bruk i Plan U eller Plan 1.

Alle leilighetene er over 1 plan, og er innflyttingsklare. Alle med en arealeffektiv planløsning, egen balkong (tre av leilighetene har fransk balkong) og et moderne arkitektonisk utrykk. Prosjektet er tegnet av Spir arkitekter.

Bygget leveres etter Teknisk forskrift 2010 (TEK10), og arbeidet skal generelt tilfredsstille toleransekrav i henhold til NS 3420, seneste revisjon. Bygget har fyring med vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon med varmeveksler. I tillegg til elektriske varmekabler på badene.

Leveransebeskrivelse

Det vises til vedlagte tegninger for boligene og utomhusarealer.
Boligene er oppført iht. bestemmelsene i Plan og Bygningsloven og Teknisk forskrift 2010.

Yttervegger
Yttervegger over terreng har isolerte vegger med trefasade eller plater.

Alle fasader vil måtte påregnes vedlikehold av sameiet fra 1-3 år fra ferdigstillelse. Panel er ikke beiset/malt etter montasje og må således behandles innen 3 år for ikke å forringes.

Platen som boligtrinnet med bærekonstruksjoner bygges på, er i plass-støpt og armert betong (etterspent konstruksjon), og utgjør også tak på parkeringshuset.

Vegger
Bærende vegger mellom leiligheter i betong/tre. Innvendige lettvegger med gipsplatekledning og isolasjon. Vegger rundt baderom og kjøkken forsterket om nødvendig for oppsetting av veggfliser og/eller kjøkkeninnredning.

På kjøkken er det ikke fliser på veggen mellom overskap og underskap.
 
Nødvendige vertikale og horisontale sjakter for føring av tekniske anlegg er delvis påført salgstegninger. Detaljprosjektering kan ha endret plassering og størrelse på sjakter i boligen.

Vinduer og ytterdører
Det er trevinduer utvendig beslått med aluminium. Foring i treverk, listverk i Deco-kompositt. Ferdig overflatebehandling fra fabrikk, med to-lags energiglass eller bedre.

Dører til terrasser i samme kvalitet og utførelse som vinduer. Ytterdør med farge angitt fra arkitekt. Ytterdører mot svalganger med rundt vindu. Dørvrider er forkrommet.
 
Innvendige dører
Dører innvendig i boligen er glatte hvite. Dørvridere, låseskilt og skyvedørsbeslag (kopp) er forkrommet. Foringer og omramming i tre/Deco-kompositt-materiale.

Gulv, etasjeskiller
Etasjeskillere er en betong konstruksjon. Nedsenkede partier grunnet tekniske føringer vil være nedforet med gips. Dette gjelder som minimum på bod/bad/vaskerom/gang. 
 
Tak
Takkonstruksjoner i stål/betong, med isolasjon og membrantekking. Taknedløp ført innvendig i sjakt.  Avrenning fra balkonger lagt i utvendig taknedløp. Innkassing/ nedforing av føringsveier og bærende konstruksjoner må påregnes i øvrige rom.

Balkonger og terrasser
Balkonger og terrasser med impregnert tregulv. Rekkverk i aluminium, med glassfelt, iht. fasadetegninger og arkitektens anvisninger. Skillevegger mellom balkonger har overflater av Cembrit-plater.

Innredning
Kjøkkeninnredning fra HTH. Alle gjenstående leiligheter, foruten leilighet 538 og 539, leveres med Røros Orion ventilatorhette i børstet stål (se bilde i vedlegg til prospekt). Baderominnredning  fra HTH. Garderobeskap: Kun i leiligheter hvor det er montert garderobeskap på visning. Alle øvrige skap og garderober som er stiplet er ment som illustrasjoner og leveres ikke.

Baderom
Det er vegghengt toalett i hvit porselen, lokk og sete i mykplast. Det er en servant per bad med ettgreps blandebatteri i krom utførelse. Det er fliser av normal god kvalitet på baderom. Dusjnisje i herdet glass med dusjvegger. Bilde av fliser og "rain shower" er vedlagt prospekt.
 
Overflater
Veggflater i beboelsesrom er sparklet og malt i fargen "Lady Pure Color 12078 Comfort Grey". Alle malte vegger med en malingsforsterker (tapet). Vegger på våtrom med fliser. Himling i boligen er sparklet og malt. Takfarge hvit.

Gulv i beboelsesrom har Vestheim robust enstavs eikeparkett. Det er ikke fliser på gulv i vindfang. Det er gulvlist i alle rom som har parkett. Det er parkett i boder som er inni leilighetene. Gulv på våtrom har fliser, se vedlegg.

Sanitærinstallasjoner og VVS
Generelt:
Spillvannsledninger av PVC-rør i grunnen eller soil-rør i sjakter der dette kreves p.g.a. lyd- og brannkrav. Vannledninger er skjult i lettvegger/himling eller som "rør i rør system". Mindre deler av ledningsnettet deles med Vektergården kjøpesenter, og er av noe eldre dato. Det er inngått særskilt avtale med eierseksjonssameiet som regulerer vedlikehold og eventuell utskiftning av denne delen av ledningsnettet.

Boligene er tilkoblet Skagerak Fjernvarme. Det er måler for fjernvarme i hver leilighet med automatisk avlesning. Det betales akonto for varme og varmt vann over felleskostnadene, med en årlig avregning mot hver enkelt leilighet. Sameiet har inngått avtaler som ligger til grunn for dette. På tappevann vil det være leveranse av varmtvann fra sentral i kjeller, det må påregnes noe lengre responstid på varmt vann til tappepunkter enn man har med normal varmtvannsbereder i boligen.

Boligene er sprinklet og det er synlige sprinklerhoder i himling eller på vegg.
 
Boenheter:
  • Stoppekran og innfelt koblingsskap for rør i rør system.
  • Sluk på gulv i våtrom.
  • Varmtvann sentralt anlegg
  • Vegghengt klosett med mykplast sete og lokk på alle bad.
  • Innfelte vask på bad med ettgreps batteri.
  • Termostat dusjbatteri med garnityr til dusjnisjer.
  • Ettgreps kjøkkenbatteri.
  • Opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk.
  • Vannsensor i kjøkkenskap
  • Synlige sprinklerhoder i himling/vegg
 
Ventilasjon
Alle boenheter har balansert ventilasjon med roterende varmeveksler med forskriftsmessig virkningsgrad. Til-luft skjer gjennom yttervegg, avkast skjer over tak.  Generelt er ventilasjonsaggregater plassert i overskap på kjøkken i mindre leiligheter eller på bod/walk-in-closet i større leiligheter. Plassering av ventilasjonsaggregat kan ha endret seg som følge av detaljprosjekteringen i prosjektet.

Elektroinstallasjoner
Generelt:
Anlegget er vanlig skjult anlegg med innfelt materiell der det bygningsteknisk er naturlig. Åpne føringer må kunne påregnes dersom det er tekniske grunner for dette.

Det er utvendig belysning ved inngangsparti.

Det er minimum 1 uttak til hver leilighet for TV og internett. Eventuelle tilkoblingskostnader fra tjenesteleverandør må dekkes av kjøper. Abonnementsavgift for grunnpakke internett/TV er inkludert i felleskostnadene.
 
Fordelingsanlegg:
Hovedfordeling med målere plassert i fordelingsskap for en boenhet. Det er 1 stk fordelingstavle med jordfeilbryter og automatsikringer innfelt i vegg. Det er ikke trekkerør for telefon, dette må løses via tv/internett leverandør.

Alle stikkontakter bortsett fra for komfyr, kjøleskap, takpunkter, bad og oppvaskmaskin er doble.

Det er satt av stikk på vegg for takbelysning i alle soverom. Det er enkle lamper i boder/walk-in-closet.
 
Kjøkken:
Belysning under overskap i kjøkkeninnredningen i de leiligheter der det er på visning. Komfyrvakt ifbm med steketopp.

Bad:
På badene er det lys ifbm med baderomsinnredningen/speil. I tillegg er det innfelte downlights i tak på bad.

Gang/entre:
Det er innfelte downlights i tak.
 
Varmeutstyr
Det er elektriske varmekabler i baderom med termostat og gulvføler.

Fellesarealer
Fellesarealer er ferdigstilt med god funksjonalitet. God adkomst til parkeringsplanet for boligparkering (Plan 2). Trapp og heis fra gateplan og mellom etasjene i parkeringshuset og boligetasjene.

Adkomst til leilighetene er delvis fra innvendige ganger - og delvis også via svalganger.

Det etableres sportsboder delvis i underetasje i tilliggende bygning Vektergården Kjøpesenter - delvis innenfor selve byggetrinn 4.

Det er etablert felles uteoppholdsarealer på parkeringshusets tak. Det er også tilsvarende uteoppholdsarealer annet sted i kvartalet.

Alle leiligheter i Vekterkvartalet har også tilgang til en felles takterrasse.

Sportsboder
Det medfølger 1 stk. sportsbod til hver leilighet. Skillevegger i boder i underetasje er satt opp som tette vegger av finer eller tilsvarende. Fronter med tett vegg (luftespalte i topp) med tett dør. Lys i bodanlegget i underetasjen er over en fellesbryter, og det er ikke strømuttak i kjellerbodene. Låssystem med systemnøkler som til bolig.

Boder beliggende innenfor selve byggetrinn 4 har yttervegger og dører som i fellesarealene for øvrig.

Det gjøres oppmerksom på at noen få boder i underetasjen i Vektergården kjøpesenter er underlagt spesielle bestemmelser da de er beliggende i en del av et offentlig tilfluktsrom. Bestemmelsene trer i kraft ved eventuell mobilisering.

Trapperom, utvendige trapper og svalganger
Hovedtrapp og gulv i hovedinngangsparti i betong med flislagt overflate. Trapperom er malt. Trapperom er utstyrt med låsbare stål/alu-dører. Det er porttelefon med to-veis kommunikasjon ved inngang fra Skippergata.

Innvendige gangsoner
Vegger er malt. Systemhimlinger i gangsoner og trappesjakt. Vinylbelegg på gulv.

Rekkverk i stål eller aluminium etter arkitektens anvisninger.

Svalgangene med rekkverk tilsvarende balkonger. Støpte gangbaner.

Heis
Prosjektet leveres med heis ved hovedinngangsparti. Heis leveres i lukket heissjakt. Heiskupe er ferdig overflatebehandlet fra leverandør. Heis går ned til eiendommens laveste plan.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 25,80 kvm - 159,40 kvm, Bruksareal: 27,30 kvm - 163,80 kvm
I P-rom inngår generelt gang, soverom, bad, kjøkken og stue. Det henvises til hver enkelt plantegning for beskrivelse av romfordelingen.

Oppgitt areal er angitt ved P-rom og BRA. På tegningene kan det være angitt et romareal som er nettoareal innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik. Angitte arealer på plantegning er basert på foreløpige beregninger forut for detaljprosjektering. Selger tar forbehold om omdisponeringer av arealet internt i boligen. Det gjøres oppmerksom på at dette kan endre angitt totalt P-rom.

Utstyr

Det er røykvarsler og slukningsutstyr i tråd med myndighetenes krav.

Det medfølger 3 nøkkelsett til ytterdør/boder og postkasse.

Felles rom for renovasjon for eierseksjonssameiet i eiendommens Plan U.

Porttelefon: Inngangsdør mot Skippergata betjenes med porttelefonanlegg.

Arkitektens ord

Bygningen utgjør siste byggetrinn av boligene i Vektergården og er attraktivt plassert i Horten med utsikt mot Oslofjorden. Vi har lagt vekt på at flest mulig av boligene skal få del i de kvalitetene som ligger i denne plasseringen både ved direkte utsikt fra oppholdsrom og uteplass, og ved plassering av attraktive fellesområder. Boligene er organisert i en L-formet bygning der de fleste har uteplass mot øst, sør eller vest. Noen av de små boligene har balkong mot nord som til gjengjeld får utsikt mot lystlunden og Oslofjorden.

Boligene har inngang fra Skippergata med trapperom og heis som også har direkte forbindelse til parkeringshuset. Sportsboder plassert i kjeller har adkomst gjennom parkeringshuset. Endel sportsboder er plassert i nybygget.

Boligene har en variasjon i størrelse for å legge til rette for et variert bomiljø. De fleste boligene har adkomst fra korridor og noen har adkomst fra svalgang.

Huset får en moderne utforming som bygger videre på de byggetrinnene som er fullført og innflyttet.

Alle boligene har trinnfri adkomst med heis til alle plan og de fleste boligene er utformet i tråd med tilgjengelighet i bolig. Halvparten av boligene som er under 50 m2 BRA er ikke tilrettelagt for rullestol i tråd med nye bestemmelser i forskriften. Gjennom P-huset er det mulig å nå alle butikkene i Vektergården under tak. 

Av Steinar Andreassen
Sivilarkitekt MNAL
SPIR Arkitekter AS

Oppvarming

Varmebehovet i boligen dekkes ved vannbåren gulvvarme, unntatt bad/toalett hvor det er elektriske varmekabler.

Parkering / Garasje

En stor del av leilighetene vil bli gitt anledning til å kjøpe fast parkeringsplass i Plan 2. Det vises til prisliste.

Plan 2 er forbeholdt boligparkering, og er lukket med kjøreporter. Parkeringshuset er bygget med delvis åpne vegger for ventilering. Ansvar for drift og vedlikehold av parkeringsplassene i Plan 2 har eierseksjonssameiet.

Det er også anledning til å parkere med parkeringskort, som kan kjøpes av parkeringsaktøren som står for drift av parkeringshuset, i Plan U og Plan 1.

Usolgte plasser i parkeringshusets Plan 2 vil kunne eies og leies ut av utbygger frem til disse er solgt.

Ved kjøp av parkeringsplass vil det tilkomme 2,5 % dokumentavgift av kjøpesummen.

Adkomst

Vektergården ligger i Horten sentrum. Det er inngang fra Skippergata.

Du kan se kartskisse på høyre side i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon (eventuelt din boligadresse) til dette prosjektet.

Beskrivelse av uteområde

Vektergården ligger midt i sentrum i et særdeles hyggelig og urbant område rett ved gågata. I planleggingsfasen av prosjektet ble det lagt stor vekt på at leilighetene skulle få maksimalt ut av beliggenheten, både i form av utsikt direkte fra leiligheten, men også fra attraktive fellesområder. Leilighetene har blant annet adgang til en  takterrasse og en stor opparbeidet felles uteplass.

Det er heis fra parkeringshuset til alle etasjene. Noen av leilighetene har inngang via svalgang.
Bygget er arrangert i vinkel og de fleste leilighetene har balkong eller terrasse mot øst, syd eller vest. Noen av de minste leilighetene har balkong mot Lystlunden. Tre av leilighetene får fransk balkong.

Alle terrasser og balkonger er levert med utebelysning og utvendig stikk. Dekket er i impregnert tre og rekkverket i stål eller aluminium med glassfelt, for en ekstra luftig følelse. Levegger mellom uteplassene belagt med plater eller panel.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1961/281-1/28  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 15.02.1961

1982/4294-2/28 Erklæring/avtale tinglyst 01.09.1982
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2012/220349-1/200 Erklæring/avtale tinglyst 16.03.2012 
Rettighetshaver: SKAGERAK NETT AS  
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon i bygg

Grunndata:
2020/1642213-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020
2019/1476892-1/200 Reseksjonering tinglyst 09.12.2019

Tinglyst 27.07.1971 3060: Registrering av grunn.
Tinglyst 22.10.2007 848445 Sammenslåing
Tinglyst 25.07.2012 603997 Seksjonering

Kopi av tinglyste dokumenter kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for "Skippergata 3, 125/322 - påbygg av 3 boligetasjer - ferdigattest - vedtak" - kopi er vedlagt salgsoppgaven.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke skatteetatens hjemmeside.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende, jf. kommunedelplan - Horten sentrum (07.09.2015). Eiendommen ligger i et regulert område planid 701 00345, plannavn Vekterkvartalet (19.11.2007). Reguleringsformål er annet kombinert formål (forretning/parkering/bolig), annet spesialområde (gangareal/servering), blokkbebyggelse.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.
Prosjektet selges som selveierleiligheter i et seksjonssameie. Antall seksjoner vil kunne endres.

Selveierleilighetene organiseres i et eierseksjonssameie - sammen med de øvrige leilighetene i kvartalet. Denne organiseringen medfører at de nye leilighetene tiltrer og innordne seg de vedtekter og inngåtte avtaler for drift og vedlikehold, budsjetter m.m. som eierseksjonssameiet, bestående av de tre første boligtrinnene, allerede har inngått og/eller styres etter.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sameiet er ikke tilknyttet sikringsfond.

Faste, løpende kostnader

Månedlige fellesutgifter pr. 09.02.20 er fra kr. 2.100,- til kr. 2.487,- på usolgte leiligheter. Leilighetene som kjøper parkeringsplass vil få en månedlig kostnad knyttet til dette. Forslag til budsjett for de enkelte boligene er vedlegg til salgsoppgaven.

Felleskostnadene inkluderer bl.a. tv/internett fra Altibox/Viken fiber, renhold av fellesarealer, snømåking, strøm fellesarealer, felles vedlikehold, bygningsforsikring, forretningsførerhonorar, revisjonshonorar og styrehonorar.

Det betales akonto for varme og varmt vann over fellesutgiftene, med en årlig avregning mot hver enkelt leilighet. Ista Norge as avregner forbruk varme/tappevann.

Fellesutgiftene fordeles mellom sameierne etter størrelsen på sameiebrøkene, med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk, eller annet gyldig vedtas med tilslutning fra de sameiere det gjelder.

Fellesutgifter skal dekke eierseksjonssameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer.

Det innbetales en oppstartskapital på kr. 5.000,- til sameiet. Oppstartskapitalen blir overført forretningsfører så snart oppgjørsmegler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre. Beløpet er innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.

Kommunale avgifter kommer i tillegg og vil bli fakturert direkte fra Horten kommune til den enkelte seksjonseier. For leiligheter opp til 60 kvm. vil disse være kr. 6.837,50 pr. år og for leiligheter over 60 kvm. vil disse være kr. 10.173,75 pr. år. Dette er satser hentet fra Horten kommunes hjemmeside (i 2017) og disse kan endres.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Det forutsettes at hjemmel overskjøtes til kjøper.

OMKOSTNINGER:
Dokumentavgift utgjør 2,5 % av kjøpesummen.
Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt) kr. 7.400,-
Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt) kr. 2.800,-
Tinglysingsgebyr for skjøte p.t. kr. 585,-.
Tinglysingsgebyr for evt. pantedokumenter kr. 585,- pr. dokument.
Pantattest kr. 199,50,- pr. attest.
Startkapital sameie kr. 5.000,-
Det tas forbehold om endringer av offentlige satser/avgifter.

KJØPEKONTRAKT:
Selger vil benytte egen standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at kjøpetilbud legges inn på grunnlag av denne kjøpekontrakten, og en eventuell aksept gis under samme forutsetning. Standard kjøpekontrakt er vedlegg til salgsoppgaven.

MEGLERS RETT TIL Å STANSE GJENNOMFØRING AV TRANSAKSJONEN:

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terror-finansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §§ 147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger/oppgjørsmegler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Konsesjon/odel

Det hviler ikke odels- eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Adgang til utleie

I følge vedtektene har sameierne fri og ubegrenset adgang til hel eller delvis utleie. Utleie meldes til styret.

Annet

OVERDRAGELSE - RESALG:
Selger forbeholder seg rett til å nekte enhver overdragelse av rettsposisjoner i henhold til kjøpekontrakten før overtakelse har funnet sted. Ved selgers eventuelle godkjennelse av en slik transport, skal kjøper betale et administrasjonsgebyr på kr. 30.000,- inkl. mva. til selger. Selger forbeholder seg retten til å stille vilkår for aksept av transport, herunder krav om solidaransvar eller krav om garantistillelse. Det vil ikke bli gitt samtykke til overdragelse av kontrakt de siste 60 dager før overtagelse.

FORBEHOLD:
Alle illustrasjoner, 3D animasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse og vil kunne inneholde avvik. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke og det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Inntegnede møbler, lamper etc. på plantegninger er ikke inkludert i leveransen. Innbo, løsøre, hvitevarer (integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger) som fremkommer av tegninger medfølger ikke med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven.

Utforming av kjøkken og badene på plantegninger er kun illustrativt.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leiligheter. Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse m.v. før et eventuelt bud inngis.

Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen.

Fordelingsskap og VVS føringer er ikke endelig inntegnet og nedkassinger/nedforinger i himling vil stedvis kunne forekomme.

Vindusplassering i den enkelte bolig kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget.
Innglassing av terrasser, oppsett av utvendig solavskjerming og eventuelle andre fasademessige endringer kjøper måtte ønske å utføre, kan kun skje etter vilkår fastsatt av eierseksjonssameiet og offentlige myndigheter.

Selger tar forbehold om at boliger i Trinn 4 skal innordnes i - og tiltre - de avtaler som eierseksjonssameiet allerede har inngått på vegne av de tre første boligtrinnene. Eksempler på slike avtaler er fjernvarme, forsikring, service heis, tv/internett, forvaltning og forretningsførsel etc.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger. Leilighetene er ledig for kjøper. Vennligst angi i budskjemaet ønsket dato for overtagelse.

Overtagelse av boligen skjer ved overtagelsesforretning. Det skal føres protokoll fra forretningen som kjøper og selger signerer. Partene beholder hvert sitt eksemplar av protokollen. Boligen vil bli levert i byggrengjort stand.

Solgt "som den er" iht. avhendingsloven

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6.

I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes.

En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum.

Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig.

Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet boligselgerforsikring da eiendommen selges som ledd i næringsvirksomhet.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Forsikring

Eiendommen er forsikret gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

PRISER:
Leilighetene selges til fastpris. Prisene pr. 11.02.20 er fra kr. 2.150.000,- til kr. 5.500.000,- på usolgte leiligheter. Se den til enhver tid gjeldende prisliste for oversikt over tilgjengelige leiligheter og gjeldende pris. Salgsprisene kan ikke justeres etter kontraktsinngåelse. Selger står fritt til når som helst, uten varsel, å regulere prisen på usolgte boliger. Prislisten er ikke å anse som et bindende tilbud fra selger.

KREDITTVURDERING - DOKUMENTASJON AV FINANSIERINGSEVNE - PERSONOPPLYSNINGER:
Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av budgivere og kan avvise en budgiver som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Kjøper aksepterer ved inngivelse av bud at selger kan videreformidle nødvendige personopplysninger om kjøper til tredjepart, f. eks. forretningsfører, signalleverandører og andre som har behov for slike opplysninger for sine leveranser til prosjektet.
 
BUD:
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
 
Som budgiver hos PrivatMegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Vedlegg

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i samtlige vedlegg til salgsoppgaven:
Prospekt med vedlegg
Budskjema
Prisliste
Ferdigattest
Standard kjøpekontrakt
Trivselsregler for sameiet og for p-plan
Vedtekter for sameiet
Budsjettforslag
Reguleringsbestemmelser for Vekterkvartalet med reguleringskart
Kommunedelplan kart
Reguleringsplan kart
Planstatus fra kommunen
Innkalling og protokoll fra ord. sameiermøte for året 2018 og 2019
Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 15.02.1961
Erklæring/avtale tinglyst 01.09.1982
Erklæring/avtale tinglyst 16.03.2012

Meglers vederlag og utlegg

Oppstartshonorar kr. 62.500,-
Meglerprovisjon kr. 43.750,- pr. solgte bolig. Oppgjørshonorar kr. 3.750,- pr. solgte bolig. Markedsføring avtales direkte med oppdragsgiver og faktureres fortløpende. I tillegg kommer direkte utlegg gjort på vegne av selger.

Dersom prosjektet ikke igangsettes vil megler motta kr. 62.500,- i oppstartshonorar og kr. 21.875,- pr. "solgt bolig", samt kreve dekning for utlegg gjort på vegne av oppdragsgiver.

Alle priser er inkl. mva.