Klikk for galleri

Kun 1 leilighet igjen! | Høy standard | Strand-Gården | innflyttningsklare leiligheter

Kun 1 leilighet igjen! | Høy standard | Strand-Gården | innflyttningsklare leiligheter

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Troms og Finnmark - Harstad Bergseng/Sama/Blåbærhaugen/Trondenes

Tordenskjoldsgate 14

Prisantydning4.800.000,-Felleskostnader958,- - 2.301,-Primærrom75.2m2Bruksareal94.8m2
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Eier

Madsen Eiendom AS

Betegnelse

Gnr. 61 Bnr. 284 i Harstad kommune

Byggeår

2018

Forretningsfører

Per Strand Eiendom AS

Meglers vurdering


Strand - Gården.

Fra gammelt av var det på denne tomten i Tordenskjoldsgate 14, et bakeri med navnet Sandnes Bakeri som ble drevet av frøknene Sandnes. Dette var i drift til utpå 70-tallet. Etter dette var det et pølsemakeri drevet av pølsemaker Sverre Saue. Det har i senere tid vært drevet forskjellig virksomhet fra denne eiendommen og som dere skjønner har det vært hektisk og veldrevet aktivitet fra Tordenskjoldsgate 14. Nå er det derimot på tide å fokusere på det gode liv med moderne leiligheter midt i Harstad sentrum.

I dag har det reist seg et praktbygg som er oppkalt etter familien Strand, som også står som byggherre gjennom selskapet Madsen Eiendom AS. At gründeren selv skal bo i dette leilighetsbygget er et kvalitetsstempel da man ofte legger vekt på kvalitet i prosjekter hvor man selv skal bo. Nettopp kvalitet har vært nøkkelen til Strand-Gården og man har fra planleggingsstadiet ønsket å differensiere seg litt fra andre prosjekt ved å ha det lille ekstra. Da tenker vi på materialvalg og arkitektur. Dette ser vi allerede fra utsiden med en meget pen fasade. Underetasjen (gateplan) som består av inngangsparti, trapperom, parkeringsareale og sportsboder har sorte polerte betongelementer. (de øvrige (hvite) er syrevasket). De samme sorte betongelementene er brukt som fasade på den siden hvor D -leilighetene og takterrassen ligger. De tre neste etasjene har hvite syrevaskede betongelementer som også er vedlikeholdsfrie. Alle balkonger og utestuer har moderne glassrekkverk og de fleste balkongene er innglasset. Man har også tenkt på fellesskapet i dette sameiet. Det er parkering og sportsboder i underetasjen med heis til alle leilighetsetasjene. Det er laget en felles lysgård/atrium i 1. leilighetsplan. Dette er et fellesområde som disponeres av sameiet. Videre er det fellesområde i 3. lelighetsplan med svalgang/terrasse. Selve godbiten er en felles, delvis overbygget takterrasse for alle beboerne på hele 77 kvm. Utsikten og solforholdene her er meget gode. Ca. halve takterrassen er overbygget og kan dermed benyttes også på våte sommerkvelder. Her har sameiet en fin mulighet til å lage lage et felles samlingspunkt hvor man kan nyte felleskapet, solen og utsikten. Det er også lagt vekt på at innvendig fellesareal skal være pent, slitesterkt og enkelt å vedlikeholde. Det er flislagte ganger, trapper og fellesarealer ellers.

Når det gjelder den enkelte leilighet så er det jobbet godt med løsningene. Man vet at de som skal flytte i leilighet er opptatte av å bo enkelt, men godt. Leilighetene har slette gipsvegger, listefritt mellom vegg og tak, 1. stavs eikeparkett på de fleste rom, flislagte bad og kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Sigdal. Stuevinduene går fra gulv til tak slik at mest mulig lys slipper inn og at man får best mulig utsikt. De fleste leilighetene har mulighet til å sitte ute på baksiden også, enten i fellesareale eller på egen balkong. Som gulv på balkongene/fellesarealer er det Møre Royal.

Det å parkere i en innedørs garasje er et stort pre. I Strand-Gården får 11 av de 12 leilighetene vi har for salg kjøpe innendørs garasjeplass. Her er det bare å trykke på knappen, garasjeporten åpner seg og man kjører rett inn på sin egen garasjeplass. Det er også et felles renovasjonsrom lett tilgjengelig. I tillegg til hovedinngangen er det en egen inngang fra forsiden slik at man slipper å gå rundt bygget når man kommer gående fra byen. Når bilen er parkert kan man enten ta den behagelige turen med heisen eller den fornuftige måten med å gå trappen opp til leiligheten.

Litt om leilighetene:

BEGGE SOLGT! Leilighet  A 1 og  A 2 er like, men ligger i 2 og 3 leilighetsetasje og har P-rom på 76.3 kvm og Bra. på 97.8 kvm. De har to soverom, vf, bad/vask, bod, stue og kjøkken i åpen løsning. Soverommene ligger i bakkant og stue og kjøkken i front. Balkongen er på hele 12. kvm og er innglasset. Den er stor , er utenpåliggende bygget og utsikten er veldig bra mot Thonhotellet, havet og nedover mot kulturhuset. Man får en virkelig fin opplevelse av å sitte ute og se på bylivet. Selve leiligheten er avlang med stue og kjøkken i front. Når du kommer inn i leiligheten ser du rett gjennom den og ut mot havna. Vinduene i stuen går fra gulv til tak og forsterker utsikten og lysinnslipp. Kjøkkeninnredningen er til høyre langs veggen og passer meget godt til leiligheten. Det er litt forskjell på uteområdet på baksiden. A 1 har tilgang til felles atrium/lysgård mens A 2 har tilgang til egen uteplass på baksiden da den er en etasje opp og er siste leilighet uten annen gjennomgang.

Leilighet B 1 og B 2 er like, men ligger i 2 og 3 leilighetsetasje og har P-rom på 75.2 kvm og Bra. på 94.8/94.6 kvm. De har to soverom, vf, bad/vask, stue og kjøkken i åpen løsning. Soverommene ligger i bakkant og ett i front. Balkongen er på 12 kvm og er innglasset. Fronten på leiligheten er litt skråstilt mens balkongen er i vinkel mot gaten. Dette gir bla. et spennende soverom i front med vindu mot utestuen som gir en fin utsikt mens du ligger i sengen. Utsikten fra utestuen er meget god der man ser mot havet og ned kulturhuskvartalet. Stuen og kjøkkenet får noen spennende vinkler og kjøkkeninnredningen ligger langs veggen mellom boden og soverommet i front. Dette gjør at kjøkkenet ligger litt fradelt fra stuen selv om det er i åpen løsning. B 1 har tilgang til felles atrium/lysgård mens B 2 har tilgang til felles uteplass på baksiden i form av svalgang. Leilighet A 2 har gjennomgang til sin leilighet i svalgang forbi denne leiligheten.

C 1 og C2 SOLGT! Leilighet C 1 og C 2 er like, men ligger i 2 og 3 leilighetsetasje og har P-rom på 61.5 kvm. Dette er noen meget tøffe hjørneleiligheter med utsikt alle veier. De har to soverom, vf, bod, bad, stue og kjøkken i åpen løsning. Begge soverommene ligger til venstre når du kommer inn i leiligheten. Dette gjør at de får fin utsikt ned kulturhuskvartalet fra begge soverommene. Balkongen er på 9.6 kvm og er innglasset. Den går rundt hjørnet slik at man har utsikt mot havet, mot kulturhuskvartalet og inn Tordenskjoldsgate. Stuen er spennende med egen spisestuekrok vendt mot havet med utsikt også mot kulturhuskvartalet. Stuen vender også samme vei og er i åpen løsning med kjøkkenet. Kjøkkeninnredningen er i vinkel og tilpasset rommet på en perfekt måte. 

D2 og D3 SOLGT! Leilighet D 1, D 2 og D 3 er like men ligger i 2, 3 og 4 leilighetsetasje og har P-rom på 69.8 kvm og Bra. på 87.4/87.5 kvm. De har to soverom, vf, bad/vask, bod, stue og kjøkken i åpen løsning. Soverommene ligger i bakkant og stue og kjøkken i front. Balkongen er på 9.6 kvm og er innglasset. Balkongen er stor, er utenpåliggende bygget og utsikten er veldig bra mot havet og inn Tordenskjoldsgate og ikke minst mot havet og Trondeneskirka. Leiligheten er avlang og du kommer inn midt i leiligheten. Til høyre ser man rett inn i stuen og ut de store stuevinduene. Til høyre i stuen er det utgang til balkongen der utsikten er meget god. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning og kjøkkeinnredningen er i vinkel og ligger til venstre i stuerommet. Går man andre veien ligger bad/vaskerom i midten av leiligheten med bod/teknisk og to soverom innenfor. Begge soverommene ligger bak i leiligheten. Fra det ene soverommet er det dør ut til baksiden. Leilighet D 1 har en egen uteplass på baksiden som kan benyttes som balkong. Leilighet D 2 og D 3 har egne balkonger på baksiden. Disse balkongene er delvis overbygget og har gode solforhold (ettermiddag og kveld).

Leilighet E og F er to leiligheter som ikke er lik noen av de andre leilighetene. De ligger i 4 etasje og i denne etasjen er det bare 3 leiligheter. D 3,  E og F. Leilighet E og F er to av de største leilighetene og ligger med front mot havet og byen.

Leilighet E ligger lengst opp mot byen og har en veldig fin beliggenhet. Denne leiligheten har P-rom på hele 100,5 og Bra. på 110.7 kvm. I tillegg har den en balkong på ca 18,5 kvm. Leiligheten er delt på på langs i leiligheten med stue og kjøkken til høyre og soveromsdelen på venstre side. Kjøkkenet ligger i bakkant av leiligheten med stuen i front. Innredningen er langs den ene veggen og har en kjøkkenøy på hjul. Det er vinduer og dør til en fin terrasse på baksiden som man disponerer alene. I front er stuen med store vinduer fra gulv til tak. Det er to terrasser, en utenfor stuen og en utenfor det ene soverommet. Hovedterrassen er stor med glassrekkverk og har et lite overbygg rett over døren. Utsikten herfra er vanvittig bra og her sitter man ganske usjenert. Det er også en terrasse utenfor det ene soverommet som ligger ved siden av stuen.

SOLGT! Leilighet F er en stor hjørneleilighet og har P-rom på 95,7 kvm og Bra. på 104.9 kvm. Den har 3 soverom, 2 bad/vaskerom. stue/kjøkken, bod og to balkonger.  Hovedbalkongen er stor og har et overbygg på ca 5 kvm. Det er glassrekkverk slik at utsikten optimeres. Balkongen er i vinkel og går på to sider. Dette gjør at man ser alle veier. Det ene soverommet ligger mot havet og har utgang til luftebalkong med et lite overbygg. Utsikten fra soverommet går mot havet og ned mot kulturhuskvartalet. Dette soverommet har også et privat bad med dør direkte inn. Kjøkkenet ligger til høyre i stuerommet og har en kjøkkenøy. På øyen er det integrert topp med avtrekksvifte som henger fra taket. Dette er et tøft kjøkken. Stuen er i vinkel med en egen spisestueplass rett innenfor kjøkkenet. Stuen har vinduer fra gulv til tak og her kan jeg garantere for utsikten. Det er også meget god utsikt fra soverommet som ligger til venstre. Dette rommet kan om ønskelig brukes som TV-rom.

Takterrassen ligger i 5 etasje og er på hele 77 kvm. Her er vi på taket med utsikt og meget gode solforhold. Dette er en felles takterrasse for alle leilighetseierne i bygget. En stor del av terrassen har stilig takoverbygg med innfelte spotter. Solen vil komme inn her om ettermiddagen og være der til langt på kvelden. Det er opp til sameiet å lage et hyggelig utemiljø her som gagner alle i bygget. Utsikten er mot byen og havna, kulturhuskvartalet med den nye båtmoloen og mot Trondeneskirka. Denne takterrassen må bare oppleves.

Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i salgsprospektet med alle vedlegg. Alle leilighetene vil være klar til innflytting den dagen vi blir å ha felles visning i bygget. Vi i Privatmegleren Harstad gleder oss til å invitere til visningsfest.

Noen utvalgte kvaliteter:

- 12 Selveierleiligheter - gjennomgående
- Lav dokumentavgift kr 4 175 pr leilighet - nybygg
- Vannbåren varme i alle rom utenom soverom og bod. (fjernvarme)
- Porttelefoner med automatisk døråpner
- Meget bra beliggenhet
- Enkel adkomst
- Høy kvalitet på leilighetene
- Innendørs parkering
- Integrerte hvitevarer
- Klargjort for å montere lader for EL-bil i garasjeplass
- Sportsboder i underetasjen
- Heis fra parkeringsetasjen
- Felles delvis overbygget takterrasse på ca 77 kvm
- Balkong til alle leilighetene
- Felles atrium/lysgård i 1. leilighetsplan

Beliggenhet

Leilighetene ligger i Kulturhuskvartalet med kort vei til det meste. Ønsker man å besøke en av forestillingene på kulturhuset trenger man ikke kle på seg yttertøyet. Det tar 2 minutter å gå før man er inne i kulturhuset. Når man skal ta den daglige handlingen så ligger det en Bunnprisbutikk ca 2 minutters gange unna. Vil man ta seg en promenadetur langs kaien så er dette også en enkel affære. Hjertet av Harstad sentrum ligger ca 4 minutters gange unna.

Bygninger

Leilighetsbygg i 5 etasjer med parkering og sportsboder i underetasjen. (gateplan)

Byggemåte

Redegjørelse byggeteknikk:

Konstruksjonssystem med leilighetsskiller, dekkekonstruksjoner, søyler og trapp er i det vesentligste utført av prefabrikkerte betongelementer.
Yttervegger består av en kombinasjon av isolerte betongelementer, større sammenhengende glassfelter av aluminium og glass og mindre innfyllingsfelter av bindingsverk med utvendig stående trekledning. Betongelementene er utført med ferdig utvendig overflate av innfarget betong. Innvendig side er stedvis påforet med gipskledning. Yttervegger i u-etasje og trapperom er utført med polerte betongoverflate. Vinduer i yttervegg er av tre med utvendig aluminium. Glassfelter, vinduer og bindingsverksvegger er utført med høy lydklasse og god støydempende funksjon.
Dekkekonstruksjoner mellom leiligheter er utført som bærende hulldekkselementer med separat oppbygd gulvkonstruksjon (Granab) for parkett oppå dette eller påstøp og flis. Under hulldekkene er det benyttet nedforete himlinger med overflate av malt gips. Tak og takterrasser er oppbygd med isolasjon og fallisolasjon over hulldekker. Dekke over garasje er isolert fra underside i nedhengt garasjehimling. Utvendige balkonger er utført i prefabrikkert betong og bæres med en kombinasjon av innspente dekker og skrå hengestag av stål. Balkonginnglassing med tilhørende rekkverk er utført av bærende aluminiumsprofiler og innfyllingselementer av glass og aluminium på dekkeforkanter. Rekkverk i trapperom og på svalganger er i pulverlakkert stål.

Norconsult AS
John Arne Traasdahl

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 61,50 kvm - 178,80 kvm, Bruksareal: 76,10 kvm - 183,90 kvm

Underetasje: 11 parkeringsplasser - 12 sportsboder - 2 innganger - trapperom - heis
1 leilighetsplan: Leilighet A 1 - Leilighet B 1 - Leilighet  C 1 - Leilighet  D 1 - Felles atrium/lysgård
2 leilighetsplan: Leilighet A 2 - Leilighet B 2 - Leilighet  C 2 - Leilighet  D 2
3 leilighetsplan: Leilighet D 3 - Leilighet E  - Leilighet F - Felles svalgang/terrasse.
4 leilighetsplan: Leilighet G ( SOLGT) - Felles takterrasse ca 77 kvm.

Innhold

1. leilighetsplan - 2. etasje:

Leilighet A 1 - 2 etasje - Bra: 94.8 kvm    P-rom: 76.3 kvm: Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 21.5 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller.
Leilighet B 1 - 2 etasje - Bra: 92    kvm    P-rom: 75.2 kvm: Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 19.6 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller.
Leilighet C 1 - 2 etasje - Bra: 76.2 kvm   P-rom: 61.5 kvm:  Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 17.6 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller.
Leilighet D 1 - 2 etasje - Bra: 83.7 kvm   P-rom: 69.8 kvm:  Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 17.6 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller.

I denne etasjen er det også en felles atrium/lysgård  og felles svalgang.

2. leilighetsplan - 3. etasje:

Leilighet A 2 - 3 etasje - Bra: 94.8 kvm    P-rom: 76.3 kvm: Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 21.4 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller.
Leilighet B 2 - 3 etasje - Bra: 92  kvm      P-rom: 75.2 kvm: Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 19.5 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller.
Leilighet C 2 - 3 etasje - Bra: 76.2 kvm   P-rom: 61.5 kvm: Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 17.6 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller.
Leilighet D 2 - 3 etasje - Bra: 83.7 kvm   P-rom: 69.8 kvm: Stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom, 2 soverom. S-rom: 17.8 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller. (balkong på baksiden)

3. leilighetsplan - 4. etasje:

Leilighet D 3 - 4 etasje - Bra: 83.7 kvm    P-rom: 69.8 kvm: Stue/kjøkken, vf, 2 bad/vaskerom,  bod, 2 soverom. S-rom: 17.8 kvm: bod og innglasset balkong + bod parkeringskjeller. (balkong på baksiden)
Leilighet E - 4  etasje -
Leilighet F - 4 etasje - Bra: 100.6 kvm    P-rom: 95.7 kvm: Stue/kjøkken, vf, 2 bad/vaskerom, 3 soverom og 2 balkonger på ca 10,4 kvm og 11kvm.
I denne etasjen er det svalgang/felles terrasse.

4 leilighetsplan - 5. etasje:

Leilighet 4 G - SOLGT

I 5 etasje er det en stor felles takterrasse for alle leilighetene på ca 77 kvm.

Standard

Leilighetene holder meget god standard og byggherre har følgende romskjema som omhandler standard. Alle leilighetene har samme produkter bortsett fra størrelser på innredninger:

VF: Gulv: Flis Surface Cool Grey 30x60 cm   Vegg: Gips / betong malt   Gulv soverom: Parkett Eik Springfiled 15mm 1 stav mikrofaset hvit matt   Vegg soverom: Gips / betong malt   Gulv bod: Parkett Eik Springfiled 15mm 1 stav mikrofaset hvit matt   Vegg bod: Gips / betong malt   Gulv stue og kjøkken: Parkett Eik Springfiled 15mm 1 stav mikrofaset hvit matt   Vegg stue og kjøkken: Gips / betong malt   Tak himling: Nedforet systemhimling med gips malt.  Bad og vaskerom: gulv: Flis Oslo Grey 20x20 cm.   Vegg: Flis Uni White 30x60 cm   Toalett: Vegghengt toalett Subway 2.0 m/soft close seter   Dusj: Vikingbad leddet dusjdør i 6mm herdet sikkerhetsglass           

Felles trapperom: Gulv: Flis Furface Cool Grey 30x30 cm   Vegg: betong malt   Tak himling:  Systemhimling med himlingsplater 60x60 cm

Innredninger:

Sigdal kvalitetskjøkken med integrerte hvitevarer fra Bosch.

Kjøkken: Sigdal Kjøkken, Line - farge Hvitt   Laminat benkeplate mørg farge   Siemens integrert kombiskap   Bosch innbyggingsovn   Bosch 60 cm induksjonstopp   Bosch 60 cm oppvaskmaskin   Bosch mikrobølgeovn    Siemens SlimLine 60 cm uttrekksventilator   (
NB! I Leilighet F er det takhengt ventilator, type: Thermex Optica 90 cm takhengt).

Dusjsett: Damixa Akita dusjsett m/termostatkran og 200mm takdusj.   Servantbatterier: Groe Wave cosmopolitan ecojoy    Kjøkkenkran: Damixa Osier kjøkkenkran m/ L-tut og avstegning for oppvaksmaskin   Innerdører: Swedoor Style hvite slette. Dør med frostet glass fra VF og inn i leiligheten. Karm:
Swedoor +karm hvit med tettelist.

Baderomsinnredninger:

Leilighet  A 1 - B 1 -  A 2 -  B 2: LinnBad - Ingrid Servantskap 100 cm m/2 skuffer hvitt, Freya Porselensservant og Speil 100 cm m/sidelys, underlys, dimmer og stikk

Leilighet C 1 - D 1 - C 2 -  D 2 - D 3: LinnBad - Ingrid Servantskap 80 cm m/2 skuffer hvitt, Freya Porselensservant og Speil 80 cm m/sidelys, underlys, dimmer og stikk

Leilighet E -  F: Hovedbad: LinnBad - Ingrid Servantskap 160 cm m/2 skuffer hvitt, Saga Porselensservant dobbel og Speil 160 cm m/sidelys, underlys, dimmer og stikk, Høgskap 30 cm m/dør  

Leilighet 3 F: Bad 2: LinnBad - Ingrid Servantskap 60 cm m/2 skuffer hvitt, Freya Porselensservant og Speil 60 cm m/sidelys, underlys, dimmer og stikk

Utstyr

Det er inngått en 5 - årsavtale med Hålogaland Kraft om tilknytning og levering av følgende produkter til sameiet:

- Altibox fiber aksess, levert og klargjort for leveranse av internett og TV. Innholdsleveranse inngås med hver enkelt beboer i egen avtale.

Møblering

Det er gode møbleringsmuligheter i alle leilighetene.

Oppvarming

Elektrisk og fjernvarme i gulv.

Parkering / Garasje

Det er 11 parkeringsplasser i garasjeanlegget. Disse kan kjøpes for kr 250 000 og kommer i tillegg til kjøpesum.

Adkomst

Det er enkel adkomst fra bakkenivå.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.
Vannmåler til bygget og hver leilighet.
Koblet til sentralvarmeanlegget.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 31.07.2018 med følgende merknader:

Ferdigattest må begjæres når nedenstående arbeid er utført:
Må fullføres innen:
-Opparbeiding av fortau
-Innglassing av balkong i leilighet B plan 2
-Henge opp glassbaldakin over inngangsdør
-Mangler på utvendig kledning leilighet D plan 3 - aluminiumsplater

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi

Reguleringsforhold

Tomten er regulert til B/F/N (Bolig, forretning og næring) og ligger under Kommunedelplan for Harstad Sentrum - Planbestemmelser.

Energimerking

Utbygger har fått utarbeidet et energinotat for bygget. Dette er utført av Norconsult og konkluderes med følgende:

Energiberegningene for Tordenskjoldsgate 14 i Harstad, gnr: 61, bnr: 284, viser at bygget, med de forutsetningene som er gitt i dette notatet:
• tilfredsstiller energikravene i revidert TEK10

Notatet ligger vedlagt prospektet.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet vil bli stiftet av advokat Jørstad pva. utbygger. Det vil bli utarbeidet vedtekter evnt ordensregler som skal være ferdig før overtagelse. I tillegg vil det stipulerers månedlige fellesutgifter for betjening av fellesområdene som strøm, vedlikehold, Tv/internett osv.  Etter at sameiet er stiftet er det opp til sameierne å drifte sameiet og evnt sette endelige fellesutgifter. Advokat Jørstad har også ansvaret for seksjonering av eiendommen. Eiendommen er under seksjonering og skal være ferdig før overtagelse. Om dette ikke er tinglyst før overtagelsen vil oppgjøret stå på meglers klientkonto til dette er ordnet.

For evnt. usolgte leiligheter har utbygger ansvar for alle driftskostnader.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Utbygger har beregnet følgende mht. fellesutgifter:
Forsikring, vask trappegang, mattevask/skifting, drift heis, alarm, Altibox grunnabbonement. Dette er reelle kostnader.
Pga. manglende erfaringstall da dette er nybygg er følgende poster stipulerte:
Strøm fellesarealer, vannuttak i garasje og takterrasse, regnskapsføring og evnt vaktmester.
Oversikt fellesutgifter ligger vedlagt til prospektet.

Når sameiet er stiftet er det opp til sameiet og bestemme hva som skal være med i fellesutgiftene.

Andre faste utgifter:
Strøm: Da dette er nybygg er det ingen erfarinsgtall på strømforbruket.
Kommunale avgifter er ikke beregnet da dette er nybygg. Faktura på kommunale avgifter tilfaller hver enkelt leilighetseier.
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
Vannkostnader: Måler på primær og sekundærsiden, samt måler på forbruk av vann i hver leilighet. Det blir akontobeløp 2 ganger i året, men vannforbruket kan avleses på hver enkelt leilighet. Hver enkelt leilighetseier betaler for eget eksakte vannforbruk.

Oppgjør

Det vil bli fullt oppgjør ved overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 890 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

3 890 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
I tillegg til kjøpesum + omkostninger kommer det i tillegg kr 15 000,- for seksjonering og dannelse av sameiet.

Energiforbruk

Da leilighetsprosjektet er nybygg er det ingen erfaringstall på energiforbruket. Det er sentralvarme fra fjernvarmeanlegg med oppvarming av alle gulv foruten bod og soverom.

Spesifikasjon av lån

Det er ingen felleslån i sameiet.

Annen nyttig informasjon

Garasjeplassene vil ved salgstart være seksjonert som en del av fellesarealet. Når det er avklart hvilke leiligheter som skal kjøpe garasjeplass vil det bli en reseksjonering slik at garasjeplassen vil bli innlemmet i leilighetens seksjonsnummer.
Utbygger tar forbehold om prisjustering underveis i prosjektet.
Da dette er nybygg beregnes dokumentavgiften av tomteprisen og ikke salgsprisen.
Det kommer et tillegg i pris på kr 15000,- pr leilighet for seksjonering og opprettelse av sameiet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tegninger. 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er opp til sameiet når dette er etablert å bestemme regler for utleie i dette sameiet.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Da leilighetsbygget er ferdig bygget ved åpning av visning og salg selges leilighetene etter Avhendingslova, men ikke As

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er pt. ingen forkjøpsrett i dette sameiet.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.5 000) Meglerprovisjon (Kr.50 000) Oppgjørskostnad (Kr.4 570) Totalt kr. (Kr.59 570)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9900 + utlegg.