Klikk for galleri

SAMAÅSEN - endetomt - panorama - vinterhage - 5 soverom - moderne bad - nytt gulv på hovedplan - flislagt bad

X
Harstad Bergseng/Sama/Blåbærhaugen/Trondenes – Harstad

Samaåsen 28

Harstad Bergseng/Sama/Blåbærhaugen/Trondenes – Harstad

Samaåsen 28

Prisantydning
4.300.000
Primærrom
262m²
Bruksareal
267m²
Soverom
5 rom
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF / Siviløkonom
91 32 61 55
Salgsoppgave
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Sama
653343
Harstad
2484511132

Sondre Jakobsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF / Siviløkonom
PrivatMegleren Harstad
 

Informasjon om prosjektet

Utvalgte kvaliteter

- PANORAMAutsikt
- Endetomt
- Vinterhage
- Nytt gulv i hovedetasje
- Flislagt og romslig bad
- 4 soverom
- God planløsning
- Barnevennlig

PRIVATmegleren v/Sondre Jakobsen gleder seg til å vise dere denne flotte eiendommen med det passende navnet Soltua!
Er du og din familie ute etter "drømmeboligen" bør dere se denne. Øverst i Samaåsen beliggende på endetomt med panoramautsikt finner du Samaåsen 28. Her får du en romslig tomt som består av fire matrikler på til sammen 1298 kvm. Boligen ligger svært skjermet fra omgivelsene til tross for sin sentrale beliggenhet. For barnefamilier er det utmerket å bo i enden av gata uten trafikk slik at barna kan være trygg når de er ute og leker. Boligen ligger sørvendt med vidunderlig utsikt. Solforholdene er gode og våren kommer tidlig. Det er forholdsvis enkel adkomst til eiendommen. Du kjører opp Samaåsen like over Tine Meierier og har slak adkomst til eiendommen.

Boligen ble oppført i 1969 og påbygget i 1981 med svømmebasseng i underetasjen samtidig som stue i hoveddel ble bygget ut og fremstår som en modernisert funkisbolig med en rekke kvaliteter som jeg har forsøkt å liste opp ovenfor. Bassengdelen ble omgjort til utleiedel i 1997, men det ble ikke søkt om bruksendring til Harstad Kommune.

Du kommer inn i en romslig entré hvor du har plass til klesoppheng. Videre til venstre tar hallen deg med inn til 2 nyoppussede soverom og et nyoppusset bad hvor det er lagt varmekabel i gulv med flislagte overflater. I hallen er det lagt tøffe plater på vegg som bryter med de nøytrale overflatene. Soverommene er romslige med ny 1-stavs laminat på gulv og panel på vegger. For barnefamilier er det perfekt med romslige rom hvor ungene kan leke for seg selv. Det er verdt å merke seg at alle fire soverommene er totaloppusset siste 4 år med nytt tak, gulv, smartpanel på veggene og nye vinduer. Det samme gjelder forøvrig gang i begge etasjer. Alle innerdører og ytterdører er også skiftet. Boligen er tilknyttet alarmsystem fra Verisure som inneholder to fotocellekameraer, fire brann/røykvarsler med direkte varsling til vaktselskapet. Dette kan overdras vederlagsfritt til nye eiere om ønskelig.

Vi går opp trappen til hovedplanet hvor vi finner stue, kjøkken, bad og utgang til veranda og vinterhage. Stuen og kjøkkenet har åpen løsning, noe som gir utmerket romfølelse. Du kan enkelt dele den inn i spisestue og TV-stue da den er vinkelformet. Kjøkkenet er et Norema kjøkken fra 1981 i Mahogny som er malt av eier i senere tid. med malte profilerte fronter, frittstående hvitevarer og har god plass til frokostbord. Gled deg til å starte dagen med en kopp kaffe til nydelig utsikt! Vi går videre ut i gangen og kommer inn på et svært delikat og romslig bad som er flislagt med varmekabler. Badet er pusset opp i senere tid og har tidsriktige farger. Her tar du med deg toalettsakene og flytter rett inn. Det er etablert dusjhjørne med behagelig regnfallsdusj på begge bad i hoveddel.

Fra gangen går det trapp opp til et halvplan hvor du har 2 soverom på hver side av trappa. Soverommene er av det romslige slaget som gjør at ungene kan ha sitt eget fristed her inne eller far kan ha eget kontor dersom det skulle være nødvendig.

"Leiligheten" har egen inngang ved siden av hovedinngangen og inneholder stue, kjøkken, bad og soverom. Har tidligere vært utleid for kr 8000 pr mnd.. Det er ikke søkt om bruksendring for å godkjenne uetleiedelen i kommunens EDR, noe som vil bli opp til nye eiere. Utleiedelen har god standard og du har fin utsikt også fra underetasjen. Badet har god standard med flislagte gulv og vegger samt tilgang til badstu.

Er dere ute etter en romslig og familievennlig bolig med fantastisk beliggenhet er det bare å møte opp på visning! For spørsmål er det bare å kontakte eiendomsmeglerfullmektig Sondre Jakobsen på mob: 913 26 155 /epost: sja@privatmegleren.no

Beliggenhet

I Samaåsen like over Meieriet, øverst og på enden finner du denne flotte eiendommen kalt, Soltua. Du bor sentrumsnært, samtidig som du er helt for deg selv på enden av et veletablert nabolag. Tomta er på ca 1,3 mål og består av 4 matrikler. Beliggenheten er utmerket for barnefamilier da det er kort vei til skole, barnehage, dagligvarehandel og sentrum med tilhørende fasiliteter. Det er også betryggende at boligen ligger på endetomt da det ikke er trafikk forbi boligen. Utsikten her oppe er upåklagelig og du kan glede deg til visning.

Bygninger

Enebolig

Byggemåte

Takstmann Vegar Paulsen opplyser om følgende byggemåte:
Grunn og fundamenter: Eneboligen er fundamentert på kjellermur som er forskalt og plasstøpt. Støpt gulv på grunn med løsleca som isolasjon.
Drenering: Det er synlig grunnmursplast på tilbygget som er gjort i 1981. Dreneringsfunksjonen Takrennenedløpene i front går ned i terrenget og er usikkert på om det er koblet til kommunalt nett ifølge eier. I dag er det krav til sandfangerkum på drenering som tilkobles Kommunalt nett.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Underetasjen har yttervegger i forskalt og plasstøpt betong. Ytterveggene i de to øverste etasjene er utført i isolert bindingsverkkonstruksjon med utvendig liggende og stående kledning. Utvendig kledning er stedvis utskiftet etter behov. Det meste av vinduer i hovedetg. er skiftet, kledning er også skiftet ifm. disse arbeidene. Utvendig kledning er sist overflatebehandlet for ca 2-3 år siden.
Vinduer og dører enebolig: Vinduer med malte trekarmer og 2-lags glass. Det meste av vinduene er skiftet i perioden 2014-2017. 3 vinduer i stuen i hybelleiligheten og kjøkkenvindu gjenstår. Disse vinduene er fra tilbyggets byggeår 1981
Takkonstruksjon: Eneboligen har to pulttakkonstruksjoner. Fremre del er bygd opp som en luftet kaldtakkonstruksjon, inspeksjonsluke i røstet. Bakre del har ingen inspeksjonsmuligheter, takkonstruksjonen har dermed ukjent oppbygging. Trobord/plater med papptekking. Hovedtaktekkingen er lagt ny i 2016. Takrennene ble også skiftet i denne forbindelse (stål), de opprinnelige takrennekrokene er benyttet.
Terrasse, balkonger, trapper ol - Enebolig: Rettløpstrapper mellom etasjene. Nederste trapp er av betong, de øvrige er tretrapper. Trappene er renovert for ca. 6 år siden.
Piper og ildsted: Teglsteinspipe fra byggeåret. Feieluken er etablert i gang i underetg. Prefabrikert elementpeis montert i stuen i hovedetg. Synlig teglsteinspipe over tak.

Megler gjør oppmerksom på at det i 2015 ble en konflikt angående støttemur som er satt opp på nedsiden av boligen. Takstmann har i sin rapport skrevet følgende:
Eier gjorde en avtale med Seteråsen Maskin AS om etablering av en støttemur i front av eiendommen, i 2015. Det ble etterhvert en del problemer og uenigheter mellom entreprenøren og huseier. Uenighetene sto i faglig utførelse. Det er utarbeidet en skaderapport av Harder AS, denne er lest av Takstmannen. Rapporten konkluderer med at muren ikke er satt opp iht. monteringsveiledning fra leverandøren av gabionsnettene som er fyllt med stein. Det er bla. brukt for små stein i gabionene og det er ikke benyttet nok avstivere, i tillegg er ikke muren estetisk pent utført. Det anbefales ny eier å sette seg inn rapportene og dokumentasjonen ifm. denne saken. Saken ble løst ved et forlik med hjelp av advokat, resultatet ble at det ikke ble betalt for noen av arbeidene som ble gjort på eiendommen.

Selger opplyser om at det ligger geonett imellom hver rad som låser av og bak muren er det lagt 1,5 meter med kult. Selger kommer til å ha bilder fra byggeprosessen av muren liggende tilgjengelig for alle interessenter på visning.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 262 kvm, Bruksareal: 267 kvm, Bruttoareal: 288 kvm

1. og 2. halvplan: BTA: 152 kvm,- BRA: 141 kvm,- P-rom: 136 kvm,- S-rom: 5 kvm.
3. og 4. halvplan: BTA: 136 kvm,- BRA: 126 kvm,- P-rom: 126 kvm.

Innhold

1. halvplan: Hoveddel: hall m/trapp, bad, 2 soverom,
Utleiedel: Gang, stue, kjøkken, bad, badstu, soverom
2. halvplan: Vaskerom, gang, bad, badstu.
3. halvplan: Stue, kjøkken, vinterhage.
4. halvplan: 2 soverom og hall

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vedfyring og varmepumpe.

Adkomst

Det er slak stigning fra offentlig vei. Du tar opp til høyre ved Tine Meieriet og følger bakken opp til Samaåsen 28 som ligger for seg selv helt på enden.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1967/2541-1/79 Best. om vann/kloakkledn.
24.08.1967
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygget utstedt fra Harstad kommune datert 20.12.1989

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 111 411,- pr 31.12.17
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 4 001 078,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Boligen ligger i et område regulert til boligformål. Se veglagte reguleringsbestemmelser fra Harstad Kommune datert 25.10.1973

Faste, løpende kostnader

Andre faste utgifter:
Strøm: 34 500 kWh for 2017 med utleiedel. Av dette utgjorde utleiedel ca 12 000 kWh.
Kommunale avgifter Kr. 28 805 pr. år
Forsikring i / KLPOppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

34 500 kWh for 2017 med utleiedel. Av dette utgjorde utleiedel ca kWh 12 000.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)


Utleiedelen er pr dags dato ikke godkjent i kommunens EDR. Boligen var bygd om i 1981, men det er ikke søkt om bruksendring. Det har tidligere vært utleid her for kr 8 000 pr mnd.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.