Detaljer
X

PrivatMegleren Harstad har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Harstad Sentrum/Seljestad/Harstadbotn – Harstad

Torfinns gate 8 B

Harstad Sentrum/Seljestad/Harstadbotn – Harstad

Torfinns gate 8 B

Prisantydning
1.160.000
Fellesgjeld
1.820.000,-
Primærrom
56m²
Bruksareal
61m²
Soverom
2 rom
Rom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Salgsoppgave
Ny moderne 3-roms i Åsen - garasjeplass - terrasse 15,2 kvm - utsikt - vannbåren varme.
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Harstadåsen
789326
Harstad
2470910661
 

Informasjon om prosjektet

Megerls vurdering

Velkommen til byens nyeste og mest moderne boligprosjekt oppe i Harstadåsen. Privatmegleren har nå en innflytningsklar 3-roms leilighet i 2. leilighetsetasje som venter på nye eiere. Det nye leilighetskomplekset ligger øverst opp i åsen med formidabel utsikt over den vakre byen vår. Når du kommer hjem fra jobben er det bare å sette fra seg bilen i parkeringsgarasjen. Heisen ligger noen meter unna parkeringsplassen til denne leiligheten. Når man kommer ut av heisen går man ca 15 meter og man er i leiligheten. Når døren åpnes ser du rett gjennom leiligheten og ut de store utsiktsvinduene. I gangen er det første feltet flislagt. Innenfor er det parkett som går igjen i hele leiligheten. Til høyre ligger gjesterommet. Neste rommet i Hallen er badet. badet har flis på gulv og vegg. Gulvet er flislagt med sorte fliser 7x7 cm med hvite fuger. På vegg er det større lyse fliser. Innredningen er lys og moderne. Helt fremst i venstre del av leiligheten ligger stue og kjøkken i åpen løsning. I fronten er det store vinduer som forsterker den fantastiske utsikten. Her ser man byen og området ellers i panorama. Går man ut på balkongen føler man at man sitter på toppen av byen. Hovedsoverommet ligger til høyre med inngang fra stuen. Dette rommet har fin størrelse og fantastisk utsikt.
Dette er leiligheten som passer ung og gammel. Den er lys og moderne og er helt ny!

Vi ønsker dere velkommen på visning.

Utvalgte kvaliteter:
- NYTT
- Panoramautsikt
- Stor terrasse
- Innlagt Kabel- Tv og internett
- Hev/skyvedør til terrassen
- Heis
- Parkering i underetasje med egen bod
- 2 soverom
- Walk-in garderobe/bod
- Gulvvarme i entre og baderom
- Dørtelefon med fjernstyrt døråpner
- Integrert kjøleskap og frys
- Automatisk brannalarmanlegg og sprinklersystem
- Tv/internett inkl i de stipulerte felleskosnnadene.


Leiligheten har åpen og god planløsning med 2 soverom, åpen stue/kjøkken- løsning og bad. Det er i tillegg en romslig bod på 3,6 kvm innenfor et av soverommene. Fra stuen er det utgang til en romslig veranda med nydelige utsiktsforhold.

Ønsker dere hjertelig velkommen til visning. Ved spørsmål er det bare å kontakte megler Eirik Jakobsen på mob: 94845260 / eja@privatmegleren.no

Beliggenhet

I Harstadåsen bor du i byens nyeste og mest moderne boligprosjekt med panoramautsikt over Harstad og Senjafjellene i bakgrunnen. Fra verandaen kan du nyte synet av Hurtigruta som legger til kai. Det er kort vei til sentrum og alle fasiliteter som dagligvarehandel, treningssenter, skoler og barnehager med mer.

Beskrivelse av bebyggelsen

Området består av boliger, leiligheter og nå terrassebygg.

Bygninger

Eiendommen består av tre bygg med totalt 51 leiligheter.

Byggemåte

Iflg salgsbrosjyren for dette bygget er det bygget som følgende:
Parkeringsanlegget utføres i betong. Leilighetene fabrikkbygges og ferdigstilles deretter på byggeplass. Innvendige flater er av gips og utvendige flater er av trepanel og betongfiberplater. Terrasse over parkering tekkes med membraner tilegnet formålet. Vinduer og dører leveres i tre eller komposittmateriale, ferdig overflatebehandlet fra fabrikk. Hengslede vinduer er innadslående. Alle leilighetene har private terrasser. Trapper, terrasser og svalganger er av tre og/eller stål, med rekkverk i tilpasset utførelse. Terrasser har glassrekkverk i front.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 61 kvm
Bruksareal (BRA) er oppgitt eks. sportsbod på 5 kvm
i parkeringsanlegg.

1.Etasje: Gang/hall, 2 soverom, Walk-in garderobe/bod, bad, stue/kjøkken og terrasse.

Standard

Leiligheten er helt ny med moderne løsninger og god standard.

Oppvarming

Ellektrisk. Det er lagt inn vannbåren varme i radiatorer i alle oppholdsrom for gi best mulig velvære og lave energikostnader.
Leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning, noe som gir bedre inneklima og lavt energiforbruk.

Parkering / Garasje

Det er satt av og merket egen parkeringsplass i parkeringsanlegget. Rett innenfor er det egen sportsbod.
I tillegg er det gjesteparkering på yttersiden av bygget.

Adkomst

Enkel adkomst over Eineberget.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Utearealene har/vil få lekeplass, bord, benker og grøntarealer. Friarealene i Harstadåsen ligger bare noen meter utenfor stuedøra, - like bak Åsen!
Utbygger eier eiendommen gnr. 60, bnr. 95 i Harstad kommune som har et areal på ca. 8.800kvm.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 23.10.2017 med følgende merknader:
Ferdigattest må begjæres når nedensående arbeid er utført:
- Fylling mot Torfinns Gate må flyttes ut av regulert veigrunn.
- Eiendommen må etableres i henhold til reguleringsplanen.

Ligningsverdi

Da leiligheten er helt ny er det ikke beregnet ligningsverdi.

Hvordan beregnes likningsverdien på primær- og sekundærbolig?

Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 70 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Likningsverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Reguleringsforhold

Området er regulert til boligformål.

Beskrivelse av borettslaget

Det vil bli søkt finansiering som åpner for Individuell Nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).
Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Borettslaget kan søke om å tegne forsikring i Borettslagenes sikringsfond. Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 995,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: # De første fem årene betales det bare renter på fellesgjelden. Etter fem år vil felleskostnadene øke til ca 10 171 kroner pr mnd med rentenivå som er satt i prosjektet.
Endelig fastsettelse av felleskostnadene vil bli en oppgave for styret i borettslaget og være avhengig av de avtaler borettslaget til enhver har med sine levereandører/finansieringspartnere.
Andre faste utgifter:
Strøm: Har ikke bebodd leiligheten da den er helt ny.
Kommunale avgifter inkludert i fellesutgiftene.
Forsikring av bygget er inkludert i fellesutgiftene.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Leiligheten er helt ny og det har derfor ikke vært noe energiforbruk.

Spesifikasjon av lån

Renter basert på indikativt tilbud fra Husbanken: p.t. 1,67%. 30 års nedbetalingstid og 5 års avdragsfrihet. Det gjøres oppmerksom på at mnd kostnadene etter 5 år vil øke til ca 10 171. Det vil bli søkt finansiering som åpner for Individuell Nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).

Annen nyttig informasjon

Dette er et helt nytt borettslag. Det er ikke foretatt takst eller E takst da andelene ikke er registrert enda. Opplysningene er hentet i salgsbrosjyrer når selger kjøpte andelen.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte planteginger og salgsbrosjyre.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Vedtektene skriver følgende: Hovedregel: Dersom en andel i laget skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett på samme vilkår.
Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.