Hemsedal i Buskerud

Flotte fritidstomter v/Storevatn og Skogshorn | sol året rundt og fantastiske tur-/aktivitetsmulighe

Flotte fritidstomter v/Storevatn og Skogshorn | sol året rundt og fantastiske tur-/aktivitetsmuligheter | 12 solgt

Priser

1.750.000,- til 4.200.000,-

Meld deg på visning

Velkommen til Storevatn Hyttefelt og Ranen!

Her ligger flotte fritidstomter i nyetablert hyttefelt med priser fra kr 1 750 000,- til kr 4 200 000,-. Tomtestørrelsene varierer fra 818 til 1 851 kvm. Gå inn på hyttefeltets tomtevelger for å få en oversikt over de ulike tomtenes plassering, størrelse og pris.  

Tomtene ligger naturskjønt og solrikt til i flotte omgivelser. Hyttefeltet ligger ved Storevatn og Skogshorn ved Lykkja i Hemsedal kommune.

Området rundt hyttefeltet består av et flott natur- og kulturlandskap, preget av mektige snaufjell, setervidder, skog og fjellvann. Nærområdet består av eldre stølsområder og nyere hyttegrender.

Tomtene ligger sørvendt i hyttefeltet, ned mot Storevatn og har sol hele året. Lysforholdene på fjellet endrer seg mye med årstidene og gir spill i de flotte omgivelsene. Her kan man oppleve magiske øyeblikk som sommerhimmel til gnistrende snø.

Området tilbyr varierte aktivitetsmuligheter året rundt og man får utnyttet de ulike årstidene til det fulle.

Det er lett å få øye på Skogshorn, en frittliggende fjelltopp (1728 moh) som ligger vest for tomtefeltet, med en rekke av Hemsedalsfjella mot sørvest. Skogshorn er et av Hemsedals mest kjente og besøkte fjelltopper, både til fots og på ski.

Hemsedal har en lang vintersesong med fine snøforhold og er et eldorado for de som liker å ta skia fatt!

Fra hyttefeltet er det ca. 150 meter til langrennsløypa "Storevatn rundt", som er tilknyttet løypenettet i Hemsedal, på Golsfjellet og i Valdres. Det er flotte preparerte løyper i skog- og dalterreng med både klassiskspor og skøytespor. Skiløypene er varierte og passer for både kortere og lengre turer. Her kan man gå seg en flott runde, i området rundt hyttefeltet, eller fortsette på lengre turer innover i vakkert og mektig høyfjellsterreng. 

Det er kort vei fra hyttefeltet til Gravset ski anlegg, som er det største utfartsstedet for langrenn i Hemsedal. Herifra går det forskjellige rundløyper i ulike vanskelighetsgrader og lengder. Rundløypene på 1 km, 2 km, 3 km og 5,5 km er lysløyper frem til kl. 23.00. Gravset har også et skileikområde samt en varmestue, som er åpen hver dag og hvor det er  servering i helger og i ferier. 

Det går noen høyfjellsløyper ved hyttefeltet, som prepareres ved godt, stabilt vær. En flott høyfjellsløype verdt å nevne er Hundsemvatnet rundt fra Trefta. Løypa går på baksida av Skogshorn og har flott utsikt langs en lang fjellkjede, og ut mot Golsfjellet og Storevatn. Det er også muligheter for vinterklatring i området. 

Alternativt kan man gå på scooterkjørte og stikkede høyfjellsløyper.  

I Lykkja finnes det også lokale tilbud som hundekjøring med huskies, kanefart og vinterridning. 

På sommerhalvåret er det mange flotte tur- og aktivitetsmuligheter i fjellet ved Lykkja. Her kan man gå på toppturer og vandreturer, sykle, klatre, fiske, bade samt padle kano og kajakk. 

Rett nedenfor hyttefeltet, ved Storevatn ligger halvøya Ranen. Der var det tidligere båtplasser og badeplasser, og det er stier i området som har vært benyttet av folk og fe langt tilbake i tid. Med etableringen av hyttefeltet blir det ryddet flere turstier, og det planlegges utsiktspunkter med sittebenker og badeplasser på Ranen friluftsområde. På Storevatn kan man bruke båt, kano eller kajakk. Et fint vann å være utpå, for rekreasjon og gode naturopplevelser.    

Skogshorn er blant Hemsedals topp 20 toppturer, og er en mye fotografert fjelltopp som har prydet forsiden på mange postkort. Skogshorn kan bestiges på 2 timer, og på toppen er det vid og langstrakt utsikt. Herfra kan man se helt til Jotunheimen og Gaustatoppen på klare dager.

På Skogshorn finnes det flere klatreruter og de mest populære rutene er Demonstranten og Overraskelsen. Klatreveggen er fra ca. 200-400 meter høy og har vanskelighetsgrad fra 3 - 6.

Det er også muligheter for terrengsykling i Lykkja. Fra hyttefeltet eller parkeringsplassen til Skogshorn er det kort vei til mange vakre, enkle fjellstier oppover i fjellheimen, som passer ypperlig for artige sykkelopplevelser.

Forbi hyttefeltet går Panoramaveien, en nesten 5 mil lang vei som går fra Hemsedal til Fagernes, over Golsfjellet og tilbake til Hemsedal. En flott turvei, som både kan sykles og kjøres. Panoramaveien byr på et variert naturlandskap med mektige høyfjell, flate setervidder med stølsgrender, fjellvann, elver og skog.

Ved hyttefeltet er nærmeste fiskemulighet Storevatn, som har en god bestand av fjellørret. Flere fiskevann ligger også i området som Helsingvatn og Attjern. Det finnes også abbor, spesielt i Attjern.

Hver sommer arrangeres det Stølsrock på Jonstølane ved Lykkja. Stølsrock (www.stolsrock.no) er en utendørskonsert som holdes på en stølsvoll, og på festivalområdet er det salg av alkoholfri drikke og god grillmat. En flott arrangement som passer for hele familien.

For mer informasjon om hyttefeltet, kan du gå inn på: https://storevatn.no/

For mer informasjon om aktivteter og attraksjoner i nærområdet, kan du gå inn på disse nettsidene:
https://www.cloud-booking.net/hemsedalaktiv/index.htm
https://hemsedal.com/hemsedal-turistkontor
https://gravset.no/
https://skisporet.no/setView/60.8323637/8.6936188/11/norges_grunnkart
http://fiskeihemsedal.no/
https://hemsedal.com/artikler/panoramaveien
https://www.hemsedal.kommune.no/
https://www.golfalpingolfbane.no/
http://www.hemsedalgolfklubb.no/
https://www.skistar.com/no/myskistar/pa-plass/hemsedal/