X

PrivatMegleren Hallingdal har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Torpo – Torpo

Øknemyrvegen 126

Torpo – Torpo

Øknemyrvegen 126

Prisantydning
2.790.000
Primærrom
68m²
Bruksareal
71m²
Soverom
2 rom
Rom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
90 47 43 89
Salgsoppgave

Johan Slåtten

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
PrivatMegleren Hallingdal
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

96-18-0231

Eier

Lene Svenne

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 22 Bnr. 317 i Ål kommune

Byggeår

2013

Areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 954 kvm

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende ca 935 meter over havet ved Øknien på Oppheimsåsen. Tomta ligger i sørvent skråned terreng, noe som gir svært gode solforhold. Hytta befinner seg høyt i terrenget uten innsyn fra andre hytter og flott utsikt til blant annet Hallingskarvet, Dyna og Liatoppen. Det er god adkomst med helårsvei og parkering på eiendommen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Oppheimsåsen er et flott utganspunkt for enhver i familien med sitt varierende fjellandsskap og storslåtte natur. Noen av oss har kanskje en favorittårstid, men dette er plassen hvor man kan senke skuldrene samtidig som man har et rikt tilbud av opplevelser uansett årstid.

Kun få meter fra hytteveggen ligger et av Hallingdals beste løypenett. Her kan man benytte seg av nypreparerte skiløyper som er koblet sammen med løypenettet til Ål, Hemsedal og Gol - totalt er det over 400 km med preparerte langrennsløyper i Ål kommune. Ettersom man beveger seg innover snaufjellet vil man oppleve at fjellrekka med Grytingen, Såta, Blåbergi, Lauvdalsbrea og Reineskarvet gir deg naturopplevelsen man sjelden får ellers. For mindre barn kan akebakken ca 1,5 km unna være et fint mål for dagen. Her ligger det en stor og fin bakke med grillplass og grillhytte som er til fri bruk for alle i fjellet. For den mer fartsfylte er det alpinalegg på Ål med forskjellige vanskelighetsgrader og fallhøyden er på over 450 meter.

Ettersom snøen smelter ligger alt til rette for flotte turer langs de mange stier og grusveier som området har å by på. Et populært turmål for mange er turen fra Breiset og på Grytingen som ligger 1462 meter over havet. Det ligger også flere fiskevann i området som man kan kjøpe kort til i selvbetjeningskassa ved bommen. I umiddelbar nærhet ligger Øknevatna, eller man kan følge veien innover fjellet å komme til Steintjernet og Breisettjernet. Her kan man oppleve at fjellørreten vaker i speilstille vann. Ved å snakke med grunneiere vil man kanskje også være heldig å få tilgang til jaktrettigheter.

Ca 13 km unna ligger Torpo hvor det er dagligvarebutikk. Er det ønskelig med større handelssentrum kan man ta turen til Ål eller Gol hvor man finner kjøpesenter, restauranter, kafeer, sportsforretninger, klesbutikker, apotek, bank, postkontor, vinmonopol, bilforretninger, møvelhus, byggvarer, legesenter, kollektivtransport med mer.

For ytterligere informasjon se:
www.skisporet.no
www.ut.no
https://www.visitnorway.no/reisemal/ostlandet/hallingdal/al/

Byggemåte

Eiendommen består av moderne hytte bygget i 2013 tegnet av selgers bror.

Hytta er oppført på plate på mark og pillarer under terrasse. Yttervegger i bindingsverk kledd med liggende panel. Saltak i trekonstruksjon.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 80 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Primærrom: 68 kvm, Sekundærrom: 3 kvm.

Delvis overbygd terrasse på ca 29 m2 med adkomst fra stue.

Innhold

Hytta inneholder vindfang, bad med badstue, 2 soverom, stue/kjøkken og hems. Det er også tilhørende utvendig bod.

Standard

Entrè:
Flisbelagt gulv med varme og god plass for å henge fra seg yttertøy. Garderobeskapet i entrèn blir brukt som teknisk rom, hvor det er 200 liter varmtvannsbereder, vaskekum i rustfritt stål og sikringsskap.

Stue:
Stue er av god størrelse og oppleves som svært innbydende. God takhøyde og mange vindusflater som gir rommet rikelig med naturlig lys samt en god og luftig romfølelse. Materialvalget på gulv og vegger er av bjørk. God oppvarming fra peisovn i kleberstein med stålpipe.

Kjøkken:
Moderne og funksjonelt HTH kjøkken med mørk glatt utførelse på skapdører og god benkeplass. Integrerte hvitvarer som kjøleslap, oppvaskmaskin og komfyr med platetopp - levert av Miele. God plass til spisegruppe hvor man blant annet har utsikt til Hallingskarvet. Fra kjøkkenet er det også adkomst til ca. 29 m2 stor terrasse.

Bad:
Flisbelagt gulv med varmekabler og trepanel på vegger. Fliser og glassdør i dusjnisje. Adgang til svært delikat badstue med elektrisk badstueovn.

Soverom:
Det er 2 soverom av god størrelse i hytta med totalt 5 sengeplasser. Godt med garderobeskap av typen HTH. Det er også mulig å gjøre til rette for 2 ekstra sengeplasser på hemsen.

Utvendig bod:
Svært praktisk utvendig bod for oppbevaring av ski og andre gjenstander.

Utstyr

- Ring hytta varm
- Parabol fra Canal Digital
- Opplegg til vaskemaskin
- Utekran
- Elektrisk opplegg for el-bil

Møblering

Veggmontert TV, veggmontert skap ved peisen, madrasser og seng på hovedsoverom følger ikke med. Familiekøye på soverom 2 medfølger.

Oppvarming

Peisovn i kleberstein med stålpipe i stue. Elektrisk oppvarming i enkelte deler av gulv samt panelovner i stue, kjøkken og soverom.

Parkering / Garasje

Tomta er opparbeidet med biloppstillingsplass, og det er utvendig elektrisk opplegg for el-bil.

Adkomst

Fra Rv7 mellom Gol og Ål, ta av på Torpo og følg Oppheimsvegen fra Torpo kirke ca 4 før du tar venstre inn på grusvei skiltet mot Volelie/Helsingset. Kjør ca 400 meter og hold rett frem mot bom (kr. 50,-) inn på Breisetvegen. Følg denne i ca 6,2 km før du tar høyre inn på Øknemyrvegen. Følg veien i ca 1,7 km før du tar avkjørsel til høyre. Hold høyre når veien deler seg og du har hytta merket med '' til salgs'' skilt.

Beregnet avstander:
Fra Gol: 27 km / 51 min
Fra Ål: 24 km / 45 min
Fra Bergen: 290 km / 5 timer
Fra Sandvika: 182 km / 3 timer og 15 min

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen er eiet naturtomt oppgitt til å være 954,5 m2, og er beliggende i skrånet terreng mot sør. Tomta er opparbeidet med vei og parkering. Det er også opparbeidet gjerde rundt terrasse/uteområde for å holde sau og andre beitedyr ute.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Vei: Privat helårsvei
Vann: Privat
Avløp: Privat

Eiendommen er tilkobla felles privat vann- og avløpsanlegg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kommunen opplyser at det foreligger ferdigattest på hytta, dato 19.01.2018.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting kr 337 000,- pr 2017

Reguleringsforhold

Eiendommen omfattes av kommuneplan - Arealdelen av kommuneplan for Ål 2010-2022. PlanId 2006021, formål fritid, godkjent 23.06.2010. Omfattes også av reguleringsplan for Nystølsameiga i Ål. PlanId 1988004, formål fritid, godkjent 25.08.1988.

Det er ingen planer under arbeid pr. 20.12.2018 som berører eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Faste, løpende kostnader

Kr: 1.549,- (Kommunale avgifter - renovasjon)
Kr: 3.008,- (Kommunale avgifter - eiendomsskatt)
Kr: 3.750,- (Snørydding inkl. gårdsplassen på hytta)
Kr: 1.400,- (Veiavgift Breistvegen inkl. 1 bomkort)
Kr: 5.725,- (Privat vann- og avløpslag)
Kr. 975,- (Ring hytta varm abonnement)
Kr. 3.500,- (Nett og TV)
Kr. 3.240,- (Forsikring)
--------------------------------------------------------
Kr: 23.147,- (totale årlige kostnader pr. 2018)
--------------------------------------------------------

I tillegg har selger betalt kr. 12.000,- (9 200 kvh) for strøm i 2018, men dette vil avhenge av bruk og avtale.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er ingen restriksjoner mot at bebyggelsen blir brukt til utleie som fritidseiendom.

Konsesjon / Odel

Eiendommen ligger i en kommune med nedsatt konsesjonsgrense og kjøper må fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet. Odel er ikke gjeldende.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Oppgi ønsket overtakelsesdato i ditt tilbud.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Det bes derfor om at alle budforhøyelser gis med en akseptfrist på minimum 30 minutter.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren, og det er avtalt en provisjon på 1,8 % (minimum kr 48 750,-) + utlegg og tillegg beregnet til ca kr 40 000,-. Om handelen ikke kommer i stand har megler krav på et rimelig honorar stort kr 9 900,- + påløpte utlegg og tillegg.