Klikk for galleri

Stor toppleilighet med flott utsikt over Bergsjø - Garasjeplass og sportsbod - Skiløyper rett utenfor døren

X
Ål – Ål

Bergsjø høyfjellsleiligheter 407

Ål – Ål

Bergsjø høyfjellsleiligheter 407

Prisantydning
3.100.000
Primærrom
141m²
Bruksareal
142m²
Soverom
3 rom
Rom
5 rom
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
90 97 75 17
Salgsoppgave

Kristoffer Tomin Waage

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
PrivatMegleren Hallingdal
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

96-18-0222

Eier

Ole Hald
Bente Sigrun Hald

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 91 Bnr. 28 Snr. 49 i Ål kommune

Byggeår

2004

Areal

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 142 kvm, Bruttoareal: 150 kvm
Rom som er P-rom: Alle rom utenom bod under trapp inngår i p-rom

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 13692 kvm

Forretningsfører

Adimpleo AS

Beliggenhet

Velkommen til et fantastisk område med aktiviteter for hele familien! Bergsjø Høyfjellsleiligheter ligger midt i fjellheimen, 1080 m.o.h, ved den idylliske Bergsjøen. Leiligheten har flott utsikt mot vannet og fjellene omkring. Dette er området for deg som ønsker et roligere og mer tilbaketrukket leilighetskompleks samtidig som det ikke er langt fra allfarvei. Her kan man sette fra seg bilen i garasjen og nyte herlige dager i den fantastiske fjellheimen både på vinterstid og sommerstid. For de yngste er det oppvarmet svømmebasseng i leilighetsbygget og kun 4 km til Skarslia Ski og Akesenter.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Bergsjø er et unikt sted med selveiende fritidsleiligheter midt i fjellheimen. I bygg 1, hvor leiligheten er finner man fellesarealer som blant annet oppvarmet svømmebasseng, badstue, trimrom og felles oppholdsrom. Et naturlig møtested for gode venner, hvor barn og voksne kan nyte et behagelig opphold på fjellet.

Med 1080 m.o.h er det et eldorado for frilufts interesserte mennesker. Om vinteren ligger alt til rette for flotte skiturer i preparerte løyper, pilking, kiting med mer. Med kort vei til alpinbakken i Skarslia har man muligheten til å kombinere en fartsfylt dag i bakken etterfulgt av pilking på Bergsjøen eller en tur i svømmebassenget. Skarslia tilbyr også kjelkebakke. På vei opp til Bergsjø ligger Ål Skisenter (18 km. fra Bergsjø) med meget bra alpinbakker som også anbefales en tur innom. Det går busser fra Bergsjø til Ål skisenter, og videre til Ål sentrum/jernbane.

Om sommeren anbefaler vi å benytte seg av merkede turstier av DNT, ridning, sykkelturer, stølsbesøk, bærplukking og mange andre aktiviteter. Sameiet eier blant annet to kanoer, to robåter og redningsvester som kan benyttes fritt av beboerne. Her kan man ta med seg barna på spennende robåtturer og fiske i området. Rødungstølen som ligger rett nedenfor Bergsjø har egen fiskedam for barn.

Mer om sameiet Bergsjø Høyfjellsleiligheter se: http://www.bergsjo.info

Byggemåte

Eiendommen er bebygd i 2003 med leiligheter i 4 etasjer. Leiligheten ble innredet innvendig i 2004.

Yttervegger er bindingsverk og ståldragere, utvendig kledd med tre panel. Skillevegger mot andre leiligheter er bygd opp som lyd- og branncelledelende vegger. Det er 2 bindingsverksvegger med luftrom imellom. Veggene har 2 lag gipsplater og et lag med tre panel på hver side. Betongdekke i etasjeskillere mellom hver leilighet. Tak er tekket med torv.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 142 kvm, Bruttoareal: 150 kvm
Rom som er P-rom: Alle rom utenom bod under trapp inngår i p-rom

1.plan: Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
2.plan: Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Innhold

Delikat leilighet med bra standard og gode tilvalg som utbrakt bruk av spotter, gasspeis og gjennomgående fine fargevalg i alle rom.
Leiligheten ble oppført innvendig i 2004 og går over 2 plan. Det er en koselig terrasse på 10 kvm med terrassevarmer. Her er det fantastisk utsikt utover Bergsjø og området rundt.

Leiligheten inneholder:
1.plan: Entré. Stor stue med åpen kjøkkenløsning og spisestue. Bad med dusj, toalett og opplegg for vask og tørk. Bodrom under trapp.
2.plan: Loftstue. Tre soverom. Bad med dusj, toalett og badstue.

Det er egen parkeringsplass i garasjeanlegg, og egen utvendig sportsbod hvor man kan sette fra seg aktivitetsutstyr. I bod rommet er det smørebenk til prepping av ski.

Standard

Stue
Stuen har godt med armslag og har store vinduer som får den flotte utsikten over Bergsjø rett inn i sofakroken. Stuen har god plass til innredning med både sittegruppe og et spisebord hvor hele familien kan samles.

Gasspeis kledd med flott skiferstein som starter bare med trykk av en bryter, gjør leiligheten varm kort tid etter adkomst og sørger for koselig stemning hele kvelden uten å måtte tenke på påfyll av ved.

Det er installert kabel-TV og bredbånd som er inkluder i felleskostnadene.

Kjøkken
U-formet kjøkken med mye skapplass. Profilerte fronter i ekte hyttestil med flotte motiver på noen av dørene. Det er god benkeplass og integrerte hvitevarer. Spotter i taket gir bra arbeidsbelysning når middagen skal kokkeleres.

Soverom
Leiligheten har tre soverom. Soverom en har et stort areal og kunne fungert godt som et familierom om man ønsker ekstra sengeplasser. Det er stor garderobe langs høyveggen. Soverom to passer bra med en god dobbeltseng. Her er det også stor garderobe langs høyveggen. Soverom tre er i dag innredet med to enkle senger, kontorpult og garderobeskap.

Bad
Leiligheten har to bad. Badene har fliselagt gulv med varmekabler, samt fliselagte vegger. Himlingen er kledd med malt panel og det er montert spotter i himling og over speil.

Loftstue
Romslig loftstue hvor barnene kan utfolde seg mens de eldre får fred i under etasjen. Her kan er det i dag innredet med en tv-krok. Det er også plass til å ha en sofa om ønskelig.

For nærmere beskrivelse av standard se vedlagt tilstandsrapport.

Utstyr

- Tv og internett inkludert i felleskostnader
- Integrerte hvitevarer
- Gasspeis

Møblering

Møblement kan følge etter nærmere avtale med selger.

Oppvarming

- Gasspeis
- Panelovner
- Varmekabler på bad og i entré

Parkering / Garasje

Parkering på egen plass i garasje merket med leilighetsnummeret. Det er gjesteparkering utenfor bygg 1, som leiligheten er beliggende i.

Adkomst

Følg RV7 forbi Torpo fra øst, og Ål fra vest. Sving så inn mot Leveld og Vats på Nordbygdvegen, og følg denne i ca. 24 km. Deretter deler veien seg, ta så til høyre hvor det er skiltet til Bergsjø Høyfjellsleiligheter. Hold deretter høyre, så vil du få Bergsjø i front beliggende ved Bergsjøen. Leiligheten er beliggende i bygg 1, oppgang B. Balkongen er skiltet med til-salgs-plakat fra PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er opparbeidet med gressplen, vei og parkeringsplass.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig og privat vei.
Privat vannforsyning.
Offentlig avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kommunen opplyser at leiligheten har midlertidig brukstillatelse datert 30.05.2008.
Det er andre leiligheter i bygget som ikke er ferdigstilt som er grunnen til at det ikke foreligger ferdigattest pr. d.d.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting kr 1 210 000,- pr 31.12.2017

Reguleringsforhold

Eiendommen omfattes av arealdelen av kommuneplan for Ål 2010-2022 PlanId: 2006021, vedtatt 23.06.2010. og er regulert til næring.
Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for Bergsjø Høyfjellshotell, PlanId: 2016002, vedtatt 31.08.2018, med formål om leiligheter.
Kommunen opplyser at det ikke er planer under arbeid i området.

Se vedlagte planopplysninger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter: 6 232,5 pr. år.
Eiendomsskatt: 4 718 pr. år.
Fellesutgifter: 3166 pr. mnd. (9.499 pr. kvartal)

Fellesutgifter dekker følgende:
Drift av svømmebassenget med tilstøtende rom, garasjeanlegget, utvendig vedlikehold av bygninger og utearealer, forsikringer bygninger, vaktmesterkostnader, serviceavtaler på gassanlegg, internett, brannsikring, snømåking og strøing. A konto strøm og gass.

Strøm og gass har en årlig avregning.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Kommunen opplyser: I samband med reseksjonering av Bergsjø høyfjellsleiligheter vil eigedomsskatten blir berekna på nytt når nye eigarbrøkar er tinglyst.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen gjeld i sameiet.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Iht. vedtektene: Leiligheter kan ikke selges til juridiske enheter, bare til privatpersoner."

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Det er vedtektsfestet at det ikke er tillatt med kortidsutleie.

Konsesjon / Odel

Eiendommen ligger i en kommune med nullkonsesjon, og kjøper må undertegne "Egenerklæring om konsesjonsfrihet". Hvor kjøper bekrefter at boligen skal benyttes til fritidsbolig.

Det er ikke odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon 2% (Kr.62 000 ved salgssum på 3 100 000)
Tillegg (Kr.37 535)
Totalt kr. (Kr.99 535)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9.900,- pluss påløpte tillegg og utlegg.