Klikk for galleri

ÅL/BERGSJØ - Familievennlig leilighet med garasjeplass og sportsbod - Skiløyper rett utenfor døren

X
Ål – Ål

Bergsjø Høyfjellsleiligheter

Ål – Ål

Bergsjø Høyfjellsleiligheter

Prisantydning
2.250.000
Primærrom
107m²
Bruksareal
117m²
Soverom
2 rom
Rom
3 rom
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
90 97 75 17
Salgsoppgave

Kristoffer Tomin Waage

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
PrivatMegleren Hallingdal
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

96-18-0186

Eier

Bergsjø Høyfjellsleiligheter
Carl Arnoldus Müller
Hanne K. Høifødt

Eiendomstype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 91 Bnr. 28 i Ål kommune

Byggeår

2005

Areal

Primærrom: 106,70 kvm, Bruksareal: 117 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Fellestomt / 13692 kvm

Forretningsfører

Adimpleo AS

Beliggenhet

Velkommen til et fantastisk område med aktiviteter for hele familien! Bergsjø Høyfjellsleiligheter ligger midt i fjellheimen, 1080 m.o.h, ved den idylliske Bergsjøen. Leiligheten har flott utsikt mot vannet og fjellene omkring. Dette er området for deg som ønsker et roligere og mer tilbaketrukket leilighetskompleks samtidig som det ikke er langt fra allfarvei. Her kan man sette fra seg bilen i garasjen og nyte herlige dager i den fantastiske fjellheimen både på vinterstid og sommerstid. For de yngste er det oppvarmet svømmebasseng i leilighetsbygget og kun 4 km til Skarslia Ski og Akesenter.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Bergsjø er et unikt sted med selveiende fritidsleiligheter midt i fjellheimen. I bygg 1, hvor leiligheten er finner man fellesarealer som blant annet oppvarmet svømmebasseng, badstue, trimrom og felles oppholdsrom. Et naturlig møtested for gode venner, hvor barn og voksne kan nyte et behagelig opphold på fjellet.

Med 1080 m.o.h er det et eldorado for frilufts interesserte mennesker. Om vinteren ligger alt til rette for flotte skiturer i preparerte løyper, pilking, kiting med mer. Med kort vei til alpinbakken i Skarslia har man muligheten til å kombinere en fartsfylt dag i bakken etterfulgt av pilking på Bergsjøen eller en tur i svømmebassenget. Skarslia tilbyr også kjelkebakke. På vei opp til Bergsjø ligger Ål Skisenter (18 km. fra Bergsjø) med meget bra alpinbakker som også anbefales en tur innom. Det går busser fra Bergsjø til Ål skisenter, og videre til Ål sentrum/jernbane.

Om sommeren anbefaler vi å benytte seg av merkede turstier av DNT, ridning, sykkelturer, stølsbesøk, bærplukking og mange andre aktiviteter. Sameiet eier blant annet to kanoer, to robåter og redningsvester som kan benyttes fritt av beboerne. Her kan man ta med seg barna på spennende robåtturer og fiske i området. Rødungstølen som ligger rett nedenfor Bergsjø har egen fiskedam for barn.

Mer om sameiet Bergsjø Høyfjellsleiligheter se: http://www.bergsjo.info

Byggemåte

Eiendommen er bebygd i 2003 med leiligheter i 4 etasjer.

Yttervegger er bindingsverk og ståldragere, utvendig kledd med tre panel. Skillevegger mot andre leiligheter er bygd opp som lyd- og branncelledelende vegger. Det er 2 bindingsverksvegger med luftrom imellom. Veggene har 2 lag gipsplater og et lag med tre panel på hver side. Betongdekke i etasjeskillere mellom hver leilighet. Tak er tekket med torv.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 106,70 kvm, Bruksareal: 117 kvm

Innhold

Leiligheten var opprinnelig vaktmesterleilighet, men ble aldri benyttet. Den er nå blitt slått sammen med en ekstra seksjon som ble innredet i 2018, og har blitt en meget romslig og praktisk leilighet.

Leiligheten inneholder: Stor vindfang og to innganger med gode muligheter for oppheng av yttertøy. Stue med åpen kjøkkenløsning og store vinduer. 2 Soverom. 2 Bodrom/sovealkover. 2 bad begge med dusj, og et med badstue.

Det er egen parkeringsplass i garasjeanlegg, og egen utvendig sportsbod hvor man kan sette fra seg aktivitetsutstyr. I bodrommet er det smørebenk til prepping av ski.

Standard

Leiligheten har en god standard med nye overflater og innredning i hele den nye delen. Den gamle delen ble aldri brukt som en leilighet og har liten slitasje på innredning. Gulvene i den gamle delen har blitt slipt og malt og fremstår som nye. Det er flere garderobeløsninger som gir mye plass til oppbevaring.

Stor om romslig entré med flott skifergulv med varmekabler i første delen av gangen. Praktisk gulv i forhold til slitasje med tanke på våte skisko osv. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy i plassbygd garderobeskap. Entréen har dør inn til stuedelen som gjør at delen kan avskilles og benyttes av de minste for lek og spill. I tillegg er det en bi-inngang med fliselagt gulv og garderobeskap.

Stuen har gode vindusflater som slipper inn mye naturlig sollys og gir rommet en lun og god atmosfære. Her er det god plass til sittegruppe og annet ønskelig møblement. Flott utsikt ut mot Bergsjøen og fjellene rundt. Utsikten kan nytes på kalde høst- og vinterdager foran gasspeisen som er forblendet med skifer. Det er installert kabel-TV og bredbånd som er inkluder i felleskostnadene.

Flott og delikat kjøkken fra Drømmekjøkken med glatte tidløse gråfronter. Det er god belysning på kjøkkenet med spotter i taket og belysning under overskap. Kjøkkenet har følgende integrerte hvitevarer: Kjøl/frys, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. God skap og skuffeplass. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål.

Leiligheten har to bad. Badene har fliselagte gulv med varmekabler, samt fliselagte vegger. Himlingen er kledd med panel og det er montert downlights i det nye badet. Det nye badet er innredet med servantskap med skuffer, samt overskap med speil og lyslist. I tillegg er det badstue med flislagt gulv. Det er montert toalett, dusjnisje med glassdører. Det eldre badet innredet med servantskap med skuffer. Overskap og speil med lyslist. Det er montert toalett og dusjnisje.

Leiligheten har to gode soverom med store vinduer for et trivelig og lyst rom. Soverommene har god plass til innredning med dobbeltsenger.
Det er ellers to bodrom hvorav det ene har blitt benyttet som en sovealkove med garderobeskap.

Utstyr

- Tv og internett inkludert i felleskostnader
- Integrerte hvitevarer
- Gasspeis

Møblering

Leiligheten selges umøblert.

Oppvarming

Gass og strøm.

Parkering / Garasje

Parkering på egen plass i garasje merket med leilighetsnummeret. Det er gjesteparkering utenfor bygg 1, som leiligheten er beliggende i.

Adkomst

Følg RV7 forbi Torpo fra øst, og Ål fra vest. Sving så inn mot Leveld og Vats på Nordbygdvegen, og følg denne i ca. 24 km. Deretter deler veien seg, ta så til høyre hvor det er skiltet til Bergsjø Høyfjellsleiligheter. Hold deretter høyre, så vil du få Bergsjø i front beliggende ved Bergsjøen. Leiligheten er beliggende i bygg 1, oppgang B. Balkongen er skiltet med til-salgs-plakat fra PrivatMegleren.

Det vil være skiltet med PrivatMeglerens visningsskilt på alle annonserte visninger. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er opparbeidet med gressplen, vei og parkeringsplass.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig og privat vei.
Privat vannforsyning.
Offentlig avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Leiligheten er under seksjonering. Selger er ansvarlig for at seksjonering og brukstillatelse foreligger før overtakelse.

Verdi ved skattefastsetting

Leiligheten er under seksjonering og formuesverdien er derfor ikke fastsatt enda.

Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg.

Reguleringsforhold

Eiendommen omfattes av arealdelen av kommuneplan for Ål 2010-2022 PlanId: 2006021, vedtatt 23.06.2010. og er regulert til næring.
Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for Bergsjø Høyfjellshotell, PlanId: 2000004, vedtatt 16.06.2000, med formål om leiligheter.
Kommunen opplyser om at reguleringsplan er under revidering. Område TB1 og TB2 er foreslått endret til fritidsformål.

Se vedlagte planopplysninger.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Leiligheten er ny og har ikke blitt tildelt kommunale avgifter eller fellesutgifter enda.
Kommunale avgifter vil bli tildelt etter gjeldene satser i Ål kommune.

Fellesutgiftene blir fordelt på følgene måte:
Sameiekostnader pr enhet/år: 3000,-. Sameiekostnader brøk: 212,.-/m2/år.
Strøm a konto: 39,-/m2/år. (Årlig avregning)
Gass: 15,-/m2/år (basert på ant. timer gassforbruk)

Fellesutgifter inkluderer følgende:
Drift av svømmebassenget med tilstøtende rom, garasjeanlegget, utvendig vedlikehold av bygninger og utearealer, forsikringer bygninger, vaktmesterkostnader, serviceavtaler på gassanlegg, internett, brannsikring, snømåking og strøing.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen gjeld i sameiet

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra byggetegninger fra Hallingdal Hytteservice.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er vedtektsfestet at det ikke er tiltatt med korttidsutleie pga. klassifisering som risikoklasse fritidsbolig (risikoklasse4), ikke for korttidsutleie. Ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om dette.

Konsesjon / Odel

Eiendommen ligger i en kommune med nullkonsesjon, og kjøper må undertegne "Egenerklæring om konsesjonsfrihet". Hvor kjøper bekrefter at boligen skal benyttes til fritidsbolig.

Det er ikke odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og har ikke fylt ut egenerklæring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: 2% av kjøpesummen + utlegg og tillegg beregnet til ca. 37.035,- (Inkluderer kostnader for salg av to leiligheter). Om handelen ikke kommer i stand har megler krav på et rimelig honorar stort kr 9.900,- + påløpte utlegg og tillegg.