Klikk for galleri

Raunehovda 1 - Fritidsbolig med umiddelbar nærhet til snaufjellet og fantastiske turopplevelser!

X
Ål – Ål

Raunehovda 1

Ål – Ål

Raunehovda 1

Prisantydning
5.800.000
Primærrom
127m²
Bruksareal
232m²
Soverom
4 rom
Rom
10 rom
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Faglig leder / Partner
91 12 27 71
Salgsoppgave

June Merete Langeland

Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Faglig leder / Partner
PrivatMegleren Hallingdal
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

96-18-0183

Eier

Knut Henning Larsen

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 54 Bnr. 33 i Ål kommune

Byggeår

1997

Areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 232 kvm, Bruttoareal: 251 kvm

Antall rom

10

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1100 kvm

Beliggenhet

Flott fritidseiendom beliggende 1050 moh på Raunehovda i Ål med fantastisk utsikt og ski inn/ut til milelange preparerte dobbeltsporede langrennsløype.
Avstand til Ål/RV 7 er ca. 15km.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Ål kan ubeskjedent skilte med landets størst skiløypenett i et av landets flotteste fjellområder. Her finnes muligheter innen alt fra mektige toppturer til Reineskarvet 1791 moh., til sykkelturer langs Fanitullvegen mellom Ål og Hemsedal, og fiske i tallrike fjellvann. Sommer som vinter kan et meget variert og flott fjellterreng by på milevis med preparerte skiløyper, veier og stier. Ål-fjellet er et vakkert stykke Norge som gleder over 3000 hytteeiere i hjerte av Hallingdal.

Med kort vei til alpinbakken i Skarslia har man muligheten til å kombinere en fartsfylt dag i bakken etterfulgt av kos i hytteveggen med fyr i bålpanna. Skarslia tilbyr også kjelkebakke. På vei opp til fritidseiendommen ligger også Ål Skisenter (Svarteberg) med lange og gode alpinbakker.

Om sommeren finnes kilometervis av merkede turstier, og det er gode muligheter for ridning, sykkelturer, stølsbesøk, bærplukking og fisking i småvannene nær hytta.

Ål kommunene ligger sentralt i Hallingdal med grenser mot bl.a. Hol/Geilo, Hemsedal og Gol. Ål har sterk forankring i Hallingdalstradisjoner og er det avgjorte kulturhovedsete i dalen. Kulturhuset i Hallingdal ligger på Ål med en lang rekke oppsetninger bl.a. med innhold fra lokal kultur innen musikk, dans og teater. På sommerstid er Hallingdal feriepark et populært sted for barn og unge med bla.: klatrepark, lekeland og besøksgård.

For mer informasjon besøk:
aal.kommune.no
aalski.no
skisporet.no
ut.no

Bygninger

Eiendommens bebyggelse består av en fritidsbolig og et anneks oppført i 1997.

Byggemåte

Hytta er oppført på grunnmur og fundament av plasstøpt betong i bindingsverk kledd utvendig med stående villmarkskledning. Taket er belagt med torvtak med underliggende sveiset torvtaksmembran. Bjørkenever lagt langs takfot.

Annekset er fundamentert på stripemurer av plasstøpt betong på grunnen, oppført i bindingsverk. Utvendig kledd med stående villmarkskledning.
Taket er tekket med torv.

Arealer og fordeling per etasje

Hytte
1. etasje:
BTA 124 kvm, BRA 116 kvm, P-ROM 113, S-ROM 3
Kjeller:
BTA: 110 kvm, BRA 102 kvm, P-ROM 0, S-ROM 102
Sum bygning:
BTA 234 kvm, BRA 218 kvm, P-ROM 113 kvm, S-ROM 105 kvm

Anneks
BTA 17 kvm, BRA 14 kvm, P-ROM 14 kvm

Innhold

Hytta inneholder følgende: entré, mellomgang, gang, stue, kjøkken, bad, wc, 3 soverom.
I kjeller er det rom for oppbevaring samt et teknisk rom.
Annekset har oppholdsrom.

Standard

Fritidsboligen og annekset har en høy standard på overflater og utstyr. Det er i stor grad benyttet materialer i solide dimensjoner.

Lys og vennlig stue med flere vinduer som slipper inn godt med lys og gir en luftig romfølelse. Her er det også etasjeovn og en murt åpen peis malt i hvitt. Her kan en nyte varme kvelder foran peisen i det snøen laver ned utenfor hytta. Stua er innredet med sofakrok og et stort spisebord med god plass til både familie og venner.

Kjøkkeninnredningen er i heltre med vinhylle, over- og underskap. Her er det stor benkplass og flere smarte oppbevaringsmuligheter. Profilerte malte fronter som står i stil med resten av hytta.. Benkeplaten er i heltre med nedfelt dobbel kjøkkenvask. Det er også integrert kjøleskap og oppvaskmaskin. På veggen over benken er det montert hvite fliser.

Badet i hytten er stilrent moderne og stilrent, og ble pusset opp i 2015. Det er heldekkende servant og dusjhjøtnr med dusjdører av herdet glass. Veggene på badet er belagt med keramiske fliser i en lys farge. Servantinnredningen bryter opp det ellers lyse og stilrene rommet, og står i stil med resten av hytta. Gulvene er også belagt med keramiske fliser med innlagt gulvvarme. Forøvrig står det en panelovn montert på vegg for oppvarming. WC-rommet som er er innredet med klossett, servant og servant innredning av heltre med tilhørende speil. Her er det flere oppbevaringsmuligheter.

Stort og romslig inngangsparti med god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg tøy. Vinduene i gangen slipper inn godt med lys. I gangen er det skyvedørsgarderobe.

I fritidsboligen er det tre soverom, og i tillegg er det plass til seng i annekset. Det er montert skyvedørsgarderobe i samtlige soverom.

Stor delvis overbygget veranda i tre rundt hele hytten med gode muligheter for å montere fast møblement samt sette opp bålpann/grill etc.

Oppvarming

Stue har etasjeovn og murt åpen peis.
Etasjeovn i kjeller.
Vannbåren varme i gulv gang belagt med flis samt bad.
Panelovner med ring hytta varm.

Adkomst

Følg RV7 forbi Torpo fra øst, og Ål fra vest. Sving så inn mot Leveld og Vats på Nordbygdvegen, og følg denne i ca. 10 km og ta av til høyre. Etter ca 1 km da veien deler seg ta til venstre. Ta til høyre etter ca 1 km. Følg denne veien i ca 1 km og ta til høyre. Hytta blir den første hytta du får på venstre hånd.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten ligger sørvendt i lett hellende terreng. Tildels planert og tilsådd mark rundt hytta, ellers naturtomt. Eiendommen er pent inngjerdet med skigard.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
1971/58-1/22 - Erklæring/avtale, tinglyst 07.01.1971
1995/2804-1/22 - ** Diverse påtegning, tinglyst 17.07.1995
2003/4908-1/22 - ** Diverse påtegning, tinglyst 30.09.2003

Vei / Vann / Avløp

Eigedomen er tilknytta felles avløpsanlegg for Venehovda sameige
Vann kommer fra privat borebrønn, og avløp er tilknyttet privat fellesanlegg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting kr 532 241,- pr 2017.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger innenfor reguleringsplan Nysetlie/Venehovd Leveldåsen F3-1 og F3-2, Områderegulering og er regulert til fritid. Eiendommen omfattes av kommuneplan Arealdelen av kommuneplan for Ål 2010-2022.
Ål kommune opplyser et det ikke er planer under arbeid i område.

Faste, løpende kostnader

kr . 6.093- (kommunale avgifter - eiendomsskatt og renovasjon)
ca. kr. 5.000,- (brøyting og vegavgift)

Hallingdal kraftnett opplyser at strømforbruk for 2018 var ca 22.000 kWt.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)Konsesjon / Odel

Ervervet må godkjennes ved egenerklæring om konsesjonsfrihet ved konsesjonsgrense 0 (null).

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
eiendomsoppgave fra kommunen (Kr.3 625)
Totalt kr. (Kr.4 958)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr .....