Klikk for galleri

6 unike og urbane leiligheter med høy standard - tilbaketrukket og solrik beliggenhet i sentrum!

X
Østfold – Halden

Marcus Nilsens gate 1

Østfold – Halden

Marcus Nilsens gate 1

Prisantydning
2.490.000
Primærrom
49m²
Bruksareal
51m²
Rom
1 rom
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Megler MNEF
47 86 85 85
Salgsoppgave
Lukk
 

Informasjon om prosjektet

Eier

Vestengveien eiendomsutvikling AS

Betegnelse

Gnr. 62 Bnr. 509 i Halden kommune

Byggeår

2019

Forretningsfører

Sameiet har ikke valgt forretningsfører. Det er opp til årsmøtet å bestemme om sameiet skal ansette en forretningsfører.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget fin, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet i sentrum med gangavstand til alle fasiliteter som butikker, kjøpesenter, skoler og barnehage, samt høgskolen. Rema 1000 ligger kun 300 meter unna og det er kun 130 meter til buss. Ca. 7 minutters gange til togstasjonen.

Umiddelbar nærhet til flott turterreng på Rødsfjellet, i tillegg er det kort vei til Rødsparken og områdene rundt Tyska og Hollenderen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Området rundt Marcus Nilsens gate ble bygget for det meste i perioden rundt 1936/1937. Det var på den tiden en veldig streng reguleringsplan som har gitt den tidstypiske funkisinspirerte bebyggelsen vi ser i dag. Alle byggene skulle bli bygd på linje, de skulle ha samme høyde og samme takvinkel, samt høy grunnmur Fargene ble fastsatt i bestemmelsene og det skulle plantes kirsebærtrær i hagene ut mot Marcus Thranes gate slik at det ble dannet en álle i den tidens paradegate som ledet inn til Halden.

Marcus Nilsen gate 1 har tatt til seg datidens krav og blitt til et bygg som passer perfekt inn i den eksisterende bebyggelsen, dette i tett samarbeid med fylkeskonservatoren v/ Andreas Ebeltoft.. Her har man lukket gaten med et flott bygg med gode kvaliteter og som samtidig fremhever den flotte utsikten mot Fredriksten festning.

Bygninger

Sameiet består totalt av tre bygg, en tomannsbolig og en firemannsbolig, samt en nybygd seksmannsbolig over to etasjer.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 51 kvm

Rom som er P-rom: Alle leilighetene inneholder: Entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad/vaskerom.

Alle leiligheter har følgende areal:

P-rom: 49 kvm

BRA: 51 kvm

Innhold

Alle leilighetene inneholder som følger:

Entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad/vaskerom. Utvendig bod.

Standard

Eiendommen er utseendemessig gjennomført ned til minste detalj, her er det lagt vekt på områdets karakter og stil slik at eiendommen passer perfekt inn i eksisterende bebyggelse. Bygget og utearealene har blitt bygd og opparbeidet med råd fra fylkesantikvaren slik at fargevalg, materialvalg osv. er iht. til den historiske reguleringsplanen for området.

Leilighetene er svært påkostet og har gode materialvalg på alle flater. Det er vannbåren varme i alle gulv i 1. et., i 2. et. er det vannbåren gulvvarme på bad og radiatorvarme i øvrige rom. Badene har eksklusive fliser på gulv og vegger og er innredet med servant med armatur fra Hansgrohe, vegghengt toalett og dusjløsning med glassvegger og regndusj.

Det er lagt vekt på å få frem det urbane preget, med åpne og gode kjøkkenløsninger fra Mesterkjøkken med integrerte hvitevarer, samt utstrakt bruk av Downlights. Det er moderne fargevalg i oppholdsrom og soverom som gir et meget godt inntrykk.

Det er ferdig garderobeløsning med innredning fra Mesterkjøkken i soverom.

Det er fransk balkong med doble dører i alle leiligheter som gir en følelse av å få uterommet inn i stuen.

Bygget har vedlikeholdsfri fasade, samt gårdsplasse med utstrakt bruk av asfalt og granitt.

Bygget er oppført iht. kravene i teknisk forskrift av 2010 som gir lave fyringsutgifter grunnet strenge krav til tetthet og isolasjon. Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Disse leilighetene bør ses og oppleves!

Møblering

Leilighetene selges umøblert. Integrerte hvitevarer medfølger.

Oppvarming

Det er vannbåren varme i alle i gulv i 1. et. I 2. et. er det vannbåren varme på bad, ellers vannbåren radiatorvarme i øvrige rom.

Parkering / Garasje

Det medfølger en biloppstillingsplass pr. leilighet på sameiets felles tomt.

Adkomst

Direkte fra Marcus Nilsens gate.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er meget pent opparbeidet med gressplen, granittmur, asfaltert gårdsplass og gjerde.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Sameiet er ikke med i forsikringsordning/sikringsfond for ubetalte fellesutgifter. Det blir opp til årsmøte å eventuelt vedta dette.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsanlegg, samt tilknyttet offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest vil bli overlevert nye eiere.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under sentrumsplan i et område som er avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Kopi av sentrumsplan med bestemmelser er vedlegg til salgsoppgaven.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter. Når alle leiligheter er solgt vil sameiet bli opprettet og det vil bli opp til sameiets årsmøte å fastsette eventuelle fellesutgifter.

Hver leilighet vil få en sameiebrøk på 1/13. Dette bygget har eget vedlikeholdsansvar, jfr. vedtektene. Leilighetene eier 1/6 hver seg av bygget.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjennelse

Det er ikke krav til styregodkjennelse av ny sameier.

Faste, løpende kostnader

Kr. 500,- pr. Mnd.

Forsikring dekkes gjennom fellesutgiftene. Det blir opp til sameiet å vedta eventuelle endringer av fellesutgiftene.

Eiendommen er nylig seksjonert og det foreligger p.t. ikke oversikt over årlige kommunale avgifter og eiendomsskatt. Disse vil bli fastsatt etter en beregningsmodell Halden kommune bruker for kommunale avgifter og eiendomsskatt.

Da leilighetene er nye foreligger det ikke noen tall for årlig forbruk av strøm.

Andel fellesgjeld / formue

Sameiet har ikke fellesgjeld eller fellesformue.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger -------------------------------------------------------- 2 490 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Eiendommen har ikke vært bebodd, det foreligger derfor ikke oversikt over årlig energiforbruk.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ikke felles lån.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

 

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Megler er ikke kjent med offentligrettslige eller vedtektsbestemte regler som er til hinder for utleie av hele eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger er et firma og har ikke mulighet til å tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6. I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes. En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum. Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig. Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.