X
Viken – Lunner - Roa

Mellerudgutua 1

Viken – Lunner - Roa

Mellerudgutua 1

Prisantydning
1.435.000,-
Fellesgjeld
1.435.000 - 1.435.000,-
Primærrom
78m2 - 78m2
Bruksareal
81m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Fagansvarlig eiendomsmegler MNEF / Daglig leder
90 05 05 67
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Line Jorung

Fagansvarlig eiendomsmegler MNEF / Daglig leder
PrivatMegleren Hadeland
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Der du bor AS / Line Jorung

Selger/Utbygger

AS Lunnerbolig

Betegnelse

i Lunner kommune

Byggeår

2020

Velkommen til Marthetunet!

For å se ledige leiligheter, trykk på eiendommens hjemmeside og trykk på boligvelger i hovedbilde.

Mellerudgutua 1 består av tre prosjekterte firemannsboliger hvor hver leilighet får moderne preg, god standard og en hyggelig uteplass. Velger du første etasje blir det markterrasse med tilgang til hagen. Velger du andre etasje blir det balkong med glassrekkverk. Uteplassene får delvis overbygg som enkelt skjermer mot sol og byger. Det medfølger parkering i carport, og det blir gjesteparkering på området.

Alle leilighetene får en lys og romslig stue med peisovn, åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord. Kjøkkenet fra Sigdal blir gjort klart for integrerte hvitevarer. Verdikort på kr 20 000 fra lokal levrandør for kjøp av hvitevarer følger med leiligheten. Videre blir det et pent bad/wc/vaskerom, entré/gang med garderobeskap og to soverom med garderobeløsning. Ett av soverommene blir tilknyttet bod, og det blir ekstra oppbevaringsplass i utvendig sportsbod.

Boligene får gulvvarme i entré/gang, på badet og i kjøkken/stue. Dette gir lun og god komfort på kjøligere dager. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning sørger for frisk luft og et sunt innemiljø. Alle innvendige flater i oppholdsrommene blir holdt i lys fargekode 0502y (eggehvit). Dette legger til rette for at kjøpere enkelt kan sette sitt eget personlige preg på interiøret.

Hvorfor kjøpe nytt
- Boligen er i forskriftmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et hyggelig  boligområde på Roa i Lunner kommune. Det er umiddelbar nærhet til bussholdeplass, og både barnehage og ungdomsskolen ligger i nabolaget. Ved ungdomsskolen er det flere områder og ballplasser som innbyr til aktivitet. I tillegg ligger Frøystad kunstgress og de nye lokale omsorgsboligene tvers over veien. Det er også kort gange til nærmeste dagligvarebutikk.

Roa byr på godt oppvekstmiljø i landlige omgivelser, men samtidig kort vei til hovedstaden og Oslo lufthavn. Stedet har et rikt utvalg av lag, foreninger og idrettstilbud, og det bys på vakkert landskap der flotte skogsområder og åkerlandskap møtes. Området er et eldorado for friluftsmennesker.

Det er kort vei til fine badevann, fiskevann, samt flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Ca. 10 minutter fra sentrum finner man Mylla, et idyllisk vann som er et attraktivt utgangspunkt for flotte kanoturer gjennom Nordmarka. Om vinteren byr området på skøytebaner, og et antall av gode skiløyper i variert terreng.

Beskrivelse av nærområdet

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Bunnpris Roa eller Kiwi Roa. Ønsker du ytterligere servicetilbud dekker hyggelige Roa sentrum de fleste daglige behov. Lunner sentrum, Gran handelsstand og Mosenteret i Nittedal ligger også godt innen rekkevidde med et godt utvalg. Alternativt ligger Hønefoss, Jessheim, Nittedal, Lillestrøm og Oslo innen rimelig avstand.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Kildal Roalinna som ligger ca. 5 min gange fra boligen. Det er ca. 1 km til Roa stasjon med togforbindelse til Gjøvik og Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Lunner, 33 min til Hønefoss, 36 min til Oslo Lufthavn 55 min til Lillestrøm og 63 min til Oslo S.

Fra Roa er det skolebussordning til Lunner barneskole. For elever i ungdomstrinnene ligger Lunner ungdomsskole i nabolaget. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 81 kvm
Rom som er P-rom: Stue/kjøkken, bad 2 soverom og gangareal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 81 kvm
Arealene oppgitt på tegning og i prisliste er angitt i bruksareal (BRA) som er boligenes mål innvendig, innbefattet innvendig(e) bod(er) og vegger, men ikke medregnet yttervegg. Arealene er målt ut fra tegninger og ansees som ca mål.

Planløsning

Leiligheter 1. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, bod og kjøkken/stue.
Leiligheter 2. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, bod og kjøkken/stue.
Annet: Carport og en uisolert sportsbod.

Beskrivelse av leilighetene

Entré
For leiligheter i første etasje blir det trappefri adkomst til overbygget inngangsparti med velkomsttram og belysning. For leiligheter i andre etasje blir det adkomst via overbygget trapp opp på siden av bygget. I andre etasje blir det overbygget velkomsttram med glassrekkverk og belysning.

Entreen/gangen vil fremstå som representativ for resten av rommene med trestavs eikeparkett på gulv, fotlister i eik, lysmalte vegger med belistning og dører i malt hvit utførelse. Gulvvarmen er gjennomgående for boligen med unntak av soverommene. I gangen blir det montert garderobeskap.

Kjøkken
Kjøkkenet er av typen Sigdal Uno. En svært praktisk modell med renholdsvennlige flater. Innredningen får glatte fronter, belysning og benkeplate med nedfelt kum. Videre blir det gjort klar for integrert stekeovn, koketopp og kullfilterventilator. Det blir opplegg for oppvaskmaskin og nisje for kjøl/frys. Det følger en gavesjekk på kr 20 000 for kjøp av hvitevarer.

Stue
Leiligheten får en romslig stue på nærmere 37 kvm, med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord - et naturlig samlingspunkt for familie og venner. Gode vindusflater vil fylle rommet med naturlig lys, og en peisovn fra Dovre vil sørge for ekstra varme og hygge. Fra stuen blir det også utgang til en hyggelig markterrasse eller balkong med glassrekkverk (avhengig av etasje), hvor sol og utsyn kan nytes fullt ut.

Bad/wc/vaskerom
Boligen får et pent bad med grå fliser i 20 x 20 på gulv, deilig gulvvarme og hvite baderomsplater på vegg med grå fuge. Sistnevnte levert av Fibo. Rommet får speil, servant på møblement, toalett, dusjhjørne, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Leiligheten får to fine soverom, begge på over 10 kvm. Det blir satt inn garderobeskap, og hovedsoverommet blir i tillegg direkte tilknyttet bod. Ellers blir det garderobeløsning i entreen. Utvendig blir det satt opp uisolert sportsbod.

Teknisk forskrift TEK 10 er lagt til grunn, og kjøper har derfor stor trygghet for gode byggtekniske løsninger. Blant annet er leilighetene varmeisolert og ventilert på en måte som sikrer lave kostnader til oppvarming. Elektriske installasjoner leveres ihht standard NEK400, som i praksis sikrer godt omfang og sikkerhet på elektriske installasjoner. Dører til leilighetene etter gjeldende lyd- og brann krav og med FGgodkjente låser.

Rørleggerarbeid og oppvarming

Bygget har elektrisk oppvarming, samt peisovn som primær oppvarming. I tilegg balansert varmegjenvinning. Bad har elektriske varmekabler for høy komfort.

Standardleveranse bad.

· WC med sete/lokk av plast
· Blandebatterier i dusj og servant på Kjøkken
· Dusjgarnityr på bad
· Baderomsinnredning i 90 bredde med helstøpt servant, blandebatteri, speil og overskap
· 1 stk gulvsluk i dusjnisje
· Kran/trakt for vaskemaskin på bad
· Forberedt for oppvaskmaskin på kjøkken
· Dusjhjørne med svingbare glassvegger

Elektrisk arbeid

Det leveres taklamper på bad, øvrige rom får takpunkt med bryter. I leilighetene plasseres et sikringsskap med måler og nødvendige kurser, herunder jordfeilbrytere og automatsikringer. Sikringsskapene plasseres i leilighetenes innvendige bod, evt ved inngangen der dette er hensiktsmessig. Det leveres føringsvei for antenneuttak i leilighetene, og føringsvei for bredbånd/ telefoni. Antenneuttak: Det leveres ett uttak i hver leilighet for kabel TV og bredbånd.  Det blir ikke lagt opp linjer for fasttelefon, kun mulighet for bredbåndstelefon

Overflater

· Vegger sparkles og males i farge NCS 0502Y, eggehvit
· Himlinger sparkles og males i farge hvit matt
· Vegger på badet kles med baderomsplater
· Gerikter, dør og vinduslister levers i malt utførelse.
· Gulv på bad flislegges med standard 20x20 cm i mørk grå sklisikker flis
· Gulv i leilighetene leveres for øvrig gjennomgående med 3-stavs parkett i eik.

Innredning

· Det leveres moderne og tidsriktige kjøkken fra Sigdal med glatte fronter.
· Som tilvalg kan man endre fronter, knotter, benkeplate etc
· Det leveres 2 meter garderobeskap på hovedsoverom og 1 meter for soverom 2
· Innvendige dører leveres som hvitmalte formpressede lettdører
· Ytterdør inngang som kompakt dør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisitet, med gulvvarme på bad, stue, kjøkken og i gangen. Dette suppleres med en peisovn type Dovre Tai w 35 i overgangen mellom stuen og kjøkkenet. Luftbehandling skjer via balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning. Det blir utebelysning, frostfri utekran i første etasje og trekkrør for bredbånd/tv-signal.

Parkering / Garasje

Det medfølger parkering i carport. Det er lys i taket. I tillegg leveres trekkerør for enklere tilgang/montering av lader til elbil. Det blir gjesteparkeringsplasser, samt HC parkering i tråd med kommunens krav.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Veier og parkering/carporter blir asfaltert. Gangstier opparbeides i henhold til situasjonsplan. Hagen opparbeides med tilbakefylling av stedlige masser som får topplag med tilsådd matjord. Terrasseplassene holdes i impregnert materiale.

1 carport til hver leilighet, i tillegg etableres det 12 parkeringplasser til beboere ogl gjester. Parkeringen organiseres som en del av fellesareale.
Felles miljøstasjon med søppelbeholdere for kildesortering.
Vei, parkering og gangareal blir asfaltert.
Felles postkassestativ

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen. 
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er i dag regulert til boligområde. Tilstøtende eiendommer er regulert til bolig. Reguleringsplan og bestemmelser følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å kontakte megler ved spørsmål til reguleringen i området.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 5 934,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som Inkluderer: Kommunale utgifter inkl eiendomsskatt, renter på andel fellesgjeld, strøm i fellesområde, snømåking, vaktmestertjeneste, avsetninger til fremtidig vedlikehold, forretningsførerhonorar og andre adm kostnader.

Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier(kjøper) et månedlig beløp.
Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader:

- Renter og avdrag (etter 20 år) på felleslån.
- Grunnpakke kabel TV/internett + engangsavgift for tilkobling.
- Strøm til fellesarealer.
- Drift av utearealer sommer og vinter.
- Bygningsforsikring.
- Forretningsførsel av borettslaget.
- Revisjon.
- Andre driftskostnader (f.eks. arbeidsgiveravgift, styrehonorar, sikringsfond, rekvisita, verktøy mm).
- Vedlikehold og drift av bygget og tekniske installasjoner.
- Eiendomsskatter / kommunale avgifter.
- Diverse vedlikehold av bygg og felles anlegg, inkl. avsetning til vedlikehold.

Andre faste utgifter:
Innboforsikring
Strøm. Kjøperne inngår egne avtaler med kraftselskap og netteier, og kostnaden belastes den enkelte etter forbruk.
Internett/TV. Pakker tilgjengelig fra kr 300 pr mnd

Andel fellesgjeld / formue

Kr 1 435 000,- / Kr ,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

IN ordning

Det vil bli IN-ordning i borettslaget. Andel fellesgjeld kan innbetales delvis eller i sin helhet. Dette kan gjøres ca. 1 år etter overtagelsen.

Depositum

Det forutsettes at kjøper innbetaler kr. 200.000,- av kjøpesummen til meglers klientkonto senest 14 dager etter kontraktsignering. Beløpet skal tjene som sikkerhet for kjøpers gjennomføring av handelen, jf. Bustadsoppføringsloven §46 (2) og vil renteberegnes til fordel for kjøper. Utbygger kan fritt velge å stille forskuddsgaranti etter §47 og få hele eller deler av beløpet utbetalt. Ved garantistillelse etter §47, vil beløpet ikke lenger renteberegnes til fordel for kjøperen. Utbygger forbeholder seg også retten til å stille §47-garanti for inntil hele kjøpesummen i perioden fra sluttoppgjør innbetales til meglers klientkonto, og frem til overskjøting har skjedd.

Oppgjør/Overskjøting

Det forutsettes at skjøte tinglyses i kjøpers navn ihht kjøpekontrakten. Ved evt endring i eierskap/navneendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på 25.000,- inkl mva som innbetales meglers driftskonto. Eventuell endring krever selgers samtykke. Selger forbeholder seg retten til på fritt grunnlag å godta eller avslå transport av kjøpekontrakter. Oppgjør etter salg vil skje gjennom megler eller meglers kontraktsmedhjelper.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

1 435 000,- (NB: prisen er fast) 1 435 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 870 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger -------------------------------------------------------- 2 870 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Spesifikasjon av lån

Dnb
Annuitetslån, 4 terminer pa.
Rentesats per 25.10.2019: 2,9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 120
Saldo per 25.10.2019: 17 400 000
Andel av saldo: 1 450 000
Første termin: 01.11.2020
Første avdrag: 25.10.2029

Ut i fra dagens lånebetingelser vil første avdrag som forfaller til betaling 29.10.2029 påvirke felleskostnadene med ca kr 4 631 for leil i 1. etg og 4 328 for leil i 2. etg per måned.
Ved benyttelse av IN ordning, så vil disse beløpene enten bortfalle, eller reduseres.

Tegningsgrunnlag

Arkitekttegninger og illustrasjoner er utarbeidet av Casa Consult. Alle illustrasjoner i prospektet er veiledende. Møbler og hvitevarer som er vist på tegninger følger ikke med i leveransen. Det samme gjelder alle innredninger som er stiplet på tegninger. Innredninger som følger leveransen er definert i denne beskrivelsen.

Tilvalg/Endringer

Når prosjektet har solgt tilstrekkelig antall enheter og det er avtalt byggestart, vil det bli gitt tilbud om tilvalg og endringer. Ved eventuelle tilvalg, signeres det en tilleggskontrakt som sees i sammenheng med kontrakten om kjøp av leiligheten. Tilvalget betales ved oppgjør av leiligheten.

Midlertidig brukstillatelse/Ferdigattest

Leilighetene blir overlevert til kjøper med midlertidig brukstillatelse. Ferdigattesten blir gitt så snart utearealene er ferdgistilt. Uferdig arbeid per overtagelsen gir kjøper rett til å holde tilbake et forholdsmessig beløp av kjøpesummen som sikkerhet for at arbeidet ferdigstilles. Formelt overtas felles-/utearealene samtidig med boligen, men styret gis fullmakt til å bekrefte at arbeidet er ferdigstilt slik at eventuelt tilbakeholdt beløp kan frigis.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av leilighetene vil reguleres av borettslagsloven og borettslagets vedtekter og forvaltes av borettslagets styre.

Planlagt overtagelse

Overtagelse 12 mnd etter byggestart. Byggestart blir fastsatt etter at 4 av de 12 enhetene er solgt.
Antatt overtakelse blir første halvdel av 2020. Dette under forutsetning av byggestart 2019. Ved senere/tidligere byggestart endres overtakelsestidspunkt tilsvarende. Med byggestart menes fra det tidspunkt byggearbeidene på det aktuelle byggetrinn faktisk igangsettes. Gravearbeider i grunnen er ikke å anse som byggearbeid. Overtakelsestidspunkter er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid (les også forbehold i denne salgsoppgave).
Overtakelsesmåned meddeles med ca 3 måneders varsel. Endelig overtakelsesdato meddeles skriftlig senest 6 uker før overtagelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtakelsesdato, og forsinkelse vil gi kjøper krav på dagmulkt.

Selgers forbehold

Forbehold om solgte enheter
Utbygger tar forbehold om byggestart, etter at det oppnås forhåndssalg på 4 av prosjektets 12 leiligheter. Dette er ihht krav fra byggelånsbank. Det tas derfor forbehold om åpning av byggelån.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for medlemmer i USBL

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.
Hovedregel for tidspunkt for garantistillelse er straks etter avtaleinngåelse, jf. Bustadsoppføringsloven §12 (2) første punktum. Som nevnt i de generelle forbehold er det tatt forbehold om som nevnt i §12 (2) første punktum - herunder salg av et bestemt antall enheter (8 stk), igangsettingstillatelse og åpning av byggelån. Garantier i henhold til bustadsoppføringsloven skal derfor stilles når samtlige forbehold er løftet. Det bemerkes at garantiplikten uansett oppstår når bygging igangsettes. Forarbeid som riving av eksisterende bygg og grunnarbeider er ikke å anse som oppstart av byggearbeider.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Betalingsbetingelser

Det forutsettes at delinnbetaling/forskudd på kr 200 000 ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto, og at skriftlig dokumentasjon på finansiering fremlegges av kjøper. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti ihht bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stilt garanti ihht bustadoppføringslova § 47. Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Hovedoppgjør (resterende del av kjøpesum og kjøpsomkostninger) skal innbetales til megler senest en uke før overtakelse. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling, herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Videresalg

Transport av kjøpekontrakt krever utbyggers samtykke før markedsføring skjer. Utbygger kan også stille villkår for samtykke til slikt salg.

Avbestilling

Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. Buofl. §§52-54.
Avbestillingen før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr. 75.000,-.
Ved avbestilling etter bygging er besluttet igangsatt vil Selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadsoppføringslova kapittel VI.
Etter besluttet byggestart har utbygger krav på fullt økonomisk tap ihht bustadsoppføringslova. Bestilte tilvalg og endringer skal i slike tilfeller, i sin helhet, uansett betales av kjøper.