Klikk for galleri

ROA - 3 reservert/solgt. Praktisk leiligheter med moderne preg, 2 soverom, god standard, hyggelig uteplass og carport.

X
Oppland – Roa

Mellerudgutua 1 - Marthetunet

Oppland – Roa

Mellerudgutua 1 - Marthetunet

Prisantydning
2.850.000 - 2.950.000
Primærrom
78m²
Bruksareal
81m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Fagansvarlig eiendomsmegler MNEF / Daglig leder
90 05 05 67
Salgsoppgave
Lukk

Line Jorung

Fagansvarlig eiendomsmegler MNEF / Daglig leder
PrivatMegleren Hadeland
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Der du bor AS / Line Jorung

Selger/Utbygger

AS Lunnerbolig

Betegnelse

Gnr. 57 Bnr. 6 i Lunner kommune

Byggeår

2019

Velkommen til Marthetunet!

For å se ledige leiligheter, trykk på eiendommens hjemmeside og trykk på boligvelger i hovedbilde.

Mellerudgutua 1 består av tre prosjekterte firemannsboliger hvor hver leilighet får moderne preg, god standard og en hyggelig uteplass. Velger du første etasje blir det markterrasse med tilgang til hagen. Velger du andre etasje blir det balkong med glassrekkverk. Uteplassene får delvis overbygg som enkelt skjermer mot sol og byger. Det medfølger parkering i carport, og det blir gjesteparkering på området.

Alle leilighetene får en lys og romslig stue med peisovn, åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord. Kjøkkenet fra Sigdal blir gjort klart for integrerte hvitevarer. Verdikort på kr 20 000 fra lokal levrandør for kjøp av hvitevarer følger med leiligheten. Videre blir det et pent bad/wc/vaskerom, entré/gang med garderobeskap og to soverom med garderobeløsning. Ett av soverommene blir tilknyttet bod, og det blir ekstra oppbevaringsplass i utvendig sportsbod.

Boligene får gulvvarme i entré/gang, på badet og i kjøkken/stue. Dette gir lun og god komfort på kjøligere dager. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning sørger for frisk luft og et sunt innemiljø. Alle innvendige flater i oppholdsrommene blir holdt i lys fargekode 0502y (eggehvit). Dette legger til rette for at kjøpere enkelt kan sette sitt eget personlige preg på interiøret.

Hvorfor kjøpe nytt

- Boligen er i forskriftmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.

- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.

- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.

- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et hyggelig og særs barnevennlig boligområde på Marthetunet/Roa i Lunner kommune. Det er umiddelbar nærhet til bussholdeplass, og både barnehage og ungdomsskolen ligger i nabolaget. Ved ungdomsskolen er det flere områder og ballplasser som innbyr til aktivitet. I tillegg ligger Frøystad kunstgress og de nye lokale omsorgsboligene tvers over veien. Det er også kort gange til nærmeste dagligvarebutikk.

Roa byr på godt oppvekstmiljø i landlige omgivelser, men samtidig kort vei til hovedstaden og Oslo lufthavn. Stedet har et rikt utvalg av lag, foreninger og idrettstilbud, og det bys på vakkert landskap der flotte skogsområder og åkerlandskap møtes. Området er et eldorado for friluftsmennesker.

Det er kort vei til fine badevann, fiskevann, samt flotte tur- og friluftsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Ca. 10 minutter fra sentrum finner man Mylla, et idyllisk vann som er et attraktivt utgangspunkt for flotte kanoturer gjennom Nordmarka. Om vinteren byr området på skøytebaner, og et antall av gode skiløyper i variert terreng.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Bunnpris Roa eller Kiwi Roa. Ønsker du ytterligere servicetilbud dekker hyggelige Roa sentrum de fleste daglige behov. Lunner sentrum, Gran handelsstand og Mosenteret i Nittedal ligger også godt innen rekkevidde med et godt utvalg. Alternativt ligger Hønefoss, Jessheim, Nittedal, Lillestrøm og Oslo innen rimelig avstand.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Kildal Roalinna som ligger ca. 5 min gange fra boligen. Det er ca. 1 km til Roa stasjon med togforbindelse til Gjøvik og Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Lunner, 33 min til Hønefoss, 36 min til Oslo Lufthavn 55 min til Lillestrøm og 63 min til Oslo S.

Eiendommen har skolebussordning til Lunner barneskole. For elever i ungdomstrinnene ligger Lunner ungdomsskole i nabolaget. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 81 kvm

Arealene oppgitt på tegning og i prisliste er angitt i bruksareal (BRA) som er boligenes mål innvendig, innbefattet innvendig(e) bod(er) og vegger, men ikke medregnet yttervegg. Arealene er målt ut fra tegninger og ansees som ca mål.

Planløsning

Leiligheter 1. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, bod og kjøkken/stue.

Leiligheter 2. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, bod og kjøkken/stue.

Annet: Carport og en uisolert sportsbod.

Beskrivelse av leilighetene

Entré

For leiligheter i første etasje blir det trappefri adkomst til overbygget inngangsparti med velkomsttram og belysning. For leiligheter i andre etasje blir det adkomst via overbygget trapp opp på siden av bygget. I andre etasje blir det overbygget velkomsttram med glassrekkverk og belysning.

Entreen/gangen vil fremstå som representativ for resten av rommene med trestavs eikeparkett på gulv, fotlister i eik, lysmalte vegger med belistning og dører i malt hvit utførelse. Gulvvarmen er gjennomgående for boligen med unntak av soverommene. I gangen blir det montert garderobeskap.

Kjøkken

Kjøkkenet er av typen Sigdal Uno. En svært praktisk modell med renholdsvennlige flater. Innredningen får glatte fronter, belysning og benkeplate med nedfelt kum. Videre blir det gjort klar for integrert stekeovn, koketopp og kullfilterventilator. Det blir opplegg for oppvaskmaskin og nisje for kjøl/frys. Det følger en gavesjekk på kr 20 000 for kjøp av hvitevarer.

Stue

Leiligheten får en romslig stue på nærmere 37 kvm, med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord - et naturlig samlingspunkt for familie og venner. Gode vindusflater vil fylle rommet med naturlig lys, og en peisovn fra Dovre vil sørge for ekstra varme og hygge. Fra stuen blir det også utgang til en hyggelig markterrasse eller balkong med glassrekkverk (avhengig av etasje), hvor sol og utsyn kan nytes fullt ut.

Bad/wc/vaskerom

Boligen får et pent bad med grå fliser i 20 x 20 på gulv, deilig gulvvarme og hvite baderomsplater på vegg med grå fuge. Sistnevnte levert av Fibo. Rommet får speil, servant på møblement, toalett, dusjhjørne, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe

Leiligheten får to fine soverom, begge på over 10 kvm. Det blir satt inn garderobeskap, og hovedsoverommet blir i tillegg direkte tilknyttet bod. Ellers blir det garderobeløsning i entreen. Utvendig blir det satt opp uisolert sportsbod.

Teknisk forskrift TEK 10 er lagt til grunn, og kjøper har derfor stor trygghet for gode byggtekniske løsninger. Blant annet er leilighetene varmeisolert og ventilert på en måte som sikrer lave kostnader til oppvarming. Elektriske installasjoner leveres ihht standard NEK400, som i praksis sikrer godt omfang og sikkerhet på elektriske installasjoner. Dører til leilighetene etter gjeldende lyd- og brann krav og med FGgodkjente låser.

Rørleggerarbeid og oppvarming

Bygget har elektrisk oppvarming, samt peisovn som primær oppvarming. I tilegg balansert varmegjenvinning. Bad har elektriske varmekabler for høy komfort. Badene leveres med badromsplater på veggene, i hvit med grå fuge fra FIBO. Gulv leveres med mørk grå flis 20x20 cm. Øvrig standard leveranse:

· WC med sete/lokk av plast

· Blandebatterier i dusj og servant på Kjøkken

· Dusjgarnityr på bad

· Baderomsinnredning i 90 bredde med helstøpt servant, blandebatteri, speil og overskap

· 1 stk gulvsluk i dusjnisje

· Kran/trakt for vaskemaskin på bad

· Forberedt for oppvaskmaskin på kjøkken

· Dusjhjørne med svingbare glassvegger

Elektrisk arbeid

Det leveres taklamper på bad, øvrige rom får takpunkt med bryter. I leilighetene plasseres et sikringsskap med måler og nødvendige kurser, herunder jordfeilbrytere og automatsikringer. Sikringsskapene plasseres i leilighetenes innvendige bod, evt ved inngangen der dette er hensiktsmessig. Det leveres føringsvei for antenneuttak i leilighetene, og føringsvei for bredbånd/ telefoni. Antenneuttak: Det leveres ett uttak i hver leilighet for kabel TV og bredbånd.  Det blir ikke lagt opp linjer for fasttelefon, kun mulighet for bredbåndstelefon.

Overflater

· Vegger sparkles og males i farge NCS 0502Y, eggehvit

· Himlinger sparkles og males i farge hvit matt

· Vegger på badet kles med baderomsplater

· Gerikter, dør og vinduslister levers i malt utførelse.

· Gulv på bad flislegges med standard 20x20 cm i mørk grå sklisikker flis

· Gulv i leilighetene leveres for øvrig gjennomgående med 3-stavs parkett i eik.

Innredning

· Det leveres moderne og tidsriktige kjøkken fra Sigdal med glatte fronter.

· Som tilvalg kan man endre fronter, knotter, benkeplate etc

· Det leveres 2 meter garderobeskap på hovedsoverom og 1 meter for soverom 2

· Innvendige dører leveres som hvitmalte formpressede lettdører

· Ytterdør inngang som kompakt dør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisitet, med gulvvarme på bad, stue, kjøkken og i gangen. Dette suppleres med en peisovn type Dovre Tai w 35 i overgangen mellom stuen og kjøkkenet. Luftbehandling skjer via balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning. Det blir utebelysning, frostfri utekran i første etasje og trekkrør for bredbånd/tv-signal.

Parkering / Garasje

Det medfølger parkering i carport. Det er lys i taket. I tillegg leveres trekkerør for enklere tilgang/montering av lader til elbil. Det blir gjesteparkeringsplasser, samt HC parkering i tråd med kommunens krav.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Veier og parkering/carporter blir asfaltert. Gangstier opparbeides i henhold til situasjonsplan. Hagen opparbeides med tilbakefylling av stedlige masser som får topplag med tilsådd matjord. Terrasseplassene holdes i impregnert materiale.

1 carport til hver leilighet, i tillegg etableres det 12 parkeringplasser til beboere ogl gjester. Parkeringen organiseres som en del av fellesareale.

Felles miljøstasjon med søppelbeholdere for kildesortering.

Vei, parkering og gangareal blir asfaltert.

Felles postkassestativ

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Grunnboksutskrift følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Seksjonene vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Det er tinglyst servitutter på eiendommen, og kopi av disse fås av megler. Følgende servitutter er tinglyst pr i dag:

1953/394-1/20  Erklæring/avtale  

17.11.1953 

Bestemmelse om kloakkledning

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Med flere bestemmelser

Interessenter oppfordres til å kontakte

megler ved spørsmål til servituttene.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er i dag regulert til boligområde. Tilstøtende eiendommer er regulert til bolig. Reguleringsplan og bestemmelser følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å kontakte megler ved spørsmål til reguleringen i området.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter og budsjett,  m.m.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 200,- pr. Mnd.

I faste løpende kostnader er kommunale avgifter og fellestugifter til sameiet medregnet. I tillegg kommer strømforbruk, internett/tv og innboforsikring.

Stipulerte kommunale avgifter Kr. 13 452 pr. år Dette vil bli fakturert direkte fra kommunen.

De kommunale avg er fordelt på følgende måte:

Vann og avløp kr 6 485,-

Feiing/ tilsyn: kr 712,-

Eiendomsskatt stipulert til ca kr 2 838,-

Renovasjon kr 3 417,-

Tatt utgangspunkt i priser for 2019. Dette kan endre seg før overtagelse

Stipulerte fellesutigfter til sameiet blir ca kr 1 500,- til kr 2 000,- pr mnd

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter slik som forsikring, forretningsførsel, strøm i fellesarealer, vedlikehold m.m.,

Det foreligger pt ikke regnskap eller budsjett for sameiet. Budsjett vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører. Driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas av styret og fremlegges til orientering på sameiets generalforsamling. Forretningsfører vil i forbindelse med overtakelsen innkalle kr 6 000 i  fellesutgift som likviditetstilskudd til sameiet.

I byggeperioden er leilighetene forsikret av totalentrepenøren

Ved ferdigstillelse vil byggene bli forsikret av totalentrepenøren

Internett: Det blir lagt kabel fra Altibox/Fiber1 til husveggen. Beboerne bestemmer selv om de ønsker å trekke dette inn og koble seg til .

Fellesutgifter

Stipulerte fellesutigfter til sameiet blir ca kr 1 500,- til kr 2 000,- pr mnd

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter slik som forsikring, forretningsførsel, strøm i fellesarealer, vedlikehold m.m.,

Det foreligger pt ikke regnskap eller budsjett for sameiet. Budsjett vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører. Driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas av styret og fremlegges til orientering på sameiets generalforsamling. Forretningsfører vil i forbindelse med overtakelsen innkalle 3 måneders fellesutgift som likviditetstilskudd til sameiet.

Depositum

Det forutsettes at kjøper innbetaler kr. 200.000,- av kjøpesummen til meglers klientkonto senest 14 dager etter kontraktsignering. Beløpet skal tjene som sikkerhet for kjøpers gjennomføring av handelen, jf. Bustadsoppføringsloven §46 (2) og vil renteberegnes til fordel for kjøper. Utbygger kan fritt velge å stille forskuddsgaranti etter §47 og få hele eller deler av beløpet utbetalt. Ved garantistillelse etter §47, vil beløpet ikke lenger renteberegnes til fordel for kjøperen. Utbygger forbeholder seg også retten til å stille §47-garanti for inntil hele kjøpesummen i perioden fra sluttoppgjør innbetales til meglers klientkonto, og frem til overskjøting har skjedd.

Oppgjør/Overskjøting

Det forutsettes at skjøte tinglyses i kjøpers navn ihht kjøpekontrakten. Ved evt endring i eierskap/navneendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på 25.000,- inkl mva som innbetales meglers driftskonto. Eventuell endring krever selgers samtykke. Selger forbeholder seg retten til på fritt grunnlag å godta eller avslå transport av kjøpekontrakter. Oppgjør etter salg vil skje gjennom megler eller meglers kontraktsmedhjelper.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 850 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger -------------------------------------------------------- 2 850 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

2 850 000,-  (NB: prisen er fast)

Omkostninger:

5 250,- dokumentavgift andel tomteverdi

   525,- tinglysing skjøte

   727,- pr pantobligasjon som skal tinglyses

4 000,- seksjoneringsgebyr

6 000,- Oppstartskapital til sameiet

--------------------------------------------------------

2 866 502,- (Totalpris inkl. omkostninger)

2 950 000,-  (NB: prisen er fast)

Omkostninger:

5 250,- dokumentavgift andel tomteverdi

   525,- tinglysing skjøte

   727,- pr pantobligasjon som skal tinglyses

4 000,- seksjoneringsgebyr

6 000,- Oppstartskapital til sameiet

--------------------------------------------------------

2 966 502,- (Totalpris inkl. omkostninger)

For seksjonene er andel tomteverdi 5 250,- pr leilighet. I tillegg påløper tinglysningsgebyrer pt 525,- for skjøte og kr 727,- per pantobligasjon (inkl attest) som skal tinglyses i forbindelse med kjøpet. Ved overtakelse vil det også påløpe følgende omkostninger for kjøper:

Seksjoneringsgebyr 4.000,-. Oppstartskapital til sameiet kr 6 000,- Blir stående på konto til sameiet for å kunne betjene løpende utgifter fra første stund.

Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager. Det finnes ingen offentligrettslige begrensninger i at boenheten i sin helhet kan leies ut.

Fremdrift/Overtagelse

Overtagelse 12 mnd etter byggestart. Byggestart blir fastsatt etter at 8 av de 12 enhetene er solgt.

Antatt overtakelse blir første halvdel av 2020. Dette under forutsetning av byggestart 2019. Ved senere/tidligere byggestart endres overtakelsestidspunkt tilsvarende. Med byggestart menes fra det tidspunkt byggearbeidene på det aktuelle byggetrinn faktisk igangsettes. Gravearbeider i grunnen er ikke å anse som byggearbeid. Overtakelsestidspunkter er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid (les også forbehold i denne salgsoppgave).

Overtakelsesmåned meddeles med ca 3 måneders varsel. Endelig overtakelsesdato meddeles skriftlig senest 6 uker før overtagelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtakelsesdato, og forsinkelse vil gi kjøper krav på dagmulkt.

Tegningsgrunnlag

Arkitekttegninger og illustrasjoner er utarbeidet av Casa Consult. Alle illustrasjoner i prospektet er veiledende. Møbler og hvitevarer som er vist på tegninger følger ikke med i leveransen. Det samme gjelder alle innredninger som er stiplet på tegninger. Innredninger som følger leveransen er definert i denne beskrivelsen.

Tilvalg/Endringer

Når prosjektet har solgt 8 enheter og det er avtalt byggestart, vil det bli gitt tilbud om tilvalg og endringer. Ved eventuelle tilvalg, signeres det en tilleggskontrakt som sees i sammenheng med kontrakten om kjøp av leiligheten. Tilvalget betales ved oppgjør av leiligheten.

Midlertidig brukstillatelse/Ferdigattest

Leilighetene blir overlevert til kjøper med midlertidig brukstillatelse. Ferdigattesten blir gitt så snart utearealene er ferdgistilt. Uferdig arbeid per overtagelsen gir kjøper rett til å holde tilbake et forholdsmessig beløp av kjøpesummen som sikkerhet for at arbeidet ferdigstilles. Formelt overtas felles-/utearealene samtidig med boligen, men styret gis fullmakt til å bekrefte at arbeidet er ferdigstilt slik at eventuelt tilbakeholdt beløp kan frigis.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i når det er solgt 8 enheter. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Hovedregel for tidspunkt for garantistillelse er straks etter avtaleinngåelse, jf. Bustadsoppføringsloven §12 (2) første punktum. Som nevnt i de generelle forbehold er det tatt forbehold om som nevnt i §12 (2) første punktum - herunder salg av et bestemt antall enheter (8 stk), igangsettingstillatelse og åpning av byggelån. Garantier i henhold til bustadsoppføringsloven skal derfor stilles når samtlige forbehold er løftet. Det bemerkes at garantiplikten uansett oppstår når bygging igangsettes. Forarbeid som riving av eksisterende bygg og grunnarbeider er ikke å anse som oppstart av byggearbeider.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Priser

Se vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på usolgte boliger, uten forutgående varsling.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesum betaler kjøper dokumentavgift med 2.5 % av andel tomteverdi.

For seksjonene er andel tomteverdi 4 215,- pr leilighet. I tillegg påløper tinglysningsgebyrer pt 525,- for skjøte og kr 727,- per pantobligasjon (inkl attest) som skal tinglyses i forbindelse med kjøpet. Ved overtakelse vil det også påløpe følgende omkostninger for kjøper:

Seksjoneringsgebyr 5.000,-. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang.

Betalingsbetingelser

Det forutsettes at delinnbetaling/forskudd på kr 200 000 ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto, og at skriftlig dokumentasjon på finansiering fremlegges av kjøper. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti ihht bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stilt garanti ihht bustadoppføringslova § 47. Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Hovedoppgjør (resterende del av kjøpesum og kjøpsomkostninger) skal innbetales til megler senest en uke før overtakelse. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling, herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Budgiving

Boligene selges til fastpris etter "første mann til mølla"-prinsippet.

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr mail eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Kontroll av finansering

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere, og kan avvise en kjøper som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Det tas videre forbehold om rett til å foreta kontroll av evt betalingsanmerkninger. Selger forbeholder seg retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering og evne til å betale fellesutgiftene.

Videresalg

Transport av kjøpekontrakt krever utbyggers samtykke før markedsføring skjer. Utbygger kan også stille villkår for samtykke til slikt salg.

Avbestilling

Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. Buofl. §§52-54.

Avbestillingen før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr. 75.000,-.

Ved avbestilling etter bygging er besluttet igangsatt vil Selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadsoppføringslova kapittel VI.

Etter besluttet byggestart har utbygger krav på fullt økonomisk tap ihht bustadsoppføringslova. Bestilte tilvalg og endringer skal i slike tilfeller, i sin helhet, uansett betales av kjøper.

Forbehold

Forbehold om godkjennelse:

Det tas forbehold om godkjenning av byggesøknaden. Byggesøknad  ble sendt 21. november 2018

Forbehold om solgte enheter

Utbygger tar forbehold om byggestart, etter at det oppnås forhåndssalg på 8 av prosjektets 12 leiligheter. Dette er ihht krav fra byggelånsbank. Det tas derfor forbehold om åpning av byggelån.

Meglers vederlag og utlegg

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9900 samt alle utlegg.

Finn.no: Prosjektets fasiliteter (nøkkelord/fritekst)

Carport

2 soverom

Gjort klar for trappeheis i 2 etasje