Klikk for galleri

Hingsa, Geilo - Solrikt beliggende og med flott utsikt finner du denne energieffektive hytten - Oppført i massivtre

Hingsa, Geilo - Solrikt beliggende og med flott utsikt finner du denne energieffektive hytten - Oppført i massivtre

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Hol-Geilo

Hingsavegen 108

Prisantydning5.950.000,-Primærrom98m2Bruksareal114m2Soverom3Rom4
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

315-22-0204

Eiendomstype

Hytte

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 49 Bnr. 98 i Hol kommune

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 114 kvm
Rom som er P-rom: Alle rom i hyttene er betegnet som P-rom

Hytte:
1.Etasje: P-rom/BRA 98,4 kvm
2.Etasje: Gulvareal 36,1 kvm (ikke målbart)

Bod:
S-rom/BRA: 16 kvm.

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1005 kvm

Beliggenhet

Velkommen til Geilo Nord - Hingsa, nyetablert hyttefelt i Kvisla. Hyttefeltet ligger i naturskjønne og rolige omgivelser med sol fra morgen til kveld hele året. Flott utsikt. Området ligger på 880moh med vinterbrøytet vei til hyttedøren. Ski inn - ski ut til langrennsløyper.

Området har direkte tilknytning til preparerte langrennsløyper og med nærhet til attraktive områder som Odnakk med sine 1192 moh., Budalen og Havsdalen, finnes det rikelig med turområder både sommer og vinter. Fine muligheter for sykling i samme område.

Fra Hingsa til Geilo sentrum og handels- og alpintilbud er det snaue 15 minutter i reiseavstand. Her er også fasiliteter som hoteller med spa, treningssenter, og bademuligheter samt restauranter og afterski. Geilo har et hyggelig sentrumsområde med flere butikker, et variert tilbud for store og små. Hva med en tur i klatreparken, eller en koselig kino tur med familien. I sentrum ligger også jernbanestasjonen som er stasjon for Bergensbanen. Det er med andre ord veldig enkelt å komme seg til Geilo med tog både fra Bergen og fra Oslo. Tilbudene er mange.

Velkommen til fjellrike Geilo - en fjellbygd som lever hele året. Her er det lagt stor vekt på familien, med et flott tilbud til store og små.

Geilo ligger midt mellom Oslo og Bergen på Rv7 .

Byggemåte

HYTTE:
Bygget er fundamentert på knust fjell over stedlig morene med høyt siltinnhold.  Fundamenteringen består av punktfundamenter, og videre ringmurselementer av betong. Ringmuren danner en krypkjeller, hvor det finnes rørføringer. Hele krypkjeller og drøye 2 meter utenfor bygningskroppen er det isolert mot tele under hele bygget. Hytta er konstruert slik at det er en "stiv boks" av massivtre som er primærkonstruksjonen.
Gulv, vegger og tak av massivtre er bærende. Ytterveggens sjikt består av 100 mm massivtre, rammeverk med 15 cm isolasjon, vindsperre og lektesystem for kledning. Kledningen er en miks mellom stående og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen består av en 180mm skive av massivtre. Raft og takutstikk er utført med av en tynnere massivtreskive som er festet oppå den opprinnelige massivtreskiven.

På massivtreet er det lagt membran, før takisolasjon og torvtak.
Takisolasjon og torvtaket holdes på plass av torvkroker som er festet under membranen og påmontert torvstokk.  Avrenning fra tak skjer via en takrenne som er integrert i taket. Nedløpsvann føres via kjetting til avrenning på bakken. Hytten leveres med skåret torv fra gammel gressbakke (høstet på høyfjellterreng på 900 m) som legges i to lag. 

Alle terrasser og trapper bygges i furu Royal, brun i dimensjonen 28x145 som synlig dekke.

BOD:
Boden er oppført i massivtre på 4 punkt-fundamenter. Boden leveres uinnredet.  Strøm er ført frem til fordelingspunkt innvendig i bod. Elementtykkelser: 120 mm dekker og tak og 80 mm vegg.  Taket er isolert med 100 mm Rocktorv.  Ytterveggene er panelt med samme kledning og farge som hytta.

For en nærmere beskrivelse av byggemåte se selgers leveransebeskrivelse.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 114 kvm


Hytte:
1.Etasje: P-rom/BRA 98,4 kvm
2.Etasje: Gulvareal 36,1 kvm (ikke målbart)

Bod:
S-rom/BRA: 16 kvm.

Alle arealer er hentet fra tegninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at alle arealangivelser er hentet fra tegninger og at det ofte opplyser areal iht. NS 8401:2010 ved prosjektering. Ved salg av eiendom er det NS 3940:2012 som benyttes. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer ved evt. oppmåling etter NS 3940:2012., da beregningene er foretatt på tegninger.

Innhold

Spennende energieffektiv hytte i Hingsavegen, Geilo Nord -  i hyttefelt med 8 hytter

Arealeffektiv hytte som inneholder, entrè, praktisk vaskerom, skjermet soveromsfløy med bad og tre soverom hvorav hovedsoverommet har eget bad. Innbydende allrom med kjøkken, spisestue og stue. Her er det store vindusflater som gir godt med naturlig lys og en flott utsikt.  Romslig hems avdelt i 3 deler med gulvflate på hhv. 13,2 kvm, 11.1 kvm og 15,6 kvm. De to innerste delene har vinduer.

Hytten har også flott terrasse hvor man kan nyte fine dager på fjellet.

Hytten leveres med frittliggende bod på 16 kvm. som er plassert naturlig i forhold til inngangspartier og plassering av lader for el. bil.

Hytten som er avbildet i salgsoppgave, annonse og annet markedsmateriell viser hytte 104. Denne er type med inngang vest og er overflatebehandlet (innvendige vegger), utover dette har hyttene lik leveranse (se vedlagte plantegning).

Standard

Hytten leveres med smarthusløsning fra Eaton. Elektroanlegget er bygget opp etter NEK400:2018-normen og med kvalitetsprodukter fra anerkjente leverandører.

Innvendige overflater:
Eik "Ghost" 1-stavs parkett fra Kährs på gulv i stue, kjøkken og på soverom.
I gang og på bad og vaskerom er det fliser på gulv - 600x600 mm fra leverandør Bergersen Flis.

Vegger i massivtre, fliser på bad - 600x600 mm fra leverandør Bergersen Flis.

Himling: Etasjeskillet består av en ubehandlet massivtreskive. Himlingene i soverom, teknisk rom består av ubehandlet massivtre. 

Kjøkkeninnredning fra Mobalpa, som er et fransk kjøkken levert av XL-Bygg på Ski.  Kjøkken leveres komplett med integrerte hvitevarer. I pakken med hvitevarer inngår avtrekksvifte, koketopp, 2 stk. stekeovner (en på h:45cm med mikro), kombiskap kjøl/frys av merket Siemens og med Miele oppvaskmaskin. 

Baderomsmøbler og dusjvegger - er av merket INR, vegghengt toalett av merket Duravit
Baderomsarmatur fra Mora.

Vaskeromsinnredning er av merket Vedum.  Varmvannsberedere er av merket OSO på 300l. Det er klargjort opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har også vask.

Type peisovn: Nordpeis type Duo 1 med eksponert sort stålpipe på gavlvegg

Det er ikke anledning til å gjøre tilvalg iht. buofl §9, da arbeidene på flere av hyttene er ferdigstilt og for langt fremskredet for å gjøre endringer på resterende hytter.

For en nærmere beskrivelse av standard se selgers leveransebeskrivelse.

Utstyr

Hytten leveres med smarthusløsning fra Eaton
Frostsikker utekran
Røropplegg for tappevann er utført som rør-i-rør anlegg.
Vannfordelerskap: montert i vaskerom i forbindelse med bindingsverkvegg v/trapp. Det er montert utstyr (waterguard sensor) for sikring mot lekkasjes fra kjøkkenbenk og oppvaskmaskin.
Balansert ventilasjon med roterende varmeveksler fra Flexit.
1 Brannslukningsapparat. Integrert brannvarsling med seriekobling.

Møblering

Fritidsboligen leveres uten møbler, men med inventar slik det blir beskrevet i selgers leveransebeskrivelse.
Møbler og løsøre som vises i bildemateriale er benyttet i fotostyling og for vising og følger ikke handelen.

Oppvarming

Varmefolie i stue, kjøkken og gang mot soverom. På badene, vaskerommet og vindfang er det varmekabel. Varmekabler og folie styres av trådløse termostater og kan fjernstyres via styringssystemets app. På soverom er det montert panelovner. Disse styres av lokale termostater.
Peisovn i stuen.

Parkering / Garasje

Opparbeidet parkering på egen tomt.
Adkomst og parkering varierer fra hytte til hytte. Se situasjonsplan. Lokal tilpassing kan utgjøre avvik fra situasjonsplan. Det er opparbeidet 2 parkeringsplasser per tomt. Det er tilrettelagt for El bil lader.

Adkomst

Fra Geilo sentrum følger du RV7 østover i ca. 7 km, tar av inn til venstre på Sandsvegen, og følger denne videre inn til Hingsavegen.

Beskrivelse av tomt

Tomten ligger sydvendt i lett skrånede terreng.
Leveres ferdig opparbeidet og tilsådd. Terrasser er bygd iht. salgstegninger tilknyttet hytta.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1916/900391-1/22  Bestemmelse om veg  
23.09.1916  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:9  
Med flere bestemmelser. Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1918/900732-1/22  Bestemmelse iflg. skjøte  
24.08.1918  Overført fra: 3044-49/3
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1919/900565-1/22  Bestemmelse om veg  
08.03.1919  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:12  
Bestemmelse om vannrett
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1931/900548-1/22  Elektriske kraftlinjer  
20.01.1931   Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1933/900469-1/22  Bestemmelse om veg  
30.08.1933  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:18  
Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/900383-1/22  Skjønn  
31.07.1935  Bestemmelse om vannledning. Rettighetshaver: Geilo vannverk
Overført fra: 3044-49/3-Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/900384-1/22  Erklæring/avtale  
31.07.1935  Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/900382-1/22  Bestemmelse om vannledn.  
06.11.1935  Rettighetshaver: Norsk hotellkompagnie AS
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1936/990084-1/22  Bestemmelse om veg  
31.12.1936  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:20  
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1938/990086-1/22  Erklæring/avtale  
24.10.1938  Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1939/990146-1/22  Bestemmelse om vannrett  
 04.07.1939  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:23  
Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1940/990131-1/22  Bestemmelse om veg  
04.12.1940  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:26  
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1940/990131-2/22  Bestemmelse om bebyggelse  
 04.12.1940  Bestemmelse om veg
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 3044-49/3.  Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/990082-1/22  Erklæring/avtale  
10.02.1958  Grunnrettigheter for Televerket
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/990083-1/22  Bestemmelse om vannrett  
03.12.1958  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:43  
Bestemmelse om vannledning. Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1960/990012-1/22  Elektriske kraftlinjer  
30.01.1960  Hol E-kraftledninger.
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1962/232-3/22  Erklæring/avtale  
24.01.1962  Bestemmelse om anlegg og drift av lysløype/skianlegg. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere

1962/378-2/22  Bestemmelse om vannledn.  
07.02.1962  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:45  
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1962/521-1/22  Bestemmelse om veg  
24.02.1962  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:44  
Bestemmelse om vannledning. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1964/2663-2/22  Bestemmelse om vannledn.  
12.10.1964  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:47  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/654-1/22  Erklæring/avtale  
03.03.1966  Grensegangssak vedr Halnefjorden
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere

1966/3296-1/22  Bestemmelse om vannledn.  
26.11.1966  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:48  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1971/369-1/22  Jordskifte  
28.01.1971  vedr Kvislalia og Kvislaåsen
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/4138-2/22  Skjønn  
29.09.1972  Uste-Nes Fjellskjønn
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/43-1/22  Jordskifte  
04.01.1973  vedr Hammersbøen og Mehus
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/4641-1/22  Bestemmelse om vannledn.  
08.10.1973  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:49  
Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/6231-4/22  Erklæring/avtale  
17.12.1973  Bestemmelse om anlegg og drift av lysløype/skianlegg
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere

1974/783-1/22  Jordskifte  
11.02.1974  Partielt jordskifte av Havsdalen sameie.
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/6359-1/22  Bestemmelse om vannrett  
25.11.1974  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:51  
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere

1980/1640-1/22  Bestemmelse om bebyggelse  
31.03.1980  Vegvesenets betingelser vedtatt
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere

1998/3027-1/22  Best. om adkomstrett  
24.07.1998  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:39  
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/4595-2/22  Bestemmelse om veg  
10.08.2005  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:58  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere

2005/4597-2/22  Bestemmelse om veg  
10.08.2005  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:68  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/4599-2/22  Bestemmelse om veg  
10.08.2005  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:57  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/4792-2/22  Bestemmelse om veg  
22.08.2005  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:66  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/5066-2/22  Bestemmelse om veg  
06.09.2005  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:78  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/7076-2/22  Bestemmelse om veg  
17.11.2005  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:59  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/870246-3/200  Bestemmelse om veg  
29.10.2007  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:62  
Bestemmelse om parkering. Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere

2008/27687-3/200  Bestemmelse om veg  
11.01.2008  rettighetshaver:Knr:3044 Gnr:49 Bnr:1   Gjelder også fremtidige utskilte parseller
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3044-49/3 Gjelder denne registerenheten med flere

2015/350082-1/200  Jordskifte  
22.04.2015  Jordskiftesak 0630-2013-0031 Kvislavegane
Overført fra: 3044-49/3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3510886-2/200  Erklæring/avtale  
18.12.2020 21:00  Bestemmelse om vedlikeholdsavgift og brøyteavgift av vegen
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3510886-3/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
18.12.2020 21:00   Bestemmelse om drift av VA-anlegg
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3510886-4/200  Erklæring/avtale  
18.12.2020 21:00   Rettighetshaver:HOL KOMMUNE   Org.nr: 944889116
Bestemmelse om årlig avgift/bestemmelse om årsavgift
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Feltet som bygges ut består av 10 hyttetomter.  Det er etablert felles privat anlegg for drift og vedlikehold av vannforsyning og gråvannshåndtering.  Egen slamutskiller ved hver hytte.  Ingen kommunale avgifter for vann og avløp utover tømmekostnader for slamutskiller som tømmes etter kommunal kjøreplan (ca. hvert. 2. år).  Andel drift- og vedlikeholdskostnader for vann og gråvannshandtering og feltintern vei, inkl. vinterbrøyting estimeres til ca. NOK 3.000/år + strøm pumpeanlegg, estimert til ca  NOK 1.000/år (det gjøres oppmerksom på at anlegget er nytt og summene kan derfor avvike noe etter fullt driftsår og med alle enhetene bebodd). Snøbrøyting inn til den enkelte hyttetomt inngår ikke i estimert sum.
I dag er dette organisert i Hingsa Veg og Va-lag, org. nr. 826 631 562.
Det må påregnes at hyttefeltet (10 eiendommer totalt) i fellesskap i fremtiden selv organiserer og drifter dette anlegget samt intern vei.

Hingsavegen 100-114 er tilsluttet privat veglag - Kvislavegane som står for brøyting og vedlikehold av adkomstveg fra RV7 frem til hyttefeltet. Utbygger har innbetalt NOK 15.000 pr. hytte i anleggsbidrag i forbindelse med bygging. Estimert årlig kostnad per hytte for sommervedlikehold NOK 1.200 og vinterbrøyting NOK 990 for 2022/2023. Vedtekter for Kvislavegane er vedlegg til denne salgsoppgave.

Se også erklæring/avtale med dagbok.nr. 3510886 (18.12.2020) som er tinglyst på eiendommene.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted.
I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar.

Reguleringsforhold

Eiendommene er en del av reguleringsbestemmelsene:
Detaljregulering område 24/78 - Hingsa - Kvisla. Reguleringsformål: Fritidsbebyggelse (Felt 2).

Andre faste løpende kostnader

Strøm: kostnad iht abonnement, forbruk og gjeldende priser på strøm og nettleie.
Forsikring: kostnad iht til avtale og leverandør som den enkelte inngår med ønsket forsikringsselskap.
Felles privat anlegg drift og vedlikehold av vannforsyning og gråvannshåndtering:
kommunale avgifter: Faktureres den enkelte eier direkte fra Hol kommune. (Eiendomsskatt, slamtømming, renovasjon (stølsrenovasjon: container ved R7), feiing/tilsyn).
Fiber (1 års bindingstid med Bruse/Altibox - Fritid 100). ca kr. 600 pr. mnd.

Kjøper plikter å betale et bidrag til Hol kommune for dekning av leie av grunn til løyper og stier, preparering av skiløyper, vedlikehold av turstier mv,  per dd. ca NOK 1 000 pr år.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Kjøper er ikke forpliktet til å innbetale noen del av kjøpesummen før utbygger har stilt garanti etter bestemmelsene i bustadoppføringslovas §12.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tegninger.

Det foreligger noen endringer fra vedlagte tegningsett til oppført hytte.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

* I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard under byggingen.

* Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys innvendig.

* Selger gjør særskilt oppmerksom på at skjeggkre er funnet i flere boliger i Norge. Skjeggkre kan komme inn i boliger på en rekke forskjellige måter, både i forbindelse med oppføring av boligen, men også i forbindelse med innredning, bruk mv. Det er ikke et funksjonskrav under denne kjøpekontrakten at boligen skal være oppført på et vis som fjerner risikoen for skjeggkre.

* Kjøper er kjent med at utomhusarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter forbrukerens overtakelse av boligen.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 950 000,- (
NB! Prisen er fast)


Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
37 500,- (Dokumentavgift (2,5 % av tomteverdi kr. 1.500.000,-))
16 500,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))

55 342,- (Omkostninger totalt)

6 005 342,-(Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Fiber

Det er inngått avtale med Bruse, som er lokal distributør av fiber i Hallingdal, om levering av Fiber via Altiboks. Signaler er estimert levert til november/desember 2022. Kostnadene til installasjon frem til sikringsskap inngår i salgspris.  Det er knyttet opp 1-års bindingstid til Altibox-abonnementet med en månedskostnand på ca. NOK 600 per måned.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende eiendom og eiendommen kan fritt leies ut.

Konsesjon / Odel

Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som må bekreftes av kommunen før tinglysning kan finne sted og oppgjør kan utbetales selger.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Hytten er klar for overtagelse.
Overtagelsesdato skal fastsettes før aksept av bud. Ved spesielle ønsker skal dette fremkomme som forbehold i evt. bud.

Kjøper svarer fra overtagelsen for alle eiendommens utgifter og oppebærer eventuelle inntekter.
Eiendommen skal ha ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overlevering til kjøper.

Ved overtakelse mot midlertidig brukstillatelse, for eksempel der utearealene ikke er ferdigstilt, er selger forpliktet til å fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før midlertidig brukstillatelse er utløpt på tid. Skulle denne situasjonen oppstå, er megler forpliktet etter eiendomsmeglingsloven til å gjøre kjøper oppmerksom på at det bør etableres tilstrekkelig sikkerhet for kjøpers krav. Megler skal deretter bistå partene med å etablere et tilfredsstillende sikkerhetsarrangement som ivaretar kjøpers interesser.

Andre forbehold

Parkett anses som et levende materiale og vil dermed kunne bevege seg avhengig av årstid. Enkelte
svikt og/eller mindre sprekker kan derfor oppstå som følge av dette. Utbygger tar intet ansvar for ovennevnte eller skader på parkett som følge av feil bruk, ref. parkettleverandørens FDV-dokumentasjon.

Massivtre er bygget opp med i 3 lag krysslimt trevirke i norsk gran levert av Splitkon. Massivtreet er både bæresystemet og synlige innvendige vegger.  Det vil kunne forekomme sprekker, ris, mindre kvistutslag og synlig marg i overflater. Overgang mellom elementer i tak og vegg og plateskjøter er eksponert. Tre er et levende materiale som alltid vil søke å tilpasse seg klimaet innvendig over årstidene og bruk. I vinterhalvåret når likevektfuktigheten i huset er lav vil det bli mindre sprekker mellom innerlammelene.

I hovedsak er all sammenføyning av massivtre utført på slik måte at man ikke skal se innfestning.  Det vil imidlertid i noe grad måtte påregnes noe synlig innfesting.  Det være synlig skruer på listverk, rundt dører og gulv samt utforinger av vinduer og andre bygningsdeler som er benyttet til å dekke tekniske installasjoner.

Solgt ihht avhendingsloven

Hyttene vil etter ferdigstillelse selges etter reglene i avhendingsloven. Konfr megler før budgivning om hvilke hytter det gjelder til enhver tid.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Garantier

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Ved overtagelse må kjøper selv besørge forsikring av hytten og innbo.

Budgiving

Hytten selges til fastpris.        
 
Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon (forutsatt salgssum kr. 5 950 000,- ) (kr.119 000,-)
Gebyr betalingsutsettelse  (Kr.2 450)
Innhenting info (Kr.2 000)
Markedsføring grunnpakke (Kr.16 900)
Oppgjørsgebyr  (Kr.5 980)
Tilrettelegging (Kr.4 500)
Totalt kr. (kr.150 830)

Annen markedsføring faktureres etter nærmere avtale.

Vedlegg til salgsoppgaven

Selgers leveransebeskrivelse
Tegninger
Situasjonsplan
Matrikkelbrev
Reguleringsbestemmelser og kart
Ferdigattest avløpsanlegg
Vedtekter Kvislavegane
Tinglyst erklæring/Avtale
Energimerking
Budskjema