Klikk for galleri

FYRSTIKKALLÈEN. Ny og lekker 3-roms med balkong. Garasjeplass medfølger. Ferdigstilles august 2019.

X
Helsfyr-Sinsen – Oslo

Fyrstikkalléen 17

Helsfyr-Sinsen – Oslo

Fyrstikkalléen 17

Prisantydning
5.200.000
Primærrom
60m²
Bruksareal
60m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Partner / Eiendomsmegler MNEF
97 07 68 99
skjema her?
Partner / Eiendomsmegler MNEF
48 04 23 37
Salgsoppgave
Lukk

Robert Borgås

Partner / Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Gamle Oslo

Nils Trongaard

Partner / Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Gamle Oslo
 

Informasjon om prosjektet

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 130 Bnr. 139 i Oslo kommune

Etasje

3

Byggeår

2019

Areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / kvm

Beskrivelse

Oppdraget gjelder salg av kontraktsposisjon for leilighet FY17-309, som er en del av det populære boligprosjektet Fyrstikkalléen 17. FY17 vil bestå av 39 selveierleiligheter i en renovert og påbygd teglstensgård over fire etasjer. Unik mulighet i et særegent prosjekt hvor man kombinerer gammel arkitektur med moderne sjarme og høy kvalitet!

Leilighetene vil bli organisert som selveierleiligheter i et eierseksjonssameie. Det vil etableres skole i 1. etasje. Skolearealene vil bli benyttet som tilleggsarealer til eksisterende skole i Fyrstikkalléen 21. De resterende arealer i 1. etasje er regulert til næring.

Overtagelse/overlevering av leiligheten er satt til 14 august 2019, kl. 11:30-13:00. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig ca. 10 uker før overtagelse.

For mer info om prosjektet, se hjemmeside: https://www.boibyen.no/fy17

Kort fortalt:

- Flott 3-roms under oppføring.

- Utleiemulighet.

- Sørvendt terrasse på 7 kvm. Terrassen er innebygget og oppleves som en del av boligen.

- Leilighetene i 2. og 3. etasje får i det vesentligste takhøyde over 3,2m.

- Egen garasjeplass i felles garasjeanlegg er inkludert i handelen.

- God planløsning med 2 romslige soverom.

- Attraktiv beliggenhet i vekst.

- Kollektivtransport i nærheten.

- Fyrstikkalleen skole, samt barnehage rett i nærheten.

- Heis.

Beliggenhet

Området

Leiligheten har en sentral og svært attraktiv beliggenhet på Ensjø/Etterstad. Området er i stor utvikling og er blitt attraktivt for både unge, voksne, eldre, par og barnefamilier. "Bo naturbant" sies det om denne bydelen og det er akkurat det du gjør! Sykkel-og gangveier, frodige parker, energivennlige bygninger under oppføring og et godt kollektiv tilbud. Dette bidrar til at du bor sentrumsnært, mens du har flotte opparbeidede grøntområder i umiddelbar nærhet. Du finner "alt" du måtte trenge innen kort avstand, og hvis du trenger utvidet tilbud tar T-banen deg til sentrum før du vet ordet av det. For å lese mer se http://www.ensjobyen.no.

Servicefasiliteter

Innen umiddelbar avstand har du både Rema 1000 på Ensjø, som er åpent hver dag med svært gode åpningstider (06-24 hverdag og lørdag, samt søndag 09-21), Kiwi på andre siden av Rema 1000 og enda en Kiwi rett nede i veien på Etterstad. Med andre ord blir ikke dagligvarehandelen noe problem! Du finner også et apotek, to frisørsalonger og to skjønnhetssalonger i Gladengveien og Ensjøveien.

Safe as Milk i Gladengveien serverer deilig pizza og slår til med quiz en gang i uken. Dersom noe søtt frister kan Boulangerie M og Nabobakeriet tilby deilige bakevarer og noe godt i koppen. På Kampen Bistro får du servert solide, tradisjonelle måltider i lune og hjemmekoselige omgivelser. De har også et intimt konsertområde, og inne finner du faktisk et Elvis-alter. Dersom det er et lite cafébesøk med kaffe og bakst som frister ligger Lille Kampen rett ved siden av. Her kommer du også til en avslappende og herlig atmosfære.

For utvidet tilbud er ikke turen lang til en rekke andre tilbud. Grünerløkka, Tøyen, sentrum med Karl Johan eller Aker Brygge? Mulighetene er mange og turen er kort.

Treningsmuligheter

SATS Kampen ligger ca 10 minutters gange unna leiligheten og Fresh Fitness like så. Her kan du enten ta morgentrimmen før du drar videre til dagens gjøremål, eller en liten tur på kvelden - kanskje med en treningspartner? Jordal Idrettspark og Idrettshall er like i nærheten av leiligheten og her er det både ishockey, lacrosse, amerikansk fotball, håndball osv. På vinterstid er området supert å ake i for barna!

Rekreasjonsområder

En rekke grøntområder i området for en fin spasertur en søndags formiddag. For en ordentlig tur kan du gå til Etterstad og følge Alnaelva videre, eller til Valle Hovin med Hovindammen. En kortere tur kan for eksempel være bort til Kampen Park med vannspeil på toppen og bordtennisbord stående hele året. Her kan turen gå videre til Tøyenparken eller Botanisk Hage, eventuelt Muchmuseet for kulturelle opplevelser. Ellers er en rolig tur langs gatene på Kampen veldig hyggelig, blant trehusbebyggelsen i Oslos "Kardemommeby".

Kollektiv transport

Ensjø og Helsfyr T-bane ligger i nærheten. Herfra kommer du deg enkelt rundt i byen! Til sentrum tar det faktisk bare knappe 10 minutter! Ellers går busslinje 37 fra Etterstadgata som ligger noen få minutters gange unna, som tar deg rundt i hele byen og går hele døgnet.

Byggemåte

Fyrstikkalléen 17 er i vedtatt detaljregulering angitt som Hensynssone Kulturmiljø H570. Dette medfører at prosjektet må tilpasses eller dispenseres fra TEK10. Blant annet gjelder dette:

- Svalganger mot nord vil bli innglasset. Arealene vil ha mekanisk ventilasjon for å tilfredsstille at oppholdsrom skal vende mot det fri.

- Teglfasader som vender direkte mot leilighet (hovedsaklig fasade mot vest og øst) kan ikke oppfylle krav til isolasjon slik det er angitt i TEK 10. Endelig isolasjonkrav vil bli avklart med Byantikvar for også å ivareta bevaring av fasaden. Bestemmelsene og dispensasjonen vil endelig være

bekreftet i forbindelse med rammetillatelse. Dersom dispensasjonssøknaden ikke skulle føre frem vil kontrakten måtte kanselleres. Kjøper og selger skal holdes skadesløse ved en slik kansellering.

Leilighetene vil bli organisert som selveierleiligheter i et eierseksjonssameie. Det vil etableres skole i 1. etasje. Skolearealene vil bli benyttet som tilleggsarealer til eksisterende skole i Fyrstikkalléen 21. De resterende arealer i 1. etasje er regulert til næring.

Bygning

Dekker er i eksisterende plass-støpt betong. Fasader er eksisterende tegl som vaskes og utbedres/heles til et moderne utrykk innenfor de rammer som kan godkjennes av byantikvaren. Betong eller gips i boligenes skillevegger. Innvendige lettvegger i boligene består av bindingsverk bekledd med malte gipsplater. Det vil bli boligsprinkling i bygget.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

Leilighetens arealer er oppgitt på vedlagt plantegning. Arealene er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, inklusive innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom , som er leilighetens BRA fratrukket innvendige boder og veggene til disse.

Standard

GULV:

Stue, kjøkken, entre/gang, soverom og evt. bod i leilighet: 14 millimeter 3-stavs hvitpigmentert eikeparkett.

TAK OG TAKHØYDE:

Eksisterende betongdekker vil helt eller delvis bli nedforet med gips som sparkles og males i brukket hvit farge. Takhøyden varierer mellom etasjene, fra 2,5-3,5m. Leilighetene i 2. og 3. etasje får i det vesentligste takhøyde over 3,2m. Takhøyden i 4. etasje vil i det vesentligste utgjøre ca. 2,5m. Ved downlights vil takhøyden bli redusert. Øvrige lokale nedforinger vil også forekomme.

BADEROM

Gulv: Grå fliser, 15x15 cm. Vegg: Hvite fliser, liggende 10x30 cm. Innredning: Utstyr og installasjoner iht. beskrivelse nedenfor og romskjema.

KJØKKEN:

Som standard leveres moderne innredning fra Norema eller annen anerkjent leverandør med hvite og glatte fronter. Stålhåndtak. Laminat benkeplate. Innkassing av kanaler kan forekomme. Kjøkkenet utstyres med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ettgreps blandebatteri. Det leveres avtrekkshette over plass for platetopp. Det er også forberedt for installasjon av oppvaskmaskin med avstengingskran på blandebatteri og stikkontakt i oppvaskbenk. Kjøkken leveres forberedt for integrerte hvitevarer, med hel benkeplate uten hulltaking for platetopp, stekeovnsskuff/skap for innbygging av stekeovn, samt skrog og fronter til oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Det leveres ikke hvitevarer som standard, men det kan bestilles som tilvalg. Der hvor symboler/installasjonene er inntegnet på kjøkken (f.eks. FY-210), leveres kjøkken fra Norema, med oppvaskkum og forberedt for hvitevarer (hvitevarer kan bestilles mot vederlag ifm. tilvalgsprosessen). Der hvor det ikke er tegnet symboler/installasjoner (f.eks. FY-204 og FY208), leveres minikjøkken med ventilator/kullfilter, oppvaskbenk med stålbeslag, kokeplate og kjøleskap integrert.

BADEROM:

Nedfelt eller heldekkende servant med underskap fra anerkjent leverandør. Dusj med ettgreps blandebatteri og dusjskillevegg(er) i glass. Lys ved speil. Veggmontert toalett. Det er avsatt plass til vaskemaskin/kondenstørketrommel. Downlights i himling. Varme i gulv.

GARDEROBESKAP/BOD/SPORTSBOD:

Til leilighetene leveres 1 m garderobeskap per sengeplass slik det fremkommer i tegningsgrunnlag. Noen leiligheter har innvendig bod. Alle leiligheter har i tillegg sportsbod i kjeller. Boder i kjeller har gulv i betong eller asfalt, vegg med netting, malte platevegger, gips eller betong. Tildeling av boder vil skje etter bodplan utarbeidet av selger. Sportsbodene vil ligge i felles anlegg i kjeller/eller i forbindelse med garasjeanlegg i nabobebyggelse. I enkelte leiligheter er bod vist avgrenset med skyvedører. Her leveres skyvedørsfronter i hvit og glatt utførelse som standard.

RER/VINDUER:

Innvendige dører leveres med hvitmalte, glatte overflater. Vinduer og terrassedører leveres med isolerglass. Entredør leveres malt. Beslag leveres i stål. Alle illustrasjoner viser skyvedører som går ned til gulv. Det er ikke forutsatt brystning i disse feltene.

TELEFON/TV/BREDBÅND:

I hver leilighet leveres et felles digitalt nettverk for TV, telefoni og bredbånd. Bredbånd og Kabel TV leveres med 2 uttak; 1 i stue, og 1 i sov med dbl. seng. Ytterligere antall og plassering vil være tilvalg. Kjøper bestiller selv abonnement, eventuelt basert på kollektiv avtale for sameiet.

VENTILASJON:

Avtrekk iht. myndighetenes krav. Ventilasjonsvifte på kjøkken eller bod for styring av balansert ventilasjonsanlegg med avtrekk fra bad og tilførsel til stue og soverom gjennom kanaler i tak.

TERRASSER:

Det etableres nye terrasser med tremmegulv innenfor eksisterende betongyttervegger i 2. og 3. etasje. Store vinduer kan åpnes og lukkes slik at terrassen kan fungere som en "vinterhage". I 4. etasje blir det inntrukkede takterrasser.

LISTVERK:

Gulvlist leveres med synlig stift, gerikter på dører og vinduer leveres malt til full dekk.

ELEKTRISKE INSTALLASJONER:

Sikringsskap med måler leveres. Alle stikkontakter er jordet med 400 volts anlegg. Uttaket i stikkontaktene er 230 V. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov, og etter NEK400:2014. Det leveres belysning i bod. På bad, evt. gjestebad og i entré leveres downlights i himling. Lyslist med downlights monteres under overskap på kjøkken.

DOWNLIGHTS:

Monteres i våtrom og i nedfelt himling i entre. Ytterligere montering av downlights vil være tilvalgsmulighet.

RCALLING:

Leveres med video og skjermvisning i leilighet. Lydkrav: Iht. myndighetenes krav.

INNVENDIGE VEGGER

Det legges isolasjon i alle vegger i boligene.

RENOVASJON:

Det etableres utvendige søppelrom, eller løsning som påkrevet av REN - f.eks. "Moloc" brønner. Renovasjonsløsningen er felles med Grenselunden.

Se leveransebeskrivelse i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i entre/gang, soverom, stue og kjøkken, samt varmekabler eller - rør på bad. Kontakt megler for kopi av den enkelte leilighets energi/oppvarmingskarakter. På terrassen til leilighetene beliggende i 2.- og 3. etasje leveres 1 stk. veggmontert varmelampe (ca. 1500W).

Parkering / Garasje

Egen garasjeplass i felles garasjeanlegg er inkludert i handelen. I følge kjøpekontrakt er garasjeplassen opprinnelig kjøpt for kr. 400.000,-. Se kontrakt for garasjeplass i vedlegg til salgsoppgaven. Garasjeanlegget ligger i hovedsak under prosjektet Grenselunden, med dør inn til kjellerareal under FY17. Garasjeplassene til FY17 blir plassert relativt nære inngangen til kjellerareal under FY17.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiet tomt i dag ca. 3.300 kvm. Det kan bli foretatt grensejusteringer og eventuell sammenslåing/deling i forbindelse med utbyggingen. Tomtens areal etter evt. justeringer er ennå ikke fastsatt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Garanti

Kjøper overtar selgers kontrakt med utbygger og trer inn i selgers rolle med de rettigheter og forpliktelser kontrakten tilsier. Det forutsettes at utbygger godkjenner at kjøpekontrakten og alle vedlegg transporteres fra selger til kjøper. Utbygger er i henhold til bustadoppføringslova pliktig til å stille garanti på 3 % av førstegangs kjøpesum i byggeperioden og 5 % av førstegangs kjøpesum i 5 år etter overlevering.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpslova. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til utbygger/selger 1 om salget. Bolighandelen som ny kjøper trer inn i følger Bustadoppføringsloven, som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Kjøpers plikt til å betale vederlaget for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen.

Videre har selger av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side. Kjøper har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold

til lovens § 52 og 53. Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøper holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler.

Lovene finner du også på www.lovdata.no

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Reguleringsforhold

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Beskrivelse av sameiet

FY17 vil bli organisert som et eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven. Utbygger forbeholder seg retten til å organisere FY17 som ett eller flere sameier. Utbygger forbeholder seg videre retten til å organisere og fordele parkering, sykkelparkering og sportsboder på den måten som for selger anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som en særskilt næringsseksjon.

Kjøper må være kjent med og akseptere at garasjeanlegget hvor det kan kjøpes biloppstillingsplass (begrenset antall plasser) ligger under naboprosjektet Grenselunden, med de bestemmelser og samarbeid det måtte medføre.

Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal.

De andre sameierne har, i henhold til Eierseksjonslovens § 25, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet.

Faste, løpende kostnader

Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr 35,- til kr 40,- per kvm BRA/mnd. til dekning for blant annet a konto oppvarming og varmtvann, kommunale avgifter, felles forsikring, drift/service/vedlikehold av fellesarealer, forretningsførsel, revisjon mm.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Betalingsbetingelser

Dette prospektet beskriver en konkret bolig under oppføring. Boligen er solgt, men den opprinnelige kjøper ønsker å selge sin kontraktsposisjon med utbygger (hovedkontrakt) som gir rett og plikt til å overta boligen når den er ferdigstilt.

Hovedkontrakten som er inngått mellom utbygger/opprinnelig selger av prosjektet og opprinnelig kjøper (selger av kontraktsposisjonen) påvirkes ikke av denne handelen.

Ved kjøp av kontraktdisposisjon trer kjøper inn i en allerede inngått avtale, med alle rettigheter og forpliktelser som følger av denne. Det forutsettes at kjøper setter seg inn i avtalevilkår.

Hovedkontrakten overtas uendret og den regulerer alle forutsetninger for leveransen av boligen, med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Hovedkontrakten forutsettes nøye gjennomlest før kjøpetilbud avleveres. Hovedkontrakten uttrykker fastpris (dvs opprinnelig totalpris) for den aktuelle bolig. Fastpris i hovedkontrakten er kr 4.350.000,-. I tillegg foreligger kjøp av garasjeplass til kr. 400.000,-. Hovedkontrakten og kjøpekontrakt for garasjeplass vil ligge som et vedlegg i salgsoppgaven.

Det stilles krav til fremleggelse av finansieringsbevis/dokumentasjon ved kjøp.

Merverdi til selger for salg av kontraktsposisjon for leilighet 309 utgjør kr: 450.000,- ved salg til prisantydning. Opprinnelig innskudd kr: 435.000,- innbetales 14 dager etter gjennomført kontraktsmøte. Resterende av opprinnelig kjøpesum kr: 3.915.000,- + omkostninger, + merverdi innbetales til meglers klientkonto senest 3 virkedager før overtagelse. Kr. 400.000,- + omkostninger for garasjeplass  innbetales også til meglers klientkonto senest 3 virkedager før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 729,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 940 000)) 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 35 000,- (Transportgebyr kjøper) 525,- (Tingl.gebyr skjøte garasjeplass) 729,- (Tingl.gebyr pantedokument garasjeplass) 1 000,- (Dokumentavgift garasjeplass) -------------------------------------------------------- 172 110,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 372 110,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

 

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Overtagelse

Per i dag er estimert overtagelse august 2019. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av

kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig ca. 10 uker før overtagelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato. Denne bestemmelse medfører ingen innskrenkning i Kjøpers rettigheter iht. bustadoppføringslova § 10 annet og tredje ledd. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn måneden selger meddelte som siste frist.

Felleskostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet

rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr 35,- til kr 40,- per kvm BRA/mnd. til dekning for blant annet a konto oppvarming og varmtvann, kommunale avgifter, felles forsikring, drift/service/vedlikehold av fellesarealer, forretningsførsel, revisjon mm. Det foreligger p.t. ikke regnskap eller budsjett for sameiet. Budsjett vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører. Driftsbudsjett og fellesutgifter fremlegges til orientering og gjennomgang i forbindelse med konstituerende sameiemøte.

Forretningsfører vil i forbindelse med overtagelsen innkalle 3 måneders fellesutgift som likviditetstilskudd til sameiet.

Adgang til utleie (boligformål)

Seksjonseiere får full råderett over egen seksjon og kan leie den ut til boligformål. Dersom eiendommen ikke er seksjonert pr. tidspunkt for overtagelse, gjøres evt. kjøper/utleier oppmerksom på Eierseksjonslovens kapittel III som regulerer evt. leietakers rett til kjøp.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Finn.no: Lokalområde

FYRSTIKKALLÈEN/ENSJØ