Klikk for galleri

Ny 2-roms leilighet midt i smørøyet på Lisleby, lys og moderne leilighet i 2.etasje

Ny 2-roms leilighet midt i smørøyet på Lisleby, lys og moderne leilighet i 2.etasje

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Fredrikstad - Hassingen, Råbekken, Lisleby

Lislebyveien 191

Prisantydning2.550.000,-Felleskostnader1.000,-Primærrom42m2Soverom1Rom2
bilde fra galleri
Visning
onsdag 07.1217:00 - 17:30
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

108-22-0202

Eier

Cemani as

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 206 Bnr. 59 Snr. 6 i Fredrikstad kommune
Ideell andel: 1/1

Etasje

2

Byggeår

1955 / modernisert 2022

Areal

Primærrom: 42 kvm - 42 kvm
Rom som er P-rom: Stue, kjøkken, soverom, bad

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Fellestomt / 1073 kvm

Forretningsfører

Resultat AS

Beliggenhet

Leilighetene ligger midt i smørøyet på Lilseby hvor du finner det meste av nødvendige fasiliteter i nærområde. lisleby er et populært boligområde som ligger sentralt med kort vei til Fredrikstad og handelsområdet i Dikeveien med alle sine forskjellige butikker.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Leiligheten ligger i 2. etasje i sameiet Penselfabrikken  hvor du 1. etasje på bygget finner et helt nytt Sky Fitness treningssenter, så her har du alle muligheter komme i god form. Av andre fasiliteter har du dagligvare, kiosk, pizza, frisør mm like utenfor døra. Til Fredrikstad sentrum er det 6 minutter med bil, til handelsområdet ved Østfoldhallene tar det 5 minutter å kjøring. Det er heller ikke lange veien til Glommastien, i tillegg er det fergeforbindelse over Glomma til Sellebakk. Så her bor du sentralt i en ny leilighet med nærhet til det meste og bussforbindelse med busstopp 100 m unna.

Byggemåte

Bygningen er oppført med mur utvendig pusset, etasjeskille i betong, innvendige vegger i tre, isolert og kledd med gips. Aluminiumsvinduer med isolerglass, utvendig tak med papp. Eiendommen har vært gjennom en betydelig ombygging og renovering både ut-/ og innvendig, Leilighetene som ligger i 2. etasje er av forskjellige størrelse, men har samme utførelse på standard og materialvalg. Utvendige fasader er pusset opp og bygget fremstår mer moderne.  I den forbindelse er helt annen planløsning alt røropplegg, elektrisk anlegg, ventilasjonsanlegg, vegger, overflater mm er nytt.  Leiligheten er etterisolerte og det er lagt Glava trinnlydsplater på gulv.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 42 kvm - 42 kvm
Rom som er P-rom: Stue, kjøkken, soverom, bad

Innhold

Stue, soverom, bad og utvendig bod

Standard

Leilighetene ligger i 2. etasje i Real Penselfabrikk som tidligere var en fabrikk/kontor bygning fra 1950, bygningen er totalt ombygd og renovert siste år og bruksendret til 8 nye leiligheter i 2. etasje og treningssenter i 1. etasje.

Leiligheten holder en meget god standard med Berry Alloc laminatgulv av god kvalitet, store fliser på bad, IKEA kjøkken med glatte fronter og innebygde hvitevarer. Elektriske screens på alle vinduer. Stort delikat bad med flislagte vegger og gulv med varmekabel. Badet er utstyrt med dusjhjørne med svarte lister, Lind Continental baderomsmøbel med speil og servant, vegghengt wc fra Villeroy & Boch og varmtvannsbereder. Balanser ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning og avtrekksvifte over platetopp.

Oppvarming

Elektrisk med panelovner og varmekabel på bad.

Parkering / Garasje

Det er tinglyst rett til en parkering for leiligheten på gårdsplassen på nabotomt. Det er klargjort med mulighet for å trekke kabel til el-bil lader.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Sameiet er  ansvarlig for felles vedlikehold av ledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert den 11.05.2022. Alle arbeider er nå ferdige og selger har sendt inn begjæring om at ferdigattest blir utstedt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 637 500,- pr 31.12.21
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 422 500,- pr 31.12.21
Formuesverdi er ikke fastsatt men beregnet ut fra eiendommens prisantydning på skatteetatens kalkulator

Reguleringsforhold

Eiendommen er ikke regulert. I kommuneplan er området avsatt til (formål). 1001 - Bebyggelse og anlegg. 320 - Flomfare (H320-Flom A)

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Penselfabrikken består av 2 næringsseksjoner (1. etasje og kjeller) og 8 boligseksjoner i 2. etasje. En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter. Det er ikke utarbeidet husordensregler eller budsjett og regnskap. Sameiet vil bli konstituert og velge et nytt styre innen kort tid. Forretningsfører er Resultat Regnskap, sameiet  vil også bli registrert i foretaksregisteret

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ikke noen forkjøpsrett

Styregodkjennelse

Det er ikke styregodkjennelse ved ervervelse, men styret skal varsles.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 1 000,- beløpet er stipulert og inkluderer, forsikring, felles belysning, forretningsfører

Kommunale avgifter ut fra kommunes gebyrliste blir ca. kr. 7. 725,- for renovasjon og vann, avløp beregnet ut fra forbruk på 100m3, leiligheten har montert vannmåler. Eiendomsskatt: Er ikke fastsatt, men beregnet ut fra salgssum blir det ca. 2.700,-

Sameiet er forsikret i Tryg.

Strømkostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

Øvrige kostnader som f.eks. internett, alarm, kabel-TV kommer i tillegg.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 550 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 550 000,-)) 9 300,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))
74 220,- (Omkostninger totalt)
2 624 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tegning som er utarbeidet av Meter Arkitekt.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Alle arealeangivelser er hentet fra vedlagte tegninger som er utarbeidet av Meter Arkitekter, det er ikke avholdt noen tilstandsrapport på leilighetene, hver leilighet får utdelt en egen FDV perm ved overtagelse.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Leiligheten står ubebodd og kan overtas så snart som mulig eller etter avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og heller ikke utarbeidet noen egenerklæring.

Garantier

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (kr. 5.000,-)
Pantattester/grunnbok fra St. kartverk (kr. 800,-)
Panterett med urådighjet - Statens Kartverk (kr. 585,-)
Refusjon oppgjørskostnad (kr. 6.500,-) 
Provisjon kr. 45.000,-
Tirettelegging (kr. 4.200,-)

Vedlegg til salgsoppgaven

Energiattest
Vedtekter og eventuelle husordensregler
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Sekjsoneringsbegjæring med arealbekreftelse på leiligheten
Reguleringskart og bestemmelser
Liste over løsøre og tilbehør
Meglers verdivurdering
Budskjema