Klikk for galleri

Innflytningsklar leilighet Prinsebakken - Skjærhalden.

X
Viken – Hvaler - Skjærhalden, Kirkøy

Prinsebakken

Viken – Hvaler - Skjærhalden, Kirkøy

Prinsebakken

Prisantydning
4.300.000,-
Primærrom
87m2
Bruksareal
91m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
47 89 69 00
Salgsoppgave
Lukk

Per Olav Borgås

Eiendomsmegler MNEF / Daglig leder / Partner
PrivatMegleren Fredrikstad
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

108-19-0251

Eier

Skjærhalden Senter AS v. Jørgen Aaserud

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 4 Bnr. 16 Snr. 6 i Hvaler kommune

Byggeår

2019

Areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 91 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / kvm

Beliggenhet

Prinsebakken ligger i attraktive og idylliske omgivelser på Skjærhalden, selve porten til skjærgård og hav. Ytterst på Kirkøy på Hvaler, med vakker beliggenhet og flotte solforhold i skrånende terreng mot sørvest (der det gamle badehotellet tidligere lå), kun 250 meter unna Skjærhalden sentrum og brygga. Der finner du også den flotte strandpromenaden, med nylig oppgradert kommunal sandstrand med flotte bademuligheter, tilrettelagt så vel for barnefamilier som for rullestol.

Matbutikk, apotek, legekontor, og kommunehuset finnes i umiddelbar nærhet. Like så vinmonopol, restauranter, puber og et yrende folkeliv.

Prinsebakken og hele området byr på meget barnevennlige omgivelser. Skole og barnehage ligger en kort spasertur unna, det er store områder å leke på og alt en barndom trenger. Hvaler har full barnehagedekning.

Skjærhalden Gjestehavn er romslig og ligger strategisk til i sentrum. Rett ved ligger fergeleie med avganger til Strømstad og de østre Hvalerøyene. Her kan du fint øyhoppe til flere av skjærgårdens bortgjemte sommerparadis som Søndre Sandøy og Herføl, eller dra på svenskehandel. Med egen båt, være seg snekke eller kajakk, kan du utforske den vakre skjærgården som er en del av Ytre Oslofjord Nasjonalpark.

Området byr på kilometervis av fine turstier, inkludert Kyststien, med storslått natur og fantastiske naturopplevelser.

Litt lenger inn på øya finner du Hvaler Golfklubb med profesjonelle kvaliteter som store innbygde greener og fairways i kombinasjon med vannhindere. De er en del av samarbeidet Kystgolf sammen med Soon Golfklubb og Huseby & Hankø Golfklubb.

En drøy halvtime unna med bil finner du urbane Fredrikstad, med alt en mellomstor by har å tilby. Oslo når du med ekspressbuss på godt under to timer.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Morgenbad, ferieglade mennesker, hyggelige øyfolk, glitrende hav - Kom i feriefølelse hele året.

Unike Hvaler tilbyr noen av de vakreste omgivelsene i landet. Nå har du en unik mulighet til å gjøre dette ferieparadiset til ditt permanente bosted. Med skjærgård, bølgeskvulp, båtlyder, turstier og strand bare en liten spasertur unna. Omgivelser som gir ro i sjelen.

Lyse, lettstelte og moderne leiligheter med gode lysforhold gjør at du kan fullt ut nyte at du bor et av de stedene i Norge med flest soltimer i året.

Her kan du bo i pakt med naturen, samtidig som du har kort vei til alle nødvendige fasiliteter, som butikker, restauranter, transport, skole og barnehage.

Hvaler kommune består av over 800 vakre øyer som byr på yrende dyreliv og fauna.

Selve drømmen om det gode liv.

Bygninger

Prosjektet består av 28 boenheter fordelt over fem bygninger i en blanding av klassisk og moderne stil med en karakter som glir godt inn i et kystmiljø.

Husene er utformet med to rekkehus, en to-mannsbolig, og tre boligblokker, den ene med næringsvirksomhet i første etasje. Mange hus, tett bebyggelse, murer, nisjer og lekeplasser kombinert med god materialbruk gir et koselig utemiljø.

Bygningsmassen kler et skrånende terreng mot sørvest hvor det gamle badehotellet tidligere lå..

Byggemåte

KONSTRUKSJON

Hus 1
Føste etasje næring oppføres i betong, stål og utfyllende bindingsverk. Boliger i andre etasje oppføres i tre. Fasade første etasje består av lys grå steinkledning og fasade andre etasje består av stående hvit trepanel.

Hus 2
Består av en kombinasjon av lysegrå steinkledning, stående hvit trepanel og liggende lysegrå trepanel. 

Hus 3
Kjelleretasje/ carport oppføres i betong, stål og utfyllende bindingsverk med lys grå steinkledning. Første og andre etasje oppføres i tre med stående hvit panel.

Hus 4
Oppføres i treverk med stående hvit trepanel.

Hus 5
Oppføres i betong, stål og utfyllende bindingsverk. Fasader består av en kombinasjon av lys grå steinkledning og liggende trepanel i fargene hvit, brun og lys grå.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 91 kvm

1.Etasje: 84 kvm BRA

Innhold

Gang, to soverom, bad/vaskerom, bod, stue og kjøkken.

Standard

Gulv
Leveres generelt med 14mm lamell eikeparkett.
I vindfang legges gulvflis for å unngå fukt fra fottøy på parkett.
I bad leveres grå keramiske fliser 20x20 cm. Det er ingen nivåforskjell mellom bad og tilstøtende rom, kun forhøyning i terskel og med fall til sluk (universell utforming).

Vegger og himling
Sparkles og males i lys farge. Bad leveres med hvite keramiske fliser 20x20 cm/ 20x30 cm.

Nedforet himling/ innkassing
Tekniske rørføringer vil i varierende grad bli montert i taket og langs vegger.
Rom med nedforet himling får takhøyde ca. 220 cm (gang, ev. bad).

Rørføringer vil i hovedsak bli skjult bak innkassinger og bak helt eller delvis
nedforede himlinger i våtrom og gangarealer.

Nedforinger og innkassinger i oppholdsrom kan forekomme som en følge av bæresystemet, rør- og kanalføringer og vil bli utført med gipsplater. Disse vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert.

Tekniske rørføringer i bod skjules ikke.

Utstyr

Kjøkken
Det leveres kjøkken som type Sigdal Bello eller tilsvarende forberedt for integrerte hvitevarer. Antall skap i henhold til egen kjøkkentegning for den enkelte leilighet. Det presiseres spesielt at plantegninger og tegninger i prospekt ikke nødvendigvis gir et riktig bilde av kjøkkeninnredningen som leveres som standard innredning.

Det leveres oppvaskbenk med stålbeslag samt avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer leveres ikke.

Se egen kjøkkentegning for omfang og eksakt leveranse.

Garderobe
Det leveres 1 m garderobeskap pr. sengeplass. Garderobeskap som Sigdal Vario hvit eller tilsvarende.

Innvendige dører
Det leveres hvitmalte profilerte dører med hvite karmer. Dørene leveres ferdig behandlet fra fabrikk.

Bad
Det leveres hvit baderomsinnredning med 120 cm underskap og speil innfelt mellom overskap. Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse. Det leveres varmekabler for komfortvarme i gulv.

Vinduer/vindusdører
Leveres malerbehandlet fra fabrikk og med aluminiumsbeslag utvendig.

Hovedinngangsdør til leilighet
Hovedinngangsdør leveres i fabrikkmalt utførelse med FG-godkjent sikkerhetslås.

Listverk
I rom med eikeparkett er gulvlistene av eik.
Alle utforinger/gerikter rundt vinduer og dører leveres ferdig malt i en standard farge uten synlige spikerhull.
Taklister leveres ikke.

Diverse utstyr
Brannslukningsutstyr/ anlegg i henhold til forskrifter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, luft/luft varmepumpe og varmekabler i gulv på badet.

Parkering / Garasje

En garasjeplass og bod i felles garasjeanlegg i kjelleren

Beskrivelse av tomt/hage

Fellesområdene består av grøntområder, lekeplasser og tursti, samt gjeste- parkeringsplasser og et område for nedgravde søppelkontainere for kildessortering og nettstasjon.

Områdene opparbeides i en robust form som kler landskapet, der bruk av stein og lettstelt beplantning skal ivareta eksisterende vegetasjon i størst mulig grad.

Det opparbeides to lekeplasser, mellom hus 1 og 4 og hus 2 og 5. Her vil det bli sandkasser, huske- og klatrestativ, akebakke og sitteplasser for voksne.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse. Ferdigattest utstedes når hele anlegget er ferdigstilt.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Reguleringsforhold

Eiendommen omfattes av reguleringsplan med planID navn: 0111133/Prinsebakken. Reguleringsformålet er: Boligbebyggelse, konsentrert småhusbebyggelse, kombinert bebyggelse og anleggsformål, lekeplass og vei.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for den enkelte bolig kunne innhentes hos megler.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet

Styregodkjennelse

Overdragelsen trenger ikke styregodkjenning.

Faste, løpende kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer.

I de månedelige fellesutgifter som legges til grunn at kommunale avgifter, forsikring på bygget, strøm og drift på fellesarealer, vaktmestertjenester som snømåking, drift og vedlikehold av heis, forretningsfører og renhold er inkludert. Endelig budsjett fastsettes på sameiermøte. Det tas forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter, da dette er basert på erfaringstall. Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk. Selger har/vil engasjere forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for fellesutgifter.

Driftskostnader garasjeanlegg er stipulert til kr. 150,- pr. måned første driftsår, og skal betales av de som disponerer plass i garasjeanlegget.

Samtlige kjøpere må betale et kapitaltilskudd på kr. 5.000,- til sameiet. Kapitaltilskuddet tilbakebetales ikke ved salg av eierseksjonen.

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.

Andel fellesgjeld / formue

Kr ,- / Kr ,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Eiendommen betales ved overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 200 000,-)) 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 950,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 315 950,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ikke kjent fordi leiligheten ikke er tatt i bruk.

Annen nyttig informasjon

VEDTEKTER

Eiendommen som leilighetene blir en del av, vil bli oppdelt i eierseksjoner i henhold til lov om eierseksjoner av 23. mai 1997 nr. 31. Selger avgjør hvordan oppdelingen og seksjoneringen skal skje. Det tas forbehold om tomtens størrelse, endelige grenser og utforming av begjæring om seksjonering.


EIERFORM/ORGANISERING

Prinsebakken vil bli organisert som et eierseksjonssameie i samsvar med
Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir Kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligens størrelse (BRA/ P-ROM).

Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Sportsboder er planlagt seksjonert som tilleggsdeler til bruksenhetens hoveddel (seksjonen), og/eller som andeler i et sameie, mens parkering i garasje er planlagt organisert som anleggseiendom hvor den enkelte Kjøper av parkeringsplass er medeier i et sameie, som får egne vedtekter. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere boder og parkeringsplasser annerledes.

Selger avgjør hvordan seksjoneringen skal skje.
Selger står derunder fritt til å bestemme seksjonsnummer, og det tas forbehold om eventuelle endringer av antall eierseksjoner i bygningen og øvrig innhold i seksjoneringsbegjæringen.

Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner eier av én og samme juridiske person.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Leiligheten kan fritt leies ut.

Konsesjon / Odel

Det er 0-konsesjon i hele Hvaler kommune. Det vil si at det er boplikt i alle boliger, også i dette prosjektet.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2200 / kr 3200,- pr tegnet forsikring. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan skje raskt.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Det følger av avhendingsloven § 3-1 at der det ikke er avtalt noe særskilt etter avhendingsloven § 1-2, gjelder § 3-2 til § 3-6. I dette tilfellet selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes. En "som den er" klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum. Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en "som den er" klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig. Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 4 300 000,-) (Kr.43 750) Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.800) Refusjon oppgjørskostnad (Kr.3 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.525) Totalt kr. (Kr.48 575)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr. 0.-.