Klikk for galleri

Risløkka(UTSOLGT): 4 prosjekterte eneboliger m/ høy standard - 2 garasjepl. - 4 sov - 2 stuer - Hagedel - Barnev.

X
Oslo – Bjerke

Risløkkfaret 6 - Fire prosjekterte eneboliger

Oslo – Bjerke

Risløkkfaret 6 - Fire prosjekterte eneboliger

Prisantydning
11.900.000 - 12.300.000,-
Bruksareal
181m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmegler
97 73 77 96
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PM Elite Eiendomsmegling AS / Stian Breda-Ruud

Selger/Utbygger

Risløkkfaret 6 AS v/ Herman Vestli

Betegnelse

Gnr. 123 Bnr. 522 i Oslo kommune

Prosjektet vil bestå av 4 prosjekterte eneboliger

Det vil bli opprettet et sameie med 4 seksjoner.

Seksjonering er under etablering og sameiet vil bli etablert når alle enheter er solgt.

Byggeår

2020/2021

4 familievennlige eneboliger i Risløkkfaret 6

Prosjektet i Risløkkfaret 6 har fokus på høy kvalitet både utvendig og innvendig. Det påpekes spesifikt at prosjektet er lagt opp med flere alternative valgmuligheter som en del av leveranse. Her vil du/dere få flere valgmuligheter på eksklusive fliser fra Fagflis sin italienske Caesar Tecnolito serie, flere valgmuligheter på 1-stavs kvalitetsparkett fra Parketthuset, flere valgmuligheter på kjøkken fra franske Mobalpa - samlet pris kr 175 000,- med hvitevarer, flere fargevalg fra Flügger maling, svarte eller hvite dimmere/kontakter, 2 garasjeplasser i underjordisk garasjeanlegg, m.m.

Her er det lagt opp til at akkurat du/dere ikke trenger å fokusere på tilvalg, da dette prosjektet er bygd opp slik at tilvalg/endringer skal tilnærmet være unødvendig. Vi kan nevne at tilvalg og endringer i nye prosjekter ofte blir opp mot kr. 500 000,-.
Med andre ord er dette prosjektet lagt til rette for at akkurat du/dere kan skape ditt/deres eget drømmehjem!

BOLIGENE SELGES TIL FASTPRIS - FØRSTEMANN TIL MØLLA PRINSIPPET

Boligene er tegnet av Frogner Arkitektkontor og har fokus på rene linjer, samt glatte overflater med store vinduer, som slipper mye lys inn i boligene. De nye boligene vil gå over 4 plan med arealeffektiv planløsning, moderne arkitektonisk utrykk og funksjonelle løsninger. Uteområdet blir pent opparbeidet med egne vestvendte hager, fine fellesområder og solrike uteplasser.

Velkommen til vårt Showroom eller tomtevisning!
Husk å melde deg på visning/booke møte med megler på mobil 977 37 796.
Kontakt megler dersom presentasjon av prosjektets leveranse ønskes, dette på prosjektets shoowroom. Vi ønsker å minimalisere smitterisiko, dette ved å ha private salgsmøter på kontoret eller vise tomten til én og én interessent - Vi er fleksible på visningstidspunkt/salgsmøter.

Fordeler med å kjøpe disse prosjekterte eneboligene i Risløkkfaret 6
- Høy standard og kvalitet
- 4 soverom
- Entreer med fliser og gulvvarme.
- Ytterdører med kodelås fra Yale.
- Boligen leveres med 2 innganger, 1 inngang direkte fra garasjekjeller
- Kjøkkenbudsjett på hele kr 175 000,-
- Eksklusiv innredning fra franske Mobalpa inkl. hvitevarer
- Kjøkken/spisestue/stue som et allrom, samlet på hele ca. 55 m²
- Utgang fra stue til egen vestvendt hage
- Stilig peisovn fra Nordpeis
- Elegant trapp mellom etasjene m/ tette trinn i eik og hvite vanger, rekkverk leveres med stålspiler
- 2 Delikate bad, 1 wc-rom og 1 vaskerom
- Italienske Caesar Tecnolito fliser fra Fagflis
- Baderoms innredning og klosett fra Villeroy & Boch eller tilsvarende
- 1-stavs eikeparkett fra Parketthuset
- Boligene får 2 garasjeplasser i lukket garasjeanlegg
- 1 stk. opplegg til Elbillader i garasjekjeller
- Balansert ventilasjonsanlegg fra Flexit
- 2 stk. varmepumper fra Toshiba
- Stille og rolig beliggenhet på barnevennlige Risløkka

Boligene bygges etter TEK 17 som gir strenge retningslinjer for kvalitet, sikkerhet og utførelse. Med disse retningslinjene er der lagt til rette for boliger med god bo-komfort og lav energiforbruk.

Entré/trapp
Boligene leveres med et tiltalende inngangsparti på bakkeplan og direkte inngang fra garasjekjeller, noe som gjør hverdagen litt enklere.
Den moderne hoveddøren i helt glass får en praktisk kodelås fra Yale Doorman - perfekt for aktive familier.

Det legges fliser fra Fagflis på gulvet. Her er det flere valgmuligheter fra Fagflis sin eksklusive Caesar Tecnolito serie. Gipsveggene sparkles og males. Innerdører leveres av type Swedoor Unique 1L standard hvit, eventuelt tilsvarende fra annen leverandør. Den elegante trappen mellom etasjene leveres m/ tette trinn i eik og hvite vanger, rekkverk leveres med stålspiler.

Kjøkken
I boligene leveres det kjøkken/spisestue/stue i første etasje. Kjøkken leveres fra den franske kjøkkenleverandøren Mobalpa, type Kiffa, med budsjettpris på ca. kr 175.000,- inkludert hvitevarer. Hos Mobalpa står det konsulent til rådighet ved bestilling av kjøkken. Kjøkkenet får 1-stavs kvalitetsparkett fra Parketthuset, malte vegger og flere downlights. 

Kjøkkeninnredningen kan leveres i flere farger, type glatt, med kvalitets benkeplate med plan- eller underlimt oppvaskkum. Thermex ventilator med trykkvakt, 65 cm fra koketopp el.tilsv. Hvitevarene er integrerte, av god kvalitet, og består av stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin samt kjøl-/fryseskap.

Stue
Arkitekten har tegnet den romslige stuen i første etasje med direkte utgang til egen hage - perfekt for barnefamilier. Rommet blir lyst og luftig, med store vindusflater og vil få god plass for innredning. Stuen leveres med stemningsfull peisovn fra Nordpeis.

Alle innvendige vegger strimles, sparkles og males, og det kan være mulig å velge mellom 2 farger etter avtale. Gulvene får enstavs kvalitetsparkett i naturlige fargevariasjoner fra Parketthuset.

Loftstue
Loftstuene får vestvendte balkonger. Trenger man flere soverom, kan loftstuen gjøres om til 1 ekstra soverom.

Alle innvendige vegger strimles, sparkles og males, og det kan være mulig å velge mellom 2 farger etter avtale. Gulvene får enstavs eikeparkett i naturlige fargevariasjoner

Bad/wc/vaskerom
I boligene blir det wc-rom og vaskerom i undet etasje, bad i andre etasje og tredje etasje/loft.

Badene leveres med fliser på gulv og fliser på veggene, og wc-rom/vaskerom får fliser på gulv. Flisene leveres i dette prosjektet med eksklusive fliser type Caesar Tecnolito - 30X60 fra Fagflis.

Alle våtrom får gulvvarme, og badene får dimbare downlights med LED-lys. Vaskerommet får utslagsvask fra Franke, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Badene får dusjer med dusjvegg/dusjdører fra Ducholux Collection X, Dansani Air eller tilsvarende.

Toalettene blir veggmontert med veggsisterne fra Geberit og veggskål i porselen fra Villeroy & Boch. Innredningen blir fra Villeroy & Boch eller tilvarende kvalitet. Baderomsinnredningen optimaliseres utifra planløsningen på badene og wc. Over servanten monteres det speil med belysning

Soverom
Eneboligene får 4 soverom - to i andre etasje og to i tredje etasje/loft.
Alle soverommene leveres med enstavs eikeparkett på gulv i naturlige fargevariasjoner. Innvendige vegger leveres med gips som strimles, sparkles og males. Hovedsoverom i andre etasje vil få et eget walk-in closet/bod/garderobe tilknyttet soverommet.

Hver kjøper vil få tildelt en FDV-mappe som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i boligen i tillegg til adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Meget attraktiv og populær beliggenhet på idylliske Risløkka. Området er en barnevennlig oase i Oslo med villaer og rekkehus, store frukthager og flotte parkområder.

Med beliggenheten på Risløkka har du "alt" i umiddelbar nærhet i forhold til både sentrum, adkomst Ring 3/E6, offentlige kommunikasjonsmidler og buss/bil til Gardermoen (< 30 min). T-banestasjon ligger innen få minutters gange fra boligen, der linje 4+5 går mot sentrum med hyppige avganger. Buss nr. 60 har holdeplass i umiddelbar nærhet.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Økern og Meny Vollebekk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Økern og Hasle/Løren torg et variertutvalg med bl.a. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør,kafé/restaurant. Ca 5-10 minutter med bil til større handlesentre som Linderud, Storo og Alna med et bredt spekter av forretninger og servicetilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Eiendommen ligger en spasertur unna flotte Bjerkedalen Park. Parken består av ca 40 mål med fasiliteter som andedam, sandstrand, basketballbane, volleyballbaner, paviljong, barnehage og opparbeidede grøntområder. Hovinbekken renner igjennom hele parken i små elvestryk. På vinteren er det skøytebane og akebakke i parken. Det er også en moderne kafé/restaurant med uteservering på sommeren.

Rett i nærheten ligger Sverre Refstads plass. Dette er en park med fotballbane, basketballbane, lekeapparater og benker. Her er det skøytebane om vinteren, samt samling hver 17.mai.

Nærhet til Lillomarka som representerer en fantastisk mulighet til rekreasjon, sport og lek. Lysløyper, Grefsenkleiva og flotte turstier - sommer som vinter!

Risløkkfaret 6 ligger nær det som vil bli nye Økern Sentrum. Det nåværende Økern senter ligger midt i hjertet av et av de mest ambisiøse stedsutviklingsprosjekter i Oslo. Området omkring Risløkka/ Økern er et satsningsområde og det foreligger store planer med bl.a. stort kulturhus, badeland, planetarium, kino, hotell, helsebygg og et av Norges største kjøpesentre medinspirerende matmarked. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen på Økern og i Groruddalen.

Kjøpesenteret vil bli et internasjonalt landemerke både når det gjelder design, arkitektur og butikkmiks. Nye Økern vil by på en åpen og inviterende bystruktur med romslige utendørs områder og et levende torg med vakker arkitektur som skaper en innbydende møteplass og handelsdestinasjon.
Økern har en infrastruktur som gjør det til et av Oslos største knutepunkter, lett tilgjengelig med bil, T-bane og buss. I tilknytning til T-banen etableres et bymessig torg med et pulserende restaurant- og kafémiljø.

Hvorfor kjøpe nytt?

- Boligen er i forskriftmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lav dokumentavgift (kun på tomteverdi)

Byggemåte

Se vedlagt i prospekt - leveransebeskrivelse.

Arealer og fordeling per etasje

Bruksareal: 181 m² - 199 m²
P-Rom er ikke utregnet fra arkitekt. BRA er ca. mål utregnet av arkitekt.

Fastpris kr 12 300 000,- (SOLGT)
Enebolig HUS A - samlet BRA ca. 199 m²
U. Etasje: BRA 30,7 m²
1.Etasje: BRA 56,8 m²
2.Etasje: BRA 56,3 m²
3. Etasje/Loftetasje: 55,6 m²

Fastpris kr 11 900 000,- (SOLGT)
Enebolig HUS B - samlet BRA ca. 184 m²
U. Etasje: BRA 15,4 m²
1.Etasje: BRA 56,8 m²
2.Etasje: BRA 56,3 m²
3. Etasje/Loftetasje: 55,6 m²

Fastpris kr 11 900 000,- (SOLGT)
Enebolig HUS C - samlet BRA ca. 181 m²
U. Etasje: BRA 12,1 m²
1.Etasje: BRA 56,8 m²
2.Etasje: BRA 56,3 m²
3. Etasje/Loftetasje: 55,6 m²

Fastpris kr 12 300 000,- (SOLGT)
Enebolig HUS D - samlet BRA ca. 196 m²
U. Etasje: BRA 27,8 m²
1.Etasje: BRA 56,8 m²
2.Etasje: BRA 56,3 m²
3. Etasje/Loftetasje: 55,6 m²


Se vedlagt i prospekt - Plantegninger vedrørende rammesøknad.

Arealene oppgitt i salgsoppgaven er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. Kjøper gjøres spesielt oppmerksom på at prosjektet ikke er detaljprosjektert og at det kan forekomme avvik i BRA. Blant annet så er det tenkelig at noen interne vegger må utvides i forbindelse med rørføringer etc.

Innhold

Planløsning, Enebolig A-D

U. Etasje: Gang, wc-rom og vaskerom (i tillegg er det bod i HUS A +D)
1. Etasje: Entré, kjøkken og stue.
2. Etasje: Trappegang, bad, 2 soverom
Loftetasje: Trappegang, bod/Walk-in closet, loftstue, bad og 2 soverom.

Oppvarming

Boligene vil varmes opp med 2 stk. varmepumper, supplert med peisovn. Det blir varme i gulv i gang, wc og vaskerom i under etasje, entre 1. Etg. og alle badene. I tillegg får boligene balansert ventilasjon, type Flexit eller tilsvarende.

Det elektriske anlegget leveres med god standard hva gjelder antall punkter etter NEC 400-2014 og sikringsskap NEK 399 med nødvendig overbelastningsvern, jordfeilbryter og nødvendige kurssikringer.

Alle boligene får 300 liters varmtvannsbereder på vaskerom, og det legges klart opplegg for kabel-tv og internett.

Parkering / Garasje

Det er lagt opp til 2 garasjeplasser til hver enhet i det lukkede garasjeanlegget. Den funksjonelle bilheisen tar deg elegant ned i garasjekjellleren. Det leveres 1 stk. opplegg for elbillader til hver enhet.
Selger fremskaffer serviceavtale for bilheisen, dette er viktig for at garantien på systemet skal opprettholdes.

Det er tatt ut areal til 1 stk. parkeringsplass per enhet på tomten (markert som TG på seksjoneringsplan). Se utkast seksjoneringstegning for fordeling av p-plasser og garasjeplasser. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Beskrivelse av tomt/hage

Det legges ferdigplen på grøntareal og mellom boligene plantes det hekk iht utomhusplan. Innkjørsel og gårdsplass leveres med singel. Boligene får vestvendte hager med bruksvennlige eksklusive hageparseller. Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utkastet til utomhusplan i prospektet. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å foreta endringer med hensyn til beplantning, utforming og materialvalg. Det kan forekomme mindre avvik når det gjelder disposisjonsrett over de oppgitte utomhusarealer til hver enkelt bolig og lek/oppholds arealer.

Endelige høyder og nivåer på terreng er iht. gjeldende reguleringsplan. Støttemur(er) føres opp der dette ansees nødvendig av selger. Endelig planering og legging av ferdigplen gjøres når vær og temperatur tillater det.

Det er hver enkelt seksjonseier som er ansvarlig for klipping og vedlikehold av plen og hekk, innenfor det området de har bruksrett til. Kjøper må være klar over at det i forbindelse med matjord og ferdigplen vil ta litt tid før plenen setter seg. Normalt en sesong. En nylagt plen er sårbar for aktivitet. Den er myk både på grunn av hyppig vanning og at jorden ikke har "satt seg". Kjøper er etter overtagelse av boligen ansvarlig for skjøtsel, vanning, klipping og gjødsling.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter:

1965/13891-1/105  Erklæring/avtale 07.10.1965 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

1965/15947-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 11.11.1965 
Bestemmelse om benyttelse
ANG KJELLERRROM
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Megler tolker det dithen at dette ikke er gjeldende. Gjelder opprinnelige huset på tomten - huset skal rives.
 
1965/16571-1/105  Erklæring/avtale 23.11.1965 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Erklæring omhandler i hovedsak vann, kloakkledninger, stakekum over tomten/under huset som eiere har rett til nødvendig vedlikehold, reparasjoner av. Forpliktelse til å forbinde eiendommens overvannsløp til offentlig når kommunen måtte forlange det. Kommunen har midlertidig godkjent bredden på offentlig vei, men kan trekke denne og offentlig vei må opparbeides til ny bredde på eiers bekostning.
 
1965/16655-1/105  Erklæring/avtale 24.11.1965 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Erklæring som gjelder forpliktelse til å forbinde eiendommens overvannløp til offentlig overvannskloakk, og betale det til enhver tid gjeldende gebyr når kommunen forlanger det. Kan ikke avlyses uten Oslo Vann - kloakkvesens samtykke.

Servituttene ligger vedlagt i prospekt.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp. Det kan være nødvendig å installere egen pumpekvern (ev. flere kummer) for overvann og kloakk. Dersom dette viser seg å være nødvendig, er dette inkludert i leveransen. Dette kan således eventuelt medføre kumlokk på tilsådd plen. Det er ikke anledning til å flytte på avløp og vanntilførsel i boligene. Eventuelt vedlikehold, serviceavtaler eller lignende bekostes av kjøper/sameiet.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar å fremskaffe brukstillatelse og ferdigattest på boligene så snart det lar seg gjennomføre. Kjøper er gjort oppmerksom på at ferdigattest ofte utstedes en tid etter overtagelse og avhenger blant annet av årstid knyttet til ferdigstillelse av utomhus områdene. Kjøper godtar overtagelse ved fremvisning av brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser, revidert 12.06.2013. Oslo kommune har 23.09-15 vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringsplan for småhusområder i Oslo ytre by. Området reguleres til byggeområde for boliger og det tillates inntil 24% bebygd areal på den enkelte tomt. Det tillates gesimshøyde inntil 6,5 meter og mønehøyde inntil 9,0 meter. Uteoppholdsareal skal være minimum 200 kvm. Parkeringsplasser skal opparbeides i henhold til de til enhver tid gjeldende parkeringsnormer for Oslo kommune, åpen by. Det oppfordres til å se utfyllende reguleringsbestemmelser, reguleringskart og arealbekreftelse, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Saker i planinnsyn i Plan og Bygg Oslo kommune:
Saksnummer 202004130
Kryssveien 15 - Riving av tomannsbolig og oppføring av tomannsbolig og garasje
Saksnummer 201801794
Anton Tschudis vei 21 - Bruksendring av tomannsbolig til enebolig og ombygging
Saksnummer 202003391
Risløkkfaret 12 - Oppføring av fire eneboliger
Saksnummer 201700030
Kryssveien 19 - Oppføring av enebolig

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Faste, løpende kostnader

Det er ikke lagt opp til fellesutgifter. Dette blir opp til de nye eiere å eventuelt etablere. Kjøper må påregne kostnader til:

- TV og internett.
- Privat strømforbruk.
- Kommunale avgifter.
- Forsikringer.
- Andre normale utgifter.
- Eiendomsskatt.
- Serviceavtale bilheis

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte.

Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 15 000,- pr. husstand.

(Eiendomsskattegrunnlag (70 % av salgssum)- bunnfradrag) x 0,003 = eiendomsskatt per år.

Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten vil utgjøre, men ved salg av boligen til prisantydning vil eiendomsskatten antatt bli på ca. kr 17 000,- per år. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten for 2020. Øvrige kostnader må kjøper undersøke selv.

TV og internett:
Det blir lagt trekkerør fra veien og frem til boligene. Kjøper må selv kontakte ønsket/tilgjengelig tv- og internettleverandør for å gjøre siste kabelstrekket inn i huset.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper innbetaler 10% av kjøpesummen ved signering av kjøpekontrakt/innen fem virkedager etter kontraktsignering. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Beløpet skal tjene som kjøpers sikkerhet etter bustadoppføringsloven § 46 annet ledd, og kjøper vil ikke ha råderett over beløpet. Rentene på innbetalingen vil tilfalle kjøperen. Beløpet avregnes mot restkjøpesummen i forbindelse med overtagelse og innbetaling av kjøpers sluttoppgjør.

Utbygger kan også stille forskuddsgaranti etter § 47 for innbetalingen, og beløpet kan da fritt disponeres av selgeren. Kjøper vil få skriftlig varsel dersom utbygger velger å stille § 47-garanti for innbetalingen. Rest kjøpesum og omkostninger overføres før overtagelse. Utbygger tar forbehold om å kunne stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret i perioden fra overtagelse til overskjøting.

Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for depositum.

Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest 2 dager før overtagelse av eierseksjonen. Eventuelle tilvalg vil faktureres direkte fra selger og gjøres opp før overtagelse. Forsinkes betalingen med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av enheten.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 900 000,- (Eksempel på fastpris HUS B og HUS C)
Omkostninger
100 000,- (avgiftsgrunnlag på tomteverdi kr 4 000 000,-)
199,50,- (pantattest kjøper)
585,- (tingl. gebyr pantedokument)
585,- (tingl. gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
12 001 369,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning, dette på HUS B og HUS C.
Ved kjøp av HUS A og HUS D vil totalpris være kr 12 401 369,-, dette etter samme betingelser.

Forbehold om priser:
Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte boliger i prosjektet.

Selgers forbehold

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen.

Utbygger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer.

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Opplyst areal kan variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig.

Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enhetene. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer.
Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Plantegninger i prospekt samsvarer nødvendigvis ikke med leveransebeskrivelsen. Entreprenør tar forbehold om å endre produkter med produkter av tilsvarende kvalitet/utførelse hvis han måtte finne det formålstjenelig.

Utomhusplan
Utomhusplanen er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse. Det kan forekomme mindre avvik mellom seksjoneringsgrenser og faktisk anlagte skiller mellom seksjonene (kantstein, gjerder, hekker og lignende). Videre kan det forekomme avvik mellom byggesakens situasjonskart/utomhusplan og faktisk opparbeidet tomt. Selger kan justere utomhusplanen dersom det er hensiktsmessig for prosjektet.

Arealer
Arealer opplyst i arkitekt tegninger kan avvike noe fra endelig leveranse, uten at dette gir kjøper grunnlag til avslag eller kompensasjon.

I forbindelse med montering av utvendig panel/kledning, hjørnekasser, rekkverk og lignende, kan det forekomme at det benyttes enkelte ubehandlede planker der snekkerne har måttet foreta noen tilpasninger. Det kan også være enkelte endeskjøter som fremstår ubehandlet. Panelet for øvrig blir stort sett levert grunnet og malt ett strøk fra fabrikk (dersom ikke annet er beskrevet i leveransebeskrivelsen). Kjøper må derfor påregne å male/beise huset etter ½ til 1 år etter overtagelsen. Selger foretar ikke under noen omstendighet utvendig maling/beising av huset eller dets komponenter på plassen. Forventninger om dette må i så fall avtales særskilt.

Kontrakt
Vedlagte kontraktsdokument som forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud. Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.
Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, seksjonering eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtagelsesdagen. Kjøpesummen vil i slike tilfeller bli stående på meglers klientkonto inntil kjøper er sikret hjemmel.
En eventuell transport av kontrakt skal godkjennes av selger 1 og vil samtidig påløpe et gebyr stort kr 100 000,-.


Tilvalg:
Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid som endrer kjøpesummen med mer enn 15 %.

Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:
 - som vil endre kontraktsummen med mer enn 15%
 - som ikke står i sammenheng med selgers ytelse
 - som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Selger forbeholder seg retten til å gjøre justeringer i seksjoneringsbegjæringen dersom Plan- og bygningsetaten krever dette i sin behandling av begjæringen.

Selger tar ikke ansvaret for eventuelle funn av skjeggkre i boligene. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Skjeggkre lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som bringer forekomst av skjeggkre ned på et akseptabelt nivå. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hypping renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

I Oslo kommune skal alt overvann håndteres på egen grunn, dette kan medføre vannansamlinger på de laveste punktene.

Etablering av Sameie
Sameiet er ikke etablert og må konstitueres i regi av kjøperne samlet, dette når alle seksjonseiere har flyttet inn. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i utkast til sameiets vedtekter og utomhuskart som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Dersom sameiets vedtekter inneholder feil eller bestemmelser som ikke er relevante eller avviker fra gjeldende lover og regler, må sameiet innrette seg etter dette og endre vedtektene. Selger kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle feil og mangler i vedtektene.

Adgang til utleie (boligformål)

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen, utleie del eller enkeltrom (hybel) så fremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for
varig opphold, og rommet leies ut til det formålet det er bygge meldt som. Vedtekter, tinglyste erklæringer e.l. kan begrense utleieadgangen. Ev. utleie del er søknadspliktig.

Konsesjon / Odel

Nei

Planlagt overtagelse

1./2. kvartal 2021.

Selger vil fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal vare lenger enn 3 måneder, og skriftlig varsle kjøper når overtakelsesperioden begynner og slutter. Endelig overtagelsesdato vil bli varslet skriftlig 14 dager på forhånd. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato. Det beregnes evt. dagmulkt fra dette overtakelsestidspunktet.

Selgers forbehold

Banken krever 2 salg før utbetaling byggelån.
Forbehold om Igangsettelsestillatelse.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum kr 11 900 000,- (kr 119 000,-)
Tilretteleggingshonorar (kr 9 900,-)
Totalt (kr 128 900,-)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9 900,- per Hus + direkte utlegg.