Klikk for galleri

3 lekre og innholdsrike tomannsboliger (6 enheter) skal bygges - 5 sov, 3 bad - Peis - Hage - Parkering - Praktikantdel*

3 lekre og innholdsrike tomannsboliger (6 enheter) skal bygges - 5 sov, 3 bad - Peis - Hage - Parkering - Praktikantdel*

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Ullern

Ørakerstien 32-42

Prisantydning15.800.000,- - 16.400.000,-Primærrom164m2Bruksareal170m2Soverom5
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Velkommen til Ørakerstien 32-42

Velkommen til Ørakerstien 32-42, et prosjekt bestående av 3 tomannsboliger, totalt 6 enheter. Prosjektetet har vektlagt kvalitetsmessig utførelse og utforming som dekker en moderne families behov. Det tar utgangspunkt i nøytrale men moderne valg som skaper et gjennomført totalinntrykk.

Eiendommen ligger i et meget veletablert og ettertraktet område på Lilleaker med kort vei til alt av fasiliteter Oslo kan by på. Her bor man i et rolig strøk med kort vei til offentlig kommunikasjon, byen og marka.

Hver bolig har funksjonelle rom og løsninger som er gode å oppholde seg i. Det leveres god kvalitet som standard med et utformet konsept, og det er gode muligheter for tilvalg for å skreddersy din bolig.
Konseptet er lyst og luftig, med et tidløst design og en gjennomtenkt helhet. Fargevalgene er basert på nøytrale og jordnære farger, og går fra hvitt til lyse beigetoner. Alt av materialer i standardleveransen er nøye utvalgt og tilpasset boligens utforming og moderne stil.

Standardleveransen oppleves som godt oppgradert med fokus på design og kvalitet. Som standard vil boligen males i Jotun Tudor med hvit himling. Tudor er en gråaktig beige (greige) tone med varme hint. Lys og lekker. Fargen går godt sammen med både varme og kalde nyanser. Det blir en lekker 1-stavs eikeparkett som er matt med en flott lys nyanse. Denne eikeparketten er slitesterk og den børstede overflaten på gulvbordene gir en lett og naturlig struktur. Det er oppgradert til store 60x60 fliser på bad. Eksklusive Dornbracht armaturer på bad og kjøkken. Peisovn i stuen fra Contura med elegant design er allerede inkludert.

Alle husene får 5 soverom, hvorav det ene har egen inngang. Det er altså to innganger til 1. etasje i alle hus. Dette er tenkt som en mulig praktikantdel. Videre blir det et bad i hver etasje, flere stuer, lagringsplass i boder, avsatt garderobeplass m.m. Alle boligene vil få et godt hageområde. Parkeringsplasser blir fordelt fortløpende ved hvert salg, hver kjøper får velge sin plass utifra rekkefølgen de kjøper.

Kort om eiendommen:
• 3 moderne tomannsboliger på Lilleaker.
• Hage.
• 170 kvm BRA.
• 5 soverom / 3 bad.
• Kjøkken fra Sigdal.
• Armatur fra eksklusive Dornbracht.
• Èn-suite løsning på hovedsoverom.
• To innganger til 1. etasje.
• Mulighet for praktikantdel.
• Gode, solrike uteområder.
• Umiddelbar nærhet til skoler og barnehager.
• Umiddelbar nærhet til kollektivtrafikk.
• Parkeringsplass.
•Tegnet av Ark. Petter Dysvik.

Ta kontakt for en hyggelig prat og ytterligere informasjon om prosjektet.

Oppdragsansvarlig

Dyve & Partnere Eiendomsmegling AS / Jørgen Ek og Viktor Wiese.

Selger/Utbygger

Ørakerstien AS

Betegnelse

Gnr. 10 Bnr. 1135 i Oslo kommune

Byggeår

2023

Beliggenhet

Midt i det veletablerte og attraktive boligområde på Lilleaker i Oslo, ligger Ørakerstien. Lilleaker er et fantastisk utgangspunkt for et godt familieliv med nærhet til alt byen kan tilby. Boligen har nærhet til barne- og ungdomsskoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud, samt Ullern Tennisklubb under 10minutters gange unna.

Det er 2 minutters gange til busstoppet Vækerøveien, ca. 700 meter til trikkestoppet Lilleaker. Kort avstand til både Skøyen stasjon og Lysaker stasjon med både flytog- og togforbindelse.

Det tar ca. 4 minutter med bil til CC Vest, ca. 4 minutter til Lysaker Stasjon og ca. 6 minutter til Skøyen. Det er også en fin gåtur bort via Ullern til Harbitz torg og Karenslyst Alle som har et riktig utvalg av butikker. Det er også kort vei til fotballbane, skøytebane, tennisanlegg, badeplass og treningssenter m.m.

Idylliske Vækerø park (Hydrostranda) er en godt bevart hemmelighet for de som er kjent i området og det er beregnet ca. 4 minutter med bil og på sykkel fra boligen. Her er det grønne og flott beplantede lunger, gressplen og stier, samt benker, brygger og mulighet for bading. I vestre ende av parken ligger pent opparbeidede Sollerudstranda som også har en fin gresslette med mulighet for ballspill.

Skøyen, Sjølyst, Bygdøy og Aker brygge ligger i gang- og sykkelavstand med flott turterreng og fine badeplasser. Det er sykkelsti langs Bestumkilen og Frognerkilen inn til Aker Brygge, eller via Vækerø mot Sandvika. I tillegg er det kort vei til lysløyper på Frognerseteren. Om vinteren er det oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken.

Ved Ullern Tennisklubb i Furulundsveien er det gitt tillatelse til "etablering av diverse nærmiljøanlegg for Ullern tennisklubb - Padeltennisbane, ballbinge, basketbane, løpebane og mindre apparater".

Byggemåte

Prosjektet bygges/prosjekteres i henhold til TEK17.

Se leveransebeskrivelse for utfyllende informasjon for utførelse. Forbehold fra leveransebeskrivelse gjelder.
Utdrag fra leveransebeskrivelse:
Byggene fundamenteres på avrettet fjell eller komprimert pukk. Isolert plate med armering og radonsperre, støpes/flytsparkles. Støttemurer o.l vil bli etablert der det er krav eller der entreprenøren finner det hensiktsmessig.
Luftet kledning med lys behandling.
Takkonstruksjonen dimensjoneres etter teknisk forskrift og lokale snølastbestemmelser. Yttertak tekkes med stålplater.
Etasjeskille består av bjelkelag m/isolasjon og gulvplater.
Isolert bindingsverk i tre/stål leveres kledd med gipsplater.
Alle beslag, takrenner, nedløpsrør o.l leveres i sort.
Hovedinngangsdør leveres i mørk utførelse.
Vinduer og terrasse-/balkongdører leveres ferdigbehandlet i mørk farge på begge sider.

Arealer og fordeling pr. etasje

Bruksareal: 170 kvm
Arealet er rundet opp 0,3kvm fra arkitektberegning.

Høyre: Hus A, C og E.
1.etasje: Entre, stue med utgang til terrasse, soverom 1 med eget bad, innvendig bod/teknisk rom.
2.etasje: Stue og kjøkken, hovedsoverom i "En suite"-løsning med eget bad og garderoberom.
3.etasje: Soverom nr. 3,4 og 5. Bad nr. 3. Stor hall.

Venstre: Hus B, D og F
1.etasje: Entre, stue med utgang til terrasse, soverom 1 med eget bad, innvendig bod/teknisk rom.
2.etasje: Stue og kjøkken, hovedsoverom i "En suite"-løsning med eget bad og garderoberom.
3.etasje: Soverom nr. 3,4 og 5. Bad nr. 3. Stor hall.

Parkeringsplass til hvert hus.

Standard

Entrè:
Det blir en hyggelig entre med avsatt plass til garderobe. Her blir det lagt den lekre 1-stavs eikeparketten som er gjennomgående for boligen. Er det ønskelig med fliser i entreen er det mulig å oppgradere til via tilvalg. Ved entreen er det direkte tilgang til soverommet i etasjen som evt kan brukes som en ekstra stor garderobe. Kort videre inn i hallen er det bod/teknisk rom som også kan innredes som garderobe. Innenfor nevnte soverom er etasjens bad. Soverommet i etasjen får også egen inngang.

Stue:
En blir godt dekket med oppholdssoner for familien. Hovedstuen i 2. etasje blir et stort oppholdsrom med kjøkken i åpen løsning. Store vindusflater er gjennomgående i hver bolig med pent utsyn. Det blir levert peisovn med vedfyring som skaper god varme og atmosfære. Som standard leveres Contura 810. Contura peisovner har et tiltalende og elegant design som passer i det moderne hjem.
Det er også stue i 1. etasje som får direkte tilgang til hagen.

Uteplass:
Det blir flotte uteplasser til alle boligene. Alle husene vil få sin egen eksklusive bruksrett til hage (se utkast til vedtekter). Boligene får ca. likt hageareal hver, utenom hus F som har det største arealet da det er på enden. Det blir utvendig og innvendig tilgang til sin hagedel. Platting kan leveres som tilvalg. Det blir også et stort fellesareal for resten av eiendommen.

Kjøkken:
Kjøkkenet er pent plassert ved de store vindusflatene mot hagen, og skaper naturlige soner for spisestue og sofamøblement, pent adskilt av peisen.
Kjøkken leveres av Sigdal eller tilsvarende, til en verdi av 150.000,- inkl. entreprenørens påslag  levering og montering. I møte med kjøkkenkonsulent kan du som kjøper selv tegne ditt eget kjøkken med valg av fronter, benkeplate og hvitevarer. Kjøkkenleveransen må inneholde vifte, kjøkkenvask, kjøleskap, ovn og platetopp. Verdisjekken må brukes i sin helhet på kjøkken hos Entreprenørens valg av leverandør. Kostnader over verdisjekken vil bli fakturert gjennom tilvalget.
Kjøkkenkran leveres av Dornbracht - både tilvalg og standard. Batteri fra serien "Tara" i krom er valgt som standard.

Bad:
Det blir ett bad i hver etasje. Det tidløse og moderne uttrykket fortsetter, med gulvvarme og delikate fliser på gulv og i våtsoner, kombinert med våtromsmaling. Leveransen har fokus på design og kvalitet.
Standardleveransen for armaturer på bad er Dornbracht. Dornbracht er anerkjente som ledende leverandør for eksklusive armaturer og luksus spa-løsninger. Serien META er valgt som standard.

Det blir flotte keramiske fliser i storformat (60x60) og matchende mosaikk i dusj i en nøytral og delikat grånyanse. Vegger i dusjsone flislegges med samme storformats fliser som på gulv, mens resterende vegger leveres sparklet og malt med våtromsmaling, med flislister av samme type som gulv. LED downlights i tak, med dimmer.

Det leveres baderomsmøbel i hvit med heldekkende servant i porselen. Speil med integrert LED leveres i tilsvarende størrelse som baderomsmøbel. I dusjen leveres det moderne regnfallsdusj og hånddusj. Ett-greps servantarmatur, veggmontert toalett med softclose. Badekar leveres der det er vist på tegning. I tillegg blir det levert opplegg for vaskemaskin og tørketrommel der det er tegnet inn.
Det vil være mange muligheter for tilvalg på bad med rådgivning fra tilvalgskonsulent.

Soverom:
Alle hus får 5 gode soverom. 1 soverom i 1. etasje. Hovedsoverom i "En suite"-løsning med eget bad og garderoberom i 2. etasje. De resterende 3 gode soverommene ligger praktisk til i 3. etasje.  Soverommet i 1. etasje har egen inngang og bad, her er det mulig å etablere praktikantdel. Ved ønske om praktikantdel må det bestilles opplegg for kjøkken.

- Gulv: Gulv på bad/WC/vaskerom har fliser. Øvrige rom har 1-stavs eikeparkett. Fliser i entre kan velges som tilvalg.
- Vegger: Vegger leveres med gipsplater, skjøtesparkel, grunnet og malt iht NS3420 K2. Alle malte flater, leveres ihht. standardleveranse eller fargeskjema ved tilvalg.
- Himling: Himlinger leveres kledd med gipsplater som skjøtesparkel, grunnes og males med to strøk iht. NS3420 K2. Himling leveres hvitmalt (matt) som standard.
- Trapp:Innvendig trapp leveres med trinn i ask. Vanger, rekkverk, spiler, stolper og håndløper leveres hvitmalt. Trappen leveres med åpne trinn. Eventuelle boder eller garderober under trapp leveres av trappeleverandør som tilvalg.
- Dører: Innvendige dører i hvit slett utførelse og med vridere i stål. Hvitmalte karmer.

Tilvalg: Kommer kjøper tidlig inn i prosessen vil man få mulighet til å sette sitt personlige preg på boligen ved å gjøre tilvalg. I tilvalgsmøtet vil kjøper selv ha mulighet til å endre/oppgradere følgende:
- Parkett.
- Kjøkken.
- Fliser.
- Elektro.
- Dører.
- Baderomsinnredning.
- Peis.
- Platting.
- Utekran.
- Farger.
- m.m.

Se leveransebeskrivelse og materialliste som er en del av denne salgsoppgaven for utfyllende informasjon.

Utstyr

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner i rom som er godkjent for varig opphold. Avtrekk fra bad og kjøkken.
Det leveres rør og veggboks for TV-uttak. Installasjon av kabel fra bredbåndsleverandør besørges av kjøper.
Elektrisk installasjon blir utført etter gjeldende forskrifter og i henhold til NEK:400.
Det leveres seriekoblete røykvarslere til hver etasje.
Det leveres 200L varmtvannsbereder i boligen.

Oppvarming

Det er varmekabler/-matter i gulv på bad. Varmekilder i øvrige rom leveres etter energibehov og suppleres da med panelovner.

Parkering / Garasje

Det er tegnet inn 10 p-plasser på eiendommen. Det blir 1 parkeringsplass per bolig og 4 gjesteplasser/fri disp.
Plassene blir fordelt fortløpende ved hvert salg, hver kjøper får velge sin plass utifra rekkefølgen de kjøper. Det blir da tegnet inn vedtekstfestet eksklusiv bruksrett for plassen til hvert hus.
Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse av tomt

Parkering er på gruslagt terreng. Arealet utvendig blir opparbeidet og vil i hovedsak bestå av tilsådde arealer evt ferdigplen der det er hensiktsmessig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1883/941508-1/105  Erklæring/avtale 19.12.1883 
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 0301-10/32. - Megler har ikke klart å tolke innholdet i servitutten. Den ligger ved i vedlegg.
 
1886/900505-1/105  Bestemmelse om gjerde 22.10.1886  
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra gnr 10 bnr 30
Overført fra: 0301-10/32. - Servitutten er ikke funnet i gammel grunnbok.
 
1886/991717-1/105  Bestemmelse om gjerde 22.10.1886  
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra gnr 10 bnr 33
Overført fra: 0301-10/32 - Servitutten er ikke funnet i gammel grunnbok.
 
1957/7115-1/105  Erklæring/avtale 20.06.1957 
VEDR VEDTAGELSE KLOAKKREGLEMENTET
Overført fra: 0301-10/32. - Eiendommen har vedtatt seg Oslo kommunes vann- og kloakk reglement. Se servitutt i vedlegg for reglementets innhold.
 
1982/26184-1/105  Skjønn 30.09.1982 
 REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JER
NBANEGRUNN
Overført fra: 0301-10/32
Gjelder denne registerenheten med flere. - Ikke funnet av kartverkets arkiv, usikkert innhold.
 
1990/29006-1/105  Erklæring/avtale 10.05.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:10 Bnr:1135  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:10 Bnr:1136  
rett til fellesareal. Kan ikke slettes uten samtykke Oslo bygningsdråd.
Overført fra: 0301-10/32. - Gnr, 10. bnr 1135 og bnr 1136 skal ha samme rettigheter og plikter til fellesarealet på gnr. 10 bnr. 32. som vist med rød farge på kart på baksiden.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig. Private stikkledning/vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på boligen. Dersom det ved overtagelsestidspunkt gjenstår mindre vesentlig arbeid og kommunen finner det ubetenkelig, kan det utstedes midlertidig brukstillatelse for hele eller deler av tiltaket. I midlertidig brukstillatelse skal det framgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Ferdigattest kan bli utstedt en tid etter overtakelsen uten at dette påvirker overtakelse eller gir kjøper krav på tilbakehold.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 (Småhusplanen). En liten del av tomten går over i annet veiareal med regulering V070803 Saken gjelder: Kryss Ullernchausseen - Vækerøveien og rampe fra Ring 3 til Ullernchauseen. Mindre vesentlig reguleringsendring.) Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Se også Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030 - smart, trygg og grønn som er en del av områdets nye reguleringsplan.

Småhusplanen: Planen er under revisjon. Det er innført midlertidig forbud mot tiltak av eiendommer som omfattes av småhusplanen. Tiltaket har fått rammetillatelse før forbudet inntraff.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Noen pågående saker i nærheten:

På andre siden av Vækerøveien, Ullern gårds vei 33 - Hoffsjef Løvenskiolds vei 2 A er det gitt igangsettningstillatelse til: Riving av eksisterende bebyggelse og oppføring av to rekkehus. Saksnummer 201917515 - Byggesak.

På andre siden av Ørakerstien: Ullernchausséen 110 - Bruksendring av garasje i underetasje til bolig og fasadeendring Saksnummer 202018809
Ullernchausséen 110 - Fasadeendringer Saksnummer 202209883
Ullernchausséen 110 - Riving av enebolig og uthus Saksnummer 202001385

På Huseby skal det bygges et stort og topp moderne vannbehandlingsanlegg. Fjellhallene til anlegget skal sprenges, og dette er planlagt å skje fra 2./3. kvartal 2021 til 4. kvartal 2023/1. kvartal 2024. Det etableres en adkomsttunnel ved Husebybakken Skipark bak Smestad gjenbruksstasjon. Her er det riggområde, og det transporteres masser og annet utstyr og materiell i byggeperioden. Den eneste synlige installasjonen i selve Husebyskogen blir et luftetårn for anlegget under bakken. Mellom Sollerudstranda og Huseby bygges det en tunnel som skal lede overskuddsvann fra vannbehandlingsanlegget ut i fjorden når anlegget er i drift. Se Oslo kommunes hjemmeside eller konferer megler for nærmere informasjon.

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet vil bli organisert etter eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Sameiet vil bestå av totalt 6 boligseksjoner, som hver utgjør 1/6 av sameiet. Husene vil bli seksjonert. Seksjonsnr. kan endres før tinglysning.

Tomten blir fellesareal. Alle bruksretter som blir omtalt i denne salgsoppgaven er vedtekstfestede:
Varigheten av en eksklusiv enerett til bruk som følger av denne bestemmelsen er fastsatt til 30 år fra vedtektenes vedtakelse og kan ikke endres uten tilslutning fra de seksjonseiere som blir berørt ved endringer i perioden. Etter 30 år går bruksretten tilbake til sameiet som da vil disponere arealet og bruksretten kan ikke fornyes.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i utkast til vedtekter.

Andre faste løpende kostnader

Det legges ikke opp til felleskostnader i utgangspunktet. Dersom det blir prosjektert pumpekum og andre, felles tekniske installasjoner til eiendommen vil kostander forbundet med drift og vedlikehold av disse bli delt likt på alle enhetene, som utgangspunkt.

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. Evt felleskostnader eller avtaler må kjøper stå for å arrangere, dette kan f.eks. være intern snømåking o.l.

Strømforbruk er ikke estimert ettersom boligene ikke er ferdigstilt og tatt i bruk.

Kommunale avgifter vil tilkomme men er ikke fastsatt ettersom boligene ikke er tatt i bruk.

Eiendomsskatt: Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/ skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/]

Andel fellesgjeld / formue

Ingen andel fellesgjeld/formue.

Oppgjør

Betalingsplan og forskudd:
10 % av kjøpesummen for boligen skal innbetales ifb. med kontraktsinngåelse etter påkrav med syv dagers betalingsfrist så snart selger har stilt garanti iht. buofl. § 12. For profesjonelle kjøpere utgjør beløpet 20 % av kjøpesummen og evt. garasje. Innbetalingen må være fri egenkapital. Beløpet blir stående på meglers klientkonto frem til overskjøting, med mindre selger stiller garanti etter buofl. § 47.

Frem til garanti etter buofl. § 47 stilles, anses beløpet som et depositum iht. buofl. § 46 (2). Ved utstedelse av forskuddsgaranti utbetales beløpet av megler til selger mot dokumentasjon av garanti. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti etter § 47 er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en ½ R. Resterende del av kjøpesummen, tilvalg/endringer og kjøpsomkostninger innbetales til megler senest 3 virkedager før overtagelsen. Selger forbeholder seg retten til å stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret, altså i perioden fra overtakelse til tinglysing av skjøtet/den formelle hjemmelsovergangen.

Forsinkes betalingen med mer enn 30 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta et dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers eventuelle innbetalinger, herunder også for renter og andre omkostninger som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

15 800 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
166 650,- (Dokumentavgift - Avgiftsgrunnlag 6.666.667,-) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper)
168 019,50 (Omkostninger totalt)
15 968 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Verdi av tomt er basert på tidligere erverv av eiendommen. Det tas forbehold om at denne verdien må godkjennes som avgiftsgrunnlag hos kartverket og kan derfor variere.

Spesifikasjon av lån

Ingen felles lån.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen.
Det er ikke odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid som endrer kjøpesummen med mer enn 15 %.

Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:
a) som vil endre kontraktsummen med 15% eller mer
b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse, eller
c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Selger skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kontraktsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever. Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt. Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag. Dersom det ikke er stilt §47 garanti skal tilleggsvederlaget betales til meglers klientkonto ved overtakelsen. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Ved avbestilling av boligen må alle tilvalg og endringer uansett dekkes av kjøper.

Planlagt overtagelse

Det avtales ikke overtakelsestidspunkt ved kontraktsignering. Estimert byggetid fra vedtatt byggestart er anslått til ca. 14-16 måneder. Et eksempel kan være, forutsatt tilstrekkelig forhåndssalg og forbehold for oppstart, anslås ferdigstillelse til Q1- 2024 ved oppstart Q4- 2022. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat og er ikke dagmulksutløsende. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Ved vedtatt byggestart estimeres et overtagelsesintervall på 4 måneder som ikke er dagmulktsutløsende. Det vil gis løpende informasjon om fremdriften underveis i byggeprosessen.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel og innen den første måneden for tidligere varslet overtagelsesintervall angi estimert overtakelsesmåned til kjøper. Dette er ikke dagmulktsutløsende.

Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 7 dager før overtagelse. Ved varsel om tidligere overtagelse enn det som tidligere har blitt estimert er det den varslede datoen for endelig overtakelse som er dagmulktsutløsende. Ved forsinket overtakelse etter denne dato kan kjøper kreve dagmulkt på 0,75 promille for hver dag forsinkelsen varer, begrenset til maksimalt 100 dager.

Selger kan kreve overtagelse inntil 5 måneder før det estimerte overtagelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om estimert overtagelsesdato minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 14 dager før overtagelse. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den varslede datoen for endelig overtakelse.

Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen i tråd med reglene i Bufl.

Estimatene ovenfor baserer seg på rasjonell fremdrift uten uforutsette hendelser. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt.

Selgers forbehold

Prosjektet har fått rammetillatelse.

Det tas forbehold om at igangsettingstillatelse gis, da dette ikke er gitt per 09.11-22. Det må også tas forbehold om at vedlagte tegninger kan bli justert grunnet kommunale krav, og evt endringer vil bli varslet.

Alle forbehold gitt i leveransebeskrivelse gjelder for kjøpet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er beregnet av arkitekt.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940).
NTA er arealet mellom innside vegger for omsluttende bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).
P-romareal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).
Definisjoner og beregninger er basert på:
- NS3940: 2012
- Veileder til NS3940; "bruk av arealbetegnelser ved omsetning av bolig" fra 2012

- Eiendommen vil bli seksjonert og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer.
- Det tas forbehold om at 50% av boligene er solgt før vedtak om byggestart.
- Det tas forbehold om igangsettingstillatelse.
- Det tas forbehold om åpning av byggelån og tilfredsstillende finansiering for selger.
Disse forbeholdende gjelder også for utsettelse av plikt for §12 garanti.

- Selger er ikke ansvarlig for å arrangere interne avtaler mellom kjøpere i prosjektet.

- Det gjøres oppmerksom på at endelig type kledning og retning på denne ikke bestemmes før husene er ferdig prosjektert.

- Boligene leveres uten garderobeskap og ovner.
- Det leveres ikke kantstein, busker, hekker, trær eller planter, selv om dette kan være illustrert.
- Utbygger leverer ikke avfallshåndtering. Dette bestiller kjøper evt. fra kommunen.
- Det leveres enkeltservant på bad, men det er mulig å oppgradere til dobbelservant der det er plass til det.

- Det tas forbehold om at tegninger, 3D, og illustrasjoner i annonsen er kun ment som illustrasjonstegninger og vil kunne avvike fra ferdig leveranse og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvordan endelig utforming vil bli. Omgivelsene rundt husene er manipulert.

- Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet samt nedbøying og krymp. Dette vil medføre at det kan oppstå retningsavvik / sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, +/- 10mm glipper mellom tak og vegg vil forekomme. Slike forhold kan ikke påberopes som mangler.
- I perioder med lav luftfuktighet vil det kunne oppstå knirk i gulv og trapp.

- Kjøper plikter å samtykke til nødvendige dokumenter for fremtidig utvikling av området herunder deling, seksjonering, adkomstrettigheter, erklæringer, servitutter mm. Kjøper er også pliktig til å videreføre denne plikten til fremtidige kjøpere.

- Dersom ikke annet er avtalt, er det leveransebeskrivelsen og dens forbehold som legges til grunn for kjøpet og ferdigstillelse. Selger gjør oppmerksom på at illustrasjoner inneholder blant annet hekker, trær, planter, asfalt, belegningsstein, kantstein, støttemurer, biler, møbler, terrasser og lamper, dette medfølger ikke handelen. Stiplede ting på tegningssett leveres ikke og er kun ment som forslag og ideer.

- Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av et ferdigstilt prosjekt, og gir ikke uttrykk for hva som skal leveres. Inntegnet utstyr/inventar er ment som illustrasjoner og medfølger ikke. Videre kan det derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning utover dette. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

- Plantegninger viser ikke alle sjakter og føringer for tekniske installasjoner og annet, herunder blant annet ventilasjon, termineringsskap for vann, vannvarme og strøm. Dette vil bli plassert på egnede steder etter entreprenørens vurdering. Det kan forekomme innkassinger som ikke er merket på tegning som også kan gi arealavvik. Ventilasjonsanlegget kan plasseres i bod, vaskerom eller på kaldt loft, avhengig av konstruksjon på det enkelte hus. Plassering av ventilasjonsaggregat og evt. sentralstøvsuger gjøres i forbindelse med detaljprosjektering.

- Det tas forbehold om at ferdig terreng og utomhusareal kan avvike fra utomhusplanen og arkitekttegninger, og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvilke innretninger som vil måtte bli plassert hvor. Selger står fritt til å fordele endelig areal og plassere tekniske innretninger etc.

- Utbygger har rett til å plassere og etablere drens- og pumpekummer og elektro- og fiberskap, samt andre installasjoner der byggherre finner det hensiktsmessig. Tilsvarende kan det bli etablert nedsenket terreng og andre tiltak ifm overvannshåndtering. Felles tekniske installasjoner vil bli koblet til fellesanlegget. Service- og driftskostnaden fordeles av sameiet.

- Detaljerte plantegninger med mål ikke blir levert ut før overlevering.

- Utbygger kan ta 20% påslag på merkostnaden ved kjøpers tilvalg/endringer for administrasjon, fortjeneste og garantiansvar, samt entrepenørens tilvalgskostnader.

- Tegninger i kjøpsprospekt er nedkopiert og ikke måleriktige. Arealer på tegninger (selv om disse er angitt med desimaler) er omtrentlig angitt og arealavvik kan forekomme.

- Selger har rett til å gjøre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Kjøper gjøres oppmerksom på at detaljprosjektering av bygget ikke er gjennomført ved salgsstart og dette kan medføre mulige endringer for å blant annet møte offentlige krav.

- Det blir lagt tomrør inn til huset fra vei/tomtegrense, klargjort for trekking av bredbåndskabel. Røropplegg for TV og bredbånd er lagt fra fordelingspunkt i huset frem til uttak i stue. Tilkobling og kabelabonnement må bestilles hos kabeloperatør og besørges av kjøper.

- På tidspunktet for inngåelse av denne kjøpekontrakt pågår det krig i Ukraina og det er innført sanksjoner som kan få konsekvenser for bygg - og anleggsbransjen generelt og for prosjektet. I tillegg pågår det fortsatt pandemi med koronaviruset og risiko for at myndigheter kan iverksette nye tiltak for å bekjempe viruset. Krigen, koronapandemien og deres konsekvenser har usikker varighet og kan medføre blant annet manglende eller forsinkede leveranser av materiell, mangel på nødvendig arbeidskraft  m.v., noe som igjen kan medføre forsinket ferdigstillelse av prosjektet. Per kontraktsinngåelse har ikke selger  informasjon om at det vil bli forsinkelser i prosjektet. Dersom utførelse av arbeid eller prosjektets fremdrift for øvrig påvirkes av krigen, koronapandemien eller deres konsekvenser, gis dette rett til forlengelse av alle frister i kontrakten, herunder frist for ferdigstillelse av arbeid og endelig overtagelsesdato. Dette gjelder også dersom utførelse eller leveranse fra underleverandør eller annen leverandør påvirkes. Fristene justeres automatisk.

- Dersom det i byggetiden skulle inntreffe streik, pandemi, lockout eller gjøre seg gjeldende andre forhold som medfører forsinkelser og som ligger utenfor selgers kontroll, kan kjøper med grunnlag i dette ikke kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser.

- Det tas forbehold om at tekniske punkter nødvendigvis ikke kan flyttes ved tegning av kjøkken. Dersom kjøkkenøy velges som tilvalg, legges det ikke parkett under denne.  Ved uttrekk av kjøkken gjelder 70% av avtalt verdi i leveransebeskrivelsen.

- Kjøpekontrakten kan ikke transporteres uten skriftlig forhåndssamtykke fra Selger. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag. Ved transport av kjøpekontrakten vil det ikke være mulig å endre tilvalg som opprinnelig kjøper har gjort. Dersom kontraktposisjonen transporteres før ferdigstillelse, påløper det kr 70,000,- i transportgebyr for merarbeid for Megler og Selger.

- Ved videresalg av kontraktsposisjon før ferdigstillelse må Privatmegleren v/ Jørgen Ek benyttes for salg.

- Ved behov for pumpekum til overvann/avløp vil dette bli installert, anlegget vil da bli koblet til fellesanlegget. Service og driftskostnaden fordeles av sameiet.

- Boligen overleveres byggrengjort etter følgende standard. Boligen ryddes for byggeavfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.

- Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen. Dersom kjøper ønsker endring i kjøpekontrakten må det dette medtas i innlevert budskjema som et forbehold.

- Kjøper har avbestillingsrett etter buofl. § 52 etter at bindende avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av buofl. § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonssats: 1%
Oppstart/Etablering kr. 19.900,-
Tilrettelegging/Oppgjørsgebyr kr. 7.500,-
Innhenting av opplysninger kr: 6.000,-
Spørring i grunnboken kr: 1150,-
Visninger/overtagelse pr stk kr: 3.750,-
Markedspakke kr: 29.900,-
+ avtalte utlegg.
Markedsføring ihht egen avtale.
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9.900 pr. enhet og utlegg.