Klikk for galleri

Bygdøy - Ny, eksklusiv og stor selveier o/2 plan med fjordvendt utsikt, solrik terrasse på 64 kvm, 2 garasjeplasser

Bygdøy - Ny, eksklusiv og stor selveier o/2 plan med fjordvendt utsikt, solrik terrasse på 64 kvm, 2 garasjeplasser

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Bygdøy-Frogner

Bygdøynesveien 9C

Prisantydning49.000.000,-Felleskostnader12.650,-Primærrom237m2Bruksareal253m2Soverom3Rom5
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

159-22-0273

Selger/Utbygger

Bygdøynes Horisont AS

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Bruksenhetsnummer: H0101

Areal

Primærrom: 237 kvm, Bruksareal: 253 kvm
Annet:
Terrasse: 64 kvm
Parkering (2 garasjeplasser): 33 kvm

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Eiet tomt på 2541 kvm (felles for sameiet). Tomten vil bli opparbeidet i henhold utomhusplanen, hvor hver leilighet vil ha sitt eget uteområde i form av balkong, markterrasse, hage eller takterrasse. Tomten ellers opparbeides til felles benyttelse for samtlige enheter, etter de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene. Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter.

Beliggenhet

Leiligheten blir bygget på et sydvendt høydedrag i et av de mest attraktive boligstrøkene på Bygdøy, og med kort vei til fjorden. Nabolaget preges av store hager med villabebyggelse og ambassader, og det er kort avstand til skoler, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Området er kjent for alle sine museer, hvor Sjøfartsmuseet, Fram, Kon-Tiki, Holocaustmuseet, Oscarshall, Vikingskipene og Folkemuseet ligger i nabolaget.

Like i nærheten ligger også Bygdøy Idrettsplass. Her finner du kunstgressbane, Bygdø Tennisklubb med flere baner og boblehall, samt Bygdøhus flerbrukshall med et bredt utvalg av aktiviteter for både barn og voksne. Ellers er det ridesenter på Bygdø Kongsgård.

Huk badestrand ligger i gangavstand fra leiligheten. I tillegg ligger Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad godt innen rekkevidde. Kongeskogen er totalfredet, noe som gjør dette til et herlig rekreasjonsområde. Her finner du blant annet en utbygd hinderløype, og vinterstid er det preparerte skiløyper.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar og Matkroken. Ellers fremstår Karenslyst allé som en av byens mest ekspanderende og populære gater, med et rikt og spennende utvalg av mote, interiør, kafeer/restauranter osv.

Her finner du også Brødbakerne, Joe & The Juice, Vinmonopolet og Tårnhuset, samt mateventyret Maschmanns Matmarked - et ferskvaremarked med brasseri, grill, bakeri og pizzeria.   

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Langvik som ligger i umiddelbar nærhet. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Skøyen, 6 min til Majorstuen, 8 min til Lysaker, 8 min til Oslo S og 37 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Bygdøy barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Ruseløkka ungdomsskole - en toppmoderne skole som åpnet etter gjenoppbygging i august 2021. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av barnehager, hvor tre ligger like i nærheten.

Arkitektens tanker

Bygdøynesveien 9 er mer enn fem drømmeleiligheter.
For oss og mange flere er det drømmejobben.

En stor tomt på et sørvendt høydedrag midt på Bygdøy skaper begeistring, skyhøye forventninger og ansvar. Vi startet med et konsept som danner en helhetlig bebyggelsesstruktur og viderefører den ærverdige ambassade- og villatypologien langs Bygdøynesveien. Samtidig skaper plassering av bebyggelsen enestående sol- og utsiktsforhold for alle leilighetene og skjermer mot veien og naboene.

Hvert unntak i de enkle volumene øker bokvalitet og tilfører en variasjon til fasadene. Riktig balanse mellom store åpninger og massiv tegl understreker fasadegrepene og skaper en arkitektur som fremstår representativ mot Bygdøynesveien, privat og innbydende mot hagen og storslått mot sjøen.

Konseptet med en stor leilighet per plan er enkelt og skaper lyse rom med utsikt i flere himmelretninger.
Trapper og heiser er planlagt slik at alle leilighetene får best mulig forbindelse mellom hovedplan, takterrasse, inngang, privat garasje og tilleggsarealer.

Etter konseptfasen inviterte vi et stort skreddersydd team med fremragende kompetanse og erfaring innen ulike fag. Sammen tok vi oss god tid til å utfordre valgene, dyrke frem kvalitetene og innlemme konstruksjon og teknisk utstyr. I dag er vi veldig stolte av å kunne presentere et usedvanlig gjennomarbeidet prosjekt.

Om kort tid blir Bygdøynesveien 9 en krevende og inspirerende arbeidsplass for utallige håndverkere.
Lenge før dere flytter inn spises det lunsj i hagen og matpakker på takterrassen. Utsikten kommer til å minne oss alle hver dag om at vi skaper noe unikt og vi ser frem til å følge opp byggeprosessen med høy intensitet, kunnskap og entusiasme for å skape en felles drøm.

Tekst: Lie Øyen Arkitekter

Arealer og fordeling pr. etasje

Hovedetasje: BRA: 161 kvm, P-rom: 161 kvm
Underetasje: BRA: 92,1 kvm, P-rom: 76 kvm

Annet:
Terrasse: 64 kvm
Parkering (2 garasjeplasser): 33 kvm

Innhold

Hovedetasje: Entré, gang, trapperom, stue, spisekjøkken, 2 bad, wc og 3 soverom.
Underetasje: Trapperom/gang, bad, omkledning (byggemeldt som bad), avslapning (byggemeldt som bad), badstue, wc, vaskerom og 2 boder.

Kort fortalt
- Eksklusiv leilighet over to etasjer.
- Forventet ferdigstillelse 1. eller 2. kvartal 2023.
- Høy kvalitet på innredninger og utstyr.
- To private garasjer med port.
- Stor og fantastisk markterrasse.
- Gode solforhold og fjordvendt utsikt.
- Lyst, heltre eikegulv, 1. sortering.
- Malte vegger med listefritt til tak.
- Velgjennomtenkte lyssettinger.
- Entré med gulvfliser og utsikt.
- Stue og kjøkken i dels åpen løsning.
- Himlingshøyde på inntil 2,6 meter.
- Store vinduer.
- Eksklusivt, kjøkken fra Expo Nova/Poliform.
- Gasspeis og stor kjøkkenøy.
- Hvitevarer fra Miele og Bora.
- Totalt tre delikate bad med dusj.
- Hovedbadet har også badekar.
- Velværeavdeling i U. etg. med bl.a. badstue.
- Bad i U. etg. blir tilknyttet badstue.
- To rom i U. etg. er tenkt benyttet til omkledning/avslapning (byggemeldt som bad).
- To toalettrom og et vaskerom.
- Tre soverom, ett med eget bad.
- Flotte garderobeskap fra Poliform.
- 2 interne boder.
- Balansert ventilasjon og gulvvarme.
- Smarthussystem med grunnpakke.

Standard

I et av de mest attraktive boligstrøkene på Bygdøy, med kort vei til fjorden, bygges det nå en eksklusiv selveierleilighet i første og underetasje av et fasjonabelt leilighetsbygg over fire plan. Bygget får felles entré og heis.

Adressen er Bygdøynesveien 9C og ligger på et sydvendt høydedrag. Leiligheten får en stor, skjermet terrasse hvor sol og fjordvendt utsikt kan nytes til det fulle. Leiligheten får også to private garasjer, hver med egen port, den ene blir også utstyrt med elbillader. Fra garasjen har man indirekte adkomst til entréen.

Selve leiligheten har en spennende utforming med god takhøyde og skreddersydde løsninger i alle rom. Det blir selvfølgelig balansert ventilasjon og gulvvarme, samt solide tregulv, innredninger og utstyr av høy kvalitet. Her blir det også smarthusstyring, og store vindusflater som ivaretar den fjordvendte utsikten.

Stuen og kjøkkenet får åpen, skråstilt løsning med store vindusflater som vender mot solrik terrasse og fjorden. På kjøkkenet blir det en stilig gasspeis og plass til langbord. I tillegg får kjøkkenet en eksklusiv innredning fra Expo Nova/Poliform, med Stone Roccia Fiamatta benkeplate, sosial kjøkkenøy og integrerte hvitevarer.

Videre blir det entré, gjestetoalett, to lekre, flislagte bad og tre gode soverom, deriblant hovedsoverommet i behagelig suiteløsning.

Via en trapp ned fra leilighetens hovedplan har man enkel adkomst til egen underetasje med velværeavdeling med bad, wc, badstue og to store rom tiltenkt omkledning og avslapning. Rommene i velværeavdelingen er byggemeldt som bad. I tillegg til denne avdelingen er det også to boder og et vaskerom i denne etasjen.

Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års garanti iht. bustadoppføringsloven.
- Nybygg gir lavere dokumentavgift (basert på tomteverdi).
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Entré
Leiligheten ligger i bygg B som kommer til å strekke seg over fire etasjer, med felles entré, heis og et representativt trapperom. Fra trapperom og heis blir det selvfølgelig også enkel adkomst til private garasjer. Både felles trapper og innvendige trapper blir trinnlyddempende med parkett eller flis i inntrinn.

Allerede i entréen får man den første, smakfulle opplevelsen av leiligheten. Entréen får utsikt mot fjorden, store, delikate gulvfliser med gulvvarme og hvitmalte gipsvegger med listefritt til tak. Bak gipsveggene er det et ekstra lag med treplate som sikrer gode og fleksible opphengsmuligheter, samt bedre lydisolasjon og akustikk. Himling blir smart lyssatt med downlights og det blir direkte adkomst til gjestetoalett.
 
For øvrig utstyres leiligheten med høye dører i solid utførelse. Dette gjelder både for skyvedører og slagdører. Dørblad utføres i finert eik og karm leveres i heltre eik, levert av en anerkjent norsk leverandør med lang erfaring.

Stue
Stuen og kjøkkenet blir liggende åpent mot hverandre i en skråstilt løsning som gjør at rommene får godt kontakt med hverandre men likevel med definerte soner. Takhøyden blir også god og vil være på inntil 2,6 meter. For et helhetlig inntrykk får begge rommene et hellimt, enstavs, heltre eikegulv i lys fargevalør - et slitesterkt og naturlig gulv som gir en myk kontrast til glatte, hvitmalte vegger med listefritt til tak.

Himling lyssettes med downlights og det blir også takpunkter for taklamper. Stuen får ellers god plass til sofaløsning og fjordvendt utsikt via store SKY-FRAME vindusflater. For et behagelig inneklima får vinduene utvendig solavskjerming med duk i fastmonterte skinner.

Kjøkken
På kjøkkenet kan man samle familie og venner rundt et langbord. Ved spiseplassen blir det også en stilig gasspeis som, i tillegg til god varme, er med på å skape en stemningsfull ramme rundt måltidene. Ut mot den solrike utsiktsterrassen blir det store skyvedører fra gulv til tak - en herlig løsning som på et elegant vis visker ut skillet mellom ute og innemiljø.

Selve kjøkkeninnredningen blir fra eksklusive, italienske Poliform i serien Shape, levert av Expo Nova. Kjøkkenet får flere høyskap på én side og benkeskap med et smalt overskap og hylle på en annen. I tillegg blir det en stor, sosial kjøkkenøy ut mot spiseplassen. Den velutnyttede kjøkkenløsningen gir en sosial arena med god plass til kjøkkenutstyret og og flere kokker. Innredningen får glatte Corda lakkerte fronter i grått med integrerte håndtak.

Dette toppes med en lekker benkeplate av type Stone Roccia Fiammata. På enden av kjøkkenøya blir det en sosial sitteplass ved en unikt utformet snack top av type Black Elm. Bestikkinnredning leveres i fargene antrasitt, valnøtt eller wengé og LegraBOX skuffer i lakkert Brown sørger for økt oppbevaringsplass.
Hvitevarer fra kvalitetsleverandørene Bora og Miele leveres integrert. Hvitevarene består av koketopp med integrert ventilator ved kjøkkenøy, stekeovn og micro i høyskap, samt helintegrert oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten får tre lekre bad, to toalettrom, vaskerom og badstue. Ett bad tilhører hovedsoverommet og ett vil ligge i underetasjen tilknyttet badstuen. Det blir ett toalettrom i hver etasje og vaskerommet får plass i underetasjen. 

Badene får et stilrent og moderne uttrykk med 60 x 60 cm fliser fra Bera&Beren, Livingceramics, av type light grey. Himlinger blir pent lyssatt med downlights og det blir varmekabler i gulvet. Armaturer leveres av Dornbracht i krom utførelse og det blir toaletter fra Catalano.

Lekre baderomsinnredninger kommer fra italienske Antonio Lupi og alle badene får dusjhjørne. Hovedbadet får i tillegg et frittstående badekar og en innfelt LED-skinne for en varm og intim stemning.

Toalettrom
Begge toalettrommene får gulvfliser i storformat, gulvvarme, toalett og baderomsmøblement. Toalettrommet i første etasje får også flislagte vegger i samme stil. På toalettrommet i underetasjen blir det sokkelflis kombinert med glatte, hvitmalte vegger.

Vaskerom
Vaskerommet får gulvfliser fra Bera&Beren fra Livingceramics, av type light grey, med sokkelflis i tilsvarende stil. Veggene blir sparklet og malt hvite. Videre blir det praktisk innredet med møbler i Poliform serien levert av Expo Nova.

Soverom og garderobe
Leiligheten får tre romslige, delikate soverom med gulvvarme og fjordvendt utsikt via flotte vindusløsninger. Hovedsoverommet blir plassert i den ene enden av leiligheten med tilgang til eget bad. Her blir det også installert fancoil som sikrer et svalt rom på varme sommerdager.

De to andre soverommene vil ligge i egen fløy i motsatt ende, tilknyttet felles gang og bad. Begge rommene får også utgang til den store, solrike terrassen. Som standard får alle tre rommene Hakwood Europeisk eikegulv og glatte, hvitmalte vegger. Det blir listefritt mot tak som får velplasserte downlights. Hver av rommene blir også utstyrt med garderobeskap fra Poliform i serien Senzafine. Skapene leveres med skuffer, heng og integrert belysning.

Via en trapp ned fra leilighetens hovedplan har man enkel adkomst til egen underetasje med velværeavdeling med bad, wc, badstue og to store rom tiltenkt omkledning og avslapning. Rommene i velværeavdelingen er byggemeldt som bad. I tillegg til denne avdelingen er det også et vaskerom og to boder på ca. 6,8 kvm og 7,9 kvm i denne etasjen. Bodene blir innredet med eikegulv og hvitmalte veggflater.
Arealene i underetasjen har ikke dagslys og er derfor ikke beregnet for varig opphold og kan dermed ikke benyttes til f.eks overnatting/soverom.

Utstyr

Det elektriske anlegget blir installert i henhold til gjeldende standard NEK 400-2018. Sikringsskapet blir levert med kombiautomater med jordfeilbrytere på alle kurser. Stikk blir av typen Elko Plus og lysbrytere i lekkert design kommer i typen Gira hvit, med mulighet for knx-tilkobling.

Belysningen i leiligheten blir nøye tilrettelagt for å skape optimale lysforhold i forhold til rommets funksjon. Lamper og armaturer leveres av Stokkan Lys, som også står for lysplanleggingen. Det er planlagt en kombinasjon av innfelte downlights og utenpåliggende spotlights.

På hovedbadet blir det innfelt LED-skinne for å skape en varm og intim stemning. Tv- og datauttak blir installert i stue, kjøkken og på soverommene. For tv- og bredbåndssignaler vil det bli inngått en kollektiv avtale for sameiet.

Leiligheten får porttelefon montert ved inngangsdøren og på kjøkkenet, samt smarthussystem med grunnpakke som styrer lys, varme og solavskjerming. Systemet kan utvides og tilpasses etter behov. Det vil også bli installert Securitas innbruddsalarm til leiligheten. Inngangsområdet og parkeringskjeller vil få kameraovervåking.

Oppvarming

Seksjonen får vannbåren gulvvarme i alle rom, unntatt på badene hvor det blir elektrisk gulvvarme. I tillegg blir det gasspeis i stuen tilkoblet felles gassanlegg. For økt komfort er det balansert ventilasjon med egen styring av luftmengde. Det blir også montert fancoil for ekstra kjøling på hovedsoverommet.

Parkering / Garasje

Eksklusivt for leiligheten blir to private garasjer, hver med egen port. Den ene blir også utstyrt med elbillader. Fra garasjen kan man gå tørrskodd til leiligheten via felles gang. Garasjeplassene tinglyses som tilleggsdeler til seksjonen.

Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Uteområde

Leiligheten får en lang og helt privat fasade, godt skjermet mot innsyn og støy. Langs den usjenerte fasaden blir det lett adkomst fra kjøkken og soverom til en fantastisk terrasse med fjordvendt utsikt og gode solforhold. Arealet vil bli på hele 64 kvm så her blir det nok av plass til grill, solsenger og ulike sittegrupper.

For solskjerming blir det tilrettelagt for en stor parasoll med innstøpt fot og elektrisk styring. Terrassen vil gå over to nivåer som bindes sammen av en trapp. Trappen og terrassene blir støpt i vedlikeholdsvennlig, lys betong noe som skaper harmoni og arkitektonisk sammenheng med byggets fasade i lys teglstein.

Felles gårdsplass får et representativt uttrykk, innrammet av mur og beplantning. Her er det gjort plass for seks gjesteparkeringsplasser, den ene er foran påfylling for gasstank. Nedkjøring til garasje og bygg for avfallshåndteringen for sameiet er diskret integrert. Ved nedkjøring til parkeringskjeller og ved hovedinnganger blir det installert snøsmelteanlegg for å sikre isfrie adkomstveier i vinterhalvåret.

Rundt byggene blir det en parkmessig opparbeidet hage, delt i store soner med lave kanter i betong og naturlig, frodig beplantning. Kanter og beplantning bidrar til skjerming og håndtering av høydeforskjeller på en diskré og elegant måte, og skaper samtidig klare rammer rundt uterom og passasjer.

Her blir det plantet et nøye gjennomtenkt utvalg av gress, stauder, busker og trær. En felles møteplass med utsikt mot fjorden vil ligge sentralt på eiendommen, mellom byggene, og med god avstand til private uteplasser.

Med naturlig, varig materialvalg, markerte innganger, veltilpassede uterom og store glassfasader oser bygget av modernitet og harmonisk eleganse. På sydsiden vil fasaden bestå av lange horisontale vinduer med fast glass og slanke profiler i eloksert aluminium. Vinduene leveres med bronse pulverlakkering.

Skyvedørene mot terrassen er produsert av sveitsiske SKY-FRAME som er kjent for sin høye kvalitet. Øvrige deler av fasaden består av murverk utført i lys murstein fra Randers i langformat. Taket bygges med innvendig skjult nedløp og beplantes med bærekraftig sedum. Deler av takarealet blir privat takterrasse for toppleiligheten i bygget.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse såfremt midlertidig brukstillatelse foreligger. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som er gjenstående og frist for ferdigstillelse.

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten.
Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leiligheten, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt. Ev. gjenstående arbeid skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.
Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for bolig kunne innhentes hos megler.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger og reguleres etter bestemmelsene i S-4220- Småhusplanen. Småhusplanen er under revidering med et midlertidig forbud mot nye tiltak. Søknad for dette tiltaket ble sendt inn før fristen og forbudet gjelder ikke dette prosjektet.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan  fra 23. september 2015. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

På nabotomt i Bygdøynesveien 7 er det gitt rammetillatelse til utvidelse av terrasse i 1. etg. og fasadeendringer.  202114973 - Byggesak
Samt rehabilitering av to skorsteiner byggesak 202205331.

Det foreligger rammetillatelse for etablering av et svømmebasseng på utearealet til L4.

Beskrivelse av sameiet

Sameiets navn er Sameiet Bygdøynesveien 9
Sameiet består av 5 eierseksjoner, som alle er boligseksjoner.
Seksjon 3 - 9C, sameiebrøk (286/1578)

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Fellesutgiftene skal dekke sameiets driftsutgifter, og vil blant annet avhenge av ytelsene sameiet rekvirerer. Det er sameiet som beslutter hvilke ytelser som rekvireres.
Det er satt opp et budsjett for sameiet hvor stipulerte fellesutgifter er satt til 50 kr kvm. For denne leiligheten utgjør dette estimert ca. kr 12.650,-

Forretningsfører (Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men en tidsbegrenset kontrakt med forretningsfører vil bli inngått på vegne av sameiet ved etablering av dette. Kjøper aksepterer at selger står fritt til å velge forretningsfører etter eget skjønn.)
Renhold-/gartnertjeneste
Vaktmester/snørydding
Snøsmelteanlegg
Service avtaler til bla ventilasjon/

Dersom overnevnte tjenester rekvireres, estimeres de ordinære fellesutgiftene å utgjøre ca. 50 kr pr kvm. Felleskostnadene fordeles i henhold til sameiets vedtekter. Kjøper er kjent med at sameiets drifts- og vedlikeholdskostnader først vil bli endelig fastsatt etter konstituering, og etter hvert som sameiet får erfaring med de utgifter/kostnader som påløper.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. Det understrekes at flere faktorer påvirker størrelsen på felleskostnadene, bl.a. endringer i lønns-, pris- og avgiftsnivå på de faste tjenester og produkter som sameiet enten må ha, eller selv velger å inngå avtaler med. De faktiske kostnadene kan derfor avvike betydelig fra anslagene angitt over.

Eiendomsskatt
I Oslo kommune er det eiendomsskatt. For boliger er eiendomsskatten 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2022 er på inntil 4 millioner kroner. Eiendomsskatten beregnes etter denne formelen: (Eiendomsskattegrunnlag - bunnfradrag) x 0,003 = eiendomsskatt per år. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi fra Skatteetaten, er eiendomsskattegrunnlaget for 2022 70 prosent av boligverdien. De fleste boliger har boligverdi fra Skatteetaten.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

10% av kjøpesummen skal betales inn til meglers klientkonto senest 14 dager etter kontraktssignering (20% dersom kjøper er å regne som profesjonell/aksjeselskap). Beløpet skal tjene som sikkerhet for kjøpers gjennomføring av handelen, jf. buofl. § 46 (2) og vil renteberegnes til fordel for kjøper. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger et 1/2 R. Selgeren kan fritt velge å stille forskuddsgaranti etter § 47 og få hele eller deler av beløpet utbetalt. Ved garantistillelse etter § 47, vil beløpet ikke lenger renteberegnes til fordel for kjøperen. Selger forbeholder seg også retten til å stille § 47-garanti for inntil hele kjøpesummen i perioden fra sluttoppgjør innbetales til meglers klientkonto, og frem til overskjøting har skjedd. Beløpet må være fri kapital, dvs. at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet Restkjøpesummen, tilleggsarbeider + omkostninger betales ved overtagelse. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. bustadoppføringslova § 47.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommene, herunder for eksempel arbeider med ferdigstillelse av utomhusarbeider. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet. Selger må følgelig forbeholde seg retten til å ha stående maskiner og utstyr på deler av tomtene, sammen med visnings- og byggeskilt frem til endelig ferdigstillelse.

Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, seksjonering eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtagelsesdagen. Kjøpesummen vil i slike tilfeller bli stående på meglers klientkonto inntil kjøper er sikret hjemmel.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

49 000 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 8 880 000,-))
223 369,50 (Omkostninger totalt)
49 223 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget for dokumentavgift fra tinglysningsmyndighetene samt endringer av offentlige satser/avgifter.
Omkostningene innbetales til megler samtidig med sluttoppgjøret.

Spesifikasjon av lån

Det er ikke lån i sameiet

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Bygging er igangsatt og forventet ferdigstillelse er 1. eller 2. kvartal 2023.
Det presiseres at dette tidspunktet kun er estimert og ikke bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt.

Det tas ikke forbehold om forhåndssalg fra selgers side.

Selger forbeholder seg retten til å kunne overlevere inntil 3 måneder tidligere dersom fremdriften tillater det og dette synes hensiktsmessig.
Selger tar forbehold om at det oppnås nødvendige offentlige godkjenninger for prosjektet slik det er presentert.

Arbeidet skal utføres av selger med rimelig fremdrift og uten unødige avbrudd. Endelig overtakelsesdato vil meddeles tidligst med 3 måneders skriftlig varsel og senest med 6 ukers skriftlig varsel fra Selger. Denne datoen vil være å regne som frist iht. Bustadoppføringslova.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Selgers forbehold

Leveranser utføres i henhold til gjeldende forskrifter. Teknisk forskrift TEK17 er gjeldende for dette prosjektet. Der ikke annet fremgår av kontrakt, beskrivelser eller tegninger, gjelder Norsk Standard NS 3420 normalkrav til toleranser for ferdige overflater i bygninger, ref. fellesbestemmelser del 1. Leilighetenes innhold fremgår av beskrivelse og tegninger for hver enkelt leilighet. Standard og materialvalg for leiligheter, øvrige arealer og fellesanlegg fremgår av generell beskrivelse og leveransebeskrivelse.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940).
NTA er arealet mellom innside vegger for omsluttende bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).
P-romareal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).
Definisjoner og beregninger er basert på:
- NS3940: 2012
- Veileder til NS3940; "bruk av arealbetegnelser ved omsetning av bolig" fra 2012
- Eiendommen vil bli seksjonert og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer.
- Selger er ikke ansvarlig for å arrangere interne avtaler mellom kjøpere i prosjektet.

Dersom ikke annet er avtalt, er det leveransebeskrivelsen og dens forbehold som legges til grunn for kjøpet og ferdigstillelse.
Det tas forbehold om at alle tegninger, illustrasjoner, 3D, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. i annonsen er kun ment som illustrasjonstegninger for å danne et inntrykk av et ferdigstilt prosjekt, og vil kunne avvike fra ferdig leveranse og gir ikke uttrykk for hva selger plikter å levere, eller hvordan endelig utforming vil bli. Omgivelsene rundt husene er manipulert. Inntegnet utstyr/inventar er ment som illustrasjoner og medfølger ikke. Videre kan det derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.
Stiplede ting på tegningssett leveres ikke og er kun ment som forslag og ideer.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning utover dette.

Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Plantegninger viser ikke alle sjakter og føringer for tekniske installasjoner og annet, herunder blant annet ventilasjon, termineringsskap for vann, vannvarme og strøm. Dette vil bli plassert på egnede steder etter entreprenørens vurdering. Det kan forekomme innkassinger som ikke er merket på tegning som også kan gi arealavvik. Ventilasjonsanlegget kan plasseres i bod, vaskerom eller på kaldt loft, avhengig av konstruksjon på det enkelte hus. Plassering av ventilasjonsaggregat og evt. sentralstøvsuger gjøres i forbindelse med detaljprosjektering.

Det tas forbehold om at ferdig terreng og utomhusareal kan avvike fra utomhusplanen og arkitekttegninger, og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvilke innretninger som vil måtte bli plassert hvor. Selger står fritt til å fordele endelig areal og plassere tekniske innretninger etc.

Utbygger har rett til å plassere og etablere drens- og pumpekummer og elektro- og fiberskap, samt andre installasjoner der byggherre finner det hensiktsmessig. Tilsvarende kan det bli etablert nedsenket terreng og andre tiltak ifm overvannshåndtering. Felles tekniske installasjoner vil bli koblet til fellesanlegget. Service- og driftskostnaden fordeles av sameiet.

Selger har rett til å gjøre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Kjøper gjøres oppmerksom på at detaljprosjektering av bygget ikke er gjennomført ved salgsstart og dette kan medføre mulige endringer for å blant annet møte offentlige krav.

Tegninger i kjøpsprospekt er nedkopiert og ikke måleriktige. Arealer på tegninger (selv om disse er angitt med desimaler) er omtrentlig angitt og arealavvik kan forekomme.

Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet samt nedbøying og krymp. Dette vil medføre at det kan oppstå retningsavvik / sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, +/- 10mm glipper mellom tak og vegg vil forekomme. Slike forhold kan ikke påberopes som mangler.

Kjøper plikter å samtykke til nødvendige dokumenter for fremtidig utvikling av området herunder deling, seksjonering, adkomstrettigheter, erklæringer, servitutter mm. Kjøper er også pliktig til å videreføre denne plikten til fremtidige kjøpere.

Dersom det i byggetiden skulle inntreffe streik, pandemi, lockout eller gjøre seg gjeldende andre forhold som medfører forsinkelser og som ligger utenfor selgers kontroll, kan kjøper med grunnlag i dette ikke kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser.

Overskjøting og oppgjør:
Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn i henhold til kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/navne-endring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr. 70.000,- inkl. mva. som innbetales meglers driftskonto. Kjøpekontrakten kan ikke transporteres uten skriftlig forhåndssamtykke fra Selger. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag. Eventuell endring av vilkårene i kjøpekontrakten krever selgers samtykke. Selger har rett til selv å avgjøre om han vil godta eller avslå transport av kjøpekontrakter. Det økonomiske oppgjøret vil bli utført av meglerforetaket selv eller meglerforetakets kontraktsmedhjelper.
Ved transport av kjøpekontrakten vil det ikke være mulig å endre tilvalg som opprinnelig kjøper har gjort.
Salg av kontraktsposisjon vil normalt uansett ikke skje tett opp mot ferdigstillelse.

Boligen overleveres byggrengjort etter følgende standard. Boligen ryddes for byggeavfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.

Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen. Dersom kjøper ønsker endring i kjøpekontrakten må det dette medtas i innlevert budskjema som et forbehold.

Kjøper har avbestillingsrett etter buofl. § 52 etter at bindende avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av buofl. § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig på tegninger før boligen er detaljprosjektert. Selger tar forbehold om arealavvik +/- 5% uten at kjøper kan kreve kompensasjon.

Hver kjøper vil ved overtakelse få tildelt en FDV-dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i boligen i tillegg til adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten gjelder følgende krav:

De tekniske løsningene skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendige etter hvert som tiltaket detaljprosjekteres uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens egenskaper/funksjon eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringer uten utgrunnet opphold.

Selger forbeholder seg retten til å endre antall seksjoner og sammensetninger av usolgte boliger dersom det vurderes som hensiktsmessig. Seksjonering kan ta tid som følge av lang saksbehandling i kommunen. Eierforholdet reguleres av eierseksjonsloven. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste ethvert bud/kjøpetilbud på fritt grunnlag. Selger kan velge å tildele boliger uten å begrunne tildelingen og uten forutgående varsel til andre som har lagt inn bud på samme bolig.
Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg å anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøtet, må det tas forbehold om dette i bud.

Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre kundekontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.

Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Selger forbeholder seg retten til å transportere sine rettigheter og forpliktelser underveis i prosjektet.

Alle illustrasjoner, 3D perspektiver, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, så som f.eks. lamper, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boliger. Interessenter oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette; (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning. Tinglysing og gjennomføringen av det økonomiske oppgjøret vil skje gjennom Noroppgjør. Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelsen og prospektet for øvrig. Prospektet inneholder flere perspektiver, utsiktsbilder og datagenererte bilder som kan avvike fra endelig oppførelse med hensyn til arkitektur, tekniske løsninger, byggenes plassering på tomten og utsiktsforhold. Alle illustrasjoner må dermed betraktes som omtrentlige og skissepregede. Alle plantegninger i prospektet er kun ment som illustrasjon og er ikke målbare.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonen er avtalt til 0,9% + mva av endelig kjøpesum. Dersom kjøpesummen overstiger kr 50.000.000,- har megler krav på 10% provisjon av det overskytende beløpet. I tilllegg kommer etableringsgebyr på kr 19000,- + mva, Oppgjørsgebyr 6000 + mva, Markedspakke kr 28 000,- + mva.

Vedlegg til salgsoppgaven

Vedtekter
Arealbekreftelse
Reguleringskart og bestemmelser
Budskjema

Finn.no: Lokalområde

Bygdøy