Klikk for galleri

2 SOLGT - 4 familievennlige og moderne eneboliger skal bygges- 3/4 sov. - Garasje/parkering- Flere uteplasser og hage

2 SOLGT - 4 familievennlige og moderne eneboliger skal bygges- 3/4 sov. - Garasje/parkering- Flere uteplasser og hage

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Vinderen

Dalsveien 33

Prisantydning16.250.000,- - 16.500.000,-Bruksareal176m2 - 178m2Soverom3 - 4
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Hjertelig velkommen til Dalsveien 33!

4 tiltalende eneboliger med moderne løsninger og god kvalitet skal bygges. Attraktivt beliggende på Slemdal.

Boligene ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Slemdal i Oslo. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Vinderen og Slemdal senter som begge ligger innen gangavstand fra eiendommen, byr på det aller meste av fasiliteter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, samt flotte Frognerparken, i tillegg til alt det andre Oslo sentrum har å by på av parker, severdigheter, handlegater, restauranter med mer.

Kort oppsummert:
- 4 flotte eneboliger med 3/4 soverom.
- Lagt opp for en enkel og praktisk hverdag.
- Populær beliggenhet, rolig men svært sentralt.
- Boligene får fine uteplasser, balkong og altan.
- 1-stavs eikeparkett i alle oppholdsrom i boligen.
- Masteravdeling med eget bad og walk-in closet.
- Design ditt eget drømmekjøkken.
- Flere delikate bad.
- Garasje og parkeringsplasser.
- Klargjort for elbil-lader.
- EL-anlegg etter NEK400.
- Downlights.
- God lagringsplass i bod.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- God standard og bygg etter nyeste teknisk forskrift (TEK 17).

Området:
- Populære skoler og barnehager.
- Kort vei og gode kollektivforbindelser (buss og t-bane) til sentrum.
- Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 1 min fra boligen.
- Slemdal er nærmeste T-banestasjon og ligger ca. 8 min gange fra boligen.
- Med bil tar det ca. 7 min til Majorstuen, 8 min til Skøyen, 15 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn.

Hvorfor nybygg?
- Gode, moderne løsninger.
- Tidsriktig og praktiske planløsninger.
- Du får tilpasset boligen etter eget behov.
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og derav klimavennlige løsninger.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lavere kjøpsomkostninger.
- Mulighet for endringer/tilvalg - skap ditt eget drømmehjem!

Oppdragsansvarlig

Dyve & Partnere Eiendomsmegling AS / Jørgen Ek

Selger/Utbygger

M3 Atlas Forbes AS

Betegnelse

Gnr. 33 Bnr. 94 i Oslo kommune

Byggeår

2022

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Slemdal i Oslo kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Vinderen og Slemdal senter som begge ligger innen gangavstand fra eiendommen byr på blant annet Baker Hansen, vinmonopol og bensinstasjon med mer. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, samt flotte Frognerparken, i tillegg til alt det andre Oslo sentrum har å by på av parker, severdigheter, handlegater, restauranter med mer.

Eiendommen har trygg gangavstand til barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et stort utvalg av private og kommunale barnehager i gåavstand fra boligen

Kort vei og gode kollektivforbindelser (buss og t-bane) til sentrum. Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 1 min fra eiendommen. Slemdal er nærmeste T-banestasjon og ligger ca. 8 min gange fra boligen. Med bil tar det ca. 7 min til Majorstuen, 8 min til Skøyen, 15 min til Oslo S og 45 min til Oslo Lufthavn.

Det er gangavstand til nærsenter på Slemdal med matbutikk, apotek og helsetilbud. Joker i Gaupefaret (ligger ca. 2 min fra eiendommen med bil) har søndagsåpen. Det er også nærhet til Vinderen sentrum som tilbyr de fleste typer butikk- og servicetilbud som dagligvarebutikker, treningssenter, kaféer, bakerier, spisesteder, frisør, klesbutikker, Jernia, vinmonopol etc.
Vest for Smestad ligger Mærradalen, et trangt dalsøkk der naturen betegnes som flott og dramatisk. Følger du Sørkedalsveien kommer du til idylliske Bogstadvannet, et populært badested for folk i Oslo-området. Man kan også gå på ski via Mærradalen opp til Bogstad og videre inn i marka, eller sykle opp samme vei til Østern Brug Ridesenter ved Fossum.

Det er kort vei til Frognerseteren, et idyllisk tur- og utfartsområde i Nordmarka, samt Oslo vinterpark Tryvann og riksanlegget på Holmenkollen. Det er flotte tur- og skiløyper i retning mot Vettakolltoppen og Nordmarkas omfattende løypenett. Gode og mange alternativer for både ski, sykkel og gange. Dette er en helt unik beliggenhet for aktive familier som liker å holde seg i bevegelse både sommer og vinter.
I tillegg er det et meget godt idrettsmiljø på de nærliggende idrettslagene, hvor IL Heming, Ready, IL Try og Njård tilbyr et allsidig idrettstilbud med fine fasiliteter, flotte idrettsanlegg med innendørs og utendørs tennisbaner, fotballbaner, friidrettsområde, terrengløype, idrettshall for håndball og basket m.m.

Med nærhet til marka, banen og byen er dette et ettertraktet sted å bo.

Byggemåte

Tekniske forskrifter av 2017 gjelder for utførelsen. (TEK17).
Se leveransebeskrivelse for utfyllende informasjon.

Arealer og fordeling pr. etasje

Bruksareal: 176 kvm - 189 kvm

Innhold

Hus A: P-rom 164,4kvm. - SOLGT.
1.Etasje: Entré, WC, kjøkken og stue. Garasje på 16,1 kvm og bod på 5 kvm i bakkant.
2.Etasje: gang, 2 bad, vaskerom, 4 soverom hvorav master soverom har walk-in og eget bad.
3.Etasje: Loftstue med utgang til altan, WC og soverom.

Hus B: P-rom 138kvm.
1.Etasje: Entré, wc, vaskerom og stue/soverom. Dobbelgarasje, og bod på 5 kvm i bakkant.
2.Etasje: Master soverom med walk-in og bad, stue og kjøkken.
3.Etasje: Loftstue med utgang til altan, 2 soverom, bad og innvendig bod.

Hus C: 165kvm.
1.Etasje: Entré, WC, stue og kjøkken. Bod og teknisk rom. Garasje og en bod med utvendig adkomst.
2.Etasje: Stue, 3 soverom hvorav mastersoverommet har walk-in og bad, bad/vaskerom.
3.Etasje: Loftstue med utgang til altan, soverom og innvendig bod.

Hus D: 136kvm.
1.Etasje: Entré, WC, vaskerom og teknisk rom. Dobbelgarasje og bod på 5 kvm med adkomst fra garasje og utvendig dør.
2.Etasje: Stue, kjøkken og master soverom med walk-in og bad. Utgang til balkong fra stuen.
3.Etasje: Loftstue med utgang til altan, 2 soverom og bad.

Standard

Entré:
Entreen med avsatt plass til en god garderobe vil gi et godt førsteinntrykk av de flotte boligene. Det blir store, moderne 60x60 fliser med varmekabler i gulvet, som det også blir på alle bad. Comfort Grey, en lys og lekker gråtone, er veggfargen som blir gjennomgående i boligene. Videre inn i gangen starter parkettgulvet som blir i alle oppholdsrom. I tilknytning til entreen får Hus B og D WC og vaskerom, og Hus C får en WC - en familievennlig og gjennomtenkt løsning som gjør hverdagen enkel. Det blir levert elektronisk dørlås fra Yale Doorman på hovedinngangsdør.

Stue:
Det blir en stor og åpen stue-/kjøkkenløsning med flere innredningsmuligheter for både sittegrupper og spisestue. Det blir et romslig og lyst rom med flere store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. De store vindusflatene gir et pent utsyn. Alle boligene får flere stuer, slik at familien har flere hyggelige oppholdssoner og muligheter.

Uteplass:
Alle boligene får flere hyggelige uteplasser. Det blir balkong i 2. etasje og altan i 3. hvorav begge får utelamper. Videre får alle husene sin egen eksklusive bruksrett til hage, hvor det er tegnet opp gode arealer til alle. (Se utkast til vedtekter).
Det leveres også utvendig frostsikker kaldtvannskran, montert på yttervegg.

Kjøkken:
Her vil dere få gode muligheter til å tegne deres eget drømmekjøkken og gjøre tilvalg. Kjøkkenet leveres av den kjente leverandøren Sigdal eller tilsvarende, til en verdi av kr. 150.000,- (inkl. levering og montering). I møte med kjøkkenkonsulent kan dere selv tegne deres eget kjøkken med valg av fronter, benkeplate og hvitevarer. Sigdal leverer innredning i god kvalitet og moderne design. Det kan velges detaljer, hvitevarer, farger og materialer som tilvalg.
Åpen kjøkkenløsning gir flere vindusflater i det store stuerommet, bidrar til lys og utsyn, og gjør rommet svært sosialt. Her får dere god oversikt over gjester, barn, og peis. Det blir mulighet for å endre den vedfyrte peisen eller endre til gasspeis som tilvalg.

Bad:
Hver bolig blir godt dekket med fasiliteter. Alle har også en smart hverdagsløsning med enkel tilgang til enten wc, bad eller vaskerom i tilknytning til entre.
Alle bad får et moderne uttrykk og varmekabler i gulv. Det blir store 60x60 fliser i en innbydende grå farge på både gulv og vegger. Det blir matchende mosaikk i dusjhjørner. Wc-er får flislagt gulv og malte vegger i nevnte Comfort Grey.
Det blir bla. vegghengte toaletter og regnfallsdusj i alle bad som standard. I utvalgte bad kan det leveres badekar som tilvalg. Se leveransebeskrivelsen og romskjema for fordeling av innredning og utstyr.

Hus A - Solgt.
Hus B får WC og vaskerom i 1. etg. Bad i 2. og 3. etg.
Hus C får WC i 1. etg. Bad og bad/vaskerom i 2. etg.
Hus D: WC og vaskerom i 1. etg. Bad i 2. og 3. etg.

Soverom:
Hus B og C får 4 soverom, hus D får 3. Alle får god plass til seng, garderobe og ekstra møblement. Det blir et stort master soverom i En Suite løsning med direkte tilgang til eget bad og walk-in closet.

Gulv: Det leveres 1-stavs eikeparkett, hvit pigmentert. Fliser i lys grå farge størrelse 60x60 på gulv og vegger på alle bad samt gulv i entré. I dusjsone leveres det mosaikk-fliser.
Vegger: Malt gips, fliser på bad.
Himling: Malt gips. Det leveres listfri overgang mellom vegg/himling.

Kommer kjøper tidlig inn i prosessen vil man få mulighet til å sette sitt personlige preg på boligen ved å gjøre endringer/tilvalg. I møte med entreprenør, utbygger eller tilvalgsportal vil kjøper selv ha mulighet til å endre/oppgradere følgende:
- Fliser.
- Lister.
- Parkett.
- Trapp.
- Kjøkken.
- Elektriske punkter.
- Baderomsinnredning.
- Sanitærutstyr.
- Fargevalg på overflater.
- Innerdører.
- Terrasseplatting.
- Gasspeis.
- Vedfyrt peis.

Utstyr

Det leveres:
- 25 downlights per bolig fordelt på 5 ulike soner. Downlights plasseres etter eget ønske i møte med elektriker.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
- Seriekoblete røykvarslere i alle etasjer samt et brannslukningsapparat.
- Varmtvannsbereder på 200 liter.
- Ferdigplen.

Parkering / Garasje

Bolig A - Solgt: Boligen har 1 garasjeplass tilknyttet boligen samt eksklusiv bruksrett på en oppstillingsplass på terreng.

Bolig B: Boligen har dobbelgarasje i tilknytning til boligen.

Bolig C: Boligen har 1 garasjeplass tilknyttet boligen samt eksklusiv bruksrett på en oppstillingsplass på terreng.

Bolig D: Boligen har dobbelgarasje i tilknytning til boligen.

Det blir klargjort for 1 elbil-lader (16A) per seksjon i garasje(tomrør til sikringsskap). Ladeboks, kabel og sikring kan leveres som tilvalg.
Garasje leveres med garasjeport med elektrisk motor og 1 håndsender.

Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1902/114-2/105  Bestemmelse om bebyggelse 21.02.1902 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om veg
 
1902/122-1/105  Bestemmelse om veg 05.12.1902 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:95  

1903/184-1/105  Bestemmelse om veg 20.03.1903 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:125 Bestemmelse om vannledning

1903/136-1/105  Bestemmelse om veg 19.06.1903 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:127  Bestemmelse om gjerde
 
1903/113-1/105  Bestemmelse om veg    03.11.1903 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:120  Bestemmelse om gjerde
 
1904/92-1/105  Bestemmelse om veg  18.03.1904 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:100  
Bestemmelse om deleforbud
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1904/900201-1/105  Bestemmelse om veg 08.04.1904 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:104   Bestemmelse om gjerde

1905/19-1/105  Bestemmelse om veg   20.10.1905 
 
1906/60-1/105  Bestemmelse om veg   02.02.1906 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:128  

1908/62-1/105  Bestemmelse om veg    04.12.1908  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:119  

1909/103-1/105  Bestemmelse om veg 01.10.1909 
 
1910/900464-1/105  Bestemmelse om veg 07.10.1910 
 
1910/190-1/105  Erklæring/avtale  21.10.1910 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv Med flere bestemmelser
 
1910/109-1/105  Bestemmelse om veg 04.11.1910 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:221  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:221 Snr:1 - Snr:7 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:222  
Bestemmelse om vannledning Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere
 
1910/267-1/105  Bestemmelse om veg    16.12.1910 

1911/42-1/105  Bestemmelse om veg 21.07.1911 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:247  

1913/236-2/105  Bestemmelse om deleforbud 19.09.1913 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om benyttelse
 
1913/239-1/105  Bestemmelse om veg    19.09.1913 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:131  

1923/901151-1/105  Bestemmelse om veg 28.09.1923  Bestemmelse om gjerde

1923/901152-1/105  Erklæring/avtale 09.11.1923 Bestemmelse om septiktank
 
1923/901154-1/105  Erklæring/avtale  30.11.1923 VEDR. VANNKLOSETTER
 
1925/88-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 25.09.1925 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/14053-1/105  Erklæring/avtale 16.10.1967 Bestemmelse om trafostasjon/kioskRettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-33/131
Rettigheter i eiendomsrett
1923/901162-1/105  Erklæring/avtale   09.11.1923 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:94  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:221 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:221 Snr:1 - Snr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:222  
Bestemmelse om kloakkledning
 
Rettigheter på 0301-35/351
Rettigheter i eiendomsrett
2021/1021422-1/200  Bestemmelse om veg  20.08.2021 21:00 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:94

Vei / Vann / Avløp

Offentlig. Private stikkledninger/vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på boligen. Dersom det ved overtagelsestidspunkt gjenstår mindre vesentlig arbeid og kommunen finner det ubetenkelig, kan det utstedes midlertidig brukstillatelse for hele eller deler av tiltaket. I midlertidig brukstillatelse skal det framgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. Ferdigattest kan bli utstedt en tid etter overtakelsen uten at dette påvirker overtakelse eller gir kjøper krav på tilbakehold.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 (Småhusplanen), S-2279 (Reguleringsplan for friområde-gangsti mellom Bjørneveien og Frognerseterveien samt 3
felles avkjørseler fra h.h.v. Bjørneveien, Dalsveien og Frognerseterveien. (vei 3020)), S4770 (Detaljregulering Dalsveien 40) og KDP-17. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Småhusplanen Se også Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030 - smart, trygg og grønn som er en del av områdets nye reguleringsplan.

Småhusplanen: Planen er under revisjon. Det er innført midlertidig forbud mot tiltak av eiendommer som omfattes av småhusplanen. Tiltaket har fått rammetillatelse før forbudet inntraff.

Det skal bygges 3 eneboliger og en tomannsbolig på nabotomten Dalsveien 31C, og 3 eneboliger på nærliggende tomt i Holmenveien 37.  Det er søkt om rammetillatelse for oppføring av tremannsbolig med underjordisk parkeringskjeller på nærliggende tomt, Holmenveien 37 C. (saksnr, 202106627).

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet vil bli organisert etter eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Sameiet vil bestå av totalt 4 boligseksjoner, 4 nye eneboliger. Husene vil bli seksjonert. Seksjonsnr. kan endres før tinglysning.

Tomten blir fellesareal men det vil bli vedtektsfestet eksklusiv bruksrett. Det gjelder også biloppstillingsplasser på terreng. Varigheten av eksklusiv enerett til bruk som følger av denne bestemmelsen er fastsatt til 30 år fra vedtektenes vedtakelse og kan ikke endres uten tilslutning fra de seksjonseiere som blir berørt ved endringer i perioden.

Kjøper er kjent med at det ikke er estimert månedlige fellesutgifter for kommunale avgifter, snøbrøyting osv. Evt felleskostnader eller avtaler må kjøper stå for å arrangere, dette kan f.eks. være intern snømåking o.l.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter.

Faste, løpende kostnader

Det legges ikke opp til felleskostnader i utgangspunktet. Dersom det blir prosjektert pumpekum og andre, felles tekniske installasjoner til eiendommen vil kostander forbundet med drift og vedlikehold av disse bli delt likt på alle enhetene, som utgangspunkt.

Strømforbruk er ikke estimert ettersom boligene ikke er ferdigstilt og tatt i bruk.
Kommunale avgifter vil tilkomme men er ikke fastsatt ettersom boligene ikke er tatt i bruk.

Eiendomsskatt: Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/ skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Andel fellesgjeld / formue

Det er ikke fellesgjeld eller formue.

Oppgjør

Betalingsplan og forskudd:
10 % av kjøpesummen for boligen skal innbetales ifb. med kontraktsinngåelse etter påkrav med syv dagers betalingsfrist så snart selger har stilt garanti iht. buofl. § 12. For profesjonelle kjøpere utgjør beløpet 20 % av kjøpesummen og evt. garasje. Innbetalingen må være fri egenkapital. Beløpet blir stående på meglers klientkonto frem til overskjøting, med mindre selger stiller garanti etter buofl. § 47.

Frem til garanti etter buofl. § 47 stilles, anses beløpet som et depositum iht. buofl. § 46 (2). Ved utstedelse av forskuddsgaranti utbetales beløpet av megler til selger mot dokumentasjon av garanti. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti etter § 47 er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en ½ R. Resterende del av kjøpesummen, tilvalg/endringer og kjøpsomkostninger innbetales til megler senest 3 virkedager før overtagelsen. Selger forbeholder seg retten til å stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret, altså i perioden fra overtakelse til tinglysing av skjøtet/den formelle hjemmelsovergangen.

Forsinkes betalingen med mer enn 30 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta et dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers eventuelle innbetalinger, herunder også for renter og andre omkostninger som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Hus A: - Solgt,
17 750 000,- (Prisantydning)

17 891 989,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Hus B:
16 500 000,- (Prisantydning)

16 641 989,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Hus C:
17 500 000,- (Prisantydning)

17 641 989,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Hus D:
16 250 000,- (Prisantydning)

16 391 989,50 (Totalpris inkl. omkostninger)


Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
140 620,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 5 625 000,-))

141 989,50 (Omkostninger totalt)


NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Verdi av tomt er basert på tidligere erverv av eiendommen. Det tas forbehold om at denne verdien må godkjennes som avgiftsgrunnlag hos kartverket og kan derfor variere.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligene kan leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen.
Det er ikke odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperen kan ikke kreve å få utført endrings- eller tilleggsarbeid som endrer kjøpesummen med mer enn 15 %.

Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:
a) som vil endre kontraktsummen med 15% eller mer
b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse, eller
c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Selger skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kontraktsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever. Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt. Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag. Dersom det ikke er stilt §47 garanti skal tilleggsvederlaget betales til meglers klientkonto ved overtakelsen. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Ved avbestilling av boligen må alle tilvalg og endringer uansett dekkes av kjøper

Planlagt overtagelse

Det avtales ikke overtakelsestidspunkt ved kontraktsignering. Estimert byggetid fra vedtatt byggestart er anslått til ca. 14-16 måneder etter støpt plate for bolig. Forutsatt tilstrekkelig forhåndssalg, forbehold for oppstart og godkjent rammetillatelse, tas det sikte på ferdigstillelse til Q4 2023 ved oppstart Q1/Q2 2022. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat og er ikke dagmulksutløsende. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Ved vedtatt byggestart estimeres et overtagelsesintervall på 4 måneder som ikke er dagmulktsutløsende. Det vil gis løpende informasjon om fremdriften underveis i byggeprosessen.

Selger skal med ca. 3 måneders varsel og innen den første måneden for tidligere varslet overtagelsesintervall angi estimert overtakelsesmåned til kjøper . Dette er ikke dagmulktsutløsende.

Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 7 dager før overtagelse. Ved varsel om tidligere overtagelse enn det som tidligere har blitt estimert er det den varslede datoen for endelig overtakelse som er dagmulktsutløsende. Ved forsinket overtakelse etter denne dato kan kjøper kreve dagmulkt på 0,75 promille for hver dag forsinkelsen varer, begrenset til maksimalt 100 dager.

Selger kan kreve overtagelse inntil 5 måneder før det estimerte overtagelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om estimert overtagelsesdato minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig minst 7 dager før overtagelse. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den varslede datoen for endelig overtakelse.

Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen i tråd med reglene i Bufl.

Estimatene ovenfor baserer seg på rasjonell fremdrift uten uforutsette hendelser. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene i bustadoppføringslova § 11 er oppfylt

Selgers forbehold

Det tas forbehold om igangsettingstillatelse, da dette ikke er gitt per 13.12-21. Det må også tas forbehold om at vedlagte tegninger kan bli justert grunnet kommunale krav, og evt endringer vil bli varslet.

Alle forbehold gitt i leveransebeskrivelse gjelder for kjøpet.

Bruksareal (BRA) for en bruksenhet er det arealet av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940).
NTA er arealet mellom innside vegger for omsluttende bygningsdel (Takstbransjens retningslinjer).
P-romareal er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom (Veileder NS3940).
Definisjoner og beregninger er basert på:
- NS3940: 2012
- Veileder til NS3940; "bruk av arealbetegnelser ved omsetning av bolig" fra 2012

- Eiendommen vil bli seksjonert og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer.
- Det tas forbehold om at 50% av boligene er solgt før vedtak om byggestart.
- Det tas forbehold om igangsettingstillatelse.
- Det tas forbehold om åpning av byggelån og tilfredsstillende finansiering for selger.
Disse forbeholdende gjelder også for utsettelse av plikt for §12 garanti.

- Selger er ikke ansvarlig for å arrangere interne avtaler mellom kjøpere i prosjektet.

- Det gjøres oppmerksom på at endelig type kledning og retning på denne ikke bestemmes før husene er ferdig prosjektert.

- Boligene leveres uten garderobeskap og ovner.
- Utbygger leverer ikke avfallshåndtering. Dette bestiller kjøper evt. fra kommunen.
- Det leveres enkeltservant på bad, men det er mulig å oppgradere til dobbelservant der det er plass til det.

- Dersom ikke annet er avtalt, er det leveransebeskrivelsen og dens forbehold som legges til grunn for kjøpet og ferdigstillelse. Selger gjør oppmerksom på at illustrasjoner inneholder blant annet hekker, trær, planter, asfalt, belegningsstein, kantstein, støttemurer, biler, møbler, terrasser og lamper, dette medfølger ikke handelen. Stiplede ting på tegningssett leveres ikke og er kun ment som forslag og ideer.

- Det tas forbehold om at alle tegninger, illustrasjoner, 3D, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. i annonsen er kun ment som illustrasjonstegninger for å danne et inntrykk av et ferdigstilt prosjekt, og vil kunne avvike fra ferdig leveranse og gir ikke uttrykk for hva selger plikter å levere, eller hvordan endelig utforming vil bli. Omgivelsene rundt husene er manipulert. Inntegnet utstyr/inventar er ment som illustrasjoner og medfølger ikke. Videre kan det derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

- Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning utover dette.

-Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

- Plantegninger viser ikke alle sjakter og føringer for tekniske installasjoner og annet, herunder blant annet ventilasjon, termineringsskap for vann, vannvarme og strøm. Dette vil bli plassert på egnede steder etter entreprenørens vurdering. Det kan forekomme innkassinger som ikke er merket på tegning som også kan gi arealavvik. Ventilasjonsanlegget kan plasseres i bod, vaskerom eller på kaldt loft, avhengig av konstruksjon på det enkelte hus. Plassering av ventilasjonsaggregat og evt. sentralstøvsuger gjøres i forbindelse med detaljprosjektering.

- Det tas forbehold om at ferdig terreng og utomhusareal kan avvike fra utomhusplanen og arkitekttegninger, og ikke gir uttrykk for hva Selger plikter å levere, eller hvilke innretninger som vil måtte bli plassert hvor. Selger står fritt til å fordele endelig areal og plassere tekniske innretninger etc.

- Utbygger har rett til å plassere og etablere drens- og pumpekummer og elektro- og fiberskap, samt andre installasjoner der byggherre finner det hensiktsmessig. Tilsvarende kan det bli etablert nedsenket terreng og andre tiltak ifm overvannshåndtering. Felles tekniske installasjoner vil bli koblet til fellesanlegget. Service- og driftskostnaden fordeles av sameiet.

- Selger har rett til å gjøre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Kjøper gjøres oppmerksom på at detaljprosjektering av bygget ikke er gjennomført ved salgsstart og dette kan medføre mulige endringer for å blant annet møte offentlige krav.

- Tegninger i kjøpsprospekt er nedkopiert og ikke måleriktige. Arealer på tegninger (selv om disse er angitt med desimaler) er omtrentlig angitt og arealavvik kan forekomme.

- Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes av temperatursvingninger og luftfuktighet samt nedbøying og krymp. Dette vil medføre at det kan oppstå retningsavvik / sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater, +/- 10mm glipper mellom tak og vegg vil forekomme. Slike forhold kan ikke påberopes som mangler.

- Det blir lagt tomrør inn til huset fra vei/tomtegrense, klargjort for trekking av bredbåndskabel. Røropplegg for TV og bredbånd er lagt fra fordelingspunkt i huset frem til uttak i stue. Tilkobling og kabelabonnement må bestilles hos kabeloperatør og besørges av kjøper.

- Det tas forbehold om at tekniske punkter nødvendigvis ikke kan flyttes ved tegning av kjøkken. I møte med kjøkkenkonsulent vil kjøper selv tegne sitt eget kjøkken med valg av fronter, benkeplate og hvitevarer. Ved uttrekk av kjøkken gjelder 70% av avtalt verdi i leveransebeskrivelsen. Dersom kjøkkenøy velges som tilvalg, legges det ikke parkett under denne.

- Boligen overleveres byggrengjort. En byggvask er ikke en fullverdig rengjøring og øvrig vask av overflater må utføres av kjøper.

- Detaljerte plantegninger med mål ikke blir levert ut før detaljprosjektering er gjort.

- Utbygger tar 20% påslag på tilvalg for administrasjon, fortjeneste og garantiansvar.

- Kjøper plikter å samtykke til nødvendige dokumenter for fremtidig utvikling av området herunder deling, seksjonering, adkomstrettigheter, erklæringer, servitutter mm. Kjøper er også pliktig til å videreføre denne plikten til fremtidige kjøpere.

- Fremdrift er basert på at koronatiltak og begrensninger knyttet til dette ikke blir varige ut over et par måneder fra kontraktssigneringstidspunktet. Dersom tiltak blir langvarige og dette vil påvirke produksjonsprosessen for husene vil utbygger varsle om dette så raskt fremdriftskonsekvensene blir klarlagt.

- Dersom det i byggetiden skulle inntreffe streik, pandemi, lockout eller gjøre seg gjeldende andre forhold som medfører forsinkelser og som ligger utenfor selgers kontroll, kan kjøper med grunnlag i dette ikke kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser.

- Kjøpekontrakten kan ikke transporteres uten skriftlig forhåndssamtykke fra Selger. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag. Ved transport av kjøpekontrakten vil det ikke være mulig å endre tilvalg som opprinnelig kjøper har gjort. Dersom kontraktposisjonen transporteres før ferdigstillelse, påløper det kr 70,000,- i transportgebyr for merarbeid for Megler og Selger.

- Boligen overleveres byggrengjort etter følgende standard. Boligen ryddes for byggeavfall, gulv støvsuges og skap støvtørkes. Øvrig vask av overflater og vinduer må utføres av kjøper.

- Kjøpekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven er den som ligger til grunn for handelen. Dersom kjøper ønsker endring i kjøpekontrakten må det dette medtas i innlevert budskjema som et forbehold.

- Kjøper har avbestillingsrett etter buofl. § 52 etter at bindende avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av buofl. § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon: 1%.
Tilrettelegging: 12.500,-
Markedspakke: 19.900,-
Innhenting av opplysninger: 6.000,-
Visninger: 2.500,- per.
Oppgjør: 7.500.
+ avtalte utlegg.
Markedsføring ihht egen avtale.