Klikk for galleri

10 prosjekterte halvpart av tomannsbolig - Moderne med høy standard -Carport - Fredfull utsikt

10 prosjekterte halvpart av tomannsbolig - Moderne med høy standard -Carport - Fredfull utsikt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Kongsberg

Sølvåsen

Prisantydning3.949.000,- - 4.949.000,-Primærrom80.4m2 - 99.8m2Bruksareal104m2 - 126.85m2Soverom3
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Liavaag Eiendom AS / Morten Liavaag

Selger/Utbygger

EFC NORGE AS

Betegnelse

Gnr. 7717 Bnr. 224 og andel i Gnr. 7717 Bnr. 226 i Kongsberg kommune

Byggeår

Estimert ferdigstillese ca. 2.kvartal 2023.

Presentasjon av Sølvåsen!

I flotte omgivelser i Skavanger bygges det nå 10 moderne halvpart av tomannsboliger, og du kan sikre deg en av dem. Beliggenheten er upåklagelig - rett ved marka samtidig som det er kort gangavstand til barneskole, idrettsanlegg, buss og butikk. Det er også kun ca. 2 km inn til sentrum. 

Leilighetene fordeles på fem horisontaldelte tomannsboliger av litt varierende størrelse, og hver leilighet får terrasse eller balkong. Det blir parkering i carport pluss en parkeringsplass pr. enhet. I tillegg blir det et nydelig fellesområde med plen, trær, sittegrupper, grillområde, lekeplass med mer.

Leilighetene bygges i henhold til gjeldende regelverk med smakfull innredning og moderne løsninger. Her får du blant annet baderomsinnredning fra Vikingbad, kjøkken fra HTH, enstavs eikeparkett, delikate fliser og balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Hver leilighet får innbydende entré med fliser på gulvet og lun gulvvarme. Badene får flislagte overflater, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Oppvarming er elektrisk, med gulvvarme i alle oppholdsrom, og det er i tillegg mulighet for montering av ildsted. 

Leilighetene får stue og kjøkken i åpen løsning, og det blir utgang til uteplass fra stuedelen. Alle leilighetene får tre luftige, fine soverom med god plass for senger, skap og/eller lignende. Ellers får leilighetene gode lagringsmuligheter i innvendig bod og tilhørende, utvendig sportsbod.

Tilvalg
De fleste ønsker å sette sitt personlige preg på en ny bolig, og i disse leilighetene er det flere muligheter for det. Avhengig av hvor langt vi har kommet i byggeprosessen når avtale om kjøp inngås kan det velges alternativ innredning, gulv og farger m.m.
Det leveres to interiørpakker man får velge mellom: standard og premium. Standard interiørpakke er inkludert i salgsprisen. Premiumpakke utførelser og kvaliteter (endringer/tilvalg) tilbys iht. etterfølgende tilvalgsliste med oppgitte priser. Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon.

Hvorfor kjøpe nytt?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
- Utbygger stiller med garantier i inntil fem år.
- Lavere dokumentavgift.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Tidsriktige materialer og høy bokomfort.
- Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Eiendommens kvaliteter
- 10 pene, prosjekterte leiligheter.
- Fordelt på 5 horisontaldelte boliger.
- Flott beliggenhet med fin utsikt.
- Kort gangavstand til barneskole.
- Parkering i carport og på tomt.
- Alle leilighetene er 4-roms.
- Solrik balkong eller markterrasse.
- Smakfull, moderne innredning.
- Entré med direkte tilgang til bod.
- Bad med plass for vaskemaskin.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Stilren kjøkkeninnredning fra HTH.
- Tre soverom - ett stort, to mindre.
- Innvendig bod og utvendig bod.
- Gulvvarme i alle oppholdsrom.
- Ventilasjon m/varmegjenvinning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt, barnevennlig og samtidig landlig område på Skavanger i Kongsberg kommune. Det er kort gangavstand til Kongsberg idrettspark med friidrettsarena og kunstgressbane, samt til Kongsberg medisinske treningssenter og Kongsberghallen. Sistnevnte har hockey-anlegg, dansestudio, basketbane og håndballbane.

Kongsberg er en historisk by med fortid som landets største bergverkssamfunn. Legg gjerne turen til Norsk bergverksmuseum, eller ta toget inn i de gamle sølvgruvene og opplev 330 år med gruvehistorie. I dag fremstår byen som svært moderne med et spennende universitet, jazzfestival og flere høyteknologiske bedrifter som tilbyr løsninger i verdensklasse.

Teknologiparken huser flere globale selskaper og over 5000 ansatte. Byen er også kjent for Skimore Kongsberg i Funkelia. Skianlegget har en høydeforskjell på 330 meter og har til sammen ca. 12 kilometer med preparerte løyper, stolheis og 5 skitrekk, samt en park med bigjumps, rails og egen heis. Kongsberg er et eldorado for snowboardere og jibbere. Her er det også et eget barneområde med barnevennlig heis, som sørger for trivsel for de minste.

Kongsberg kan ellers by på flotte turområder og sykkelstier, samt flere badevann. Det mest populære av disse, Kjennerudvannet ligger en 10 minutters biltur unna Skavanger. Området har umiddelbar nærhet til flotte friluftsområder i Funkelia. Ta turen opp til Korset, Rundtjern eller Barbrokollen og få flott utsikt over byen.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi. Det er ellers kort vei til sentrum hvor du finner Stortorvet kjøpesenter, som byr på et rikt og variert tilbud. Kjøpesenteret er Numedalsregionens største med over 60 butikker. Gågata i sentrum har også flere koselige spisesteder og servicetilbud.

Kollektivtilbudet i området består av buss og tog, og nærmeste bussholdeplass ligger ca. 2-3 minutter fra eiendommen. Ellers tar det ca. 7 minutter å kjøre til Kongsberg stasjon, og her kan du hoppe på et tog til blant annet Oslo, Stavanger og Drammen. Ved å benytte bil fra området tar det ca. 50 min til Drammen, 1,5 time til Oslo S, litt over en time til Tønsberg og knappe to timer til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det kort gangavstand (ca. 400 meter) til Skavanger barneskole som åpnet i nye lokaler høsten 2021. For elever i ungdomstrinnene er det drøye 2 km til Vestsiden ungdomsskole, som flyttet inn i nye lokaler i august 2019. Kongsberg videregående skole ligger i sentrum, og kommunen har et godt utvalg av barnehager. Universitetet i Sørøst-Norge ligger kun en kort sykkeltur unna.

Bygninger

Halvpart av horisondaldelt tomannsbolig i 1. etg. eller 2. etg.

Byggemåte

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i tre og betong . Etasjeskille og tak bygges i l-bjelker 350. Innvendig tak/himling platekles med gips. Fasadevegger kles med impregnert furu. Fassadeklednings størrelse og profil avklares. Det benyttes tett stående og liggende kledning. Kledning leveres ferdigbehandlet fra fabrikken i brun og grå farge . Deler av fassadevegger sparkles. Rekkverk, der hvor det er påkrevet, oppføres iht. forskriftene. Byggeherre står fritt til å velge materialer og utførelse.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 80,40 kvm - 99,80 kvm, Bruksareal: 104 kvm - 126,85 kvm

PLANLØSNING HUSTYPE 1
1. etasje:
BRA: 104 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken. Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport
P-rom: 80,4 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport

2. etasje:
BRA: 105,4 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken. Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport
P-rom: 81,2 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport

PLANLØSNING HUSTYPE 2
1. etasje
BRA: 111,5 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken. Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport
P-rom: 87,4 kvm. Inneholder: Entré, bad , 3 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport

2. etasje
BRA: 112,9 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken. Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport
P-rom: 88,2 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport

PLANLØSNING HUSTYPE 3
1. etasje
BRA: 125,45 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken. Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport
P-rom: 98,8 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport

2. etasje
BRA: 126,85 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken. Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport
P-rom: 99,8 kvm. Inneholder: Entré, bad, 3 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Innvendig bod, utvendig sportsbod og carport

Standard

Entré
Hver leilighet får egen inngang, og leilighetene i andre etasje vil ha utvendig trapp opp. I entreen legges det fliser størrelse 60x60 av typen Ergon Stonetalk Martellata, og det blir varme i gulvet. Veggene males i en lys gråtone. Fra entreen vil det være direkte tilgang til innvendig bod.

Stue og kjøkken
Leilighetene får stue og kjøkken i en moderne, åpen løsning - et nydelig rom med enstavs eikeparkett type Rustic, hvit lakk. Det blir varme i gulvet, og det kan monteres peisovn som tilvalg. Veggene males i en lys gråtone som standard, og det monteres downlights i taket. Rommet får vinduer på tre sider, noe som gir et flott gjennomlys, og det er i tillegg utgang til uteplass fra stuedelen.

Kjøkkeninnredningen som monteres leveres av HTH, og det kan velges standard pakke (lysbeige) eller oppgradert pakke (mørk). Innredningen får glatte fronter, laminert benkeplate og plass for integrerte hvitevarer. Over deler av benken blir det et smalt vindu, og det monteres lys under overskapene.  Det blir integrerte hvitevarer fra anerkjent leverandør (som f.eks Electrolux etc.) eller tilsvarende,. Standardpakke inkluderer også et kjøkkenbatteri. Det presiseres at plantegningen kan avvike med tanke på innredningen som leveres. Tegninger og illustrasjoner i prospektet viser nødvendigvis ikke den reelle leveransen. Tegninger av kjøkken vil presenteres av kjøkkenleverandøren ifm. tilvalgsprosessen.

Bad/wc/vaskerom
Hver leilighet får et delikat bad med fliser på gulv og vegger i størrelsen 60x60. Ved standard pakke blir gulvflisene av typen Ergin Stonetalk Martellata, og veggflisene blir av typen Ergon Stonetalk Minimal (alternativt Cage) som standard.
Ergon Grainstone Cage leveres som aksentvegg rundt baderomsspeilet og dusjområde. (se premium interiørpakke for tilvalg) med trinnfri dusjnisje. Det leveres varme i gulvet og downlights i taket.

Innredningen leveres fra vikingbad og består av en heldekkende servant med underskuffer. Over servanten monteres det speil med integrert belysning. Badet får i tillegg et veggmontert toalett, samt dusjhjørne med regnfallsdusj, hånddusj og innfellbare glassdører (alt fra Vikingbad). Speil med lys og stikkontakt på vegg. Det er avsatt plass og klargjort for vaskemaskin på bad. Plassering av baderomsinnredning, toalett og dusj kan avvike fra tegninger/illustrasjoner, avhengig av hva slags løsning som velges.

Soverom og garderobe
Leilighetene får tre fine soverom - ett stort og to litt mindre. Alle rommene får parkettgulv, lysmalte vegger og god plass for seng, skap eller annet møblement. Ellers vil hver leilighet ha god plass for lagring i både innvendig bod og tilhørende, utvendig sportsbod. Sportsbodene vil ligge i bakkant av felles carport. Det er avsatt plass til garderobeskap i leilighetene, men garderobeskap er ikke inkludert.

Oppvarming - teknisk

Det leveres varmekabler i alle oppholdsrom. Bod leveres uten oppvarming. Alle leiligheter vil ha egne separate energimålere som legger til rette for at det kan avregnes etter forbruk. Det er avsatt plass til peisovn i leilighetene med tilkoblingen til peisrør. Peisener ikke inkludert. Det elektriske anlegget leveres i henhold til NEK 400. Alle boenheter leveres med brannslokker og optiske røykvarslere som er tilknyttet strøm og har et backup-batteri.

Parkering

Det medfølger 1 stk. parkeringsplass i carport + og en ekstra parkeringsplass til hver boenhet. Standard parkeringsplass har ca. 2,5 meters bredde.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Uteområde

Ideel andel av fellestomt.
Leilighetene i 2. etg leveres med balkong og leilighetene i 1.etg. leveres med markterrasse. Terasser og balkonger leveres med tregulv og rekkverk av cu-impregnert tre. Rekkverk leveres med liggende spiler.
Her blir det fint utsyn mot skogkledde åser. Fellestomten vil få rikelig med fin boltreplass for både liten og stor. Utvendig leveres det plen omringet av granittstein, felles lekeplass og grillareal med lysthus. Det etableres grønne overflater mellom og rundt byggene kombinert med granittgrus. Det blir etablert avfallshåndtering med avfallshus/bod ved innkjørsel.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1966/2320-1/26  Bestemmelse om gjerde  
Overført fra: 3006-7717/21
Gjelder denne registerenheten med flere

1970/2872-1/26  Bestemmelse om bebyggelse  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:7717 Bnr:46  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Overført fra: 3006-7717/21
Gjelder denne registerenheten med flere

Andel i realsameie
2022/305920-1/200  Opprettelse av realsameie  
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3006 Gnr:7717 Bnr:226
 
2022/305947-1/200  Bestemmelse om veg  
Skal brukes til turveg
Rettighetshaver allmennheten
 
Servitutter er vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen vil ha adkomst fra offentlig vei. Tilknyttes offentlig vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. I motsatt fall anbefaler megler at overtakelse utsettes og Kjøper ikke overtar. Det er Selgers ansvar å fremskaffe midlertidig brukstillatelse/ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger en tid etter overtakelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av utomhusareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid Kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for Selgers oppgjør i forbindelse med overtakelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLANER
Id KPLAN13 (http://tema.webatlas.no/kongsberg/Planinnsyn?planid=KPLAN13)
Navn Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 12.11.2014
Bestemmelser - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3006/KPLAN13/Dokumenter/Bestemmelser%20til%20kommuneplanens%20arealdel%20vedtatt%20.pdf
Delarealer Delareal 1 971 m2
Arealbruk Friområde,Nåværende
Delareal 1 m2
Arealbruk Veg,Nåværende
Delareal 5 m2
Arealbruk LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende
Delareal 2 078 m2
BestemmelseOmrådenavn Sone B
KPBestemmelseHjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
Delareal 5 m2
KPAngittHensyn Hensyn friluftsliv
KPHensynsonenavn H530
Delareal 7 164 m2
KPHensynsonenavn H310
KPFare Ras- og skredfare
Delareal 4 282 m2
Arealbruk Boligbebyggelse,Framtidig
Delareal 902 m2
Arealbruk Friområde,Framtidig

REGULERINGSPLANER
Id 480R (http://tema.webatlas.no/kongsberg/Planinnsyn?planid=480R)
Navn Elgfaret og Dyrgravveien boligprosjekt
Plantype Detaljregulering
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 10.05.2017
Bestemmelser - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3006/480R/Dokumenter/480R%20Elgfaret%20bestemmelser%20vedtatt%20100517.pdf
Delarealer Delareal 12 m2
Formål Renovasjonsanlegg
Delareal 715 m2
Formål Kjøreveg
Delareal 15 m2
RPHensynsonenavn H570_1
Sone med angitte særlige hensyn Bevaring kulturmiljø
Delareal 3 m2
RPHensynsonenavn H140_2
RPSikring Frisikt
Delareal 112 m2
Formål Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse
Feltnavn BFS2
Delareal 336 m2
Formål Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse
Delareal 15 m2
RPHensynsonenavn H140_1
RPSikring Frisikt
Delareal 1 952 m2
Formål Friområde
Feltnavn f_GF1
Delareal 4 037 m2
Formål Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse
Feltnavn BKS1

Kommuneplan og reguleringsplan er vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Det skal søkes om seksjonering. Det foreligger ingen regnskap til sameiet. Sameiet vil bestå av 10 seksjoner på felles tomt. Vedtekter vil bli utarbeidet i forbindele med seksjonering.

Andre faste løpende kostnader

Det er opp til kjøperne av boligene om de ønsker å etablere et sameie og ha tilknyttende felleskostnader i forbindelse med felles bygningsforsikring, vedlikehold av fellesområdet etc.

Kommunale avgifter:
Det vil installeres vannmåler i hver bolig og kostnad avhenger av forbruk og fastledd. Dette vil komme i tillegg.
Endelige kommunale avgifter er ikke fastsatt da de beror på forbruk.

Kongsberg kommune praktiserer eiendomsskatt.

Årlig utgifter/avgifter:
- Forbruk av vann.
- Forbruk av kommunalt avløp.
- Årsgebyr renovasjon iht. kommunens satser.
- Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, bygningsforsikring og evt fasttelefon.
- Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
- Det må påberegnes kostnader til feiegebyr.
- Pliktig medlemskap i velforeningen for området med velforeningskontingent.

Andel fellesgjeld / formue

Det er ingen andel fellesgjeld eller formue.

Oppgjør

Fullt oppgjør før overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

I tillegg til kjøpesum:
Dokumentavgift til staten, 2,5 % av boligens andel av tomteverdi ved tinglysningstidspunkt, se prisliste.
Gebyr for tinglysning av skjøte kr. 585,-.
Tinglysningsgebyr for pantobligasjon kr. 585,-.
Pantattest kr. 199,50,-
Oppstartskapital sameie kr. 5 000,-

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Avbestilling

Kapittel VI i Bustadoppføringslova gir kjøper en avbestillingsrett. Dersom slik rett benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. Bestilte tilvalg og endringer skal i slike tilfeller, i sin helhet, uansett betales av kjøper.

Avtalemessige forhold

Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert kjøpetilbud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere boliger til samme kjøper. Selger vil benytte egen standard kjøpekontrakt for alle salg i prosjektet. Det forutsettes at bud er lagt inn på grunnlag av denne kjøpekontrakten og en eventuell aksept av bud fra selger gis under samme forutsetning. Standard kjøpekontrakt er et vedlegg til denne salgsoppgave.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Betalingsbetingelser

Gyldig finansiering må foreligge ved budgivning og er en forutsetning for aksept av bud. Ved manglene finansieringsbevis ved kjøp gjennom selskap/AS vil kredittvurdering foretas. Selger står fritt til etter egen vurdering å akseptere/avslå et hvert bud basert på kredittvurdering.

Eventuelle tilvalg vil faktureres direkte fra entreprenør. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og byggestart og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av boligen. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling, herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse ca. 02 .kvartal 2023.

Selgers forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om selgers rett til endringer av leveransen. Eventuelle endringer skal ikke forringe den generelle standard. Mindre endringer og arealavvik i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og endelig behandling i Kongsberg kommune, samt gjennomføring av byggesaken må påregnes.

Beskrivelsen for boligene gjelder som selgers forpliktende leveranse, dog må kjøper akseptere at selger har rett til å foreta mindre endringer fra denne som selger finner hensiktsmessige, nødvendige eller som en konsekvens av pålegg fra myndighetene, uten at dette skal forringe den generelle standard.

Det gjøres oppmerksom på at frihåndstegninger, 3D illustrasjoner, perspektiver, utomhusplan, plantegninger og bilder i prospektet er av illustrativ karakter og inneholder derfor detaljer som farger, innredninger, møblering, beplantning og arkitektonisk detaljer m.v. som ikke inngår i leveransen. Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innrednings-løsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger. Disse løsningene inngår ikke i standardleveransen.

Selger tar forbehold om at insekter/smådyr som maur og skjeggkre/kre kan forekomme i boligen, og tar ikke ansvar for dette.

Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelse som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne. Alle illustrasjoner, 3D perspektiver, skisser, møblerte plantegninger m.m.er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, så som f.eks. hvitevarer, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boliger. Innvendige 3D perspektiver er tatt fra arkitekttegninger av ulike boliger og gjenspeiler ikke en aktuell bolig. Interessenter oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om selgers rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal eller liknende.

Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at den ikke kan anses som et kart, men en illustrasjonsskisse fra landskapsarkitekt. Selger står fritt til å endre boligbetegnelse i prosjekteringsprosessen og det tas forbehold om eventuell endring av antall boliger. Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert bud/kjøpetilbud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning. Eventuelle bud forutsettes inngitt på selgers standard kjøpekontrakt og budskjema/ midlertidig kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved salg. Selgers standard kjøpekontrakt forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kjøpekontrakten som følge av offentlige krav m.m.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i budskjema/midlertidig kjøpekontrakt. Ved eventuell endring i eierskap eller navnendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 25 000,- inkl. mva. som innbetales til meglers driftskonto. Eventuell endring krever selgers forutgående samtykke. Oppgjør etter salg vil skje gjennom megler eller meglers underleverandør.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse, prospekt og salgsoppgave.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges i utgangspunktet til fastpris. Dersom det er 2 eller flere budgivere pr. enhet vil budgivning være mulig.       
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.