Klikk for galleri

Lekker, nyere 3-roms med 2 balkonger - Felles takterrasse - Rett ved Bystranda og nært sentrum - Selges med leiekontrakt

Lekker, nyere 3-roms med 2 balkonger - Felles takterrasse - Rett ved Bystranda og nært sentrum - Selges med leiekontrakt

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Viken - Drammen - Bragernes sentrum

Losjeplassen 6

Prisantydning5.990.000,-Felleskostnader2.337,-Primærrom64m2Bruksareal64m2Soverom2Rom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

83-22-0416

Eier

Marius Prøsch-Oddevald Ane Prøsch-Oddevald

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 113 Bnr. 343 Snr. 26 i Drammen kommune

Etasje

3

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm
Rom som er P-rom: Entre, bad, stue, kjøkken, to soverom

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Fellestomt / 3499 kvm

Forretningsfører

Nedre Buskerud Boligbyggelag

Presentasjon Losjeplassen 6

Nyere, lekker 3-roms selveierleilighet i Svanegangen, som ligger ypperlig til "et steinkast" fra Bystranda. Herfra tar det få minutter å gå til alt av byens fasiliteter og til togstasjon. I Svanegangen finnes parkmessige utearealer, sittebenker rundt om og felles takterrasse. Garasje kan kjøpes for kr. 500 000,-, eller leies for kr. 1 690,- pr mnd.

Leiligheten selges med leiekontrakt, kr. 16 900,- pr mnd.

Leiligheten ligger i tredje etasje med heisadkomst, gjennomgående planløsning og vinduer til gulvet. Med balkong på to sider kan fantastiske solforhold nytes dagen lang. Leiligheten har gulvvarme i flere rom, hvitpigmenterte eikegulv og vegger med listefrie overganger til tak. Stuen og kjøkkenet ligger i samme rom, med spiseplass i kjøkkensonen og Miele hvitevarer i stilfull kjøkkeninnredning. Delikat bad med dusj, to gode soverom og sportsbod.

Eiendommens kvaliteter
- Innbydende 3-roms selveierleilighet.
- Selges med leiekontrakt, kr. 16 900,- pr mnd.
- Ferdig bygd i 2022.
- Moderne kvaliteter.
- Gjennomgående og vinduer til gulvet.
- To balkonger, én med utsikt til elven.
- Fantastiske solforhold på eiendommen.
- Felles takterrasse og parkmessig tomt.
- Entré med gulvvarme og stort skap.
- HTH kjøkken med Miele hvitevarer.
- Luftig stue med utgang til balkong.
- Delikat, flislagt bad med dusjhjørne.
- Vaskemaskinsopplegg på badet.
- To soverom, ett med garderobeskap.
- Lagringsplass i egen sportsbod.

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt og meget sentralt til i Svanegangen - en perle rett ved Bystranda på Bragernes i Drammen. Området ligger med få minutters gange til alle byens sentrumsfasiliteter, og det er kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler og barnehager.

Elvepromenaden byr på deilige, grønne lunger, sandvolleyballbane, Tuftepark, flotte bade- og fiskemuligheter og koselig spisesteder med uteservering. Ved å gå byen rundt vil du også passere Holmennokken, Union brygge, stilige Ypsilon bro og Byparken med flott lekeplass.

Legg gjerne turen innover i Bragernesåsens nydelige turområder. Herifra kan du nyte vidstrakt utsikt over både byen, elven og fjorden. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet - Norges største badeanlegg, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis. Ønsker du å utfordre alpinkunnskapene er du en kort biltur unna både Haukåsløypa og Drammen Skisenter.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Meny, Spar og Rema 1000. CC Drammen byr på storhandel og småhandel under samme tak. Drammen sentrum har flere gågater, kjøpesenter og nisjebutikker, og midt på torget er også KinoCity - en topp moderne, heldigital kino med seks THX godkjente saler.

Bragernes har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Søren Lemmichs gate og ligger ca. 200 m fra boligen. Ellers stopper TIMEs Expressen utenfor Torget Vest. Det er gangavstand til både Brakerøya og Drammen jernbanestasjon hvor også flytoget har avgang. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Gulskogen, 10 min til Liertoppen, 19 min Sandvika, 31 min til Oslo S og 1 time til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Bragernes barneskole og kort vei til Børresen ungdomsskole. Det er et godt utvalg av både kommunale og private barnehager i nærområdet, og Bragernes Strand barnehage ligger i nærområdet.

I tillegg til flere videregående skoler i Drammen ligger Universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Bygninger

3-roms selveierleilighet beliggende i tredje etasje.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm
Rom som er P-rom: Entre, bad, stue, kjøkken, to soverom

3.Etasje
Bra.: 64 kvm
P-rom: 64 kvm
P-rom inneholder: Entre, bad, stue, kjøkken, to soverom
To balkonger på 3,7 kvm og 6,4 kvm
Sportsbod på ca. 5 kvm

Leiligheten er ikke oppmålt av takstmann iforbindelse med salget, arealer er hentet fra kontraktstegning fra utbygger.

Standard

Entré
Leiligheten ligger i tredje etasje med adkomst via utvendige trapper og heis. Entreen gir et luftig, pent førsteinntrykk av leiligheten og er smakfullt innredet, slik som de andre boligrommene. Entreen har hvitpigmentert enstavs eikeparkett med gulvvarme, downlights i tak og mellomgrå vegger, listefritt til tak. På høyre side innenfor ytterdøren er det en sort skyvedørsgarderobe som strekker seg hele veien inn mot stue/kjøkken.

Stue og kjøkken
Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning med romslig utforming, ekstra takhøyde og nydelige lysforhold. I hver ende er det vindusflater til gulvet med sort omramming og utgang til balkong. Rommet er innbydende med hvitpigmentert, enstavs eikeparkett, gulvvarme og mellomgrå farge på veggene. Det er listefritt opp til taket og slette eikelister mot gulv. I stuen er det god plass til sofamøbler, og spisebordet finner sin naturlige plass på kjøkkensiden.

Kjøkkeninnredningen er fra HTH og har et stilsikkert utseende som passer godt til leiligheten. Innredningen er plassert mot den ene veggen, med god lagringsplass i benk- og overskap. Innredningen har glatte, sorte fronter, benkeplate i lys kompaktlaminat og sort vaskekum. Led-lyslister sikrer godt med belysning til matlagingen. Hvitevarene er fra Miele og integrert, som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og kullfilterventilator.

Bad/wc/vaskerom
Badet har lekre, ulike fliser i grått med en anelse lysere nyanse på gulvet. Rommet er utstyrt med gulvvarme, downlights og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Innredningen består av et stort, innfliset speil og en nøttebrun skuffeseksjon med heldekkende servant. Videre har badet vegghengt toalett med softclose og et dusjhjørne med rette glassdører.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to gode soverom, hvor ett har inngang fra kjøkkensiden og ett har adkomst fra stuen. Det ene soverommet har vindu mot elven, delikat mellomgrå veggfarge og en bred skyvedørsgarderobe med sorte fronter. Det andre soverommet har vinduer til gulvet som vender inn mot de flotte fellesarealene. Det er skyvedørsgarderobe i entreen og lagringsplass i sportsbod.

Oppvarming - Teknisk

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på bad og vannbåren gulvvarme i øvrige rom utenom soverom og bod. Soverommene har elektrisk panelovn. Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat i leiligheten. Varmtvann leveres fra felles varmtvannsveksler i energisentralen. Bad, wc og entré har downlights i tak, og sikringsskapet har automatsikringer.

Parkering / Garasje

Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass for kr. 500 000,-. Ev. leie parkering. Ellers er det parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Iht. sameiets vedtekter pkt. 1-2 har tinglyst leierett til parkeringsplass i næringsseksjon parkering, snr. 134.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra PrivatMegleren. Velkommen til visning!

Uteområde

Ideel andel av fellestomt.
Leiligheten har en fin balkong på to sider, hvor man enkelt kan flytte seg etter solen, og det er fantastiske solforhold. Den ene balkongen har overbygg, brunbeiset gulv, panelvegg og glassrekkverk i front. Utsikten er vid der den strekker seg mot den herlige elvepromenade og godt utover næromgivelsene. Den andre balkongen vender inn mot et skjermede, flotte fellesarealer. Denne balkongen er også overbygd og har brunbeiset gulv, sprinklet, sort rekkverk og en spilevegg.

Fellestomten er parkmessig opparbeidet med plen, store plantekasser, prydtrær, plattinger og brede gangarealer. Sittebenker er plassert rundt om, den ene under pergola, og barn i ulike aldre kan glede seg over moderne lekefasiliteter. Det er i tillegg tilgang til en stor, flott takterrasse hvor utsikten er storslått, utover fjorden og mot åskammer. Takterrassen har blomsterkasser, pergola og sittebenker i ulike soner.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Dagboknr.: 95
Erklæring/avtale  
ang. riving av lagerbygnig når bygningsmyndighetene forlanger det.
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 12035
Bestemmelse om bebyggelse  
Div. ledninger
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr.: 13062
Erklæring/avtale  
RETT TIL VANN- OG KLOAKKLEDNINGER SAMT ELEKTRISKE KABLER SOM
LIGGER I GRUNN M.V. DISP KAN IKKE GIS UTEN SAMT FRA
ING.VESENET, ENERGIVEERKET ELLER TELEVERKET. DRM. OMMÅL.V.
HAR RETT TIL Å HA POLYGONPUNKT.
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr.: 1861
Erklæring/avtale  
Målebrev hvoretter d.e. areal er 103m2.
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr.: 1862
Erklæring/avtale  
Målebrev hvoretter d.e. areal er 165m2.
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr.: 2832
Bestemmelse om gjerde  
Bestemmelse om div. el.ledninger og telefonledninger, såvel luftledninger som jordkabel.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Ledningen må ikke overbygges
Drammen kommune har rett til å ha polygonpunkt på arealet.
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr.: 18084
Jordskifte  
I henhold til rettsbok fra Nedre Buskerud Jordskifterett
Sak nr. 12/1996-6.00 Drammenselva
Lier kommune Drammen kommune - grensegang
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 607559
Utbyggingsavtale  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:649  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:739  
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr.: 607620
Bestemmelse om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:649  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:739  
Bestemmelse om vedlikehold
Når gnr. 113 bnr. 343 er seksjonert skal erklæringen kun hefte i snr. 134
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 607651 
Bestemmelse om bebyggelse  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:649  
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 607716
Bestemmelse om bebyggelse  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:739  
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 611467
Bestemmelse om bebyggelse  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:649  
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Overført fra: 3005-113/343
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 700224
Bestemmelse om parkering  
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:113 Bnr:343 Snr:1 til Snr: 130
Rett til leie av parkeringsplass

Tinglyste servitutter ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Dagboknr. 18084 ligger ikke vedlagt i salgsoppgaven pga. mange sider - men kan fås av megler.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp ifølge Drammen kommune.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for bygningen ifølge Drammen kommune. Midl.brukstillatelse datert 04.08.22 ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Gjenstående arbeider:
- Gjenmuring av staghull etter stillas.
- Servantbatterier i to leiligheter i A4.
- Tre avtrekksventiler som skal monteres.
- Montering av klemlister på fasade Hus A.
- Noe komplettering av balkong- og terrasserekkverk.
- Gesimsbeslag plan 2 langs Losjeplassen, diverse supplerende vindus- og sokkelbeslag.
- Båndtekking av baldakin plan 5 bygg D.

Gjenstående arbeid skal være utført innen 14.10.22.

Følgende del av tiltaket er ikke en del av denne midlertidige brukstillatelsen:
- Bygg B (Losjeplassen 12-16)
- Bygg C (Losjeplassen 18-20)

Det er utbygger (Svanegangen Utvikling AS) som er ansvarlig for å søke ferdigattest. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger en tid etter overtakelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av utomhusareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid Kjøper anledning til å ta boligen i bruk.
Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for Selgers oppgjør i forbindelse med overtakelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller «sekundærbolig» (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse) Kommuneplan (5.10.2015)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006)

GJELDENDE REGULERING
Eiendommen ligger i et regulert område
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Flomfare
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Andre sikringssoner
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Frisikt
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) vilkår for bruk av arealer, bygninger og anlegg
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Boligbebyggelse-blokkbebyggelse
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Fortau
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Uteoppholdsareal
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Gang-/sykkelveg
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Annen veggrunn - grøntareal
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Kombinert bebyggelse og anleggsformål (Bolig/forretning/bevertning)
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Gatetun
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Torg
3005 0602406 Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4 (21.5.2019) Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (arealer)

RELATERTE PLANER
060252-5 BRAGERNESLØPET FRA HOLME
NBRUA TIL NYGATA, OG HOLMEN-NOKKEN. (24.6.1997)

BEBYGGELSESPLAN
Eiendommen eller en del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL

REGULERING UNDER ARBEID
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen
3005 20210007 Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034

PLANFORSLAG
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen

Bestemmelser til Detaljregulering for Søren Lemmichs gate 1 og Losjeplassen 2 og 4. Bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sentrumsplanen - Kommunedelplan for Drammen sentrum. Bestemmelser og retningslinjer ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Eiendommen ligger innenfor gul støysone og noe innenfor rød støysone ifølge Drammen kommune.

Kommuneplanen datert 21.09.2015 ligger ikke vedlagt i prospektet. Denne kan leses på kommunens hjemmeside, prospektets hjemmeside eller den kan hentes i eiendommens annonse på Finn.no. Kan også fåes ved henvendelse til megler.

Arbeidet med arealdelen i ny kommuneplan er nå i gang. Oppstart av planarbeid ble kunngjort 22.07.21. Les mer på kommunens hjemmesider.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Sameiet er under oppføring, og forretningsfører (
NBBO) har kun budsjett og vedtekter tilgjengelig pt. Kjøper gjøres oppmerksom på at endringer kan forekomme. Budsjett og vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Sameiebrøk: 64/13373. Seksjoneringsbegjæringen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjennelse

Det kreves ingen styregodkjennelse, men styret/forretningsfører skal ha eierskiftemelding ved salg og leieforhold.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 2 337,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmt vann, bygningsforsikring, strøm i fellesområder, varme i utvendige fortau og nedkjøring til garasje, renovasjon, diverse vedlikehold, tv/internett og forretningsførsel.

Strømforbruk er ikke tilgjengelig da leiligheten sto ferdig oppført i august 2022 og er ikke bebodd.

Det er ikke fakturert ut kommunale avgifter (vann og avløp) pt.
Vann, fastledd pr. år (2022) kr. 766,-
Avløp, fastledd pr år (2022) kr. 1 173,-
Vann, mengdeavhengig gebyr (kr./m³) kr. 24,52,-
Avløp, mengdeavhengig gebyr (kr./m³) kr. 38,64,-

Det er felles bygningsforsikring via sameiet.

Andre utgifter:
- Det må påregnes kostnader til strøm, innboforsikring og evt fasttelefon.
- Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue  kr. 0,- pr 05.09.22  ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 990 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 9 300,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))
160 419,50 (Omkostninger totalt)
6 150 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Tilstandsrapport er ikke innhentet fordi leiligheten sto nyoppført august 2022, og selger ser ikke nødvendigen med tilstandsrapport på nyoppført bygg.

Leiligheten er ikke oppmålt av takstmann iforbindelse med salget, arealer er hentet fra kontraktstegning fra utbygger.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Leiligheten selges med leiekontrakt, kr. 16 900,- pr mnd.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Boligen er nylig overtatt av nåværende eier, og eier har derfor ingen kunnskap om leiligheten utover det som står i prospekt. Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808) Nettgebyrer (Kr.4 990) Foto (Kr.5 500) Visning (Kr.2 990) Klikk (Kr.4 990) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.540) Oppgjør (Kr.8 490) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 990 000,-) (Kr.59 900) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115) Markedspakke (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.107 823)
I tillegg kommer kostnader til foto, eierskifteforsikring, avisannonser og evt. fornyelse av finn annonser. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for direkte utlegg summert på side 1 og side 3 i oppdragsavtalen og avholdte visninger. Ved oppsigelse og utløp av oppdragsavtalen påløper i tillegg et gebyr på kr. 9 900.

Vedlegg til salgsoppgaven

Midlertidig brukstillatelse
Reguleringsplaner og bestemmelser
Vedtekter
Budsjett
Budskjema
Energiattest
Meglers verdivurdering
Viktig informasjon til kjøper og selger

Finn.no: Lokalområde

Svanegangen/Bragernes