Klikk for galleri

Helt ny 3-roms leilighet med god beliggenhet i fredelig område. 17 kvm terrasse, garasjeplass og kort vei til "alt"

Helt ny 3-roms leilighet med god beliggenhet i fredelig område. 17 kvm terrasse, garasjeplass og kort vei til "alt"

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Vestland - Bergen-Åsane

Blådalen 38

Prisantydning3.590.000,-Felleskostnader1.645,-Primærrom63m2Bruksareal66m2Soverom2Rom3
bilde fra galleri
Visning
onsdag 01.0218:00 - 18:30
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

74-22-0507

Eier

Fjordglytt AS

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 209 Bnr. 710 Snr. 10 i Bergen kommune
Ideell andel: 1/1

Etasje

1

Byggeår

2022

Areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 66 kvm
Rom som er P-rom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og 2 soverom.

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Fellestomt / 4392 kvm

Forretningsfører

BOB BBL

Beliggenhet

Leiligheten har god beliggenhet i et nytt boligprosjekt på Åstveit. Bygningen ligger høyt, fritt og tilbaketrukket med fredelige omgivelser og fin utsikt over nærområdet. De fredelige omgivelsene kan nytes til det fulle på leiligheten sin 17 kvm store terrasse som er tilgjengelig fra stuen. Området er attraktivt grunnet de fredelige omgivelsene, samtidig som det er kort vei til skoler, aktivitetstilbud og natur, samt alt du trenger av fasiliteter og servicetilbud.

Fra boligen er det under 2 km til Åsane Storsenter og 8,5 km til Bergen sentrum.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

På Åstveit er det kort vei til alt du trenger av fasiliteter og servicetilbud. Nærmeste dagligvarebutikk er Joker Ervik, rundt 1 km fra leiligheten. I tillegg er det kun rundt 2 km til Åsane Senter og rundt 2,6 km til Horisont. Her finner du alt du trenger av dagligvarebutikker, vinmonopol, apotek, sportsbutikker, butikker til hus og hjem, samt utallige motebutikker. Det er også et rikt utvalg caféer og restauranter. Om du ikke skulle finne det du er på jakt etter her, er det kun en kort buss- eller biltur til Bergen sentrum med alle sine butikker, serveringsplasser og andre tilbud.

Det er godt aktivitetstilbud i området. Fra leiligheten er det kort gangavstand til både Åstveit stadion og Åstveithallen. Her finner du både fotballbaner, friidrettsbane, flerbrukshall, svømmehall og treningssenter. I tillegg er det kort vei til Bergen Golfklubb.

Området har fine turmuligheter. Det er flere alternativ både for den som vil opp i høyden, og for de som foretrekker flatere terreng. Et godt alternativ er Grønskjæret friluftsområde hvor det er fine skogsstier som er populær til både løpetur og fredelige søndagsturer. I friluftsområdet finner du også fin badeplass med svaberg, stupebrett og badefjære for barn. I tillegg er det gapahuk og "taujungel" i friluftsområdet.

Barnehager og skole for alle alderstrinn er lett tilgjengelig. Det er 3 barnehager i en radius på 1,5 km fra boligen. Fra leiligheten er det kun 1 km til Kalvatræet skole og 700 meter til Åstveit skole. Til Tertnes videregående skole er det kun 400 meter.

Det er godt kollektivtilbud i området. Fra busstoppet Blådalen 200 meter fra leiligheten er det hyppige avganger til både Åsane Terminal og Bergen sentrum.

Bygninger

Eiendommen er bebygget med 21 leiligheter fordelt på 3 bygninger.

Byggemåte

Bygningen er oppført etter byggeteknisk forskrift - TEK 17.

Arealer og fordeling pr. etasje

1. Etasje: Bruksareal: 66 kvm, Primærrom: 63 kvm, Sekundærrom: 3 kvm

I tillegg er det ekstern sportsbod i kjelleren.

Innhold

Leiligheten består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, 2 soverom og bod.

Standard

Leiligheten stod ferdig i desember 2022 og har ikke vært bebodd. Det er gjennomgående god standard med moderne overflater og kvaliteter slik at her kan du bare flytte rett inn. På gulvet er det gjennomgående hvitpigmentert eikeparkett i alle rom utenom badet som er flislagt. Veggene har slette lysmalte flater i alle rom. Disse er enkelt å sette sitt eget preg på med andre farger for den som ønsker det. I overgangen mellom vegger og himling er det moderne listefri utførelse. Leiligheten har praktisk planløsning med god utnyttelse av plassen.

Entré:
Det første som møter deg når du trer inn i boligen er entréen. Her er det stor nisje med god plass til yttertøy og sko. Nisjen passer utmerket for garderobeløsninger etter egne ønsker og behov.

Stue med åpen kjøkkenløsning:
Leiligheten har lys, trivelig og romslig stue med åpen kjøkkenløsning på 28,8 kvm. De store vindusflatene i front gir godt naturlig lys og fin utsikt mot nærområdet. Takhøyde på 2,6 meter gir stuen en ekstra luftig romfølelse. Det er god plass til både salong og spisebord i stuen. Fra stuen er det utgang til terrasse på 17 kvm som blir en forlengelse av stuen på sommerstid.

Kjøkkenet har lekker og moderne innredning fra kvalitetsprodusenten HTH. Innredningen er av modellen Stockholm med slette hvite fronter på underskapene og slette grå fronter på overskapene. Under overskapene er det LED-lyslist for god belysning. I hjørneskapet er det praktisk hjørnekarusell for god oppbevaringsplass til stekepanner og gryter. Integrert i innredningen er det både induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap med frysedel og oppvaskmaskin. Alle hvitevarene er fra Siemens.

Bad:
Det helflisede badet er pene og tidløse fliser med grå 10x10 cm fliser på gulvet og hvite 25x40 cm fliser på veggene. Badet er innredet med servant med 80 cm underskap, speil, innfellbart dusjhjørne i glass og vegghengt toalett. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin og ekstra stikkontakt til tørketrommel. I gulvet er det varmekabler. I himlingen er det spotter for god belysning.

Hovedsoverom:
Leiligheten har romslig hovedsoverom på 11,1 kvm. Her er det god plass til dobbeltseng med nattbord. I tillegg er det stort garderobeskap fra HTH med god oppbevaringsplass.

Soverom:
Det andre soverommet er 6,9 kvm. Rommet passer ypperlig som soverom, gjesterom eller kontor. Dette rommet har også garderobeskap fra HTH.

Utstyr

- Nybygg-garanti
- TV og internett fra Telenor
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Automatsikringer
- Rør-i-rør

Møblering

Hvitevarer på kjøkkenet er integrert i innredningen og medfølger i handelen.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulvet på badet. Leiligheten får varmtvann fra fjernvarmeanlegg med felles luft til vann varmepumpe.

Det er ikke varmekilder i alle oppholdsrom.

Parkering / Garasje

Leiligheten har 1 fast parkeringsplass i garasje. I tillegg har sameiet 2 gjesteparkeringsplasser i garasjen.

Ellers parkering langs offentlig vei etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med PrivatMegleren-visningsskilt ved annonsert visning.

På finn.no kan du alternativt se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Beskrivelse av tomt

Sameiet har stor felles tomt. I front av leilighetene vil det bli laget felles lekeplass. Ellers er det gruslagte gangstier, natursteinsmurer og bed.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Bestemmelse om gjerde, tinglyst 29.12.1988.
Erklæring/avtale om arealoverføring, tinglyst 19.01.1990.
Seksjonering, tinglyst 29.09.2022.
Sameiebrøk: 56/1000

Vei / Vann / Avløp

Sameiets eiendom grenser til offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 08.12.2022. Se vedlegg for detaljer om mangler.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 835 610,- pr 31.12.21
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 008 195,- pr 31.12.21

Ligningsverdi er beregnet på skatteetaten.no og avvik kan forekomme.

Reguleringsforhold

Reguleringsplan:
Planid: 62430000 - ÅSANE. GNR 209 BNR 492, BLÅDALEN - Dekningsgrad: 100 %

Reguleringsformål:
Annet uteoppholdsareal - 43,2 %
Boligbebyggelse - Blokkbebyggelse - 35,9 %
Kjørevei - 5,8 %
Gangvei - 5,1 %
Lekeplass - 3,4 %

Kommuneplan:
Planid: 65270000 - KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 100 %

Arealformål i kommuneplanen:
Sentrumsformål - Byfortettingssone - 100 %

Hensynssoner i kommuneplanen:
Veistøy - Gul sone - 72 %

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 65820000 - ÅSANE/BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 3, EIDSVÅGTUNNELEN-TERTNESKRYSSET

For mer informasjon, se vedlagt planinformasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Blådalen 20 - 60 består av 21 leiligheter.

Da prosjektet nylig sto ferdig og nylig er overlevert til kjøperne er ikke sameiet helt operativt enda. Det er utarbeidet utkast til standard vedtekter for sameiet som følger vedlagt. Det vil bli holdt konstituerende sameiermøte hvor det vil bli vedtatt endelige felleskostnader og drift av sameiet. Man må påregne at felleskostnader blir justert etter at sameiet har vært i drift en stund.

Da sameiet har 21 boligseksjoner vil sameiet være regnskapspliktig og sameiet skal registreres i foretaksregisteret.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets utkast til vedtekter og forslag til budsjett. Se særlig i vedtekter knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

Styregodkjennelse

Det er ingen styregodkjenning av ny eier.

Energiforbruk og strømkostnad

Det er ingen som har bodd i leiligheten og selger er dermed ikke kjent med årlig energiforbruk. Men leiligheter på denne størrelsen bygget etter TEK17 med varmtvann fra fjernvarmeanlegg har normalt relativt lave energikostnader.

Andre faste løpende kostnader

Stipulert til Kr. 1 645,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Grunnpakke TV og internett, felles bygningsforsikring, strøm fellesarealer, serviceavtaler, drift og vedlikehold.

Da bygningen nettopp er ferdigstilt har sameiet ikke hatt oppstartsmøte enda. Som følge av dette er felleskostnadene per dags dato ikke endelig fastsatt. Kjøper må delta i andelsmessig del av felleskostnader. Felleskostnadene vil normalt bestå av bl.a. forsikring av sameiets bygninger, strøm til fellesarealene, fellesinstallasjon og TV/internett.

Andre faste utgifter:
Strøm og fjernvarme etter forbruk.

Det vil tilkomme kommunale avgifter. Da bygget er helt nytt har Bergen kommune ikke estimert eksakte kostnader enda. For nærmere opplysninger kontakt teknisk etat i Bergen kommune, eller besøk www.bergenvann.no/regulativt_m_priser.html.
Kjøper må påregne en årlig kostnad for kommunale avgifter på mellom kr. 10.000 - 15.000,- på en bolig av denne størrelse inkludert eiendomsskatt.

Forsikring i If Skadeforsikring er inkludert i felleskostnadene.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygningen vil kunne medføre økte fellesutgifter.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 590 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 9 300,- (Kjøpsforsikring IF (valgfritt))
100 392,- (Omkostninger totalt)
3 690 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte oppmåling fra takstmann Nikolai Haaland.
 
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Kjøpsforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Kjøpsforsikring fra If.  Produktet inneholder boligkjøperforsikring,  hus-/hytteforsikring med superdekning og innboforsikring med superdekning. Les mer om Kjøpsforsikring  i vedlagte materiell.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke anledning til å tegne eierskifteforsikring. Leiligheten er helt ny og ubebodd etter ferdigstillelse i desember 2022. Det er derfor ikke fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon (Kr.49 900)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115)
Gebyr betalingsutsettelse (Kr.2 450)
Grunnpakke markedsføring (Kr.16 900)
Innhenting av informasjon etc. (Kr.9 800)
KLiKK Digital Markedsføring (Kr.9 980)
Oppgjørskostnad (Kr.7 390)
Tilrettelegging (Kr.2 000)
Visning (Kr.2 490)

Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 0,-.

Vedlegg til salgsoppgaven

Meglers verdivurdering
Oppmåling
Utkast til vedtekter
Basiskart
Veistatuskart
Planinformasjon
Løsøre og tilbehør
Bud og budgivning

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten vedleggshefte.
Ta kontakt med megler dersom du mener at noen av vedleggene mangler.

Versjon 28.12.2022

Finn.no: Lokalområde

Åstveit