Klikk for galleri

Villa Ullvin- betydningsfull bygning på historisk grunn sentralt på Ullevål. Stor leilighet med have

Villa Ullvin- betydningsfull bygning på historisk grunn sentralt på Ullevål. Stor leilighet med have

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - St. Hanshaugen

Sognsveien 9, Leil. 103

Prisantydning17.950.000,-Felleskostnader5.584,-Primærrom153m2Bruksareal153m2Soverom2Rom3
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

186-22-9010

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 47 Bnr. 342 i Oslo kommune

Etasje

1

Byggeår

1919 / modernisert 2023

Areal

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 153 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 5499 kvm

Et sjeldent prosjekt- evig karakter og høy kvalitet

Fredet. Fredelig. Historisk og betydningsfull. Nå vekker vi til live - den ærverdige overlegevillaen ved Ullevål. Bygget skal totalrehabiliteres og tilbakeføre tandarden til fordums tider og inviterer til et tidløst prosjekt av de sjeldne!
Sammen med Grape Architects og Paulsen & Nilsen utvikler Fredensborg Bolig 8 fantastiske liebhaberleiligheter i Villa Ullvin, som vil få rom med store mengder sjarm, evig karakter og høye kvaliteter. Velkommen til en historisk mulighet.
Velkommen til Villa Ullvin.

Høy standard- interiørsamarbeid med Paulsen & Nilsen

Fra du kommer inn i den store hallen som er felles for fire av åtte leilighetene, til du kommer inn til leiligheten, vil du på veien legge merke til flotte detaljer, fra gulvet til høyden under taket, håndløperen i massiv tre og den store hjørnepeisen. Detaljer og materialer skal enten bevares eller erstattes.
Denne nydelige leiligheten går over to plan, 1. og underetasje. 1.etasje inneholder gang, soverom som vender ut mot rolig bakgård, bad, stue og stort kjøkken med spiseplass. Stuen og kjøkkenet er delt og har vinduer ut mot syd. Kjøkkenet som er ca. 33 kvm, har stor plass til langbord og blir et naturlig samlingspunkt i leiligheten. Kjøkkenet har også en koselig karnapp med stort vindu mot syd. Fra trappen i stuen kommer du ned til ytterligere en stue og leilighetens hovedsoverom med eget bad. Hovedsoverommet har rikelig med avsatt plass til garderobeskap samt en karnapp som kan benyttes til en hyggelig kontorplass.
Fra stuen i underetasjen er det utgang til trapp opp til havedelen som vender mot syd.

Dette er en sjelden mulighet til å skaffe seg en fantastisk flott leilighet sentralt i byen.

Beliggenhet

I sydspissen av Norges største hageby ligger Villa Ullvin. Tilbaketrukket og omkranset av løvtrær og frodig vegetasjon. Grundige uteromsplaner sørger for at villaens grøntareal vil fremstå som en sjenerøs videreføring av hagebyens attraktive karakter.
Villa Ullvin er i umiddelbar nærhet til det aller meste; bakerier, kafeer, restauranter, treningssentre, tennisbaner, kollektivtilbud, blomsterhandler
og flere spesialbutikker. Med plaskedam og egen fontene, parker og mange boltreplasser, fremheves området ofte som et prakteksempel på god
byplanlegging

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 153 kvm
Rom som er P-rom: Vindfang, gang, bad, soverom, stue og kjøkken/ spisestue.

Innhold

Romslig leilighet fordelt over to plan, 1.etasje og underetasje. Deilig spisekjøkken med karnapp. Soverom og dusjbad/wc. I underetasje finnes stue og masteravdeling med soverom og eget tilhørende bad/wc

Standard

Hver leilighet holder høy standard og interiørarkitektene Paulsen & Nielsen har satt sitt preg på standarden.
Kjøkkeninnredning og badersominnredning leveres av anerkjente Nordiska Kök. Innredningen får fronter i ramtre og en mer moderne vri på de
klassiske frontene med grønnmalt eik. Integrerte hvitevarer fra Siemens.

Delikate bad
Badene vil generelt få en høy grad av komfort. Dette blir lyse og freshe bad, med kombinasjoner og kontraster mellom det klassiske, det stramme og det moderne.  Badegulvene og veggfliser er delikate med fliser fra Topcer. Armaturer leveres fra kvalitetsleverandøren Dornbracht. Speil og dusjvegger leveres av INR.

Unike gulv
Gulvene er unike for hver leilighet og utførelsen kan være ulik fra rom til rom innenfor samme leilighet, se den enkelte
plantegning. Du vil finne en variasjon av heltre fiskebein, rutestav og 1-stavs bord. Gulvene vil bli gjenskapt for å sikre
holdbarhet - både fiskeben, såkalte «hollandske squares» og engelsk, mønstrete parkett.

Takhøyde
Himlinger av gips, med stukkaturer og rosetter i enkelte rom. Innvendig takhøyde varierer for de ulike etasjene. Høydene kan avvike noe grunnet oppretting samt oppbygging av rehabiliterte etasjeskillere. Takhøyde varierer mellom 2,4 meter til 3,2 meter, avhengig av etasje og leilighet.

Fredet
Villa Ullvin er fredet gjennom kulturminneloven. Det vil av den grunn være begrensede tilvalgsmuligheter. Alle kjøpere vil bli kontaktet av en kunderådgiver for veiledning gjennom tilvalgsprosessen

Oppvarming

Leilighetene oppvarmes med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Radiatorene blir nye, men utformes som stilkopier av de gamle radiatorene. I leilighetene i underetasjen og på bad blir det gulvvarme. Tappevann kommer fra sentral(e) varmtvannsbereder(e) i kjeller.
Endelig varmekilde avklares under detaljprosjekteringen.

Parkering / Garasje

1 stk garasjeplass er inkl. i kjøpesum. Ladestasjon til elbil er inkludert.

Adkomst

Enkel adkomst fra Sognsveien.

Beskrivelse av tomt

Det er ikke bare innendørs dere vil trives i Villa Ullvin. Også utomhus skiller dette boligprosjektet seg ut på en helt spesiell måte.
Fire av leilighetene i første etasje vil få gleden av sine egne private hager -med rom for å nyte varme dager, i solstolen, med en god bok, skjermet fra storbyen. I Villa Ullvin får dere i tillegg svært gode fellesskapsløsninger like utenfor boligen - løsninger som tilrettelegger for et godt, sosialt samliv med familie, naboer og venner. En felles bocciabane inviterer til vennskapelige konkurranser på fine kvelder, i helger og ferier.
Et felles utekjøkken med pergola gjør det mulig å utføre sine kokkekunster og servere de gode måltidene under åpen himmel. Og foran hovedinngangen er det mulig å nyte en rolig stund i en av de koselige sittegruppene.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er mindre vesentlige, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider. I midlertidig brukstillatelse skal det
fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er avsatt til hovedformål bebyggelse og anlegg i kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, vedtatt 23.09.2015.
Tidligere reguleringsplan S-2255, vedtatt 28.07.1977 er delvis opphevet, jf. vedlegg 5 i kommuneplanen.
Underformålet offentlig bygning med tilhørende anlegg blir videreført uten tilhørende bestemmelser, jf. kommuneplanen kap. 15 pkt. 15.3.
Det er gitt dispensasjon fra reguleringsformål offentlig bygning med tilhørende anlegg i reguleringsplan S-2255, datert 28.07.1977. Dispensasjonen omfatter bl.a. bruksendring fra kontor til boligformål.
Hovedbygningen på eiendommen er fredet etter kulturminneloven. Reguleringskart med bestemmelser er tilgjengelig hos megler.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.
Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, og utkast budsjett.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 5 584,- pr. Mnd.
Felleskostnader består av drifts- og vedlikeholdskostnader for sameiet. Stipulerte månedlige felleskostnader for hver enkelt leilighet fremkommer av prislisten.Drifts- og vedlikeholdskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester Sameiet Villa Ullvin ønsker utført i felles regi.
Månedlige felleskostnader for sameiet det første driftsåret er stipulert til ca. kr 36 per m² BRA per måned, hvor blant annet kommunale avgifter, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av sameiets fellesarealer, vaktmester, renovasjon, forretningsførsel, snømåking, styrehonorar, renhold og strøm på fellesarealer er inkludert. Kostnader for drift- og vedlikehold fordeles etter areal (BRA). Kostnader til oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. À konto innbetaling til sameiet med ca. kr 9 per m² BRA per måned kommer som tillegg til felleskostnaden, med individuell avregning etter forbruk.
Kostnader til digital-TV/bredbånd kommer i tillegg til felleskostnadene. Kostnaden er stipulert til kr 349 per måned for grunnpakke.
I tillegg kommer også drifts- og vedlikeholdskostnader for de som kjøper parkeringsplass. Kostnaden er stipulert til ca. kr 100,- per måned per parkeringsplass for første driftsåret. Kostnadene betales av de som eier parkeringsplass. Strømkostnader for lading av elbil inklusive eventuelle abonnementskostnader belastes den enkelte bruker i henhold til forbruk.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

17 950 000,- (
NB: prisen er fast)
Omkostninger
448 750,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
450 119,50 (Omkostninger totalt)
18 400 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Adgang til utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen. Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Selgers forbehold

Forventet tidsbruk for rehabiliteringen er cirka 16 måneder fra oppstart.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag utgjør 1% inkl. mva. av Kjøpesum pr enhet. I tillegg tilkommer oppstartshonorar på kr 50 000.
Oppgjør belastes med kr 6 950 per oppgjør. Utlegg dekkes av selger.

Finn.no: Lokalområde

Ullevål