Klikk for galleri

Selveierleilighet Steinvågneset

Selveierleilighet Steinvågneset

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Møre og Romsdal - Ålesund-Hessa

Steinvågneset Blokk B leilighet 201

Prisantydning4.199.000,-Felleskostnader1.522,-Primærrom63.4m2Bruksareal67.3m2Soverom1Rom4
Meld interesse
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

PrivatMegleren Ålesund/ Sunnmørsmegleren AS
Postadresse:
Postboks 4401
6044 Ålesund

Besøksadresse:
Notenesgata 2 (Nordea-bygget)
6002 Ålesund

Ansvarlig megler:
Eiendomsmegler MNEF/ Daglig leder/ Partner
Hanne Vadset Knotten
M:97474088
E: hanne.vadset.knotten@privatmegleren.no

Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner:
René Skarmyr
M: 92 80 63 19
E: rene.skarmyr@privatmegleren.no

Selger/Utbygger

ByBo AS, org.nr 991 168 176
Teatergaten 35
5010 Bergen

Betegnelse

Gnr 122 bnr 21 i Ålesund kommune.

Bygget vil bli organisert i et eierseksjonssameie - Sameiet Steinvågneset.
Hver leilighet vil bli tildelt eget seksjonsnummer innen overtagelse. Sameiebrøken blir beregnet ut fra bruksareal/ totalt bruksareal.

Byggeår

Estimert byggeperiode 2023 - 2025.

Beliggenhet

Steinvågneset ligger fantastisk til i sjøkanten like vest for Ålesund bysentrum. De tre byggene vil bli plassert like mellom Tonnings gate og sjøen. Dermed får du en upåklagelig utsikt uansett hvor du vender deg. Enten det er mot Valderøya i nord, Godøya og storhavet i vest, Romsdalen i øst - eller Sunnmørsalpene i sør. Et felles garasjeanlegg i Tonningsgate/Brogata lar deg kjøre direkte inn i underetasjen og sørger for enkel tilkomst.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

En helt ny bydel med flotte boliger og unike fellesområder tar form. Her kan du kikke rett ut i storhavet eller innover fjella. Samtidig er det sjarmerende bysentrumet bare få minutter unna.

Med utbyggingen følger også grøntarealer, lekeplasser og en unik tursti langs sjøkanten som knytter Steinvågnestet, Skarbøvika og Tueneset tettere sammen. Det er lagt stor vekt på skjerming mot vær og vind både i tilknytning til bygningene og fellesområdene.

Mellom byggene blir det flotte fellesområder som legger til rette for de gode pratene naboer imellom. I tillegg skal det utarbeides flotte lekeplasser for barna. Her skal det være godt å være for alle i nærområdet!

Tonningsgate er også i ferd med å endre karakter fra bilvei, til en gate med urbant preg. Her blir det sykkelfelt, nye busstopp, rause fortau og beplantning. Steinvågneset er bare første del av en større forvandling av bydelen.

Skarbøvika/Hessa er et flott boligområde med flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. Det er dagligvarebutikker i nær gangavstand, og ikke minst nydelige og godt tilrettelagte turområder. De flotte og mangfoldige turstiene tilbyr alt fra barnevennlige stier - til lengre og mer krevende turer. De små kan for eksempel vandre på trelemmer og i lett terreng rundt Tueneset. Der er det også lekeplasser og spennende bunkersene å utforske. Soling og bading på den flotte sandstranden rett ved Atlanterhavsparken slår også sjelden feil. Det er også fint å ta den litt lengre turen rundt neset fra Atlanterhavsparken til Hessabana enten du går, jogger, sykler eller triller barnevogn. Ønsker du å komme deg opp i høyden er Sukkertoppen et yndet turmål med lett sti fra øst og oppover. For deg som vil ha en utfordring kan du ta Tyskerstien på utsiden av neset. 

Mang en bygutt har sparket fotball på SIF-bana. Klubben er organisert som SIF/Hessa IL og har gode tilbud innen fotball, håndball, volleyball og friluftsliv. Men nye Osane idrettshall som endelig er vedtatt igangsatt sommeren 2023, blir det en rekke nye muligheter innendørs. Osane idrettshall vil betjene hele bydelen og sentrum med totalt ca. 10 000 innbyggere.

Steinvågneset ligger knappe 5 minutter i bil unna bysentrum. Det er gode bussforbindelser for de som vil la bilen stå og du er på Ålesund lufthavn Vigra etter 20 min. i bil.

Nærområdet består i dag av noen eldre eneboliger, rekkehus, leilighetsbygg og industribygninger.

Bygninger

Sameiet Steinvågneset vil bestå av 3 hus som er sammenkoblet med garasje, heis og trappehus.
Totalt vil boligsameiet inneholde 63 boenheter med tilhørende boder og parkeringsanlegg. Det blir levert et ferdig opparbeidet utomhus areal.

Lengst mot vest finner du blokk A med 4 etasjer og totalt 16 leiligheter.
Blokk B har 5 etasjer og 22 leiligheter.
Blokk C ligger lengst mot øst og har 7 etasjer med 25 leiligheter.

Under blokkene er det garasjeanlegg med parkeringsplass og sportsboder.

Hus A
1. etasje - leilighet 101 - 104
2. etasje - leilighet 201 - 204
3. etasje - leilighet 301 - 304
4. etasje - leilighet 401

Hus B
1. etasje - leilighet 101 - 105
2. etasje - leilighet 201 - 205
3. etasje - leilighet 301 - 305
4. etasje - leilighet 401 - 405
5. etasje - leilighet 501 - 502

Hus C
1. etasje - leilighet 101 - 104
2. etasje - leilighet 201 - 204
3. etasje - leilighet 301 - 304
4. etasje - leilighet 401 - 404
5. etasje - leilighet 501 - 504
6. etasje - leilighet 601 - 604
7. etasje - leilighet 701 - 702

Byggemåte

Byggene fundamenteres på komprimerte steinfyllinger. På denne støpes såle- og/eller punktfundamenter. Prosjektet utføres i hovedsak med et bæresystem av stålsøyler og med etasjeskillere, trapper, heisetårn og av betong. Det vil ikke være mulig å gjøre endringer som medfører
flytting/endring av bærende konstruksjoner, innstøpte løsninger/føringer eller ytterveggkonstruksjoner.

Trapperekkverk og balkongrekkverk utføres i stål eller aluminium kombinert med fallsikring av glass eller spiler. Balkonger leveres enten som lette konstruksjoner med tregulv, alternativt betongkonstruksjoner med tretremmer eller brettskurt eventuelt tilsvarende overflate. Størrelse på balkonger kan variere for samme type leilighet som følge av leilighetens plassering i bygget. Terrasser til boliger i 1 etg. leveres med tregulv og rekkverk på deler av terrassen. Gulv i sportsboder og teknisk rom leveres som betonggulv.

Felles innvendige trapper og reposer flislegges. Type og farge velges av arkitekt og utbygger.

Ytterveggene bygges i hovedsak med bindingsverk i tre med nødvendig veggtykkelse for å oppnå forutsatt isolasjonsverdi. Ytterveggenes innside vil bli utført med 13mm gipsplater. Utvendig vil veggene bli bygget med nødvendig vindsperre, lekter og platematerialer. Innvendige vegger i leilighetene bygges opp med bindingsverk av tre eller stål og et lag 13mm gips på hver side.
Vegger mot naboleilighet leveres som lydskillevegg med to lag 13mm gips og i noen områder sparklet og malt betong.

Vinduer og balkongdører leveres i utførelse av tre (utvendig aluminiums beslått) med farge som bestemmes av arkitekten.

Utvendige adkomstdører i aluminium. Entrédører leveres med malt overflate. Innvendige dører i leilighetene leveres som hvite glatte lettdører og malte karmer med fabrikkmalt tilnærmet hvit farge.

Bygninger i Steinvågneset boligsameie blir levert iht. plan- og bygningsloven, byggeforskrifter (TEK17) og andre aktuelle byggeregler som er/ var gjeldende da det blir/ ble søkt om rammetillatelse for prosjektet. Arbeidene utføres videre i samsvar med NS 3420 - 1, utg. 2014, med normalkrav til toleranser iht. tabell 1, og for øvrig i samsvar med alminnelig praksis for god håndverksmessig utførelse i byggebransjen.

For detaljert beskrivelse henvises til leveransebeskrivelse fra utbygger datert 22.12.2022

Arealer og fordeling pr. etasje

Totalt areal P-rom ca 5.333 kvm., BRA ca 5.572 kvm.
For areal pr leilighet og pr etasje henvises det til tegninger vedlagt i prospekt, samt boligvelger.

Innhold

Ved utformingen av byggene er det lagt vekt på at alle skal ha sin egen private uteplass, at alle skal nyte godt av den unike beliggenheten, og at hverdagen blir mest mulig praktisk og komfortabel.

Vi tilbyr leiligheter i størrelser fra 47 - 150 m2 p-rom, og med 1 til 4 soverom.

Med parkering og sportsbod i kjeller går du tørrskodd til leiligheten, gjerne via heisen om ønsket.

Alle leilighetene har egen balkong. Noen har 2 eller 3 private balkonger/terrasser.
Plantegning for hver enkelt leilighet finnes vedlagt i prospektet, samt i boligvelgeren prosjektets hjemmeside.

Standard

Spennende og moderne leiligheter med store vindusflater, balkonger og arealeffektiv planløsning.
Boligene har en gjennomgående god standard og blir bygget etter TEK17. For detaljert beskrivelse se leveransebeskrivelse og romskjema.

Overflater
Innvendige vegger i leilighetene bygges opp med bindingsverk av tre eller stål og et lag 13mm gips på hver side.
Vegger mot naboleilighet leveres som lydskillevegg med to lag 13mm gips og i noen områder sparklet og malt betong.
Innvendige vegger i stue, kjøkken, soverom, entre og bod, sparkles og males med 2 strøk interiørmaling. Innvendige betongtak sparkles og males 2 strøk. Det vil som tilvalg bli mulig å endre til høyere estetikk klasse (K3).
Alle gulv i leilighetene unntatt bad/WC leveres med parkett type matt 3-stavs «Eik hvitpigmentert». Badegulv og gulv på WC leveres flislagt.

Kjøkken
Kjøkken av anerkjent merke leveres iht. egen kjøkkentegning for hver leilighet.
Kjøkken leveres i 228 cm høyde med slette fronter og innvendige skjulte hengsler m/demping på alle dører, samt fulluttrekk og demping på skuffer. Synlige sider på kjøkkeninnredningen kommer i hvit folie. Benkeplater leveres i laminat i 30 millimeter tykkelse med rett forkant og vask med armatur.

Andre kjøkkenfrontfarger i samme prisgruppe skal kunne bestilles etter boligkjøpers valg som del av kundeendringer.

Følgende integrerte hvitevarer er inkludert: ovn, induksjons platetopp, kombi kjøl/ frys og oppvaskmaskin av type Electrolux eller tilsvarende.

Plassering av vann/avløp/komfyr etc. er fast og kan ikke endres, uten avtalt og godkjent kundeendring innen gjeldende bestillingsfrist.

Kjøkkenhette leveres med kullfilter og omluft. For avtrekk på kjøkken leveres avtrekkshette (volumhette) utstyrt med lys, vaskbart fettfilter og bryter for kapasitetsregulering.

Kjøkkeninnredningen leveres i samsvar med tegninger og spesifikasjon utarbeidet av leverandør. Dette medfølger kjøpekontrakten.

Bad/ vaskerom/wc
Prosjektet er planlagt med prefabrikasjon av baderomkabiner. Det vil da bli levert baderomsinnredning iht. egen spesifikasjon.
Baderomsinnredning leveres med skuffer, heldekkende servantspeil og lyse hvite fronter.

Det leveres vannuttak og avløp til vaskemaskin hvor dette er plassert på bad.
Det leveres elektriske varmekabler i baderom og separat WC.
Spesifisert utstyrsbeskrivelse følger av leveransebeskrivelse.

Garderobe
Garderoben leveres i bredde 100 cm og høyde 206 cm pr. sengeplass, med skjulte innvendige 107 graders hengsler, fronter i type hvit glatt og hvit knott eller tilsvarende. I enkelte boliger erstattes skap med bodplass.

Balkonger
Balkonger leveres enten som lette konstruksjoner med tregulv, alternativt som betongkonstruksjoner med tretremmer eller brettskurt tilsvarende overflate. Størrelse på balkonger kan variere for samme type leilighet som følge av leilighetens plassering i bygget.
Terrasser til boliger i 1 etg. leveres med tregulv og rekkverk på deler av terrassen

Boder
Det leveres 1 stk. sportsbod til hver leilighet.
Utbygger fordeler bodene.

Heis
Det leveres personheis plassert som vist på tegninger. Fabrikat og type bestemmes av utbygger. Sameiet vil måtte inngå serviceavtale med aktuell leverandør iht. til leverandørens vilkår for garanti på heisen.

Utstyr

Elektrisk
I hver leilighet skal det legges ca. 6 kabler til 2 stk. uttak i stue, for bredbåndstilknytning og TV/media.

Dørtelefon
Det leveres system for dørtelefon med kamerapanel utvendig ved hovedinngang og
betjeningsenhet med skjerm i hver bolig. I tillegg leveres ringeklokke ved hver inngangsdør til
bolig.

TV/ Bredbånd fra Tafjord
Det er inngått en kollektiv abonnementsavtale med Tafjord med pliktig medlemskap.
Dette inkluderer bredbånd/internett og TV-pakke. Avtalen er inngått av utbygger på vegne av sameiet.
Total mnd. kost er kr. 479,- pr. boenhet ved salgsstart. Denne kostnaden er ikke inkludert i oppgitte felleskostnader

Møblering

Møbler og annet inventar som fremgår på tegninger og illustrerende bilder som ikke eksplisitt er beskrevet i dette dokumentet, inngår ikke i leveransen. Symboler og møbler vist i tegninger er ikke målriktig og kan avvike i forhold til levert utstyr.

Oppvarming

Det leveres sentralt varmepumpeanlegg med luft-til-vann løsninger (fellesanlegg). 
Det leveres elektriske varmekabler i baderom og separat WC. Ved behov for ekstra oppvarming av soverom må kunde installere elektrisk panelovn. Radiator/ viftekonvektor kan bli flyttet under detaljprosjektering.
Varmt vann føres fra fellesanlegg til kombinert fordelingsskap for varme og forbruksvann i leiligheten. Kostnader for felles forbruk, drift og vedlikehold av fellesanlegg for varme fordeles mellom seksjonene i samme forhold som for sameiebrøk. Eget forbruk måles separat for hver leilighet etter fordelingsmåling.

Parkering / Garasje

Garasje
1 P-plass i felles garasje leveres til alle boligene som har dette anført i prislisten. Garasjeport leveres med motordrift og én fjernkontroll til hver bolig. Utbygger og senere styret har anledning til å omfordele parkeringsplasser/ HC- parkeringsplasser til dem som kan dokumentere behov for dette. Gjesteparkering etableres på egne plasser utendørs, som vist på utomhusplan.

Ladepunkt for el-bil
Det vil bli lagt opp hovedinfrastruktur for el-bil lading i garasje (ikke ladepunkt). Dersom kunder ønsker ladepunkt for elbillading må dette bestilles i tilvalgsprosessen, alternativt fra leverandør for ladetjenester etter ferdigstillelse.

Sykkelparkering
Det blir sykkelparkering som vist på tegning.

Adkomst

Prosjektet vil få adkomst fra Brogata.

Beskrivelse av tomt

Under bygninger og veier utføres masseutskifting til bæredyktig underlag. Garasjegulv leveres med P-stein i betong eller asfaltdekke. Adkomstvei fra kommunal hovedvei til adkomstområder asfalteres. Denne må driftes og vedlikeholdes av sameiet. Gangsoner tilrettelegges med ulike materialer. Gressarealer leveres som «gressbakke» og/eller som tilsådd plen etter angivelse fra landskapsarkitekt og i tråd med utomhusplan.
Deler av utomhusanlegget og fellesarealer vil ferdigstilles ved senere byggetrinn og overleveres til interimsstyret eller styret for sameiet når styret er
etablert og de enkelte deler av utomhusanlegget er klargjort for levering. Illustrerte tiltak utenfor sameiets eiendom er ikke del av leveransen. For øvrig er utomhusplanen veiledende for utforming av utearealene.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Tinglyst dokument datert  16.04.1903 Med dagboknummer 1903/900126-1/58  Bestemmelse om veg Bestemmelse om benyttelse.
Tinglyst dokument datert 30.04.1903 Med dagboknummer 1903/900125-1/58  Bestemmelse om bebyggelse.
Tinglyst dokument datert 13.07.1905 Med dagboknummer 1905/900078-1/58  Bestemmelse om bebyggelse.
Tinglyst dokument datert 10.01.1907  Med dagboknummer 1907/900084-1/58  Bestemmelse om veg  Med flere bestemmelser.
Tinglyst dokument datert 19.05.1951 Med dagboknummer 1951/434-1/58  Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser.

Vei / Vann / Avløp

Det vil bli tilknyttet offentlig vann og avløp- med private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig gate til privat tomt med stikkveg til parkering.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfelle midlertidig brukstillatelse plikter utbygger å levere ferdigattest etter de siste arbeidene på hus og tomt er ferdigstilt.

Ved overtakelse på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse bortfaller kjøpers krav på dagmulkt for dette forhold. I tillegg oppfordres kjøper til å holde tilbake et forholdsmessig beløp til sikkerhet for de gjenstående arbeidene som må utføres for at ferdigattest skal bli utstedt. Det tas et generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid ved søknad om midlertidig brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Detaljregulering for gnr. 122 bnr. 21 med flere, Steinvågneset. med bestemmelser, gjeldende fra 27.10.2016
Arealdelen av kommuneplan for Ålesund 2016-2028 med bestemmelser gjeldende fra 09.03.2017.
Eiendommen er i plan regulert til boligblokkbebyggelse-formål.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter og budsjett.

Utbygger har rett til å leie ut usolgte leiligheter.

Bygget vil bli seksjonert og organisert i et sameie med 63 boligseksjoner. Hver leilighet vil få en ideell sameiebrøk, regnet ut fra leilighetens bruksareal (BRA).

Endelige vedtekter fastsettes av utbygger i forbindelse med seksjonering. Det er utbyggers ansvar å sørge for stiftelse av sameiet. Sameiet skal registreres i Brønnøysund.

Faste løpende kostnader

Fellesutgifter
Kjøperne må delta andelsmessig i felleskostnad.
Månedlig innbetaling til dekning av fellesutgifter er budsjettert da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. Felleskostnadene vil normalt bestå av bl.a. forsikring av sameiets bygninger, strøm til fellesarealene, fellesinstallasjoner og øvrige driftskostnader.

Vedlagt følger foreløpig budsjett. Stipulerte felleskostnader fra kr 1128,- - 3583,- pr mnd. avhengig av størrelse. Se vedlagt prisliste for en oversikt over stipulerte felleskostnader pr. leilighet. Endelige felleskostnader vil bli endelig fastsatt av sameiet og sameiet kan også vedta at andre avgifter/kostnader skal inngå i felleskostnadene. Fellesutgifter som fordeles etter eierbrøk er stipulert til kr. 24,- pr. kvm. pr. mnd.

Sameiet blir ikke tilknyttet sikringsordning for tap av felleskostnader.

Kjøper må påregne kostnader til:
- Strømforbruk
- Tv og internett
- Kommunale avgifter
- Eiendomsskatt
- Innboforsikring
- Andre normale vedlikeholds- og driftsutgifter

Det vil tilkomme kommunale avgifter for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt p.t. da byggene er prosjektert og ikke ferdigstilt. For mer informasjon, ta kontakt med Ålesund kommune v/servicetorget. Stipulert årlig beløp ca kr 13 000,-, dette varierer dog med boligens størrelse.

Eiendomsskatt kommer i tillegg og denne vil bero på leilighetens til enhver til foreliggende ligningsverdi og kommunens eiendomsskattepromille sats. I Ålesund er det i 2023 en skattesats på 2. Det betyr at du skal betale 2 promille av skattegrunnlaget i eiendomsskatt.

Strøm
Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strømkostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype. Kjøper betaler strøm i egen leilighet. Strøm i fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.
Strøm er estimert snitt på 9 000,- pr år (Dette vil avhenge av leilighetens størrelse, bruk og leverandør).

Avvik vil forekomme.

Andel fellesgjeld / formue

Leilighetene overdras til kjøperne uten fellesgjeld.

Oppgjør

Kjøper er forpliktet til å betale kjøpesummen etter følgende betalingsplan:
7 dager etter kontraktsunderskrift: 5 % av kjøpesum. Før overtagelse: 95 % av kjøpesum.
Betalingsplikt og garantistillelse inntreffer først når selgers forbehold om igangsetting/tillatelser er bortfalt.

Før innbetaling av forskudd vil Selger ha stilt garanti ihht. Bustadoppføringslova § 47, med mindre beløpet skal bli stående på meglers klientkonto frem til overtakelse. Kjøper har ingen plikt til å innbetale noen del av kjøpesummen før selger har stilt garanti etter buofl.§ 12, og evt. forskuddsgaranti etter buofl. § 47.

Oppgjør mellom partene foretas av:
Weboppgjør AS
Postboks 114
5882 Bergen

Dersom det ikke stilles §47 garanti er innbetalingen av 5% å regne som et depositum stillet av kjøper til sikkerhet for alle krav som selger måtte få mot kjøper på bakgrunn av avtalen. Beløpet vil bli stående på meglers klientkonto. Kjøper frafaller gjennom denne deponeringen retten til å kreve delbetalingen utbetalt til seg eller andre enn selger så lenge avtalen ikke er hevet av en av partene.
Rentene på delinnbetalingen tilfaller kjøper frem til overskjøting, dette gjelder likevel bare dersom utbygger ikke stiller § 47 garanti jfr. Bustadoppføringslova. Det kan ikke tas pant eller være knyttet forutsetninger til delbetalingen fra/på vegne av kjøperen for beløpet. (eks. kjøpers bank). Når det gjelder oppgjøret av resterende kjøpesum er det en forutsetning at selger har stilt garanti i henhold til bestemmelsene i buofl. § 12. Garantien skal stilles straks etter at de forbehold som er tatt, jf. Særskilte vilkår/forbehold» nedenfor, er falt bort, og uansett under enhver omstendighet innen byggearbeidene starter.

Beløp som ikke er utbetalt mot §47 garanti vil stå på meglers klientkonto inntil overtagelse og overskjøting har funnet sted. §12 garantien skal gjelde frem til 5 år etter overtagelsen av eiendommen. For krav som kjøperen fremsetter mot selgeren før overtagelsen, skal garantien utgjøre 3 % av avtalt kjøpesum. For krav som fremsettes senere, skal garantien utgjøre 5 % av avtalt kjøpesum.

Eventuelle endringsarbeider / tilleggsarbeider bestilles iht. utbyggers endringsrutiner. Disse arbeidene faktureres direkte fra selgers entreprenør eller selger, og vil ha forfall tidligere enn overtagelse. Forfallstid på faktura skal være senest ved overtagelse dersom det betales til meglers klientkonto.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Nordea har en dedikert finansiell rådgiver for prosjektets kunder, ta kontakt med megler for henvisning evt. direkte kontakt med Nordea ved Yasir Jari m: 482 34 954.

Det er inngått samarbeid med CoOwner som den enkelte kjøper kan benytte seg av om ønskelig. Det er vanskelig for mange å komme seg inn på boligmarkedet. Det ønsker utbygger ByBo å gjøre noe med og tilbyr derfor en løsning i samarbeid med CoOwner som betyr at dersom du mangler deler av egenkapitalen som skal til for å møte kravet i utlånsforskriften, kan du likevel kjøpe boligen din basert på medeierskap.
Se mer informasjon om CoOwner deleie vedlagt i prospektet.

Totale kostnader

Pris
Se vedlagte prisliste evt. boligvelger på www.steinvågneset.no.


Omkostninger
Dokumentavgift: 2,5 % av tomteverdi.
Dokumentavgift pr. leilighet: kr 5600,-
Tinglysning skjøte: kr. 585,-
Evt. tinglysningsgebyr pr. pantedokument (v/belåning): kr. 585,-
Panteattest: kr. 172,-
A konto innbetaling sameiet/startkapital: kr. 5 000,-
Totale omkostninger pr leilighet: kr 11 942,-

Annen nyttig informasjon

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eller som følge av offentlige pålegg, uten at den generelle standarden forringes.

Boligene vil i sin helhet kunne leies ut til boligformål. Utleie skal meldes til forretningsfører. Utleien kan ikke være næringsmessig utleie til kortvarige overnattingsopphold.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte leveransebeskrivelse datert 22.12.2022 og arkitekttegninger.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å nøye gjennomgå leveransebeskrivelse, tegninger og prospekt før kjøpetilbud inngis.

Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/ inventar er ment som illustrasjoner og medfølger ikke, og det kan derfor forekomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leiligheter.

Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere den aktuelle boligens forhold (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse m.v.) før budgivning. Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende.

Det tas forbehold om feil eller endringer i prislisten. Utbygger kan uten varsel justere priser og vilkår i den vedlagte prislisten.

Bygging kan skje i flere byggetrinn. Dersom det er usolgte leiligheter ved ferdigstillelse av prosjektet, har utbygger rett til å leie ut seksjoner frem til de selges.

Boligene leveres i byggerengjort stand. Kjøper må påregne utvask etter egen innflytning.
I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard under byggingen.

Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det være fare for heksesot inne i boligene. Alle boliger bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør være forsiktig med gassbruk og levende lys inne.

Selger gjør særskilt oppmerksom på at skjeggkre er funnet i flere boliger i Norge. Skjeggkre kan komme inn i boliger på en rekke forskjellige måter, både i forbindelse med oppføring av boligen, men også i forbindelse med innredning, bruk mv. Det er ikke et funksjonskrav under denne kjøpekontrakten at boligen skal være oppført på et vis som fjerner risikoen for skjeggkre.

Kjøper er kjent med at utomhusarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt etter forbrukerens overtakelse av boligen. Når slikt areal er ferdigstilt vil sameiets styre innkalles til en ferdigbefaring, hvor arealet gjennomgås sammen med utbygger. Det føres protokoll fra befaringen.

Ved alle besøk på byggeplass før overtakelse skal kunder alltid være i følge med en  representant fra selger. All annen ferdsel på byggeplassen i anleggsperioden er beheftet med høy grad av risiko og er forbudt.

Ved motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger gjelder leveransebeskrivelse.

Dersom kjøper unnlater å møte til befaringen og overtakelse uten gyldig grunn, kan selger avholde denne alene iht. Bustadoppføringslovas regler for dette. Unnlatelse fra å møte gir ikke kjøper rett til å nekte overtakelse.

Ved avbestilling av boligen gjelder Budstadoppføringlovas bestemmelser.

Adgang til utleie

Boligene vil i sin helhet kunne leies ut til boligformål. Utleie skal meldes til forretningsfører.
Utleien kan ikke være næringsmessig utleie til kortvarige overnattingsopphold.

Konsesjon / Odel

Det er ikke krav til konsesjon ved erverv av eiendommen.
Det hefter ikke odel på eiendommen.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Planlagt overtagelse

Ferdigstillelse for prosjektet er stipulert til 3. kvartal 2025.
Dette er kun stipulert og faktisk ferdigstillelse kan avvike fra dette. Herunder vil overlevering senere enn dette tidspunkt ikke gi kjøper rett til dagmulkt eller andre misligholdsbeføyelser. Maksimal byggetid er 24 måneder, regnet fra melding om oppstart av byggearbeidene, og under forutsetning av at det ikke oppstår uforutsette forhold. Oppstart av byggearbeidene skjer uten ugrunnet opphold etter alle forbehold er løftet.

Kjøperne er uansett forpliktet til å overta 2 måneder etter at selger varsler om dato for at boligene er ferdigstilt selv om dette er tidligere enn maksimal byggetid. Dog slik at kjøper likevel ikke er forpliktet til å overta tidligere enn 4 måneder før maksimal byggetid. Overlevering og noe ferdigstillelse av boligene til boligkjøperne kan skje suksessivt. Herunder må interessenter påregne byggeaktivitet og anleggsvirksomhet med naturlige konsekvenser
av dette en tid etter at man har overtatt boligen.

Tilvalg/ endringer

Endringsarbeid blir håndtert av entreprenør og avtales direkte mellom kjøper og entreprenør. Avtaler om endringsarbeid krever skriftlighet. Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Kjøper har ikke rett til å kreve endringer og tilleggsarbeider som ikke står i sammenheng med ytelser som er avtalt, og som i omfang eller karakter skiller seg vesentlig fra den avtale ytelsen og/eller er til hinder for rasjonell gjennomføring av byggearbeidene.

Entreprenør er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for entreprenør og som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringer eller tilleggsarbeider. Entreprenør har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv. jf. Bustadoppføringslova § 44. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper er oppfordret til å ta forbehold i kjøpstilbudet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg/endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av utbygger/entreprenør.

Selgers forbehold

Selger tar følgende forbehold:
- At det oppnås tilstrekkelig salg innen 15.08.2023
- At igangsettingstillatelse foreligger senest innen 15.08.2023
- At det oppnås tilfredsstillende avtale med entreprenør innen 15.08.2023
- Ingen kjøpetilbud vil bli godkjent før det er mottatt godkjent endring på rammetillatelse fra Ålesund kommune.
Dersom forbeholdene ikke er avklart innen 15.08.2023 eller det blir klart før dette tidspunkt at ett eller flere av forbeholdene ikke vil bli oppfylt innen fristen, kan avtalen mellom partene heves uten ytterligere omkostninger for noen av partene.

Prosjektet og dets priser er basert på at utbyggingen gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer.
Dette gir begrensninger for hvilke tillegg og endringer som Kjøper kan forvente å få gjennomført og innenfor hvilke tidsrom disse arbeidene kan bestilles. Dersom Kjøper ønsker tillegg eller endringer skal krav om dette fremsettes skriftlig og behandles i henhold til retningslinjer for bestilling, utførelse, og betaling av endringsarbeid og tilleggsarbeid.

Kjøper aksepterer at deler av utomhusarbeidene ikke er ferdigstilt ved overtagelse. Selger forplikter seg til å gjøre ferdig disse så snart som mulig etter at bebyggelsen/feltet er ferdig utbygget. Inntil hele byggeprosjektet er ferdigstilt, har selger rett til å ha stående anleggsmaskiner og utstyr, eventuelle brakker m.v., samt ha stående skilt på den solgte eiendom. Eventuelle skader som dette måtte påføre eiendommen, skal selger snarest utbedre.

Selger forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer som følge av offentlige pålegg, eller tilpasninger i forhold til tekniske løsninger. Videre forbeholder selger seg rett til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg samt innvendige og utvendige fellesarealer, uten at Kjøper har rett til å kreve endringer av avtalt pris.

Selger forbeholder seg retten til å tildele bod- og biloppstillingsplass ved overtakelse, også midlertidige plasseringer. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av parkeringsanlegget, uteareal utenfor boliger i 1. etasje og bodene vil bli. Dette kan bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen eiendom/seksjon, eller bli lagt som fellesareal med vedtektsfestet bruksrett.

Selgeren tar forbehold om antall boligseksjoner i sameiet. Selger forbeholder seg også retten til å foreta endringer knyttet til en eventuell deling/sammenslåing av usolgte seksjoner. Ved ferdigstillelse kan sameiet inneholde færre/flere boliger. Det tas forbehold om justering av eiendomsgrensene ved fradeling på bakgrunn av krav fra offentlige myndigheter.

Kjøperen kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysning av nødvendige erklæringer / bestemmelser knyttet til gjennomføringen av hele prosjektet og naboforhold. Selger opplyser at følgende tinglysninger vil/kan bli foretatt på eiendommen: • Om kommunal rett til å ha liggende, anlegge eller vedlikeholde ledninger, kummer og lignende installasjoner • Eventuelt andre forhold som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.

Selger representerer kjøper frem til seksjon er overført på kjøper og sameiet frem til interimstyre er etablert.

Prospekt og andre tegninger/illustrasjonerutgitt i forbindelse med annonsering av prosjektet, og som ikke er nevnt i salg eller kontraktsmateriell, er ikke del kontrakten og skal heller ikke på annen måte være bindende eller forpliktende for selger.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Dersom kjøper ikke er forbruker kommer Bustadoppføringslovens bestemmelser til anvendelse på kontraktsforholdet med unntak av følgende bestemmelser: §§ 8, 12, 16, 18, 24, 31, 47, 49, 51, 52, 53 og 54.

Selger kan akseptere at kontrakts posisjonen selges /transporteres. Dog skal en transport forhånds godkjennes før avtalen inngås. Da vil denne prosessen skje under vilkår under. Denne kontrakt kan ikke transporteres og gjelder individuelt for Kjøper. Selger kan samtykke til direkteoverskjøting ved et videresalg av boligen før overtakelse, for et gebyr stort kr. 100 000,- til utbygger og kr. 50 000,- til megler. Ny kjøper vil være bundet av eventuelle bestillinger av tilvalg. Kjøper er gjort spesielt oppmerksom på at transport av garantien ved salg av seksjonen i garantiperioden må godkjennes av garantisten. Selger/utbygger forutsetter at samtlige resalg i prosjektet skal foretas av PrivatMegleren, som opprinnelig har solgt prosjektet. Det må inngås en egen avtale med megler for salg av kontrakts posisjonen. Det opplyses videre om at dersom leilighet er kjøpt med henblikk på å ikke overta og bebo denne, herunder som et videresalgsobjekt vil videresalget reguleres av bustadoppføringslova. Herunder vil selger måtte oppfylle vilkår i bustadoppføringslova ved evt. videresalg.  Konferer megler for ytterligere informasjon.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Selgeren er pliktig til å tegne ansvarsforsikring som skal dekke erstatningsansvar for skade selger og hans underleverandører kan påføre forbrukeren eller tredjemannsperson eller ting i forbindelse med utførelsen av arbeidet. Forsikringssummen skal ikke være mindre enn 150 ganger folketrygdens grunnbeløp.
Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlige og sendes meglerforetaket pr. mail, SMS eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet (se på den enkelte bolig).
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere informasjon om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Vederlag kr 40000,-, tilrettelegging kr 3750,-, oppgjørshonorar kr 4375,-.
Dekning av utlegg.

Finn.no: Prosjektets beskrivelse

Steinvågneset - Et godt sted å være.
En helt ny bydel med flotte boliger og unike fellesområder tar form. Her kan du kikke rett ut i storhavet eller innover fjella. Samtidig er det sjarmerende bysentrumet bare få minutter unna.

Finn.no: Prosjektets fasiliteter (nøkkelord/fritekst)

Ved utformingen av byggene er det lagt vekt på at alle skal ha sin egen private uteplass, at alle skal nyte godt av den unike beliggenheten, og at hverdagen blir mest mulig praktisk og komfortabel.
Vi tilbyr leiligheter i størrelser fra 47 - 150 m2 p-rom, og med 1 til 4 soverom.
Med parkering og sportsbod i kjeller går du tørrskodd til leiligheten, gjerne via heisen om ønsket.
Alle leilighetene har egen balkong. Noen har 2 eller 3 private balkonger/terrasser.