X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Åkåvegen 5B

Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Åkåvegen 5B

Prisantydning
2.990.000
Primærrom
80m²
Bruksareal
85m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
skjema her?
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
46 41 31 90
Salgsoppgave
9.2 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.2 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.8 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Moa
963518
Ålesund
4719921310

René Skarmyr

Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund

Inge-André Godø

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0271

Eier

Ronald Ottesen

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 32 Bnr. 418 Snr. 8 i Ålesund kommune

Etasje

2

Byggeår

2007

Areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 11059 kvm

Forretningsfører

Lisbeth Drønnesund

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på Øvre Holen med kort vei til butikker, barnehager, barne- og ungdomsskole, videregående skoler og offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til fine natur- og friområder både ved Lillevannet, trimløypa og Emblemsfjellet. Fra eiendommen er det cirka 15 minutter med bil til Ålesund sentrum.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 Moa eller Kiwi Spjelkavik. Dersom det er ønskelig med ytterligere servicetilbud er det cirka 1 km til AMFI Moa som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. AMFI Moa har et rikelig utvalg av butikker, herunder apotek, vinmonopol, klesbutikker og gode spisesteder.

Området gir videre gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er cirka 300 meter til nærmeste busstopp, hvor bussen tar deg til Moa. Denne avgangen går to ganger i timen på sitt hyppigste. Fra Moa er det forøvrig svært gode videreforbindelser rundt om i distriktet.

Spjelkavik barneskole ligger cirka 1,3 km fra boligen, mens Spjelkavik ungdomsskole ligger cirka 1,1 km unna. Til Spjelkavik VGS som tilbyr studiespesialiserende studieretninger og til Borgund VGS som tilbyr yrkesfaglige studieretninger er det gangavstand. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager, med blant annet Gnist barnehage som ligger 500 meter unna. Videre kan Fremmerholen og Tommeliten barnehage også nevnes.

Idretten i området er organisert i Spjelkavik IL. Spjelkavik IL har tilbud for de som ønsker å drive fotball, håndball, alpint og hopp. Spjelkavik har et stort og flott idrettsanlegg med variert aktivitet. Spjelkavik IL har et godt etablert FFO tilbud 3 ganger i uken som et alternativ til skolens SFO. I tillegg ligger det flere treningssenter i nærheten, blant annet Stamina Hot Moa.

Bygninger

På tomteområdet er det oppført 36 eierseksjoner, den aktuelle seksjonen ligger i 2.etasje. Området forøvrig er bebygd med flermannsboliger og eneboliger.

Byggemåte

Info er hentet fra tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Bygget er fundamentert med støpte betongsåler. Det antas å være drenert rundt boligen med perforerte plastrør. Yttervegger med 148 mm isolert bindingsverk og utvendig kledd med liggende bordkledning. Vinduer og verandadør med trekarmer og 2-lags isolerglass. Hvit profilert ytterdør med glassfelt og sprosser.

Yttertak konstruert med tretakstoler. Luftespalter i kassekledning. Flathimling kryploft er isolert med papirbelagt mineralull. Yttertak er tekket med betongtakstein. Aluminiumstakrenner og nedløpsrør. Sydvendt veranda på 8,5 m2 med terrassebord og trerekkverk. Spotter i spaltet kassekledning. Pusset malt elementpipe med tilhørende vedovn på glassplate i stuen. Etasjeskillere av trebjelkelag og i-bjelker mot 1.etasje. Lydhimling og dobbelt lag gips i leilighet 1.etasje.

Den utvendige sportsboden har sponplater på gulv, vegger og i himling. Yttervegger av bindingsverk er utvendig kledd med liggende bordkledning. Yttertak med tresperrer er utvendig tekket med betongtakstein. Trefyllingsdør. Opplagt lys og strøm i boden. Boden er isolert ifølge eier.

Carporten med bod har asfalt på grunn i boden. Yttervegger av bindingsverk er utvendig kledd med liggende bordkledning. Yttertaket er konstruert med trebjelker og trefiberplater, og er utvendig tekket med pvc-takfolie. Sponplater på vegger. Boden er isolert ifølge eier. Hvit Diplomat ytterdør. Carporten har samme konstruksjon som boden, og med asfaltert dekke. Lys og strøm i carporten.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

2.Etasje: Bta: 87 kvm, Bra: 80 kvm, S-rom: 80 kvm
Utvendig sportsbod: Bta: 6 kvm, Bra: 5 kvm, S-rom: 5 kvm

Carport m/bod: Bta: 6 kvm, Bra: 5 kvm, S-rom: 5 kvm. Carporten har et parkeringsareal på 14 kvm.

Innhold

2.Etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.
Vaskerom er benevnt som bod i plantegningen.

Utvendig sportsbod, samt carport med bod i bakkant. Kryploft med god lagringsplass.

Standard

Leiligheten fra 2007 holder gjennomgående god standard på innredninger og overflater. Arealet er godt utnyttet, og store vinduer gir rikelig med naturlig lys i boligen. Lekkert og moderne fargevalg i alle rom.

Stue/kjøkken
Stor åpen stue/kjøkkenløsning, med eikeparkett og malte flater på vegg, samt gipshimling. Store vindusflater er med å gi en god romfølelse, og rikelig med lys i rommet. På stuen er det montert en flott vedovn, og det er god plass til både sofakrok med tilhørende møblement og spisebord i stuen. Fra stuen er det utgang til en sydvendt veranda på 8 kvm med gode sol- og utsiktsforhold.

Kjøkkenet fra IKEA er delikat med integrerte hvitevarer i åpen løsning mot stuen. Innredningen har hvite høyglans fronter og laminat benkeplate med to underlimte vaskekummer. Innredningen har også en stor barløsning mot stuedelen i leiligheten som gir ekstra skap- og benkeplass, og skaper et naturlig skille i rommet. Av annet utstyr medfølger integrert komfyr, keramisk platetopp, oppvaskmaskin og skap for micro. Det er montert kjøkkenventilator over kokesonen.

Bad / vaskerom
Leiligheten har bad, samt et separat vaskerom - badet er lyst, tidsriktig og helfliset med praktiske løsninger. Badet er innredet med dusjkabinett, badekar og vegghengt wc, samt en baderomsinnredning med helstøpt servantplate over valnøttfarget innredning med to store skuffer. Over innredningen er det montert speil med to lamper over. I tillegg er det et lite vegghengt skap med tre skuffer på motsatt side av innredningen. Ellers er det lagt varmekabler i gulvet, og det er downlights i himling.

Vaskerommet er praktisk innredet, og har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Videre er fordelerskap med drensutløp, stålskyllekum og varmtvannsbereder plassert her.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom, begge er av god størrelse. Soverommene er malt i behagelige farger og har god plass til ønsket sengestørrelse og garderobeløsning. Begge soverommene har eikeparkett på gulv. I entréen er det satt inn en skyvedørsgarderobe med to dører. Denne var ny i 2016.

Overflater
Innvendige gulvflater er belagt med parkett. Fliser på baderomsgulvet og vaskerom. Vegger er overflatebehandlet med tapet, malte flater og kalkmaling. Fliser på badet og i entré/gang. Malte gipshimlinger. Hvite formpressede innerdører i leiligheten, samt en innerdør med glassfelt og sprosser

Utstyr

- Fordelerskap med rør-i-rør opplegg.
- Varmtvannsbereder 2007 / 194 liter.
- Røykvarsler og brannslukningsapparat. Tilknytning til brann og tyverisentral.
- Flexit S3 R balansert ventilasjonsanlegg.
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter (NEK 400).
- Spotter med dimming stue/kjøkken og bad.
- Flexit CV 100 sentralstøvsuger.
- Fibernettverk.

Oppvarming

På stuen er det montert en vedovn stående på en glassplate, videre er det lagt varmekabler i gulv på badet og i entré.

Parkering / Garasje

Med leiligheten følger en carport med et parkeringsareal på 14 kvm. Det er ellers felles gjesteparkering og gode parkeringsmuligheter i området.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Asfaltert kjøre- og gangveier på tomteområdet. Pent opparbeidede fellesarealer. Lett adkomst til felles parkeringsområde og carporter. Det er gode solforhold på eiendommen, og fra seksjonen har man fin utsikt mot Sunnmørsfjellene, Sulafjellet og Emblemsfjellet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Erklæring tinglyst 03.04.2007 med dagboknr 309067-1/200 - Seksjonering.
Erklæring tinglyst 09.02.2009 med dagboknr 92343-1/200 - Erklæring/avtale.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest foreligger for de ni firemannsboligene oppført på tomten, datert 23.04.2008.
Ferdigattest foreligger for carportene, datert 18.01.2012.
En kopi av disse følger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 771 829,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 469 851,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for Del av gnr.32 Ytterholen, Fremmerholen - Ålesund Kommune, datert 04.09.1986. Og er regulert til konsentrert boligbebyggelse. Det er varslet om privat en reguleringsendring for NRK-tomta, Øvre Holen, gnr. 32 bnr. 420, 483. Konferer megler for utfyllende informasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Beskrivelse av sameiet

Boligsameiet Øvre Holen er et populært og veldrevet sameie bestående av 36 eierseksjoner. Regnskapet for 2017 viser et overskudd på kr. 34 720,- Sameiet har kr 801 440,- i bankinnskudd pr 31.12.17.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 800,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Bygningsforsikring, drift og løpende vedlikehold.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca. kr.883,- pr mnd. (2017).
Kommunale avgifter Kr. 7 419 pr. år
vann- og avløp, restavfall.
Forsikring i EIKA kr (polisenummer 4416891/24)
Eiendomsskatt: Kr.4 938,- (2018).

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr ,- / Kr 25 380,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Selger tar med seg kodelås til dør. Denne vil bli erstattet av ny lås. Taklys på soverom medfølger ikke. Hengere på bad er festet med sugekopper og medfølger ikke i handelen.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (1,5% av salgssummen)
Markedspakke Kr.16 900
Tilretteleggingshonorar Kr.9 900
Oppgjørskostnad Kr.5 970
Kommunale opplysninger Kr.3 186
Visninger Kr.1 950
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk Kr.525
Servitutter x 2 Kr.399

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale dokumenterte utlegg.