X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Hessa – Ålesund

Kleivane 5

Ålesund-Hessa – Ålesund

Kleivane 5

Prisantydning
2.100.000
Primærrom
119m²
Bruksareal
121m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
98 87 06 91
Salgsoppgave
8.7 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.4 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.1 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Skarbøvika
795333
Ålesund
4719921310

Julianne Sørheim

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0268

Eier

El Mustafa Hamdachi

Eiendomstype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 119 Bnr. 132 i Ålesund kommune

Byggeår

1961

Areal

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Bruttoareal: 144 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 190 kvm

Beliggenhet

Rekkehuset beliggende i Kleivane i Skarbøvika cirka 5 km vest for Ålesund sentrum. Fra eiendommen er det kort vei til skole, barnehage og nærbutikk, og for den aktivitetslystne finner man også treningssenter like i nærheten. Det er også kort vei til utmerket turterreng på Sukkertoppen og Tueneset.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Skarbøvika eller Bunnpris Broa. Er det ønskelig med et ytterligere servicetilbud finner man dette i Ålesund sentrum. Kremmergaarden og Ålesund storsenter danner grunnlaget for det meste en ønsker seg av servicetilbud. Her er det apotek, vinmonopol, dagligvarekjeder, klesbutikker, bokhandel, så vel som et godt utvalg av spisesteder. Videre er det cirka 20 minutter med bil til Moa.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass ligger like utenfor inngangsdøra. Herfra tar bussen deg i retning Sævollen, eller innover mot sentrum, Moa, og videre mot Magerholm. På sitt hyppigste går bussen to ganger i timen.

Eiendommen ligger cirka 1,5 km fra Hessa barneskole, mens Skarbøvik Ungdomsskole bare ligger 700 meter unna. Til nærmeste videregående skole som er Ålesund VGS er det cirka 3,4 km, mens det til Akademiet VGS er cirka 3,8 km. Her tilbys det flere studiespesialiserende- og yrkesfaglige studieretninger. Til Skarbøvika barnehage er det cirka 900 meter.

Idretten i området er organisert i SIF/Hessa IL. I SIF/Hessa står fotballen sentralt, klubben disponerer to kunstgressbaner, og en gressbane. Den ene kunstgressbanen er på Hessa, mens den andre kunstgressbanen, samt gressbanen er på Tueneset. I tillegg til fotball har klubben et organisert tilbud for de som ønsker å spille håndball og volleyball.

Bygninger

På tomten er det oppført et rekkehus over tre plan. Området forøvrig er bebygd med eneboliger, rekkehus og flermannsboliger.

Byggemåte

Info fra tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Grunnforhold er ikke kjent og fundament er ikke synlig. Antatt leirholdige masser, komprimert med pukk og fyllmasse. Grunnmur er oppført i murblokker eller plasstøpt betong. Det er ikke kjent om det er drenering. Yttervegger er oppført i bindingsverk og er utvendig kledd med liggende og stående bordkledning. Antatt oppbygning: Kledning, utlekting, 12 mm. asfalt vindtett plater. 100 mm. isolert bindingsverk, dampsperre og veggplater.

Boligen har 2-lags vinduer fra rundt 1978. I kjeller er det vinduer fra cirka 2013. Terrassedør og ytterdør er av nyere dato. Dør ned til kjeller er gammel og slitt. Det aktuelle rekkehuset har pulttak. Det er takpapp som taktekking, og taket går over alle enhetene. Det er utvendig trapp og konstruksjoner i betong.

Takstmann har gitt følgende punkter tilstandsgrad 2:
- Drenering.
- Veggkonstruksjon og utvendige fasader.
- Vinduer og dører.
- Terrasser, balkonger og utvendige trapper.
- Etasjeskillere.
For utfyllende informasjon om dette se tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Bruttoareal: 144 kvm

Kjeller: Bta: 48 kvm, Bra: 39 kvm, P-rom: 39 kvm
1.Etasje: Bta: 48 kvm, Bra: 41 kvm, P-rom: 39 kvm, S-rom: 2 kvm
2.Etasje: 48 kvm, Bra: 41 kvm, P-rom: 41 kvm

Det er avvik mellom tegninger og faktisk bruk av boligen. Dette gjelder i hovedsak kjeller som blant annet har fått nye funksjoner og brukes til oppholdsrom. Vi anbefaler å søke om bruksendring i kommunen, dette vil bli kjøpers ansvar.

Innhold

Kjeller: Gang, kjøkken, bad, bod og disponibelt rom.
1.Etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue og bod.
2.Etasje: Gang, bad og to soverom.

Standard

Boligen har et pent kjøkken med innredning som var ny i 2008. Kjøkkeninnredningen har hvite, glatte fronter og laminat benkeplate. Det er fliser på vegg mellom overskap og benkeplate, og under overskapene er det belysning. I innredningen er det nisje for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Kjøkkenventilator er montert over kokesonen.

Stuen er lys med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Store vinduer gir god romfølelse, og rikelig med lys i rommet. Stuen er malt i 2018 og har lyse, tidsmessige farger. Det er parkett på gulv. Stuen er utsmykket med en flott vedovn, og har utgang til en romslig nordvendt uteplass, hvor gode sol- og utsiktsforhold kan nytes.

Badet i hoveddelen er romslig og har belegg på gulv og våtromsplater på veggene. Det er lagt varmekabler i gulv. Videre er badet utstyrt med stor baderomsinnredning med fire underskap, samt to overskap og speil over servanten, samt badekar med dusj på vegg og toalett. Det er også opplegg for vaskemaskin i rommet.

Hoveddelen har to soverom, hvor begge er av god størrelse. Soverommene er malt i lyse farger, og har god plass til ønsket sengestørrelse, nattbord og garderobeløsning.

I underetasjen er det innredet med eget kjøkken, bad, stue og et disponibelt rom som ifølger selger er blitt brukt til overnatting. Kjøkkenet er snertent, og plassen er godt utnyttet. Innredningen har hvite glatte fronter og laminat benkeplate. Mellom overskap og benkeplate er det fuktbestandige plater på veggene. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøleskap og komfyr. Over kokesonen er det montert kjøkkenventilator.

Badet i underetasjen er helfliset og er innredet med en baderomsinnredning med to skap, samt speil med belysning over. Videre er badet utstyrt med dusjhjørne med innfellbare dusjvegger og toalett. Boligens varmtvannsbereder er også plassert her.

Det disponible rommet i underetasjen er blitt brukt til overnatting, men er ikke godkjent som soverom.

Innvendige gulvflater er belagt med parkett, belegg og fliser. Vegger er overflatebehandlet med panelplater og malte overflater. I himling er det takess. Alle vegger og tak skal ifølge eier være malt i 2018. Parketten i boligen er også av nyere dato. Det er tette tretrapper mellom etasjene.

Takstmann har gitt følgende punkter tilstandsgrad 2:
- Rom under terreng.
- Bad i kjeller - pga at varmtvannstank og rør i rør systemet er plassert i rom ved siden av bad uten sluk.
- Kjøkken
- Innvendige trapper - pga for stort mellomrom mellom spilene.
For utfyllende informasjon om dette se tilstandsrapport.

Utstyr

- Varmtvannstank 120 liter / antas å være fra 2011.
- Rør-i-rør opplegg.
- Sikringsskap i kjeller med automatsikringer - samsvarserklæring foreligger.
- Sikringsskap oppe har skrusikringer.
- Mekanisk vifte på bad i kjeller.

Oppvarming

Det er pipe bygd av teglstein i huset med tilhørende peisovn montert i stuen. Videre er det montert en varmepumpe i boligen. Varmepumpen var ikke koblet til strøm under takstmanns befaring. Utvendig tetting av gjennomføring til varmepumpe er mangelfull. Det er ellers lagt varmekabler i gulv på badet i andre etasje. På badet i kjeller er det montert en stråleovn.

Adkomst

Fra Ålesund sentrum, kjør Nedre Strandgate i retning Skarbøvika. Følg hovedveien gjennom Skarbøvika, ta av til venstre mot Kleivane og du vil få rekkehuset på venstre side. Det vil bli skiltet med PrivatMegleren visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt/hage

Boligen ligger i nordøsthelling. Terrenget heller mot huset på sørsiden. Eiendommen har uteplass på begge sider. Mot sør er det pent opparbeidet med plen, hellelagt sti inn til boligen og hekk. På nordsiden er det en romslig hageflekk som i dag er belagt med grus.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Erklæring tinglyst 27.04.1960 med dagboknr 1079-1/58 - Bestemmelse om adkomstrett.
Erklæring tinglyst 28.10.1960 med dagboknr 1108-1/58 - Bestemmelse om vann/kloakkledn.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig veg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Innflyttingstillatelse for rekkehuset foreligger, datert 10.04.1961.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 663 384,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 122 830,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for Skarbøvik, Ålesund kommune. Planen er datert 26.09.1986, og eiendommen er regulert til boligbebyggelse. En kopi av reguleringsplanen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Faste, løpende kostnader

Strøm, ca kr. 1200 per mnd.
Kommunale avgifter Kr. 11 637 pr. år
vann- og avløp, feiing og restavfall.
Forsikring i DNB / DNB kr (polisenummer )
Eiendomsskatt: Kr. 4 244,- per år (2018).Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen.

Adgang til utleie (boligformål)Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Tilretteleggingshonorar (Kr.6 900)
Eierskifteforsikring (Kr.8 287,50)
Kommunale opplysninger (Kr.3 186)
Servitutter (Kr.399)
Markedspakke (Kr.16 900)
Oppgjørskostnad (Kr.5 970)
Visninger (Kr.3 900)
Meglerprovisjon (Kr.41 000)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Totalt kr. (Kr.87 067,50)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr .....