X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Lerstad/Breivika/Olsvika – Ålesund

Langøyvegen 10

Ålesund-Lerstad/Breivika/Olsvika – Ålesund

Langøyvegen 10

Prisantydning
4.250.000
Primærrom
170m²
Bruksareal
191m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
Salgsoppgave
8.4 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.5 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
6.9 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Nakken
1129427
Ålesund
4719921310
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0267

Eier

Stefan Dalseth Bernhardsson
Marthe L Rekdal Farstad

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 50 Bnr. 883 i Ålesund kommune

Byggeår

1976

Areal

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 191 kvm, Bruttoareal: 214 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 612 kvm

Beliggenhet

Enebolig med beliggenhet 2 km nordvest for Moa/kjøpesentrene. Barnehage/barneskole i nærområdet. Ungdomsskole/videregående skoler i Spjelkavika/Moaområdet.

Takstmannens konklusjon om boligens tilstand

Boligen fremstår med normal bruksslitasje på overflater/innredninger. Noen overflater i kjeller er modne for fornyelse. Det bør vurderes å isolere utfore yttervegger i kjeller, noe som antas kan være årsak til stedvis dannelse av svertesopp på platekledning. Da selvfølgelig også med ny platekledning på de aktuelle rom. Samtidig får en da sjekket om det kan være skjult fuktproblematikk. Dette bør prioriteres utbedret. Isolering, dimensjoneringer og ventilering kan ikke forventes å fremstå med dagens krav, byggeår tatt i betraktning. Slitt bad i utleiedel, og forhøyet fuktindikasjon i dusjgulv. Oppgradering av dette rommet vil være naturlig de kommende år. Anbefaler el-kontroll av elektrisk opplegg i huset. Opplyst om mulig jordingsfeil på bad i utleiedel. Vinduer/verandadør fra byggeår vil være naturlig å fornye de kommende år, og vindu på vaskerom i kjeller er modent for fornyelse (nytt vindu er innkjøpt). Utover nevnte forhold må det forventes normalt vedlikehold/overflatebehandling. Ikke observert tegn til utvendige råteskader på befaringsdagen. Noe vedlikehold må påregnes på utendørs støpt trapp. Denne er bare delvis flislagt. Og carport må påregnes vedlikehold/overflatebehandling.

Bygninger

På tomten er det oppført enebolig med utleiedel.

Byggemåte

Info fra vedlagt tilstyandsrapport:
Fundamentert med støpte betongsåler.
Ukjent type drensrør i grunnen, dog observert vorteplast på grunnmur mot terreng men manglende klemlist
Støpte grunnmurer i betong og støpt gulv på grunn i kjeller.
Bindingsverk i yttervegger.
Grunnmurer er forblendet med hvitmalt teglstein mot øst og vest. For øvrig stående bordkledning på yttervegger. Liggende bordkledning i gavler.
Yttertaket er konstruert med tretakstoler og sponplater på undertak. Luftespalter i kassekledning. Flathimlingen i kryploft er isolert med mineralull og dels etterisolert.

Yttertaket er tekket med tegltakstein fra 2003 ("Koramic Narvik"). Kobber takrenner og nedløpsrør samt stigetrinn til pipe.
Lettklinker elementpipe i huset og vedovn på sokkel med skiferplate i stue i hovedetasjen. Sotluke er plassert i trapperom i underetasje.. Pusset og malt pipe i begge etasjer.

Vinduer og verandadør med 2-lags isolerglass. Balkongskyvedør i stue i 1.etasje mot vest. Hvite profilerte ytterdører med glassfelt/sprosser.
Formpressede innerdører, og 1 dør med glassfelt/sprosser i 1.etasje. Glatte malte/finerte dører i kjeller.
Tretrapp i malt utførelse fra kjeller til 1.etasje. Tette opptrinn.
Etasjeskillere av trebjelkelag i huset.

Vestvendt veranda på 33 m2 med terrassebord, trerekkverk/glassrekkverk. Overbygd parti i bakre del. Nordvendt terrasse på 61 m2 med terrassebord og trerekkverk. Nedsenket parti på del av terrassen. Nordvendt veranda på 4,4 m2 med terrassebord, trerekkverk/glassrekkverk.
Terrasse nord ny 2015 (rekkverk nytt 2016). Veranda vest ny 2014 (overbygd parti nytt 2018). Nordvendt veranda oppgradert 2016 med nye terrassebord og trerekkverk/glassrekkverk.

Carport med asfaltert dekke og støpt himling/dekke. Trerekkverk på dekke carport. 2 støpte yttervegger mot terreng, og 2 yttervegger i lett bindingsverk med stående bordkledning. Det er observert vorteplast på murer mot terreng. Carport er 20 m2.

Tilstandsgrad 2:

Drenering: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder/observasjoner. I bod kjeller mot sydvest observert noe saltutslag på betonggrunnmur. Drenering er en bygningsdel som vil ha nedsatt funksjon i forhold til økende alder, og på sikt vil det alltid være aktuelt med utskifting/ oppgraderinger på denne bygningsdel. Tidligere opplyst at drenering/fuktsikring er noe utbedret syd 2007, samt utbedret drenering bak forstøtningsmur. Utover nevnte
opplysninger antas det at drenering/fuktsikring er fra byggeår. Noe fuktindikasjon på platekledning soverom sydøst i kjeller, men uvisst om dette skyldes problemer med drensopplegg/fuktsikring. Også samme tendens observert på nordvegg. Kan skyldes at det er for lite/manglende isolering i utforede vegger.

Yttervegger: Ikke observert svekkelser i konstruksjonen på befaringsdagen. Isolering/vindtetting/lufting forutsettes utført etter gjeldende krav på byggetidspunktet, og kan ikke forventes å fremstå med dagens standard. Tilstandsgrad med hensyn til alder/nevnte forhold.
Generell tilstandsgrad for overflater grunnmurer/yttervegger. Normalt vedlikehold/ overflatebehandling må forventes. Ikke observert tegn til råteskader på befaringsdagen. Tilstandsgrad med hensyn til alder på bordkledning. Bordkledning og teglstein malt 2014. Normal levetid for trepanel er ca. 40 - 60 år.

Ytterdør: Hovedytterdør noe slitt på utsiden. Tilstandsgrad med hensyn til dette. Ytterdør kjeller får egen TG 1 (ny 2017). Ingen problemer med åpning/lukking på ytterdørene befaringsdagen.

Yttertak: Ikke observert tegn til fukt ved inspeksjon fra kryploftet, og ikke registrert negative verdier av fukt ved stikkmålinger i treverket med Protimeter fuktmåler. Ikke observert vesentlige svekkelser i tak-konstruksjonen på befaringsdagen. Noe understøttet siden byggeår pga. tyngre taktekking. Antas at eldre fuktmerker på undertak er fra før taktekking ble fornyet. Tilstandsgrad med hensyn til alder.

Innvendig trapp: Tretrapp fra byggeår. Tilstandsgrad med hensyn til alder. Noe stor lysåpning på rekkverk. Normalt vedlikehold/overflatebehandling må forventes.

Gulvsystemer: Det er ikke observert skjevheter/ujevnheter i etasjeskiller som kan ha betydning for konstruksjonen. Små ujevnheter i bjelkelag er ikke unormalt alder tatt i betraktning. Kan merkes noe ujevnhet i stue/kjøkken 1.etasje, spesielt på enden av "øy". Her ble det målt noe nivåforskjell. Tilstandsgrad med hensyn til alder/nevnte forhold.

Carport: Fukt i himling og støpte vegger mot terreng. Tilstandsgrad med hensyn til alder/nevnte forhold. Ikke observert svekkelser i konstruksjonen på befaringsdagen. Men vedlikehold/ overflatebehandling må forventes.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 191 kvm, Bruttoareal: 214 kvm

Underetasje: Bta 104 kvm, Bra 89 kvm, P-rom 68 kvm, S-rom 21 kvm. Bruksareal i leilighet utgjør ca. 53 kvm av areal i underetasjen.
1.Etasje: Bta 110 kvm, Bra 102 kvm, P-rom 102 kvm
Carport med 20 kvm parkeringsareal.

Innhold

Underetasje: Vindfang, gang , stue/kjøkken, bad, 1 soverom, gang/trapperom, vaskerom og 3 boder.
1. etasje: Entré/gang, soverom m/omkledningsrom, stue/ kjøkken med trapperom, bad og 2 soverom.
Kryploft med adkomst fra nedfellbar trapp.

Standard

Hovedetasje:
Kjøkken med Ikea kjøkkeninnredning med hvite glatte takhøye fronter og flott heltre benkeplate i eik. Induksjonstopp samt kjøkkenventilator som er integrert i himling. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin og micro. På innredning som vender mot stue er det hele 6 skuffer og 1 liten skapdør. Barbenkeplate på sydvegg som gir en ypperlig arbeidsplass ved vinduene.
Kjøkkeninnredningen er fra 2015 med normal slitasjegrad. Det er ingen tegn til fukt eller lekkasjer i kjøkkenbenk observert på befaringsdagen.

Bad med laminat servantinnredning med 3 mørke, folierte og glatte dører. 1 høyskap med 3 dører samt 1 overskap, speil, og lyslist med 2 spotter. Dusjhjørne med glassdør og vegghengt wc.

Underetasje i utleiedel:
Kjøkken med Sigdal kjøkkeninnredning med nyere benkeplate og oppvaskkum. Hvite profilerte fronter. 2 overskap med glassfelt/sprosser og heltre benkeplate. Kjøkkenventilator, samt opplegg for vaskemaskin og oppvaskmaskin.

Badet har servantskap med 2 hvite profilerte dører. Laminat benkeplate med nedfellt servant. 1 overskap, speil og lysarmatur. Dusjhjørne med forheng og WC.
Vaskerom har opplegg for vaskemaskin, laminat benkeplate med oppvaskkum og 1 høyskap. Det er sluk i rommet.

Innvendige gulvflater er belagt med laminatgulv, flis, klinkerflis og vinylbelegg. Innvendige vegger er kledd med tapet, malte strier/flater, flis og mdf-panel. Himlinger er kledd med hvite himlingsplater og malte flater. Noe arbeid gjenstår men boligen med sin planløsning, beliggenhet, stil og utsikt vurderes som attraktiv i det åpne markedet. Boligen er registrert med 2 bruksenheter og utleiedelen - som har egen strømmåler- generer 7500,- i leieinntekter pr mnd.

Tilstandsgrad 2:

Kjøkken i underetasje: Innredningen har noe slitasje på fronter og benkeplate. Benkeplate bør overflatebehandles. Innredningen fungerer med dagens standard, men anbefaler å montere vannalarm da det er opplegg både for oppvaskmaskin og vaskemaskin i rom uten sluk. Tilstandsgrad med hensyn til slitasjegrad.

Bad i underetasje: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder/utførelse. Rommet fremstår ikke med dagens krav/ standard til våtrom. Fuktindikasjon i dusjgulv. Det er suselyd fra sisterne på wc. Oppussing av rommet vil være naturlig.


Overflater: Tilstandsgrad satt generelt for gulv, vegger og himlinger. Noe oppgraderinger vil være naturlig de kommende år. Da spesielt i kjeller. Her ble det målt noe forhøyet fuktprosent i platekledning på østvegg (soverom og vindfang), og i gang nordvegg). Noe gjenstående arbeid i vindfang. Slitasje på gulvflater i boder. Oppgradert overflater i 1.etasje, samt på vaskerom i kjeller i perioden 2014-2018. Nevnte overflater får egen TG 1.

Utstyr

Kobber vannrør og plast avløpsrør.
Plastsluker.
Bereder i benkeskap kjøkken utleiedel på 140 liter fra byggeår.
Bereder innkledd i skap kjøkken i hovedetasje, ny i 2015
Inspeksjonsluke i gang/trapperom kjeller m/stoppekran.
Brann/innbruddsalarm .
Seriekoblede røykvarslere.
Brannslukningsapparat.
Elektrisk avtrekksvifte på bad i 1.etasje og vaskerom i kjeller.
El-skap med skrusikringer i begge etasjer.
Ledspotter/dimming stue/kjøkken og bad i 1.etasje. Eventuelle monterte spottlamper følger med.
Dimming på takpunkt ene soverom i 1.etasje.
Innredning fra Garderobemannen m/hyller/skuffer og oppheng i walk in- closet. Skyvedørsgarderobe med 2 dører i vindfang underetasje.
Ny garderobeinnredning fra Garderobemannen 2014.
Fiber innlagt
4 høyttalere i himling på stue/kjøkken i hovedetasje

Tilstandsgrad 2

Ledningsnett for sanitærinnstallasjoner: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder og materialvalg. Ikke observert utettheter på befaringsdagen. Bemerker at tilstand på røropplegg ikke er vurdert. For slike undersøkelser kreves spesialutstyr. Ikke observert noe på befaringsdagen som tilsier umiddelbare behov for utbedringer. Bereder kjøkken i 1.etasje ny 2015 får egen TG 1.

Oppvarming

Varmekabler på bad og soverom i utleiedel, og på bad i 1.etasje.

Parkering / Garasje


Carport

Adkomst

Via asfaltert veg i byggefeltet

Beskrivelse av tomt/hage

Asfaltert vei frem til bolig og carport. Fra carport er det støpt og dels flislagt trapp opp til nordsiden av boligen. Videre er det lagt belegningsstein på østsiden, og langs hele sydsiden hvor det er støpt trapp ved hovedinngang. Støpt forstøtningsmur mot terrenget på sydsiden, og natursteinsmur nord mot
Langøyvegen. Singel og belegningsstein inntil husmurer. Sensorer på utebelysning terrasserekkverk nord - nytt i 2016.

Det er ikke fall i terreng direkte mot husmurer. Tilstandsgrad med hensyn til dette. Noe utendørs vedlikehold må forventes. Støpt trapp er bare delvis flislagt (gjenstående arbeid på denne). Natursteinsmur nord, samt støpt trapp ny 2014. Belegningsstein/drensrist øst ny 2017.
I hht opplysninger fra hjemmelshaver er det sol på eiendommen til ca kl 23 midt på sommeren.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Følgende ligger tinglyst på eiendommen:

1977/7444-1/58 Erklæring/avtale tinglyst 14.12.1977 Refusjonsplikt til kommunen.
Andel i realsameie:
0/902843-1/58 Opprettelse av realsameie, Denne matrikkelenhet har andel i: Knr:1504 Gnr:50 Bnr:969 1/24
0/902844-1/58 Opprettelse av realsameie, Denne matrikkelenhet har andel i: Knr:1504 Gnr:50 Bnr:970 1/24

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på boligen datert 01.07.1977. Det foreligger ferdigattest på garasje datert 09.06.1980. En kopi av disse følger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 864 402,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 766 086,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Ålesund kommune reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for Nakken - Breivika er gjeldende plan. Eiendommen er regulert til eiendom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Faste, løpende kostnader

Leiligheten i underetasje har egen strømmåler og leieboer betaler egen strømregning.
Kommunale avgifter Kr. 18 106 pr. år
(2018)
Forsikring i Vardia kr 7 756 (polisenummer 48513)
Eiendomsskatt: 5532,- (2018)Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Strøm, ca. kr 1300 pr. mnd. (inkl. nettleie).

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)


Boligen har utleiedel i sokkel

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.24 900)
Tilretteleggingshonorar (Kr.11 900)
Visninger (Kr.19 500)
Eierskifteforsikring (Kr.17 212,50)
Oppgjørskostnad (Kr.5 970)
Kommunale opplysninger (Kr.3 186)
Servitutter (Kr.199,50)
Meglerprovisjon (Kr.55 000)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Totalt kr. (Kr.138 393)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9900,- samt utlegg/tillegg