X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Remvikhagen 24

Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Remvikhagen 24

Prisantydning
1.200.000
Fellesgjeld
768.183,-
Primærrom
61m²
Bruksareal
63m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Megler / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
skjema her?
Eiendomsmeglertrainee
46 41 31 90
Salgsoppgave
9.3 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.5 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
8.6 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Spjelkaviknes
1111410
Ålesund
4719921310

René Skarmyr

Megler / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund

Inge-André Godø

Eiendomsmeglertrainee
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0259

Eier

Monica Juliebø

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 15 Orgnr. 988320609 i Ålesund kommune

Etasje

2

Byggeår

2006

Areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / 5736 kvm

Forretningsfører

MØRE OG ROMSDAL BOLIGBYGGELAG

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk i Remvika, ca. 2,5 km fra Moa senterområde. Vestvendt beliggenhet med gode solforhold. Til Ålesund sentrum er det 13 km. Området kan by på mange flotte turmuligheter; Emblemsfjellet, Sandingane, Lillevannet og trimløypa ved Vasstranda. Det er også kort vei til fine plasser ved sjøen.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 Blindheim eller Spar Myrstad. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort veg til AMFI Moa, som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. Her tilbys det et bredt utvalg av nisjebutikker, dagligvarehandler, bilpleie og et rikt utvalg av spisesteder. Til Ålesund sentrum som har det meste en kan tenke seg av service- og kulturtilbud tar det cirka 15 minutter med bil.

Området har gode muligheter for offentlig kommunikasjon. 300 meter fra eiendommen er nærmeste busstopp, her tar bussen deg den korte vegen til Moa, eller videre innover mot Magerholm. Fra Moa bussterminal går det også busser ut distriktene deriblant til Ørsta/Volda, Molde og Brattvåg.

Spjelkavik barneskole ligger cirka 1,7 km fra leiligheten. Til Spjelkavik ungdomsskole er det cirka 1,6 km. Det er cirka 2,5 km til Borgund VGS som tilbyr yrkesfaglige studieretninger. Til Spjelkavik VGS er det 3,1 km, her tilbys det studiespesialiserende studieretninger. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager, med blant annet Skåthaugen barnehage som ligger 1,1 km fra eiendommen. Videre kan Skogheim og Tommeliten barnehage også nevnes.

Beskrivelse av bebyggelsen

Området er bebygd med leiligheter, flermannsboliger og eneboliger.

Bygninger

Borettslaget består av 6 bygninger med tilsammen 27 andelsleiligheter og 27 carporter.

Byggemåte

Fundamentert med støpte ringmurer på planert grunn. Bindingsverk yttervegger med utvendig liggende bordkledning. Yttertaket er tekket med decra stålpanner. Aluminiumstakrenner og nedløp. Pusset og malt elementpipe. Det er mulighet for montering av ildsted. Vinduer og verandadør i ramme av tre med 2.lags isolerglass. Hvit profilert ytterdør med rundt glassfelt og hvite formpressede innerdører/ skyvedører.

Lagerbod med støpte såler og støpt gulv på grunn, bindingsverk yttervegger med utvendig liggende bordkledning, stålplater på yttertak og boddør. Det er opplagt lys/strøm.

Carport har asfaltert dekke og stålplater på yttertak.

Vestvendt veranda på nærmere 5 kvm. Terrassebord og trerekkverk ( rekkverk nytt 2018) og tett himling mot veranda over. Det er overbygd svalgang/ uteplass på østsiden.

Arealer og fordeling per etasje

2. etasje: Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Carport med ca. 15 kvm parkeringsareal.
Utvendig bod: Bta 6 kvm, Bra 5 kvm, S-rom 5 kvm.

Innhold

2.etasje: Entré/ gang, stue/ kjøkken, bad/ vaskerom, 2 soverom og bereder-rom.

I tillegg er det utebod og carport.

Standard

Leiligheten ligger i 2. etasje med heis i bygget og livsløpsstandard. Gjennomgående god standard på innredninger og overflater. Leiligheten er nymalt innvendig i 2018 med moderne og delikat fargevalg. Den har overbygget svalgang ved inngangsparti og videre tilkomst til en lys og romslig entré med skyvedørsgarderobe. Stuen har godt med naturlig lys fra vinduer og verandadør som leder ut til en solrik veranda på 5 kvm. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken som gir god romfølelse, og det er god plass til både sittegruppe og spisebord i stuen.

Kjøkkenet har en lekker innredning som er håndlaget av Snekkeriet Madsen AS. Meget god skap- og skuffeplass, og godt med arbeidsflater på heltre benkeplate. Det er lagt mosaikkfliser mellom benkeplate og overskap samt belysning under overskapene. Benkeplaten er oljet i 2018. Innredningen har integrert stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte med stålfarget hette. Det er barbenkeplate mot stue med ett skap under for ekstra oppbevaring. Godt med naturlig lysinnslipp fra vindu ved benkeplate.

Pent helfliset bad/vaskerom med toalett, servantinnredning bestående av 2 store skuffer, helstøpt servantplate og 1 overskap med 3 speildører for oppbevaring. Montert belysning over speilskapet og stikkontakt. Dusjsone med buede glassdører som er nye fra 2018. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Leiligheten har to soverom som begge er nymalt i 2018. Praktisk garderobeskap på det ene soverommet.

Innvendige gulvflater i leiligheten er belagt med laminatgulv, eikeparkett, flis og våtromsbelegg. Innvendige vegger er overflatebehandlet med malte huntonitplater. Fliser på baderommet. Hvite himlingsplater i alle rom.

Utstyr

Rør i rør vannledninger, plast avløpsrør, fordelerskap med drensutløp i bod/bereder-rom og v.v.bereder fra 2006 med 200 liter.
Røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten. Seriekoblet brannvarsling i bygget.
Mekanisk avtrekk fra bad, kjøkken og bod. Klaffventiler stue og ene soverom og spalteventiler i vinduer. Flexit motorvifte i boden.
Montert el-skap med automatsikringer, jordfeilbryter og overbelastningsvern.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på bad og panelovn. Det er muligheter for å sette inn ildsted.

Carport

Parkering i carport på ca. 15 kvm. Ellers er det gode parkeringsarealer på felles tomt for gjester.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Pent opparbeidet fellesareal/grøntareal foran leilighetene samt en lekeplass med huskestativ og trampoline. Asfalterte kjøreveier i feltet til leilighetene og carporter.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest foreligger datert 06.03.2007

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 558 125,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 786 000,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for Gnr. 21, Bnr. 38 Remvika - Ålesund kommune. Planen er datert 12.03.2003, og eiendommen er regulert til boligbebyggelse. En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Beskrivelse av borettslaget

Grønmyra Borettslag består av 27 andelsleiligheter. Regnskapet for 2017 viser et overskudd på kr 1 336 000,-

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 7 991,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, renter og avdrag fellesgjeld, kabel TV/Internett, kommunale avgifter og eiendomsskatt
Av fellesutgiftene utgjør renter kr. 1 305,- avdrag kr. 3 105,- driftsutgifter kr. 3 053,- og kabelTV/internett kr. 528,-
Strøm, ca. kr. 600,- pr mnd.
Kommunale avgifter Dekkes via fellesutgifter
Forsikring i / Tryg forsikring kr (polisenummer 6619772)
Eiendomsskatt: Dekkes via fellesutgifter

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 768 183,- / Kr 37 808,- pr 02.10.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

14629696 7, Husbanken
Serielån / 2 terminer pa.
Rentesats per 02.10.2018: 1,57% pa
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo pr. 02.10.2018: 19614699
Andel av saldo 726 470 (siste termin 31.12.2037)
Serielån, 5+25 år flytende rente.

41133, DnB Bank ASA
Serielån, 4 terminer per år
Rentesats per 02.10.2018: 2,11% pa
Antall terminer til innfrielse: 71
Saldo pr. 02.10.2018: 1 126 250
Andel av saldo: 41 713 (siste termin 30.06.2036)
flu\ytende rente, serielån
Serielån opptatt 30.09.2006 a kr 1300 000,- 15+15 år

Ut i fra dagens lånebetingelser vil første avdrag som forfaller til betaling 30.06.2021 påvirke felleskostnadene med ca. kr 228,- per måned for denne boligen.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Fast pris kr. 70 000,- som inkluderer provisjon, markedsføring, tilretteleggingsgebyr, oppgjørsgebyr og 2 visninger.
Tinglysing sikringsobligasjon kr. 525,-
Kommunale opplysninger kr. 3 186,-
Opplysninger fra forretningsfører: kr. 2 839,-
Eierskiftegebyr forretningsfører: kr 5 650,-

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale dokumenterte utlegg.