X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Røsslyngvegen 12C

Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Røsslyngvegen 12C

Prisantydning
2.990.000
Fellesgjeld
249.000,-
Primærrom
118m²
Bruksareal
135m²
Soverom
3 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Megler / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
skjema her?
Eiendomsmeglertrainee
46 41 31 90
Salgsoppgave
9 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
6.7 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
8.4 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Holen
22781122
Ålesund
4719921310

René Skarmyr

Megler / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund

Inge-André Godø

Eiendomsmeglertrainee
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0252

Eier

Merethe Kvalø
Magne Olav Kvalø

Eiendomstype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 12 Orgnr. 953968142 i Ålesund kommune

Byggeår

1970

Areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 135 kvm, Bruttoareal: 154 kvm

Tomtetype/areal

Festet fellestomt / 14203 kvm

Forretningsfører

OBOS

Beliggenhet

Eiendommen ligger vestvendt i et rolig og barnevennlig boligområde i Fremmerholen uten gjennomgangstrafikk. Meget gode solforhold. Gangavstand til skoler, barnehage og idrettsanlegg. Det er flotte turmuligheter i nærområdet, som turstien rundt Lillevannet, trimløypa i Spjelkavika og Emblemsfjellet. Det er cirka 1,5 km til senterområde på Moa, og det er cirka 12.5 km til Ålesund sentrum.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 Moa eller Kiwi Spjelkavik. Dersom det er ønskelig med ytterligere servicetilbud er det cirka 1,5 km til AMFI Moa som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. AMFI Moa har et rikelig utvalg av butikker, herunder apotek, vinmonopol, klesbutikker og gode spisesteder.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til nærmeste busstopp, hvor 644-bussen tar deg til Moa på få minutter. Fra Moa er det forøvrig svært godt rutetilbud til sentrum og ut i distriktet.

Det er kort vei til skoler og barnehage. Spjelkavik barneskole ligger cirka 1,9 km fra boligen, mens Spjelkavik ungdomsskole ligger cirka 1,7 km unna. Det er cirka 700 meter til Spjelkavik VGS som tilbyr studiespesialiserende studieretninger, til Borgund VGS er det 600 meter, her tilbys det yrkesfaglige studieretninger. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager, med blant annet Fremmerholen barnehage som bare ligger 1 km unna. Videre kan også Tommeliten og Gnist barnehage også nevnes.

Idretten er organisert i Spjelkavik IL. Spjelkavik har de senere år fått et moderne og velutbygd idrettsanlegg, med flere kunstgressbaner, en gressbane og egen innendørs kunstgresshall. Videre har Spjelkavik IL et bredt organisert tilbud for de som ønsker drive med fotball, håndball, alpint og hopp. Idrettslaget tilbyr også fotballfritidsordning tre ganger i uken som et alternativ til skolens SFO. Her står fotballen sentralt og er et supplerende tilbud til lagtreninger på kveldstid.

Beskrivelse av bebyggelsen

Borettslaget Holen III består av 24 boenheter herunder rekkehus. Det aktuelle rekkehuset er et enderekkehus med kjeller, og 2 etasjer over bakkenivå. Området forøvrig er bebygd med flermannsboliger og eneboliger.

Byggemåte

Rekkehuset er fundamentert med betongsåler. Støpt gulv på grunn og støpte grunnmurer. Ukjent forhold angående type drenering. Yttervegger er oppført i bindingsverk, og er utvendig kledd med liggende bordkledning. Vinduer, verandadør og balkongskyvedør med to-lags isolerglass. Hvit profilert ytterdør kjeller, og hvit hovedytterdør i 1.etasje. Yttertaket antas å være konstruert med tresperrer og taktro. Luftespalte i kassekledning. Yttertaket er tekket med takpapp. Aluminiumstakrenner og nedløpsrør, dels plast og metall nedløpsrør. Etasjeskillere av isolert trebjelkelag i huset.

Østvendt veranda på cirka 14 kvm med terrassebord og trerekkverk. Papptekking under terrassebord. Manuell markise, dobbelkontakt og lamper. Liten vestvendt veranda på 2 kvm med terrassebord og trerekkverk. Terrasse mot nord på cirka 37 kvm med terrassebord og trerekkverk. Det pågår arbeid med nye vestvendte verandaer i borettslaget (2.etasje). Det antas at denne er ferdig i 2019 for dette rekkehuset. Ny terrasse på nordsiden 2014, og trapper på østsiden er flislagt samme år.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 135 kvm, Bruttoareal: 154 kvm

U.Etasje: Bta: 47 kvm, Bra: 40 kvm, P-rom: 23 kvm, S-rom: 17 kvm.
1.Etasje: Bta: 52 kvm, Bra: 46 kvm, P-rom: 46 kvm.
2.Etasje: Bta: 55 kvm, Bra: 49 kvm, P-rom: 49 kvm.

Innhold

U.Etasje: Kjellerstue, gang/trapperom, bad, vaskerom og garderoberom.
1.Etasje: Entré/gang/trapperom, trapperom, bad og 3 soverom.
2.Etasje: Stue/kjøkken m/trapperom.

Standard

Pent og velholdt rekkehus med god standard på innredninger og overflater. Stue/kjøkken ble pusset opp i 2012, det samme ble badet i 1.etasje. Badet i underetasjen ble pusset opp i 2016/2017.

Stue
Boligen har en stor og lys stue med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, og egen spisestuedel i overgangen fra kjøkkenet til stuen. Store vinduer gir god romfølelse, og rikelig med lys i rommet. Stuen er malt i 2012 og har lyse, tidsmessige farger. Det er parkett på gulv og ledspotter med dimming i himling. Herfra har man utgang til en liten vestvendt veranda på 2 kvm, hvor gode kveldssolen kan nytes.

Kjellerstue i underetasjen som i dag benyttes som soverom. Tilkomst til praktisk walk-in garderobe fra stuen. Laminatgulv og mdf-plater på vegger.

Kjøkken
Kjøkkenet fra IKEA var nytt i 2012, og ligger i åpen løsningen med stuen. Innredningen er takhøy med hvite profilerte fronter og laminat benkeplate porselen oppvaskkum og induksjonstopp. Innredningen har barløsning mot stuedelen som gir ekstra skap- og benkeplass, og skaper et naturlig skille i rommet. Mellom overskap og benkeplate er det flis på vegg. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og micro. Over kokesonen er det montert en metall kjøkkenventilator. Oppvaskmaskinen var ny i 2018.

Bad / vaskerom
Boligen har to bad, samt et separat baskerom - ett i underetasjen og ett i 1.etasje. Badet i underetasjen ble pusset opp i2016/ 2017 og er pent og funksjonelt. Her har man flis på gulv og våtromsplater på veggene, samt varmekabler i gulvet. Rommet er innredet med en liten servantinnredning med poselensservant og speil over innredningen. Videre er det dusjkabinett og vegghengt toalett i rommet.

Hovedbadet befinner seg i 1.etasje - dette ble badet ble pusset opp i 2012 og er meget pent med mørke fliser på gulv og hvite fliser på veggene, samt gulvvarme. Badet er innredet med en romslig baderomsinnredning med helstøpt servantplate, to hvite høyglans skuffer, samt to høyskap. Over innredningen er det speil med integrert belysning. Videre er badet utstyrt med dusjkabinett og vegghengt toalett. Dusjkabinettet er nytt fra 2018.

I kjelleren finner man boligens vaskerom. Vaskerommet har støpt gulv og mdf-panel på veggene. Rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, videre er det montert en stålskyllekum, og boligens varmtvannstank er også plassert her. Takstmann gjør oppmerksom på at rommet ikke fremstår med dagens krav og standard til våtrom.

Soverom og garderobe
Boligen har tre soverom, alle av god størrelse, og alle beliggende i 1.etasje. Soverommene er malt i lyse farger, og har god plass til ønsket sengestørrelse, nattbord og garderobeløsning. På hovedsoverommet er det satt inn et stort og praktisk garderobeskap.

Det er en stor skyvedørsgarderobe med to dører i gangen 1.etasje. Det er forøvrig god lagringsplass i garderoberom i underetasjen.

Overflater
Gulvoverflater belagt med laminatgulv, parkett og flis. Støpt gulv på vaskerommet. Innvendige vegger er overflatebehandlet med malte flater, mdf-panel og flis. Himlinger med malte flater og gips, samt mdf-panel. Ny mdf-panel på vegger på vaskerommet fra 2018. Øvrige overflater er oppgradert i perioden 2012-2017. Formpressede innerdører i boligen, samt en skyvedør til det ene soverommet. Tretrapper med tette opptrinn mellom etasjene. Trappen mellom kjeller og 1.etasje er malt, og mellom 1.etasje og 2.etasje er det parkett på trappene.

Utstyr

- Rør-i-rør vannledninger.
- Varmtvannsbereder 190 liter.
- Seriekoblede røykvarslere.
- Brannslukningsapparat.
- El-skap med automatsikringer, jordfeilbrytere og overspenningsvern.
- Ledspotter med dimming på bad i 1.etasje.
- Ledspotter med dimming på stue/kjøkken.
- Fiberoptisk nettverk i boligen.

Oppvarming

Teglsteinspipe i huset med tilhørende vedovn på glassplate i 1.etasje. Videre er det montert en Mitsubishi varmepumpe, samt tre panelovner i boligen. Det er varmekabler i gulv på vaskerommet, gang og bad i underetasjen, og på badet i 1.etasje. Ellers er det elektrisk oppvarming i boligen. Varmepumpen og panelovnene er nye fra 2018.

Parkering / Garasje

Det er gode parkeringsmuligheter på borettslagets tomt. Det medfølger biloppstillingsplas med plass til to biler mot vest, og 1 bil mot øst.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Vestvendt tomt som er pent opparbeidet med grøntareal og beplantning.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
Erklæring tinglyst 23.06.1969 med dagboknr 2463-4/58 - Festekontrakt - vilkår.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest foreligger for rekkehusene, datert 04.02.1970.
Igangsettingstillatelse foreligger for balkongene, datert 18.06.2018.
En kopi av disse følger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 629 389,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 014 045,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel 2016-2028 - Ålesund kommune, datert 09.03.2017.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Beskrivelse av borettslaget

Borettslaget Holen III AL er et populært og veldrevet borettslag bestående av 24 andeler. Regnskapet for 2017 viser et overskudd på kr.78 768,- og disponible midler per 31.12.2017 er kr.189 429,-

Borettslaget har vedtatt og igangsatt arbeid med å utvide verandaer mot vest. Det vil si at dagens veranda på 2 kvm blir utvidet til hele 18 kvm, konferer megler for ytterligere informasjon.

I forbindelse med utbedring av verandaene ble det også vedtatt en økning i fellesutgiftene med 10%, noe som tilsvarer kr.406,- i måneden fra 1.januar 2018. Deretter en økning på 5% fra 01.07.2018, og ytterligere 5% fra 01.01.2019.

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 686,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Styrehonorar, forretningsfører, drift- og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, kabel-tv m.m. Fellesutgitene vil øke med 5% fra 01.01.2019 til kr.4 920,- pr. mnd.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca. kr. 1 200,- pr mnd.
Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.
Forsikring i IF Skadeforsikring kr (polisenummer 1119908)
Årlig festeavgift kr. 3 414 Inkludert i fellesutgifter.
Eiendomsskatt: Inkludert i fellesutgifter.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 249 000,- / Kr 8 126,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Festeavtale

Festeavgift 3 414,-

Spesifikasjon av lån

Sparebanken Møre - 39057645478A
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 31.12.2017: 1,95% pa.
Restløpetid: 29 år og 11 mnd.
Saldo per 31.12.2017: Kr.5 971 253,-
Andel av saldo per 01.09.2018: Kr.248 802,-

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (1,5% av salgssummen eks. f.gjeld, dog minimum 43 000,-)
Markedspakke (Kr.16 900)
Tilretteleggingshonorar (Kr.9 900)
Oppgjørskostnad (Kr.5 970)
Visninger (Kr.1 950)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr. 9 900,- samt utlegg og tillegg.