X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Inste Holen 17 B

Ålesund-Moa/Spjelkavik/Fremmerholen/Skotthaugen – Ålesund

Inste Holen 17 B

Prisantydning
2.500.000
Primærrom
58m²
Bruksareal
60m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
95 45 98 52
Salgsoppgave
9.2 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.2 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.8 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Moa
963518
Ålesund
4719921310

Sissel Longva

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

Andelsleilighet med beliggenhet ca. 1,5 km øst for Moa. Gangavstand til skoler, videregående skole rett ved. Fine turområder rundt ved Lillevatnet. Til Ålesund sentrum ca. 12 km. Adressen har ikke gjennomgangstrafikk.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Sydvendt orientering med utsikt mot Spjelkavikområdet, Emblemsfjellet og vestover mot Sulafjellet. Asfaltert område og innkjørsel på tomten. Tomten har også opparbeidet grøntareal. Lett adkomst til carporter og gode solforhold.

Beskrivelse av bebyggelsen

Info hentet fra vedlagt takstrapport. På eiendommen er oppført 20 andelsleiligheter fordelt på 5 hus med firmannsboliger. Den takserte leiligheten ligger i 2.etasje og har god utsikt over området. Carporter medfølger leilighetene. Området forøvrig er hovedsakelig bebygd med eneboliger. Leiligheten disponerer utvendig sportsbod i tilknytning til inngangsparti

Byggemåte

Bygningen er fundamentert med betongsåler på komprimert singel ifølge byggebeskrivelse. Yttervegger er oppført i isolert bindingsverk med utvendig liggende og dobbelfalset bordkledning. Brannvegg/leilighetskiller med adskilt stenderverk som er kledd med gipsplater (brann/lydvegg).
Yttertaket er konstruert med laminatdragere og 223 mm sperrer. Kassekledning i gran. Yttertaket har papptekking i grå utførelse med dekorlister. OSB undertaksplater samt takrenner og nedløp i stål. Vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass og karmer i vedlikeholdsfritt pvc materiale.
Elektrisk styring på lamellgardiner i stue mot syd.

Arealer og fordeling per etasje

2. etasje: Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 67 kvm
Utvendig bod: Bta 4 kvm, Bra 3 kvm, S-rom 3 kvm.

Innhold

Entré/gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og utvendig bod.

Standard

Bygning og leilighet med god standard 2006 fremstår med innvendig og utvendig god standard. Normal bruksslitasje på overflater og innredninger i forhold til byggeår.

Leiligheten er populær med kort vei til de fleste fasiliteter. Gjennomgående lyse overflater på vegger og med godt lysinnslipp fra vinduer.
Hele leiligheten gir ett tiltalende og velholdt inntrykk, planløsningen er praktisk og beliggenheten er god.

Kjøkken med innredning fra "Italien Design" med hvite skapfronter, og påkostet granitt benkeplate. Innredningen har 9 overskap med vippeåpning og demping. Integrert induksjonstopp, stekeovn og kaffemaskin samt opplegg for oppvaskmaskin.
Nisje for kjøleskap. 1 høyskap. og avtrekkshette i stål. V.v.bereder i kjøkkenbenk 2006/120 liter som er plassert i kar. Pene stålfargede sokler mot gulv.

Badet har servantinnredning med hvite glatte fronter. 1 overskap, speil og lysarmatur, samt helstøpt servant/plate. Dusjhjørne med buede glassdører.
Wc, og opplegg for vaskemaskin. 2 gulvsluker i rommet.

På gulv i stue/ kjøkken og entré er det brukt Merbau parkett som er lakket, mens det på soverom og i boden er det oljet. Baderomsgulvet er flislagt. Innvendige vegger er overflatebehandlet med malte flater og med fliser på badet.
Malte gipshimlinger på alle rom.

Utstyr

Brannslange og røykvarsler
Sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter, og overbelastningsvern.
Utebelysning m/sensor

Oppvarming

Bioetanolpeis på stuen og varmekabler på badet

Parkering / Garasje

Carport ca. 13 m2 parkeringsareal, med støpt gulv, skråhimling med tresperrer/osb-trefiberplater og utvendig tekking med takpapp. Gråsteinsmur i bakkant. Kontakt/lys i carporten. Hems over med praktisk lagringsplass

Adkomst

Fra asfaltert veg i relativt flatt terreng.
Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig via private stikkledninger

Ferdigattest

Ferdigattest datert 28.08.2015

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 558 125,- pr 31.12.18
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 786 000,- pr 31.12.18

Reguleringsforhold

Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for del av Gnr. 32 Ytterholen - Fremmerholen i Ålesund kommune. Eiendommen er regulert til bolig.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 420,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, eiendomsskatt, kabel-tv (ikke internett), byggforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførerhonorar mm.


Kommunale avgifter Inngår i fellesutgifter
Forsikring i / If kr (polisenummer 1120228)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.