X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Ellingsøy – Ellingsøy

Botngården

Ålesund-Ellingsøy – Ellingsøy

Botngården

Prisantydning
1.500.000
Primærrom
131m²
Bruksareal
206m²
Soverom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF
92 26 01 25
Salgsoppgave
8.9 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.6 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
7.8 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Grimstad
274112
Ålesund
4719921310

Helene Sætre

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0230

Eier

Svenning Asgeir Bjørke

Eiendomstype

Landbrukseiendom

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 148 Bnr. 3 i Ålesund kommune

Byggeår

1900

Areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 206 kvm, Bruttoareal: 234 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 212564 kvm

Velkommen til Botnegården

Småbruket ligger fint til i et familievennlig område og er beliggende i naturskjønne omgivelser hvor man har egen strandlinje, naust, driftsbygg og våningshus. Eiendommen kan skilte med gode solforhold og en helt fantastisk flott utsikt mot Ellingsøyfjorden og Ålesund. Her får du sjøutsikt, og muligheten til å nyte spektakulære solnedganger i sommerhalvåret. Eiendommen er stor og går oppover mot Nøringen. Som grunneier har man jaktrettigheter, men løyve for jakt er utleid. Driftsbygget og fulldyrka areal blir i dag utleid til hesteeier. Gode forhold for hestehold og dyrking av eget fôr. Beliggenheten er sentral på Ellingsøya. Du har kort avstand til dagligvarebutikk, idrettsanlegg, skole og barnehage, og til Ålesund sentrum er det bare 10 minutter med bil.

Eiendommens våningshus har store råte- og vannskader, og trenger full renovering både innvendig og utvendig. Riving er også et alternativ. Med behov for renovering følger også muligheter. Muligheten til å bygge drømmehuset, akkurat slik du vil ha det.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et naturskjønt område i Grimstadvegen, på Ellingsøya i Ålesund kommune. Eiendommen har en svært fin beliggenhet på sydvestvendt tomt. Solen kan nytes fra soloppgang til solnedgang, og utsikten er mildt sagt idyllisk. Her har du flott utsikt over Straumane og Ellingsøyfjorden og vidstrakt utsikt mot omkringliggende fjell. Det er kort gangavstand ned til sjøen, hvor den vakre kystnaturen byr på fin rekreasjonsmulighet. Stor hage i rundt våningshuset med bærbusker og frukttrær.

Ellingsøy har eget idrettslag med et variert tilbud for barn og unge, noe som er med å fremme et godt oppvekstmiljø. Ellingsøy idrettshall har håndballbane, volleyballbaner, basketballbaner, flere badmintonbaner og en innebandybane.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Kverve eller Spar Stokke. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det cirka 8 km til Ålesund sentrum med et rikholdig utvalg av butikker, spisesteder og uteliv. Ca. 10 min til Ålesund kirke. På Ålesund Storsenter og Kremmergaarden er det flere dagligvarekjeder, samt klesbutikker, kirke, legesenter, apotek, vinmonopol og gode spisesteder. Fra eiendommen er det cirka 25 minutter med bil til AMFI Moa som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Hoffseidet ligger cirka 300 meter fra boligen. Herfra tar 673-bussen deg til Ålesund Rutebilstasjon. Ved å benytte bil tar det cirka 10 min til Ålesund sentrum, 20 min til Skodje og 20 min til Ålesund lufthavn Vigra.

Fra eiendommen er det cirka 2,5 km til Ellingsøy barne- og ungdomsskole. For elever her er det skolebussordning til skolen. Det finnes videregående skole i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

På eiendommen er det oppført våningshus, driftsbygning og naust.

Byggemåte

Bolig
Bygningen er oppført på løsmasser og jord, mulig morenegrunn i bunn. Det antas å ikke være drenering av grunnmur. Relativt betydelig med fukt i kjeller. Støpt gulv i hele kjeller, bortsett fra ett rom hvor det er oppforet tregulv. Synlig fukt på overflater. Råte i tregulv og alle trekonstruksjoner mot gulv eller vegg har fuktopptak. Hvit sopp - mulig muggsopp i en bod der varmtvannsbereder er plassert, samt på koks som ligger under trapp. Det bør undersøkes nærmere hvilken type sopp dette er og før fjerning bør man ha redegjort for hvorvidt dette uten videre kan fjernes uten å ikle
seg beskyttelses utstyr og åndedrettsvern.

Så langt det er mulig å se er det tørrmurt naturstein med fuger av betong. Innvendig påstøpt. Åpent og uisolert bjelkelag mot kjeller. Det er montert noe sydde matter mellom bjelker noen steder, men dette har begrenset isolasjonsevne. Videre oppover er det uisolert bjelkelag med platekledd himling under og tregulv over.

Reisverk av laftet tømmer/plank med utvendig liggende trepanel. Innvendig i 1.etasje er det platekledd med malt og/eller tapetsert overflate. I trapperom, gang i 2.etasje, samt ett soverom i 2.etasje er det malt faspanel. Ellers platekledd og malt/tapetsert i 2.etasje. Bygningen er påbygd på 30 tallet og det som da ble påbygd kan ha annen type grunnkonstruksjon. F.eks. stenderverk eller annet. Det har vært omfattende taklekkasjer i bygningen over svært mange år og det må påregnes at det finnes skjult fukt og råteskader når konstruksjoner åpnes.

Saltak av tre med sperrekonstruksjon. Bærende undertak av bordtro. Takrenner og nedløp av metall. Vindski av trebord. Kald uisolert konstruksjon.
Det har vært omfattende lekkasjer i tak over lang tid og det er relativt betydelige råteskader i takkonstruksjonen flere steder. Dette er både i tro og delvis på sperrer, samt utvendig ved vindskier og raft. Det kan påregnes betydelig mer fukt og råteskader når man river og åpner konstruksjoner - enn det som er synlig på overflater, og det er synlig fuktskader helt ned i kjeller i del av bygget mot sør/vest. Taktekking av fasett skifer. Noe lappsteinskifer på påbygg øst. Opprinnelig taktekking. Omfattende lekkasjer i tak.

Det er oppført to røykpiper. I kjeller er det synlig både betong og tegl, og videre oppover i bygget er det pusset og malt overflate. Tegl i kryploft og delvis over tak. Deler av piper kan være støpt, og det kan være en blanding av betong og tegl eller betongstein. Piper med denne alderen kan i beste fall påregnes mulighet for rehabilitering.

Det er i hovedsak eldre og originale trevinduer med sprosser og enkle glass. Det er ett kobla vindu i stue sør og i kjøkken er det satt på en ramme med glass utvendig, og i stue og soverom mot nord er det delvis doble glass. Utlevde vinduer. Kjellerdør og dør til vindfang øst er malte malt tredører med glassfelt. Dørene er skiftet på ett eller annet tidspunkt men har skader som knust glass i 1.etasje og delaminert nedre panel i kjellerdør. Hovedinngangsdør er eldre/original enkel tre dør med glassfelt med enkle glass og sprosser. Utlevd dør.

Driftsbygning
Bygningen er eldre men holdt i normal bra stand for alder og type bygg. Bygningen er oppført på grunnforhold av løsmasser. Betong gulv mot grunn i fraukjeller og vognskjul sør. Grunnmur av naturstein med påstøpt innvendig. Over nivå for fraukjeller ser det ut til at det er påstøpt betong mur over naturstein. I fjøs er det betongdekke mot fraukjeller. En del rust i armering og betongskader er synlig på en drager. Alder tilsier at det bør påregnes å kunne være mer enn det man kan se ved en enkel sjekk av overflate. Mot 2.etasje er det kjørebruk av tre.

Yttervegger over mur er det enkel låvekonstruksjon med utvendig stående låvekledning. Noe liggende dobbelfals trepanel for fjøsdel. Det ser videre ut til å være isolasjon i vegger i yttervegger i fjøs. Saltak av tre med sperrekonstruksjon, bærende undertak av bordtro. Taktekking av fasettskifer. Bølgeblikk på ett tilbygg og vognskjul. Vinduer i fjøs med to-lags isolerglass. Der det er dører er det sidehengslede treporter.

Det er lagt inn vann inn til fjøsen. Montert liten v.v. bereder på vegg. Avløp er ikke kjent, men antar at det går ut i sjøen. Det er eget el. anlegg for låve. Luftspenn inn til fordelings skap i 2 etg/kjørebru. Skrusikring i skap. En kurs for stikkontakter og lys. Ny elektronisk måler montert i 2017.

Naust
Naust i enkel og tradisjonell konstruksjon for tiden. Bygningen har ett generelt behov for reparasjon, vedlikehold og oppgradering. Naustet står på naturstein på grunn. Konstruksjon av type "Grindbygg" . Stående naustkledning av tre direkte på reisverket. Saltak av tre med rundstokk som sperrer. Trebord som lekter for taktekking. Råte i fremkant av tak opp ved møne, samt noe mer råte langs møne bakover i bygget. Taktekking av betongpanner. Sidehengslede treporter i front, og en sidedør av samme type i bakkant. En av portene i front er vrengt og ødelagt.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 206 kvm, Bruttoareal: 234 kvm

Bolig
Kjeller: Bta: 80 kvm, Bra: 64 kvm, S-rom: 64 kvm
1.Etasje: Bta: 92 kvm, Bra: 86 kvm, P-rom: 86 kvm
2.Etasje: Bta: 62 kvm, Bra: 59 kvm, P-rom: 45 kvm, S-rom: 14 kvm

Driftsbygning
Kjeller: Bta: 75 kvm
1.Etasje: Bta: 98 kvm
2.Etasje: Bta: 72 kvm

Naust
1.Etasje: Bta: 35 kvm

Innhold

Bolig
Kjeller: Trapperom, gang, 2 kjellerrom og 4 boder.
1.Etasje: Entré, kjøkken, vindfang med trapp, bad, stue, TV-stue og soverom.
2.Etasje: Gang/trapperom, kjøkken, 3 soverom og 4 kott.

Driftsbygg over 3 plan, samt et naust.

Standard

Småbruket ligger i rolige og familievennlig omgivelser med egen strandlinje, naust, driftsbygg og et våningshus som må total renoveres. Våningshuset er sjarmerende og har fullt av potensial, men har store råte- og vannskader. Lekre detaljer på vinduer og dører.

På kjøkkenet i 1.etasje er det et malt plassbygd kjøkken med innredning av tre og laminat benkeplate. Det er videre oppvaskbenk med overskap av laminat med malt glatt overflate. Stål oppvaskkum og skyllekar. Det er lagt opp før løse hvitevarer som komfyr og kjøleskap. Mellom benkeplate og overskap er det våtromsplater på vegg. Våtromsplatene bærer preg av fuktskade. Rommet er romslig og har mye arbeids- og oppbevaringsplass. Plass til et lite kjøkkenbord. Det er montert vedovn like ved vasken.

Romslig stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Det er gode møbleringsmuligheter. Montert kamin på stuen.

Soverommet nede er lyst og romslig, men har behov for renovering da vannskaden er veldig tydelig. Fin utsikt mot fjord og fjell.

Badet i første etasje har badekar, toalett og servant. Det er tydelig svikt i gulv mellom badekar og servant. Her er det en luke som er montert. Rommet må total renoveres.

Gangen fra kjøkkenet og opp til andre etasjen har dør ut til hagen. Fra gangen er det også tilkomst til badet og en liten matbod med plassbygde hyller. Vinduet i trappeoppgangen har farget glass og pene detaljer. Under trappen er det dør med trapp ned til underetasjen. Trappen har råteskader i nederste del og anbefales ikke å benyttes.

Kjøkkenet i 2.etasje er det en eldre plassbygd innredning av tre med malt overflate. Her er det utslagsvask på vegg med benk under og benkeplate av stål rundt. Himlingen på kjøkkenet har en midlertidig løsning. Det er fire boder i andre etasjen som ikke er isolerte mot yttervegg. Tre store soverom med gode muligheter. Flott utsikt fra soverommet ut mot sjøen. Lekre detaljer fra både vinduer og dører i andre etasje. Fra gangen har man luke med trapp opp til kaldloftet.

Utstyr

- 63 amp 3-fas hovedinntak Sikringsautomater i fordelingsskap. Totalt 5 kurser. Det er i hovedsak enkelt åpent el. anlegg i alle plan. Noe mindre deler er skjult I all hovedsak eldre anlegg, men noen utskiftninger ser det ut til å være gjort. Blant annet nyere fordelerskap og sikringsautomater som kan være fra begynnelsen av 90 tallet.
-Synlig vannrør inn av kobber.
-Synlig innvendig trykkvannsopplegg av kobber.
- VV bereder på 200 l fra 1996.
- Synlig avløp fra kjøkken og ned til gulv i kjeller er av plast.
- Det er plast sluk i gulv i kjeller. Videre avløpsrør i gulv og ut til septiktank er ikke kjent for takstmannen hverken når det gjelder type eller alder. Avløp går ifølge eier til eldre septikank. Denne kunne ikke registreres under befaringen. Overløp fra tank er ikke kjent.
- Avløpsrør av delvis soil og delvis plast.
- Sluk i bad og wc med dusj i 1 etg av plast.
- Soil sluk i bad i 2 etg.
- Rør i gulv i kjeller og utvendige rør av ukjent type. Avløp til septik

Møblering

Spisestuen i våningshuset medfølger ikke, ellers vil det ikke bli foretatt verken rydding eller vasking utover det som har blitt gjort i våningshuset. Løsøre i driftsbygget som tilhører leietager eller selger medfølger ikke i salget. Selger er åpen for forhandling om løsøre i driftsbygget etter kjøpet.

Oppvarming

Vedovn, kabin og varmeovner.

Parkering / Garasje


Det er gruset oppkjørsel til våningshuset for parkering.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Hagen er stor og det er både bærbusker og fruktrær. Det er god plass for å bygge opp terrasse på eiendommen om man ønsker det. Eiendommen har bra arrondering på jord ressursene med alt av dyrket areal rundt driftsbygningen. Jorda er holdt i normal bra stand, men det er noen våte partier nedenfor låven. Noe grøfting kan påregnes, og det er antatt en del steingrøfter som ikke tåler større redskap. Skog av høg og middels bonitet er på totalt 25,4 daa. Dette består av blandingsskog av gran furu og lerk, samt annen type lauvskog. Den beste skogen står nær tunet der det er en del svært stor gran - blant annet. Uproduktiv skog er 93 daa.

Utmark består av myr og skrinn fastmark. Eiendommen er med i jaktvald og er representert med hele sitt areal. Det jaktes på rådyr og hjort. For jaktløyve må man disponere 500 daa. I dag har en mann løyve på dette arealet og naboeiendommen. Hvert år blir det fordelt kjøtt på alle grunneierne.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kontakt megler for nærmere informasjon.

Tinglysning datert 12.10.1868. Dagboknr.: 900019-1/58. Utskifting.
Tinglysning datert 11.02.1918. Dagboknr.: 900094-1/58. Bestemmelse om veg.
Tinglysning datert 12.12.1929. Dagboknr.: 900250-1/58. Elektriske kraftlinjer. (Ikke å oppdrive i de gamle pantebøkene)
Tinglysning datert 09.08.1938. Dagboknr.: 901871-1/58. Elektriske kraftlinjer. (Ikke å oppdrive i de gamle pantebøkene)
Tinglysning datert 29.05.1940. Dagboknr.: 300491-1/58. Utskifting.
Tinglysning datert 04.09.1954. Dagboknr.: 302787-2/58. Bestemmelse om veg, vann-/kloakkledning, naustplass.
Tinglysning datert 08.07.1955. Dagboknr.: 301958-2/58. Bestemmelse om veg, vannrett og vann-/kloakkledning.
Tinglysning datert 24.06.1961. Dagboknr.: 302605-2/58. Forkjøpsrett (Anmodes for sletting)
Tinglysning datert 15.10.1966. Dagboknr.: 305467-1/58. Bestemmelse om vannledning.
Tinglysning datert 28.06.1900. Dagboknr.: 900006-1/58. Registrering av grunn.
Tinglysning datert 04.09.1954. Dagboknr.: 302787-1/58. Registrering av grunn.
Tinglysning datert 08.07.1955. Dagboknr.: 301958-1/58. Registrering av grunn.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Det er ikke synlige forhold på eiendommen som kunne gi noen pekepinn på hvordan avløpsløsningen er løst, men det betales slamgebyr for tømming av slamavskiller. Eiendommen er tilknyttet Ellingsøy Vassverk.
Adkomst fra offentlig veg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 153 951,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i LNFR areal for spredt bolig, fritids- eller næringsbebyggelse, mv - Nåværende Kommuneplan, Ålesund Kommune. Planen er datert 09.03.2017.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Faste, løpende kostnader

Strømmen er ikke estimert da ingen bor i boligen per dags dato.
Kommunale avgifter Kr. 2 800 pr. år
Kontroll og tilsyn av spredte utslipp kap, samt tømming av slam. Tømming av slam fakureres hvert 2.år.
Forsikring i KNIF Trygghet Forsikring AS
Eiendomsskatt: Kr.2088,- per år.Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Eiendommen er ikke bebodd.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

For jaktløyve må man disponere 500 daa. I dag har en mann løyve på dette arealet og naboeiendommen. Hvert år blir det fordelt kjøtt på alle grunneierne.

Det foreligger ROS-analyse i forhold til ras og skredfare. Denne viser at våningshuset står på et område hvor det er en risiko for ras. Om man ønsker å rive og bygge nytt vil det anbefales å flytte våningshuset til et område som ikke er utsatt for risikoen. ROS-analysen ligger vedlagt i prospekt. Kontakt megler for spørsmål.

Det er ikke lagt opp til kabel/fiber for data og TV-mottak.

Det foreligger en avtale med eier og leietager at leieavtalen for driftsbygg og fulldyrkaareal utgår i 01.06.19. Leietager er åpen for diskusjon om ny eier ønsker å forlenge avtalen.

Adgang til utleie (boligformål)


Eiendommen kan fritt leies ut.

Konsesjon / Odel

Det er konsesjon på eiendommen. Konsesjonsrisikoen går på kjøper. Ta kontakt med megler for spørsmål om konsesjon.
Det er ikke odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon er 3,27% av salgssum, dog minimum 49 000 kr.
Oppgjørskostnad (Kr.5 970)
Visninger (Kr.1 950)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Tilretteleggingshonorar (Kr.9 900)
Markedspakke (Kr.16 900)
Kommunale opplysninger (ca. Kr. 3 200)

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 9 900 + utlegg og tillegg.