X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Sentrum – Ålesund

Kirkegata 37 B

Ålesund-Sentrum – Ålesund

Kirkegata 37 B

Prisantydning
1.500.000
Primærrom
36m²
Bruksareal
39m²
Soverom
1 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
95 45 98 52
Salgsoppgave
7.8 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
5.1 / 10
Naboskapet
Høflige
5.6 / 10
Kvalitet på skolene
Bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Skutvika
558360
Ålesund
4719921310

Sissel Longva

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Beliggenhet

2-roms selveierleilighet beliggende i bygård i Kirkegata på Aspøya like vest for Ålesund sentrum.
Det er kort til byparken hvor det er flotte rekreasjonsmuligheter, såvel som en variert leikeplass. Fra byparken kan du traske de 418 trappetrinnene til Fjellstua som med sin storslåtte utsikt er noe av det beste Ålesund har å by på. Herfra kan du videre følge grusbelagte turstier i mange retninger innover byfjellet. Du kan også gå opp mot Aksla fra Vannspringdalen, like i nærheten av eiendommen.

Det er videre gode treningsmuligheter i nærområdet. Like ved ligger Steinerskolen som har utendørs basket/ fotball-bane. Treningssenter, turnhallen, Sunnmørshallen og Color Line stadion er også innen gangavstand. Kort vei å gå til nærmeste busstopp med gode kommunikasjoner blant annet innover til NTNU, NMK og Moa.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Nærområdet består i hovedsak av tilsvarende bygg som bygårder etc. Kirke og skoler etc. Gangavstand til skole, barnehage, dagligvareforretninger og alle byens fasiliteter. Leiligheten ligger i en eldre bygård på Aspøya som tidligere har vært benyttet til utleie. Leiligheten fremstår med en normal standard innvendig, og det er i forbindelse med seksjoneringen / salg blitt utført en del oppgraderinger på kledning / fasade / byttet vinduer på bygget.

Bygninger

På tomten er oppført trehus med 7 eierseksjoner. Området for øvrig er bebygd med trehus/bygårder/ leiligheter. Den takserte leiligheten ligger i 1.etasje.

Takstmannens vurdering

Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på overflater/ innredninger. Ny bordkledning yttervegger 2016. Skifer på yttertak omlagt 1999. Varierende alder på vinduer i leiligheten.

Byggemåte

Grunnmurer av Ålesundsmur, utvendig pusset/malt.
Yttertak er tekket med skifer
Det er fyringsforbud på pipen i huset
Yttervegger antas oppført i tømmer. Utvendig liggende bordkledning.
Etasjeskillere av trebjelkelag i huset.
Vinduer og verandadør med 2-lags isolerglass. Katteluke i verandadør. Brann/lydklassifisert ytterdør til leiligheten.

Sydvendt veranda på 8 m2 med terrassebord og trerekkverk.

Arealer og fordeling per etasje

1. etasje: Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 44 kvm
Utvendig lagerbod: Bta 4 kvm, Bra 3 kvm, S-rom 3 kvm.

Innhold

Stue m/inngang, kjøkken, bad/vaskerom og 1 soverom. Utvendig lagerbod.

Standard

Lys og pen leilighet med gode kvaliteter og arealeffektiv planløsning. Her har man gåavstand til de fleste fasiliteter samtidig som man har en leilighet med skjermet terrasse og egen parkering.

Stue er lys og pen med god plass til forskjellige møbleringer. Det er tilordnet med en lekker fondvegg i betonglook. Pendellampen på stue medfølger ikke i handelen.
Kjøkkenet er lyst og lekkert med plass til frokostbord og godt med lagringsplass i over og underskap. Innredningen har hvite glatte fronter, fuktbestandige plater på vegg over laminat benkeplate, kjøkkenventilator og fullintegrert oppvaskmaskin. Kjøleskap og komfyr er frittstående.

Badet ligger innenfor kjøkkenet og innehar innredning med servantskap med 1 dør, overliggende porselensservant, 1 overskap og skap med speildør/
integrert belysning. Dusjkabinett, wc og opplegg vaskemaskin.

Soverommet er malt i en av årets farger og er moteriktig og innbydende. Her har man lun beliggenhet mot vest. Ved siden av soverommet er det en bod som nåværende eier benytter til garderoberom, praktisk.

Innvendige gulvflater er belagt med laminatgulv, flis på badet. Innvendige vegger er kledd med malte strier/flater, noe kalkmaling stue. Våtromsplater på badet. Himlinger er kledd med hvite himlingsplater.

Tilstandsgrad 2:

Bad: Det er ikke observert utettheter eller funksjonsfeil på sanitært utstyr på befaringsdagen. Ingen tegn til fukt i rommet på befaringsdagen. Tilstandsgrad satt med hensyn til at gulv ikke er utført med dagens krav (fallforhold og avslutning rundt sluk). Det er ikke gulvvarme i rommet. Med dagens utførelse kan det ikke dusjes direkte på overflater. Speilskap og servantskap nytt 2016. Nytt opplegg for vaskemaskin samme år

Utstyr

Rør i rør opplegg og kobbervannrør på vannrør (observert i kjeller, og disse antas frem til leiligheten). Plast og stål avløpsrør observert i kjeller. V.v.bereder 2016/198 liter (står i kjeller).
Røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten.
Naturlig ventilering med veggventiler og spalteventiler.
El-skap med automatsikringer/jordfeilbrytere og overspenningsvern.
Eventuelle monterte spottlamper følger med.
Port-telefon

Tilstandsgrad 2:

Naturlig ventilering med veggventiler og spalteventiler.

Oppvarming

Panelovner i leiligheten (2 "Mill" panelovner, samt panelovn på badet). Nye 2016

Adkomst

Fra Ålesund sentrum kjør over Hellebroa og ta første til høyre. Ta så første til venstre og du er i Kirkegata. Følg veien i ca. 250 m og boligen vil ligge på din venstre side. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten støter mot Kirkegata mot nord. Innkjørsel på vestsiden av huset til biloppstillingsplasser på tomten.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende ligger tinglyst på eiendommen: 2015/56895-1/200 Seksjonering tinglyst 21.01.2015

Vei / Vann / Avløp

Offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Offentlig adkomst via privat stikkveg.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på leiligheten ifølge Ålesund kommune.
Selger er ikke ansvarlig for at godkjennelser kommer på plass. Det er sendt inn søknad om godkjenning på hele bygget, men dette foreligger ikke pr. tidspunkt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 359 625,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 150 799,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for kvartalet Øvre Strandgt. Kirkegata, Storhauggata og St. Daaesgt. datert 08.04-1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av reguleringskart med reguleringsbestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til
reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet er oppdelt i 7 bolig seksjoner. Sameiebrøken er fastsatt i henhold til ca. bruksareal.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 900,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Byggforsikring, kommunale avgifter, foretningsførsel, godtgjørelse formann, strøm i fellesområdet samt vedlikehold av fellesområdet.

Kommunale avgifter Dekkes av fellesutgifter
Forsikring i / Sparebank1 kr (polisenummer 12384144)
Eiendomsskatt: Kr. 2300,- for 2018.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Om sommeren bruker selger gjennomsnittlig 600kr på strøm og rundt tusenlappen om vinteren.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ingen felleslån.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, utgjør dette ingen mangel ved boligen. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Det er ikke separat utleiedel i boligen. Hele boligen kan fritt leies ut om ønsket.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.