X

PrivatMegleren Ålesund har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Borgundvegen 312

Ålesund-Nørve/Larsgården – Ålesund

Borgundvegen 312

Prisantydning
1.550.000
Fellesgjeld
707.000,-
Primærrom
75m²
Bruksareal
75m²
Soverom
2 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner
92 80 63 19
Salgsoppgave
8.9 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
7.6 / 10
Naboskapet
Godt vennskap
8.3 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Fagerlia
1256642
Ålesund
4719921310

René Skarmyr

Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner
PrivatMegleren Ålesund
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

105-18-0223

Eier

Nina Brungot

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 27 Orgnr. 953968231 i Ålesund kommune

Etasje

1

Byggeår

1949

Areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

Tomtetype/areal

Fellestomt / 4144 kvm

Forretningsfører

OBOS

Velkommen til Borgundvegen 312

Dette er en pen og velholdt 3-roms andelsleilighet med god planløsning. Leiligheten ligger i høy 1.etasje, og vender mot syd. Leiligheten holder god standard, og er malt i lyse, moderne farger. Innvendige vegger og himlinger er nymalt i 2018. Leiligheten har en romslig stue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, samt entré/gang. I tillegg er det rikelig med bodplass med to boder i kjeller og én på loftet.

Eiendommen har fin beliggenhet i et populært område i Fagerlia. Her har du kort vei til både skole og barnehage, butikk og bussforbindelse, samt til utmerket turterreng på fjellet. Kort gangavstand til NTNU og NMK.

Velkommen til visning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt i Fagerlia med nærhet til barnehage, skoler, busstopp, videregående skole og NTNU og NMK. Området ligger cirka 4 km øst for Ålesund sentrum. Fra eiendommen er det kort vei til lekeplass, flotte tur- og rekreasjonsområder og dagligvarebutikker.

Fra eiendommen er det cirka 700 meter til Borgenes vei. Herfra kan du følge fine, grusbelagte og opplyste stier til Kråmyra og videre til Aksla og Fjellstua. Løypen byr på kupert terreng og gode muligheter for variasjon. Like så godt kan du følge Borgenes vei fra Gangstøvika til Byparken. Det er cirka 3,5 km til Byparken uavhengig av hvilken vei du velger.

Området er tilknyttet Sportsklubben Rollon. Klubben kan by på et varierende idrettstilbud tilpasset de aller fleste. Det er blant annet et variert tilbud i Fagerlihallen, Larsgårdshallen og på Rollonbana. Alt fra håndball og fotball, til cheerleading og badminton. Samtidig er det flere treningssenter i nærheten. Stamina Key Nørve ligger 200 meter fra eiendommen, mens Sprek365 ligger 1 km unna.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres hos Spar Larsgården eller Joker Kolvikbakken, som begge bare ligger i gåavstand fra eiendommen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort veg til Ålesund sentrum, hvor du har blant annet Kremmergaarden og Ålesund storsenter som byr på det meste du trenger. Her finnes blant annet et godt utvalg av spisesteder, apotek, dagligvareforretninger, vinmonopol og nisjebutikker.

Området har videre gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Like ved eiendommen er det bussholdeplass, her tar bussende deg i retning sentrum, eller videre innover mot Moa og Magerholm. Bussrute 601 har flere avganger i timen. Fra det samme busstoppet går også bussrute 631 som går via Lerstad til Moa. Denne avgangen går hver time. Fra eiendommen er det cirka 5-6 minutter til Ålesund sentrum, 10 minutter til Moa og 20 minutter til Ålesund Lufthavn med bil. Flybussen stopper på busstoppet like ved leiligheten.

Det er også kort veg til skoler og barnehage. Larsgården barneskole ligger cirka 800 fra leiligheten og ferden går på asfalterte og merkede gangfelt. Til Kolvikbakken ungdomsskole er det cirka 800 meter. Det er cirka 2,3 km til Ålesund VGS avd. Volsdalsberga som tilbyr yrkesfaglige studieretninger, til Fagerlia VGS og NTNU, samt NMK er det cirka 300 meter. Området har forøvrig et godt tilbud av barnehager, med blant annet Nørve barnehage som bare ligger 400 meter fra eiendommen. Videre kan Larsgården og Fagerlia barnehage også nevnes.

Bygninger

Borettslaget består av 36 andelsleiligheter fordelt på 2 blokker. Det er tre innganger til hver blokk. Den aktuelle leiligheten ligger i 1.etasje. Området forøvrig er bebygd med småhus og blokkbebyggelse.

Byggemåte

Info fra verdi- og lånetakst. Støpte grunnmurer med sparestein. Yttervegger i støpt betong er utvendig forblendet med teglstein, og dels partier med steinplater. Fasaden på bygget ble renovert i 2012. Yttertaket er konstruert med tresperrer og taktro, og er utvendig tekket med stålpanner. Aluminiumstakrenner og nedløp. På taket er det montert snøfangere. Taktekkingen var ny i 2012. Vinduer og balkongdør i leiligheten fra 2012 med to-lags energiglass. Utvendige vedlikeholdsfrie karmer. Brann- og lydklassifisert ytterdør til leiligheten. Støpt etasjeskillere. Trapper i oppgangen med terrazzo.

Sydvendt balkong på cirka 8 kvm med betongdekke med treplater og sluk. Aluminiumsrekkverk med platekledning. Bod på loftet med tregulv og skråhimling. Bodene i kjeller har støpte gulv og vegger med trepanel og mur.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

1.Etasje: Bta: 85 kvm, Bra: 75 kvm, P-rom: 75 kvm

Boder kjeller: Bta: 7 kvm, Bra: 6 kvm, S-rom: 6 kvm.
Bod loft: Bta: 5 kvm, Bra: 4 kvm, S-rom: 4 kvm

Innhold

1.Etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.

I kjeller disponerer leiligheten to boder, samt én bod på loftet.

Standard

Leiligheten holder gjennomgående god standard på innredninger og overflater, og har en god planløsning. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt, og veggflater og himlinger er blitt malt i 2018. I 2017 ble det også lagt nye laminatgulv i entré/gang og i stuen. Fargevalgene i leiligheten er lyse og moderne, og store vindusflater gir gode lysforhold inne.

Leiligheten har en romslig og lettmøblert stue med plass til både sofakrok med tilhørende TV-møblement, samt en spisegruppe. Stuens utforming gjør den lett å innrede. Det er også montert en vedovn i rommet, og det er utgang til en sydvendt balkong med gode solforhold. Balkongen er på 8 kvm, og herfra har man utsikt mot Borgundfjorden og Sulafjellet.

Kjøkkenet var nytt i 2000, og er pent og funksjonelt. Her har man gode oppbevaringsmuligheter i overskap på vegg, samt i skuffer og skap under kjøkkenbenken. Innredningen har bøkefargede glatte fronter og laminat benkeplate. Det er fliser på vegg mellom overskap og benkeplate. Kjøkkeninnredningen har nisje for komfyr og opplegg for vaskemaskin. Videre er det montert kjøkkenventilator over kokesonen.

Badet har lyse fliser på gulv og vegger. Det er varmekabler i gulv. Badet har en praktisk servantinnredning med lyse glatte fronter, og det er montert speil med belysning over. Videre er badet utstyrt med et toalett og dusjkabinett. Videre er det også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i rommet. Badet ble i likhet med kjøkkenet pusset opp i 2000.

Leiligheten har to soverom, begge av god størrelse, hvor man enkelt får plass til ønsket sengestørrelse, nattbord og garderobeløsning. På hovedsoverommet er det satt inn en skyvedørsgarderobe, mens det på soverom nr.2 er satt inn et garderobeskap med to dører. Overflatene er i likhet med resten av leiligheten malt i lyse og tidsriktige farger.

Innvendige gulvflater er belagt med laminatgulv. Flis på badet. Innvendige vegger er overflatebehandlet med tapet, malte strier og panelplater. Flis på badet. Himlinger er kledd med malte gipshimlinger og hvite himlingsplater. Heltre hvitmalte innerdører. Dørblad til stue og kjøkken er tatt vekk.

Utstyr

- El-skap med automatsikringer og jordfeilbryter. Skruhovedsikringer.
- Spotter med dimming i entré/gang og kjøkken.
- Fiberoptisk nettverk og altibox i leiligheten.
- Port-telefon.

Oppvarming

På stuen er det montert en vedovn stående på en skiferplate, videre er det lagt varmekabler i gulv på badet. Ellers er det elektrisk oppvarming i leiligheten.

Parkering / Garasje

Borettslaget disponerer 5 garasjer og 7 parkeringsplasser som leies ut etter ansiennitet. De som ønsker plass kan kontakte styret. Forøvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Adkomst

Enkel adkomst fra asfaltert hovedveg til eiendommen. Se kartskisse på høyreside i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet av PrivatMegleren.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Blokken og leiligheten er sydvendt med utsikt mot blant annet Borgundfjorden, Sula og Sulafjellet, dels mot Sunnmørsfjellene. Opparbeidet plen på sydsiden av blokkene, samt lekeplass og felles terrasse med bord og benker. Asfaltert parkering utenfor blokken mot nord.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Adkomst fra offentlig vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest foreligger for boligbygg, datert 14.07.1949.
Ferdigattest foreligger for balkonger, datert 05.06.1998.
Ferdigattest foreligger for rehabilitering av fasader, datert 22.06.2012.
En kopi av disse følger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 552 534,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 768 110,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i reguleringsplan for ny innfartsveg, parsell Nørvevika - Sørneset, med tilhørende områder - Ålesund Kommune. Planen er datert 16.10.1986, og eiendommen er regulert til boligbebyggelse. 29.12.2008 ble det også vedtatt en mindre vesentlig reguleringsendring for Sørnesvågen, Gnr.139/374 (flytting av Vågavegen). En kopi av planen med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Campus Ålesund er en reguleringsplan under arbeid av kommunen. Planen legger til rette for utvikling av NTNU og campus, urban fortetting rundt knutepunktene og mer miljøvennlig transport, konferer megler for ytterligere informasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av borettslaget

Borettslaget Borgundvegen 300-312 AL er et populært og veldrevet borettslag som består av 36 leiligheter. Regnskapet for 2017 viser et overskudd på kr.164 960,- og disponible midler utgjør per 31.12.2017 kr.708 969,-

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 702,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: styrehonorar, forretningsfører, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, kabel-TV m.m.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca. kr. 800 pr mnd.
Kommunale avgifter
Forsikring i IF Skadeforsikring (polisenummer 1109936)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 707 000,- / Kr 22 693,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. PrivatMegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. PrivatMegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Handelsbanken - 94897053041
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 31.12.2017: 2,40% pa.
Restløpetid: 36 år og 7 mnd.
Saldo per 31.12.2017: Kr.24 000 000,-
Andel av saldo per 01.08.2018: Kr.706 113,-
Avdragsfrihet til og med: 01.03.2025.

Estimert endring i fellesutgiftene ved endt avdragsfri periode er cirka Kr.1 342,- per mnd. for denne andelen.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takst.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Ikke aktuelt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (Kr.45 000)
Markedspakke (Kr.15 900)
Tilretteleggingshonorar (Kr.8 900)
Oppgjørskostnad (Kr.5 970)
Kommunale opplysninger (Kr.3 186)
OBOS (Kr.3 000)
Visninger (Kr.1 950)
Sikringsobligasjon BRL - Statens Kartverk (Kr.430)

Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale dokumenterte utlegg..